Kasim 2015 dogum yapan anneler

Günaydın
Şu emme sonrası gaz çıkarma olayına sinir oluyorum. beceremiyorum da sabrım da olmuyor cok uzun süre. Uykudan uyansin da istemiyorum.
Ne zamana kadar yapicaz bunu tecrübeli anneler
Inan tam tarih asla belli olmuyor herçocuga göre değişiyor benim üç cocugumdada birbirinden farklı oldu ama 4.ayda nispeten rahatliyorlar çünkü uyanık zaman geçirdikleri için ayaklarını bacaklarını çok oynatiyorlar rahatliyorlar

Günaydın
Şu emme sonrası gaz çıkarma olayına sinir oluyorum. beceremiyorum da sabrım da olmuyor cok uzun süre. Uykudan uyansin da istemiyorum.
Ne zamana kadar yapicaz bunu tecrübeli anneler
bende sinir oluyorum gaz çıkarmaya bazen çok beklesemde çıkmıyor ama yatirinca on dak.sonra sıkıntıdan uyanıyor dördüncü bebeğim ama tecrübe mecrube hak getire

bende sinir oluyorum gaz çıkarmaya bazen çok beklesemde çıkmıyor ama yatirinca on dak.sonra sıkıntıdan uyanıyor dördüncü bebeğim ama tecrübe mecrube hak getire

Maşallah canim dört bebekmi
Ben bi tanede dunyadann koptum
Hic ev isi yemek yapmıyorum bebek haricinde ilgilendigim bişey yok ama yinede zor bakıyorum. Seninn şimdi digerleride ilgi bekler nasıl basa cikiyorsun.aslinda çok güzel kalabalık aile olmak ama annelikte cok yipratici
Allahim yokluklarini gostermesin tabi bi o kadar güzel

Gaz cikarma benim de kabusum oldu artik..
Umarim kisa surede gecer gider Allahim..
Bu stresi bebege yansitmamaya calisiyorum ama ne kadar basariyorum bilmem..

Kolik bebek olmasinlar da.. bizim sakin kalmamiz gerek bu yuzden

DonukPudra

Ben sürekli sersem gibiyim.Uzun , rahatsız bir gece otobüs yolculuğundan inmiş , günü o şekilde geçirmeye çalışıyor gibi bir sersemlik içindeyim.

Yavrum da 3 saattir uyuyor. Geceden beri çok uyudu.İlk bizim de,sürekli uyanıyordu.Uykuya hasretmiş bebeğim.Huzursuz oluyor uyuyamadığı için, hep gazdan yapıyor.Uyuyamadığında daha da huzursuz oluyor vs döngü.
Bugün 9.günlük olduk.Şimdiden böyleyse bir iki hafta ssona gazdan ne hale geleceğiz bilrmiyorum.
Ebe uyardı,ateşi yoksa gazdandır,üzülmeyin diye.
Doktor uyardı.İlaç yazdı ama vermiyorum ilaç henüz.Bana kalırsa oğlumun doğduğundan beri gazı var.Birkaç gece , uyutuyorum,yatağa koyuyorum, anında gözleri açıyor şeklinde geçti.

Dışarıcçıktıgimdaeevin disinda da hayat varmış diyorum .ınan şu üç haftanın zorluğunu bir ben bir allah biliyor dengelerin arada bozulsada onların bir lafı beni kendime getiriyor kızım 6.sınıf benim en iyi dostum okuldan gelse de dertlessek diye bekliyorum.onlarla hamilelik sürecini yasamak merakla kardeşlerini beklemek çok çok güzeldi bütün doktor kontrollerine onlarla gittim bir mucizenin dogmsina tanık oldular .hep ilgi bekliyorlar ve sinavlarida tam bu zamanlara denk geldi.okadar da pipirikliyimki genelde rahat insanların böyle çok cucugu olurmuş anlamadım valla.

Esra erol gazli bebekler icin bunu onermis yillar once. Cok kisiden de duymustum ama cesaret edememistim. Gecen yaptim bir kasik verdim kalani kendim ictim. Bende mide bozulmasi olarak cereyan etti. İshal tarzinda tuvalete ciktim ve bol bol gaz cikardim

Benim kizda ki etki ise kafasi kadar kustu ama yeni emdigini degil sanki fazlasini atmisti bayag bir fazla kusmustu. Sonrasinda rahatladi uyudu. Uyaninca tekrar ayaklarini ceke ceke aglamalari devam etti. Yok dedim ise yaramadi bizde. Ama ertesi gun cok rahat patir patir cikartiyordu gazini. Rahat gecirdik ertesi gunu ama tekrar vermedim. Bugun yine ayni kivrim kivrim. Denek gibi hissediyorum artik kendimi ve bebegi tekrar yapsam mi acaba

Ev işlerine gelince yapamıyorum hemde hiç eşim anlayışlı yemeği çocuklara kadar yapıyoruz odA artık saat kaç olursa akşam bile oluyor bazen eşim işten gelince yapıyor.moralimi sıklıkla bozuyor bu durum ama strese girmemeye çalışıyorum elbet düzene giricez

Şimdi misafir gelecekte annem bir iki börek pasta falan yapmış b en hastaneden geldiğimden beri canım çekiyor yap cam fırsatım olmadı diyorum duyan olmuyor acaba misafir gelmeden hepsini bitirsemmi:))valla ışte heryerde nasıl dağınık herhalde annarlar yok yok stres olmayacam dengeleri bozmayacam:))

Aynen duzene girecek insallah. Benimde evde bir kizim daha var 3,5 yasinda. İlgi bekliyor o da. Ben iki taneyle zorlaniyorum Allah senin yardimcin olsun. Yemegi ben bir kac cesit yaptirip buzdolabina koyuyorum. Bir kac cesit corba sebze yemegi kizi 4 gun idare ediyor. Aksam esim ve kendim icin ayri yemek pisiriyorum benimki yemek seciyor birde oyle bir problemimiz var.

Gaz cikarma benim de kabusum oldu artik..
Umarim kisa surede gecer gider Allahim..
Bu stresi bebege yansitmamaya calisiyorum ama ne kadar basariyorum bilmem..

Kolik bebek olmasinlar da.. bizim sakin kalmamiz gerek bu yuzden

Siz kaç günlük oldunuz
Rezene kimyon karisimindan verdim bir iki kez sanki faydası oldu gibi.
Bende ilac kullanmamakta direniyorum ama sanırım artık çare yok. Uyutuyorum yavrum benim bi rahat uyuyamiyor mikir mikir.o kivrandikca bende üzülüyorum. Gündüz bi şekilde geçiyor da gece cok bunalima giriyorum

M mambur allah yardimcin olsun gerçekten çok zor.

Ay birde misafir olayina kiziyorum ya biz zaten kendimize gelemedik adapte olamadik tamam iyi niyetli geliyorlar ama hem bebekler huzursuz oluyor hem kendi derdinin arasinda onlari ağırla.kirki çıkmadan kimseye gitmem. Bu bana tecrübe oldu.

misafir konusundan en muzdarip benimdir heralde benim düşüncesizz akrabalarım yarın toplam 22 kişi geliyorlar ben ne yapacağım onları nasıl aağırlayacağım hiç bilmiyorum ben 3 kişi geliyolar zannediyodum o yğzden tamam buyrun dedşm kadın tel.i kapatırken biz bütün amca çocukları toplanıp gelcez demez mi beynimden vurulmuşa döndüm zaten bi pazarım var eşimle geçirebileceğim içine ettiler insan düşünür yaa .bana yardım edecek kimse yok ve dediğin gibi benim evime misafir geldiğinde sanki benim huzursuzluğum kızıma yansıyor uyumuyor biri olduğunda evde .

Beyaz Patik bizim 28.gunumuz.. ilk hafta iyiydi.onda da sarilik riskine uyandiriyordum. Sonra cocuk araliksiz 3 saat 2 gun fslsn uyumustur. Hele bu hafta gunduz 1 saat uykuyla durdugunu biliyorum. Agzi esnemekten yirtilcak ama yok uykuya dalamiyor. Bende uykusu ne hafif uyku sevmiyor mu diyordum. Ama sanirim sebebi gaz... geceleri 2 saate bir bazen 1.saate bir kalkiuor arada mikirdaniyor siss ssiss sirt sivazliyorjm fslan.
Esimden desen hayir yok geceleri. Aksam isten gelse zsten anca seviyor ediyor gaz cikarmayi beceremiyor .nadiren ciksrityor.
Arada annem geliyor da yoksa ev yemek hak getire..
40indan sonra bu kadar sik da gelmez annem simdi arada kaliyor da rahst ediyorum.
Kimyon cayini deneyeyim bari.
wakewake sormaa gelip kac saat oturmaya calisiyorlar...
Bir de bebeklerin yildizi dusuk hemen nazar degiyor bebeklere.
Annem h.sonu kaliyor bende en cok gelen giden o zaman oluyor. Ben bebekle mi milletle mi ilgilencem. Saat basi meme istiyor emzirmeye kalkinca zaten yarim saat ona gidiyor.
Allahim hayirli atlatmamizi nasip etsin.
Sali gunu kalca ultrasonu var dr dicem surup versin gaz icin belki hafifletir biraz

bu arada bu gün bizim 1. ayımız saat 4 te kontrolümüz var hepatit b aşısıda olacak bugün . Bakalım kilo alımı nasıl süütm yetiyormu ek mama diyecek mi aşı ateş yapacak mı bi ton soru beynimde ....bu arada aklıma takılan bir şey var benim kızım erken doğdu 36+3 te ama beklenen doğumu 21 kasımdı 28 ekimde doğdu yani nerdeyse 1 ay önce doğdu şu an tam 1 aydır dünyada ama 1 aylık sayılıyor mu yani 28 ekimi kabul edersek evet 1 aylık ama gelişimini 21 kasımdan mı baz alarak takip etmelşiyim çünkü bebeğim enteresandır 20 kasıma kadar hep uyudu 2 saatte bir emzirmek için zoruyandırıyordum inanun bir kere bile ağlamadı evde bebek var mı anlamıyorduk bebeğimin sesini bike ancak sarılık testi için kan alınırken ancak duyuyorduk aaa bebeğimizin sesi böyleymiş diyorduk ;üzülüyordum babaannem kayınvalidem annem hep günü dolsun açar gözünü diyordu gerçekten öyle oldu 20 kasımda uyanık kalmaya başladı gaz sancıları başladı kucağımdan yatağına bıraktığımda ağlamaya başladı yani her bebeğin doğumdan sonra yaptıklarını benim kızım normal doğum tarihinde yapmaya başladı dolayısıyla ben çocuğun aylık gelişimini 20 kasımdan mı baz almalıyım öyleyse daha 1 haftalık demeliyim vallahi kafam çok karışık bugün doktor aydınlatır artık beni .

Bu yüzden bazi adetlerimizi sevmiyorum hem geçmiş olsun diye hem bebek gormeye geliyorlar bi kerede ikisini bitirin nolcak.
Gecen birileri geldi bebeğim o gün ve ertesi gün hic durmadi akşam yikadik ta öyle sakinlesti.etkileniyorlar işte.
symmr bence dogdugu günü baz almalisin.bizede yaz dr gidince

bana çocuk dr.u ne istersen ye annedeki gaz bağırsaklarda oluşuyo onunda süte geçme gibi bşr ihtimali yok araştırmalarda bunu gösteriyor dedi ama bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…