Kasım-Aralık 2020 Transfer Olacaklar

Embriyo transferinden sonraki ilk günde embriyo hücresi 6-8 parçaya bölünür. Bölünden sonra büyümeye ve gelişmeye devam eder. Transferden sonraki üçüncü günde blastosist kabuğundan çıkar ve dördüncü günde rahime tutunmaya başlar. Transferden sonraki beşinci günde blastosist rahim zarının içine yuva yapmaya başlar. Embriyo transferi sonrası rahme tutunma böylece başlamış olur. Transferden sonraki sekizinci günde hcg hormonu salınıma başlar. On birinci gün tamamlandığında hCG hormon düzeyi gebeliğin anlaşılması için yeterli miktarda gelir. Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde gebelik testi için aceleci davranmamak gerekir. Daha erken uygulanan testlerden alınan sonuç yanıltıcı olabilir. 12.günde yapılan testin pozitif olması durumunda iki hafta sonra ultrason görüntülemesi yapılır. Gebelik kesesinin oluşmasına bakılır.

Birde bunu okudum bugün sizede yazım dedim erken test yapmayın

Bugün transferin 7. günü. İğne için eve gelen hemşire arkadaşım kan alıp beta hcg baktı, sonuç negatif. Doktorum da onayladı negatif olduğunu. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Canım kaçıncı gün embriyosuyduki çok üzüldüm bu kadar erken onaylanır mı ki acaba

Yok ben vermedim oldukça kararlıyım pazar günü vereceğim kasıklarım da zaten bugun ağrılar daha şiddetli
Canım yaaa ben de salı günü vericem tahlili 14 ünde transfer oldum. Dondurulmuş 5. Gün. Ağrılarım bugün şiddetlendi aynı senin gibi. İdrar testi yapmaya cesaretim yok. Pazar günü de 8. Gün oluyor yapmalımıyım bilmiyorum. Her kadın farklıdır evet ama korkutuyor bu ağrılar beni. Lekeleme de yok. Lekelenme olmalı mi yoksa? Hangisi normal tepkimeler bilemedim...

Canım çok üzüldüm süreç çok zor seni çok iyi anlıyorum şu an benim de dondurulmuş yok, bende en baştan başlayacağım. Hemen yeni merkez aramaya girdim, kafam dağılsın diye işe odaklandım. Belki sana da bunları yapmak iyi gelir

Canım leke bendede yok ama bugun cidden çok sık kasık ağrım var. 8. Gün erken bence 9. Gün bari yap ben öyle yaptım silik çıktı

Çatlatma iğnesinin de etkisi olabiliyor. 10. Gün kanda kesin çıkar kan verip emin olsan daha iyi olmaz mı?
Evet haklısın ama 13. Günden önce yapma dedi doktor ne bileyim idrar testi 50 hcg den sonrasını gösteriyormuş iğneden olsa bile dedim varsa belirgin çıkar o zaman silik oluncaya iğnedendir diye düşündüm onuncu gün çünkü az değil

Bunu yapma ama kendine silik çıkıp hamile olanlar var sakince gününü bekle hakkında hayırlısı olsun

Canım leke bendede yok ama bugun cidden çok sık kasık ağrım var. 8. Gün erken bence 9. Gün bari yap ben öyle yaptım silik çıktı
Evet bugün bende de kasık ağrım sıklaştı şiddeti de arttı sanki. Açıkçası 9. Günü yapacağıma ertesi gün tahlil vermeyi tercih ederim. sadece sabırsızlanıyorum o kadar. kasık ağrısı şiddetlendikçe de korkuyorum. İnşaAllah yerleşiyordur tutunuyordur da o yüzden ağrıyordur

Bende yeni merkez aramaya devam..doktor arayisi başladı bize çok sağlam bı ürolog lazım. Çünkü ciddi erkek infertilitesi sorunumuz..oluşan embriyolar orta kalite ..daha iyisi olmalı Memorial Murat başar ve Bülent Erol var bakicaz..sıfırdan başlayacak olmak çok zor benim ztn 3_4 ay ilaç tedavi gerekebilir toparladım bu sürede
Hepimizin için hayırlısı olsun..

Ben bugün doktora gittim ve minik bir kese gözüktü 5 haftalik. Doktor kalp atışı için bir hafta on gün daha var dedi ama minikte olsa bir kese görmek çok güzeldi Allah sizlere de nasip etsin. Matofin isimli ilacı kullaniyorum insülin için tupbebek doktorum 12. Haftaya kadar devam dedi bu doktorda normalde hamilelikte hiç ilaç istemeyiz heleki ilk aylar dedi bir bilgisi olan varmı yada başına gelen

Ayy maşallah rabbim kucağına almayı nasip etsin arkadaşım bizlere dua et lütfen test yapmaya hiç cesaretim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…