G
guler.seckin.deniz
Ziyaretçi
- Konu Sahibi SUDENAZ222
-
- #10.281
kizlar nerdesiniz? herkes iftar hazirliginda galiba..allah kabul etsin..
bende birseyler hazirliyayim bari, eh kendimde hazirlanayim, bugün hayirlisiyla 5. senemizi doldurduk A$KIMLA.....öglenci, gece isten gelince süpriz olsun... simdilik hepinize iyi aksamlar, afiyet olsun, girmeye calisirim, yazmasamda, yazilanlarin hepsini okuyorum..
hamile olan arkadaşlar bir konuda fikrimi belirtmek istiyorum ama lütfen bana tepki göstermeden önce biraz sakince düşünüp anllamaya çalışın.
Bizler bu topiğe hamile kalmadan önce takılıyorduk ve hamile kaldığımızı öğrendikten sonra da buradaki arkadaşları yalnız bırakmamak, onlara destek olmak için burada kalmaya devam ettik. Belki de hata ettik. Belki de artık burada olmamamız gerekiyor çünkü buraya ait değiliz. Hamile kalmak isteyenlere ait bir alanı kullanıyoruz. Kalma amacımıza uygun olarak buradaki arkadaşlarea moral ve destek vermekle kalsak sorun yok. Ama kendi şikayetlerimizi ve özellikle mutluluklarımızı burada paylaşmaya kalktığımız zaman bence sorun var demektir. Burada sokakta hamile ya da bebekli bir kadın gördüğünde burnunun direği sızlayan, ağladığını belli etmemek için başını öne eğen bir yığın arkadaşımız var. Bizler burada misafir olmamız gerekirken hamile olmanın ne kadar muazzam bir duygu olduğu ve başına gelmeden anlaşılmayacağı gibi abartılı duyguları acı çeken arkadaşların yanında paylaştığımızda onları için için üzebiliriz diye düşünüyorum. Hiçbirinizin kimseye nispet yapmak, kimseyi incitmek gibi bir niyeti olmadığını biliyorum. Ama lütfen düşünün daha birkaç hafta önce sizler hamile kalmayı canı gönülden isterken birileri gelip sizin burnunuzun dibinde bunun ne kadar olağanüstü bir tecrübe olduğunu ve yaşamadan bilinemeyeceğini söylese ne hissederdiniz. Lütfen bu tür paylaşımlarımızı hamilelere ayrılmış bölümlere saklayalım ve burada ne amaçla bulunduğumuzu unutmayalım. Ayrıca ben anne olmadan anlayamazsın, yaşamadan bilemezsin gibi laflara inanmıyorum. Burada ya da dünyanın herhangi bir yerinde hiçbir zaman anne olamasa bile, defalarca anne olmuş annelerden daha anaç bir sürü kadın olduğunu biliyorum.
Böyle bilmiş bilmiş konuşup sevimsiz olduğum için hem hamile kalmayı bekleyen arkadaşlarımdan hem de hamile kalmış ve buradaki arkadaşları yalnız bırakmayan vefalı arkadaşlarımdan özür diliyorum. Benim üzerime hiç vazife olmayan bir olaya burnumu soktuğumun farkındayım ama benim burnumun direği sızlıyordu.
özür dilerim!!!
okudukca bildiririm kizlar..birde birsey sormak istiorum
okurken nasil sayiyorsunuz? tesbihlemi?bu konuda daha cok bilgi edinmem lazim, allahim sen kabul et yarabbim..
Evet canım tesihle sayabilirsin yada zikirmatikle
Umarım yuvanız hep mutlu ve huzurlu olur. Mutluluğunuz daim olsun.Rabbim tez zamanda yuvanızı bi çocukla süsler inş. :ecrin_bebek:
iyi dileklerin icin tsk ederim canim benim, cümlemizin insallah.
zikirmatik??
İHLÂS SÛRESİ
Kul hüvallâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
SALAVAT
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âli seyyidinâ Muhammed
4444 DUA SALAT-I TEFRİCİYE
Okunuşu : "Allahümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lûmin lek."
Anlamı : "Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O'nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O'nun hürmetine elde edilir. O'nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."
İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: "Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için "Salât-i Tefriciye"yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, okulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir
[Brabbım dualarımızı kabul etsın inş
burser::: 500 selavat 100 ihlas 200 tefriciye
kadriye24:. 850 selavat, 215ihlas, 120 tefriciye
leylım: 500 selavat 100 ihlas, 100 tefriciye
neriman83: 700 selavat 200 ihlas 150 tefriciye
semra84: 100 selavat 100 ihlas
esmo memo12 100 selavat 100 ihlas 50 tefriciye
bengi 100 selavat 100 tefriciye
HATICE1007 200 Selavat 200 ihlas
Aabeyazmelek 300 selavat 300 ihlas 200 tefriciye
Ayzan :::::::::: 500 selavat 500 ihlas 100 tefriciye
Sebeyza 100 selavat 100 ihlas
evt yokmu arttıran arkadşalrrrrrr ][/B]
canim 100 er tane ekledim seni zaten onalrdan ayrimi okucksin haftaya cumaya kadr okuyabilğidn kadr oku zaten duasini herkez kendi yapsin hepimz adina kimin duasi kabul olur allah bilir cunku yanliz . Ben mesuliyet almak istemem bu konuda.hepimzde yapalim duasini
paptya canım ben duzelttım senı sude araara girince senı takıp edemdi sanırm.senın sansınada listede adın yer değiştidi inş buayda hamiş listesine alırz senı
kızlar silin beni dr a gittim farlutal verdi zaten... yumurtlamam olmamış... moralim çok bozuk!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?