Kasım'da hamile olduğunu öğrenenler

Aynen ya yatınca bulanti artıyor bisry yemek istiyorum vazgeciyorum bazı şeyleri görünce bile midem bulanıyor ins hayirlisiyla atlatiriz bu günleri

İnşallah cnm. Bende şu anda canımı avutamıyorum. Bi yandan kasığıma ağrı vuruyo arada bir. Şişkinlik yatırmıyo . Ama şikayet yok dimi. Arayıpta bulamayan var Elhamdülillah

Benim doktor arkadaşım dogum yaparken esinden telefonu alıp hemsireye dogumu tek tek çektirdi valla o kadar iyi bi doktor tavsiye ederim pahalı ama olan dediğin gibi Canları sagolsun meleklerimizin

8. Hafta
Bebeğinizdeki gelişmeler:

Bebeğinizin boyu bu hafta yaklaşık 15 mm ve 2 gram ağırlığında. Bu haftada yapılacak bir ultrasonda bebeğinizin kalp atışları rahatlıkla duyulabilir.

Bebeğinizin dirsekleri ve el parmakları oluşmaya başlar.
Bacaklarda da ayak ve küçük ayak parmağı oluşumları gözlenir ve bunlar perdelerle birbirlerine bitişiktirler. Bebeğinizin yüzü şekillenmeye devam eder, gözler ve göz merceği, kulaklar ve burun ucu oluşur. Göbek kordonu içerisinde bağırsaklar oluşmaya başlar. Pankreas ve bronşlar da belirginleşmeye başlar. Akciğerler bu hafta içinde gelişimini hızlandırır ve 34. hafta sonunda akciğer gelişimi hemen hemen tamamlanır. Diş etlerinin altında dişler gelişmeye başlar. Dil ve dudak gelişimi bu haftanın sonunda tamamlanır.

Taslak halinde hazır olan iskelet dokusu gelecek haftadan itibaren kemikleşmeye başlayacaktır.

Bebeğinizin ilk vücut hareketleri geçen haftanın ortalarından itibaren başladı. Bebeğiniz yeni oluşmaya başlayan kollarını, dirseklerini bükebilir. Önümüzdeki haftadan itibaren el ve ayak bileklerini hareket ettirebilir. Ancak bu hareketleri sizin hissetmeniz için bir süre daha beklemeniz gerekecek. Anne, bebeğinin hareketlerini genellikle 16-20. haftalar civarında hissetmeye başlar.

Çoğul gebelik: Bu haftalarda ikiz ya da üçüzleriniz tekil gebeliklerdeki bebeklerle aynı hızla gelişirler.

Sizdeki değişiklikler:

Artık karnınız dışarıdan hafifçe hissedebileceğiniz bir hale geldi.

Önceki haftalarda başlamış olan ve ilk trimestr (ilk üç ay) boyunca devam edecek olan rahatsızlıklarınız sürmekte. Sık ve küçük porsiyonlar ile beslenin. Bu, mide şikayetlerinizi biraz kontrol altına alacaktır. Çok yağlı yiyeceklerden kaçının ve yediklerinizi çok iyi çiğneyin. Bu alışkanlığınızı tüm hamileliğiniz boyunca, hatta doğum sonrasında da sürdürün. Böylece kilonuzu kontrol altında tutmakta zorlanmazsınız. Unutmayın çok yağlı yiyeceklerin bebeğinize bir faydası yoktur.

Bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için vücudunuzdaki kan hacminde artış başlar ve hamileliğin sonuna doğru %40-50 daha fazla kan vücudunuzda dolaşıyor olur. Bu dönemde doktorunuzun kontrolünde demir ve vitamin takviyesine başlamış olmalısınız.

Kendinizi bitkin hissetmeniz çok normal ama müjde, yakında plasentanız hamilelik hormonlarını dengeleyecek hormonları salgılamaya başlayacak ve tekrar kendinizi iyi hissetmeye başlayacaksınız. Siz bu günleri mümkün olduğunca rahat geçirmek için gece çok geç yatmamaya ve gün içinde ihtiyaç duydukça ve yapabildiğinizce dinlenmeye özen gösterin.

Anne Karnındaki Bebeğin Ruhsal Gelişimi

yok canım pztsı gdecem inş.. hcg nı bılıomuydun 5 haftalıkken kaçdı acaba.... inş bnde gorurum yarına cok heycanlıyım :)

898 civarı idi cnm hcg' degerim keseyi gördüğümüzde ,5.haftadaysan vajinal ultrason ile kese görülüo
eger vajinal baktırmak istemiyorum dersen 6.haftayı beklemelisin , bende kalp atışlarını bekliyorum şimdi , salı gün gidicem doktora inşallah duyarız melegimin kalbini

Canim msj yeni gordum kusura bakma yani baya bakti ama tek kese gordu tek kese icindi iki bebekde olabilir dedi onu ancak kalp atislariyla anlayabilir daha erken dedi oyuzden net bisey yok tabi olmama ihtimalode var dedi sali gunu insallah belli olucak☺

Kizlar bisey sorucam hafif kahve lekelenmem oldu az once ama simdi biseyim yok agrim falanda yok ama boyle olan varmi aranizda

canım bnn m inşallah cok sevındım adına bnm cuma gunu 1818 di yarına 4000 ı bulur sanırım ıstemıorum vajınal evet yarın umarım karından gorunur

1- 70 bin “Subhanellahi ve bihamdihi okunursa çocuk salih olur, ilk dört ay içinde okunması evladır.

2- Araf Suresinin 189. ayeti kerimesi her farz namazdan sonra okunursa doğacak çocuğun fiziki yapısı düzgün olur.

3- Hamile kadın Arabi ayların ilk günlerinde A’la Suresini (87.sure) yazıp üzerinde taşırsa çocuğu zeki ve gürbüz o lur .

4- Hamilelik boyunca her gün bir cüz Kuran okunur, böylece hamilelik süresince dokuz hatim tamamlanır.

5-Doğacak çocuğun Peygamber ahlaklı olması için her gün bir defa Enbiya Suresi okunur, buna imkan bulamayan en az 70 tane okumaya gayret eder, bu sayıya ilk dört ay içinde ulaşmak evladır.

6-Doğacak çocuğun “Lokman sözlü, Yusuf yüzlü” olması için her gün bu sureler birar tane okunur. ( İmkanı olmayan okuyabildiği kadar-tek sayı)

7- Çocuğun hayırlı olması niyetiyle her gün bir tane Yasin Suresi okunur.

8- Ahlakın güzel olması için 70 insan suresi okunur.

9-Ali İmran Suresi 35. ayette geçen “Rabbi” den itibaren ayetin sonuna kadar dua kısmı 9 ay boyunca okunur.

10- İbrahim Suresi çok okunursa çocuk yumuşak huylu olur.

11- Her gün bir defa Meryem Suresi okunur.

12- Çocuğu şeytanın zararından korumak için Al-i İmran Suresi Okunur.

13- Çocuğun azalarının tam olması niyetiyle her gün 2 rekat namaz kılınır.

14- Fatıma Validemiz gibi doğumun kolay olması için her gün bir Fatiha Fatıma Annemize hediye edilir.

15- 70 bin kelime-i tevhid okunur.

Kizlar bisey sorucam hafif kahve lekelenmem oldu az once ama simdi biseyim yok agrim falanda yok ama boyle olan varmi aranizda
Benim de kusarken zorlandığım için kahverengi akıntım oldu doktora gittim Progestan verdi aynen dediğin gibi ağrım falan yoktu.normal olabilir ama tedavisi var deyip ilaç verdi.

karından 4000-5000 civarı görünür demişti bana doktorum , içini rahat tut cnm görüceksin merciğemini

cnm benimde olmuştu doktorumu aramıstım bir iki saat yat dinlen demişti, yerleşme lekesi olabilr dedi , devamı gelirse önemliymiş ,
sen vajinadan crinone jel kullanıomusun peki ?

Geçen pazartesi kan tahlili 3853 çıktı, doktor keseyi gördü ama kalp atışını duymadı. Belki geç gebeliktir dedi. Siz kalp atışını kaçıncı haftada duydunuz. Ya doppler testi istedi ama saçma buldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…