Kendinizi suçlamayı bırakın bence, o öyle dediği için ittim o yüzden yaptı normalde yapmazdı vs. Dedikleri yenilir yutulur şeyler değil ki, siz ‘bana bir daha böyle söylersen sana vururum’ diyebilir misiniz? Deseniz bile bu onu durdurur mu?
Sizin illaki hatanız vardır ama hatanın büyüğü eşinizde. Sizi gözden çıkarılabilir görüyor, aşağılanabilir görüyor, itip kaksa da hep orada olacağınızı bilip hor görüyor. Siz onun sinirinin kum torbası değilsiniz, bunun önce kendiniz farkına varın.
Karar tabi ki sizin, hayatınızın sizin olduğu gibi. Bir önceki yorumumda fazla köşeli yazdım okuyunca sinirlendiğim için, ahkam kesmek bana düşmez. Önce sizin şapkanızı önünüze koyup düşünmeniz lazım, forumdaki yazılanları falan düşünmeyin, ‘ben ne hissediyorum? Ben ne istiyorum? Eğer bu yolu seçersem ne zorluklar çekerim karşılığında ödülüm ne olur veya diğer yolda ne olur?’ Bunları sorun kendinize, bunları cevaplayın önce.
Hayat sizin hayatınız, biz konuşuruz kendi hayat tarzımıza, kişiliğimize, kendi çevremize göre ahkam keseriz, sizin hepimizi dinleyip kendi kararınızı vermeniz lazım. Bu kadar kişi yanılıyor olamazdan ziyade ‘ben bu kararı vermeliyim, bu yolda ilerlemeliyim’ demeniz lazım. Siz boşansanız da barışsanız da buradakilerin hayatında hiçbir şey değişmeyecek, siz kendi hayatınızın kontrolünü ele alın bir an önce.