Kavitasyon yaptıran var mı?

Kızlar, istanbul harbiyede'ki merkezden kampanyaya katılan var mı aranızda? Varsa yorumları bekliyorum...arkadaşım almış şubata vermişler randevuyu

bornova da bioten güzellik saloonundan aldım

ben de aynı yerden aldım kasımda aldım ocakta gün verdiler biraz midemi bulandırmadı değil bu kadar yoğun olmaları bir de telefonda bu indirim yüzünden çok yoğunuz pazar bile çalışmaya başladık bu yüzden dedi kız iyice sinir oldum ama haftaya başlıyor bakalım ben de gelişmeleri paylaşırım.

bende seninle aynı zamanda aldım şubata aldım randevuyu gelişmeleri bekliyoruz inşallah iyi olur

arkadaşlar forumun hepsini okudum okadar çok kavitasyon yaptıran var ama sonucu yazan doğru dürüst kimse yok arkadaşlar nereerdsiniz......

bende bu fırsat sitelerinden birinden almıştım şubat ayına gün verdiler bide nasıl ukala konuşuyolar insanlar sanırısn beşelten gidiecem arayıp iptal ettirdim tam bi sonuçalındığını bilsem çevremde birilerinide görsem gidicem başka iyii bi yere ama yok malesef ben gerçekten iyi inceldim bu kavitasyon sayesinde diyen varmı kızlar??

arkadaşlar forumun hepsini okudum okadar çok kavitasyon yaptıran var ama sonucu yazan doğru dürüst kimse yok arkadaşlar nereerdsiniz......

benim geçen hafta bitti cnm, 6 seans kavitasyon bide tl daha bayılıp lenf drenajla elektroterapi almştım.. neyse işlemler sonucunda son ölçümlerimde bacaklarımda 1 cm dahi incelme olmadığını gördük kadın şişlik var yarına iner diye zırvaladıysa da ben kendimde ölçtüğümde yine aynı çıktı.. göbekten 4 cm gitmiş bitek seansını göbek diğer 4ü basen yaptırmıştım..
yani ben tavsiye etmiyorum bu kavitasyonu.. tamam çok diyetime dikkat etmedm, bir tek su ve korse dzenliydi.. ben o verdikleri rejmi zaten yaptığımda haftada -0,5-1 kg veriyorum..

kavitasyon kilo verdirmez :) her yere yazıyorum bir kere daha yazayım dedim, kavitasyonla kilo veremezsiniz, bu işlemin tek amacı cilt altında birikmiş yağı yakılabilir yağa dönüştürmektir, sıvı hale gelen yağı spor yapmadan vucuttan uzaklaştıramazsınız...bu merkezlerde size söylenmeyen şey bu, bu yüzdende aşırı beklentiye girip kavitasyon işe yaramadı diyorsunuz...kavitasyon+spor+rejim ile hem bölgesel yağdan kurtulur hem kilo verirsiniz .Beliniz 4cm incelmiş bu kavitasyonun sizde etkili olduğunu gösteriyor, peki sıvılaştırılımış yağı yakmak için ne yaptınız? spor yaptınız mı? hayır, bu durumda nasıl yağ yakmayı bekliyorsunuz? Kısaca, kavitasyon beklenilen etkiyi sağlamış ama eksik bilgilendirme sebebiyle şu an vucudunuzda dolaşan yakılmak üzere sıvılaştırılmış yağ bir süre içinde vucudunuzda başka bir bölgede kendine yuva bulacak...Spor yapın, belki günde 15 dakika bile 4 cm lik bir incelme sağlayacak yağın tamamen vucuttan uzaklaştırılmasına yeter...

Sonuçları ben sana yazayım, herkes kavitasyon ile zayıflayıp kilo kaybedeceğini sandığı için sonuç hüsran...Gerçi bu durum insanların değil bu uygulamanın kilo kaybetmeye değil bölgesel yağların yakılmak üzere sıvılaştırmaya yaradığını ve serbest halde dolaşmaya başlayan yağın ancak spor ile yakılarak ebediyete gönderileceğini söylemeyen uzman merkezlerde...kavitasyon etkilidir çok da işe yarar ama ne beklediğinize bağlı...şunu kabul etmek gerek, bütün sene oturup sonra 5-10 seansta sizi bir anda 36 bedene indirip fit bir hale sokabilecek bir mucize yok ve hiç bir zamanda olmayacak, enerji harcamadan, gıdaya dikkat etmeden kg bazında zayıflama mümkün değil...

Son düzenleme:
e ama bu kadar kişi arasında spor ve kavitasyonu bir arada yapandamı olmadı

Çok az sayıda insan var bunu yapan ama onlarda ben zaten rejim ve sporla bu kadar kiloyu verirdim modundalar...Ben eski bir güzellik uzmanıyım, kavitasyonu son derece yararlı buluyorum diğer yöntemlerden daha etkili ama etkili olduğunu anlayabilmek için ilk olarak gerçek çalışma mantığını kavramak ve sahte beklentilere girmemek gerek...Eğer gittiğiniz veya gideceğiniz merkez işini ciddiye alıyorsa, siz hafif bir rejim yapıyorsanız(hafif dememin sebebi ağır rejimler size daha sonra yol su elektrik olarak geri döner) bol su (3.5 litre falan değil kesinlikle, bir insanın kilo ile doğru orantılı olarak günde 2.5 lt den fazla su içmesi mineral kaybına sebep olur o yüzden kulak asmayın ama ille içeceğim diyorsanız su ile birlikte her gün 1 soda için) ve spor ile ki bu evde yapacağınız herhangi bir şey olabilir ille spor salonuna gitmenize gerek yok çok güzel sonuç alırsınız...imkanı olan power plate yapabilir veya stepper aleti alabilir bu da güzel sonuç veren bir alet ama biraz zordur kendileri, hiç bir şey bulamazsanız 1.5 metre lastik bile kaslarınızı germeniz için bir seçenek olabilir...unutmayın bu kiloları veya bölgesel yağları 10 günde almıyorsunuz ki 10 seansta eski halinize dönebilesiniz...biraz gerçekçi olun, spor yapmadan yağlardan kurtulamazsınız...Bel simit sorunu yaşayanlar cla kullanabilirler 1000 mg iyi olur, bölgesel değilde bütün olarak kilo kaybı yaşamak isteyenlerde L-carnitine kullanabilirler bütün bunlar yağ yakımını hızlandıran ve vucudun besinlerden almakta zorlandığı gıda destekleridir yan etkileri yoktur tamamen sağlıklıdır ancak spor yapmazsanız bu ürünlerde işe yaramaz...Bu süreçte karbonhidrattan tamamen uzak durup daha çok proteine yönelmeniz gerekli, bol bol yağsız kırmızı et, balık ve beyaz tavuk eti yeyin, günde 1 yumurta yemek sizin için yararlı, yoğurt yemek bel ve karın bölgeniz için yine yararlı bir gıda heleki prebiotik olursa çok daha iyi olur son olarak gece yatmadan 30 dakika evvel ılık süt için, süt yavaş emilen bir proteindir ve kaslar geceleri protein sentezini arttırılar dolayısıyla kas yapımı gece gerçekleşir, siz süt ile kaslarınıza gece boyunca kullanabileceği mükemmel bir harç vermiş olursunuz...Eğer kabızlık probleminiz varsa size tavsiyem kayısılı bir bitki çayı var doğuş sanırım markası emin değilim, bu ründen edinebilirsiniz veya kutusuna bakıp bu karışımı aktarda yaptırıp akşamları yemekten 2 saat sonra içebilirsiniz...diğer bitki çaylarına yeşil çay hariç itimat etmeyin yalnızca su kaybına sebep oluyorlar maalesef...

Dip not: spor yapmıyorsanız protein diyeti yapmanızın çok anlamı yok ama spor ile birlikte bu reçeteye uyarsanız 1 ay gibi bir sürede kas kütlenizde artış ve yağ kütlenizde belirgin bir düşüş yaşarsınız...

tşk ler .bir soru daha iki güzelik salonunda fiyat sordum biri 50 tl diğeri 250 tl seans ücreti .ikiside gayet şık salonlar 50 tl olan lenf drenaj 250 tl olan kavitasyondan sonra vakum terapi yapıyor burda seçim yaparken neye göre yapmalıyım bu kadar fiyat farkı neden olur nasıl anlarım .

Kavitasyona hangi bölgeniz için gideceksiniz ve o bölge için yapılacak seans kaç dakika sürecek bunu size belirttiler mi? İki merkezde aynı semtte mi?

Son düzenleme:
Bayanlar merhabalar...

Bu kavitasyon konusuyla ilgili sektörün içerisinden bir doktor olarak sizleri bilgilendirmek istiyorum. Şunu üstüne basa basa söylemem gerek. Kavitasyon çocuk oyuncağı değildir ! Kavitasyon gerçekten çok ciddi bir işlemdir. "Yağ hücreleri patlatılıyor, zayıflıyoruz" tadında bir konu kati suretle değildir... Biraz zamanınızı ayırın ve kavitasyonun ne olduğunu okuyun lütfen.

Kavitasyon ne demek? Aslında kelimenin özü Kavite etmekten geliyor. Yani boşluk yaratmak. Bizim bu bölgesel incelmede kullandığımız sistemin adı aslında Lipokavitasyon, yani anlayacağınız üzere yağ boşluğu oluşturma. Şimdi nasıl oluyor da oluyor bu yağ hücreleri böyle garip bir makinayı vücudunuzda patlatılarak işlem yapılıyor... Ultrason cihazını bilmeyinimiz yoktur diye tahmin ediyorum. İşte kavitasyon cihazı ile ultrason cihazının çalışma prensibi neredeyse aynıdır. Aradaki en önemli fark ses frekansının ölçüsüdür. Biliyorsunuz ultrason cihazlarının ses frekansları öylesine zararsızdır ki, bebekleri dahi görüntüleme sisteminde hiç sakınca görmeden kullanmaktayız. Lakin iş Kavitasyona gelince öyle değil !

Bir defa en önemli yanlış noktayı düzeltelim. Bugün kavitasyonla ilgili kaynakları okuduğunuzda en can alıcı nokta "yağ hücrelerinin patlatılması" cümlesidir. Bu aslında kısmen doğru kısmen yanlış. Kavitasyon cihazının probu yani başlığı vücudunuza temas ettiği anda sizin vücudunuza doğru ses dalgaları yaymaya başlar. Hatta uygulamayı deneyen arkadaşlar kulaklarında hafif bir çınlama hissetmişlerdir. Hatta ve hatta kulakları çok hassas olanlar, orta kulak iltihabı yaşayan arkadaşlarımız ciddi rahatsızlık duymuş olabilirler. Uygulama esnasında ses dalgaları yağlı bölgelerinize belirli ölçüde gönderilmeye başlar. Ses dalgaları ortamdaki oksijeni harekete geçirerek yağ hücrelerine yapışmasını sağlar. Yağ hücrelerini çevreleyen hücre zarı öylesine dayanıksızdır ki, giderek ısınan oksijen genleşir, büyür ve yağ hücresini yırtar. Yani aslında yağ hücresini bomba gibi patlaması falan yoktur ortada. Sadece yağ molekülünün hücre zarı yırtıldığı için içindeki daha da küçük temel yağ molekülleri serbest kalmış olur. Peki bu daha da küçük olan yağ molekülleri nelerdir ? Hani doktora gidersiniz, sizden kimi zaman tahlil isterler.. Trigliserid, LDL kolesterol ölçümleri gibi.. İşte bizim yırtılıp saçılan yağ moleküllerimizin içindeki küçük yağ molekülleri aslında bunlardır. Peki güzel.. Yağları yırttık veya herkesin bildiği dilden konuşalım, patlattık.. Ee sonra? Bitti mi? Asla.. Eğer ki bu işlemi uyguladığınız yer kavitasyon işleminden sonra sizi doğruca kapı dışarı ediyorsa, bilin ki orası tekrar geri dönmeye uygun bir yer değildir. Neden mi? Açığa çıkan yağ moleküllerinin Lenf Drenaj yollarınıza iletilmesi gerekir. Lenf Drenaj sağlanacak ki, yağ asitleri önce karaciğerde parçalansın, ardından idrar, dışkı veya terleme yoluyla vücuttan dışarı atılabilsin. Peki bunu nasıl sağlayacağız? Yine çoğunuzun bildiği gibi Vakum sayesinde. Vakum tedavisini kavitasyondan hemen sonra uygulamayan bir firmaya lütfen gitmeyiniz.

Şimdi kaba taslak olarak işleyişi öğrenmiş olduk. Kavitasyonla ilgili olarak nelere dikkat etmemiz gerekiyor biraz da ona göz atalım şimdi. Kavitasyon uygulamasının vücudunuzda doğru ve sağlıklı olarak etki etmesini istiyorsanız 2 konuyu mutlaka ama mutlaka halletmek zorundasınız. Birincisi SU. Öyle ya da böyle kavitasyondan önceki gün, işlem günü ve sonraki gün asgari olarak 2 litre su tüketimini gerçekleştirmelisiniz. İkincisi ise Yürüyüş. Neden? Çünkü aktif drenajı vücuttaki mekanik hareketin artışı ile sağlamalısınız. Şimdi gelelim merkez seçimine...

Öncelikle kavitasyon yaptıracağınız salon, merkez, poliklinik veya hastaneye gittiniz. İlk soracağınız şey cihazın menşei yani üretim yeri olsun. Yine soralım, neden? Ben bir süredir piyasada olan ve olmayan kavitasyon cihazları ile ilgili uzun ve derin araştırmalarda bulundum. Aklıma hayalime gelmeyen saçmalıkta, insan sağlığını çok çok ucuz şekilde sokağa atan cihazlarla karşılaştım. Burada ben hiç bir cihaz distribütörünü veya üreticisini kınamak ya da yargılamak niyetinde değilim. Ancak ! Doğru bildiğim konuları da dile getirmedikten sonra hekimlik mesleğini icra etmenin anlamı kalmaz. Benim şahsi kanaatim, kişisel gözlemim der ki; Çin mallarından uzak durun. Sebebini biraz sonra açıklayacağım.

İkinci olarak gittiğiniz merkezde, LÜTFEN, hekim olmasına özen gösterin. Bu uygulamanın arka arkaya ağda gibi, kaş alma gibi basit bir işlem olmadığını farkına varın. Her yağlı bölgeye kavitasyon uygulanmaz.... Bölgesel incelme uygulamalarında, özellikle de kavitasyon uygulamasında, uygulama yapılırken kullanılan teknikler çok önemlidir. Bazı yerlerde dikkat ederseniz kavitasyon cihazının probunu yanı başlığını alırlar, cildinizi de bir güzel hamur gibi yoğururlar ve uygulama bölgesine bastırırlar da bastırırlar.. Bu öylesine yanlış bir uygulamadır ki... Cilt altında yağ yıkımını sağlamak için insanların iç organlarına hunharca saldırıda bulunmamak gerekir diye düşünüyorum. İşte çin mallarından uzak durun dememin esas sebebi de budur. Çünkü cihazın başlıklarına gelen frekans öyle dengesizdir ki, savrulur ve etkisini net olarak gösteremez. Ama güçlü değildir demiyorum. Bilakis, öylesine cihazlar var ki, öyle güçlü frekansta çalıştırılabiliyorlar ki, insan 20 dakikalık uygulamadan sonra kusma dürtüsüne kapılıyor. Bu hamur gibi yoğurma dediğim olay frekansın düzensizliğini farketmemeniz için yapılmış bir iş aslında. Çünkü öyle akıl almaz kampanyalar görüyoruz ki ! Bir seansta 20 cm incelme diyerek reklam yapmak abesle iştigaldir. Hamur gibi yoğurarak ne kadar yağ yıkarsam o kadar iyidir mantığı son derece yanlıştır.

Peki işlem süresi ne kadar olmalı? Aslında bu biraz göreceli. Tabi ki bazı standartları var ama göreceden kastım da şu. Her cihazın w/cm2 dediğimiz uygulama alanı ve khz dediğimiz frekansı aynı değil. Uygulama süresi bununla biraz ilintili. Ama tabi ki sağlık açısından da yadsınmayacak kriterleri var. Şunu net olarak söyleyebilirim ki 5 dakika kavitasyon olmaz. Örneğin simit bölgesinden ortalama yağlanmaya sahip bir bayanın iki yanına 15'er dakikalık uygulama yeterlidir. Azı manasız olur, fazlası zararlı. Zararı nedir derseniz hemen açıklayalım. Yağ asitleri serbest kaldı, güzel, sonra lenf yollarına iletildi. Ama sistemden nasıl atılacak? Önce karaciğere uğraması lazım. Eğer karaciğerinizi seviyorsanız fazlaca zorlamamanızı öneririm

Peki kavitasyon kimlere uygulanmaz ? Hamilelik veye menstrüasyon dönemindeki bayanlara uygulanmaz. Kalp pili taşıyanlarda şimdiye kadar ciddi bir problem görülmemiş olsa da önerilmemekte. Geçmişinde karaciğer veya böbrek problemleri olanlara.. Hatta kısa süre öncesine kadar böbrek veya idrar yolları enfeksiyonu geçirmiş olanlara da uygulanmamalıdır.

Uzunca bir yazı oldu. Belki daha önce de meslektaşlarım bu denli ayrıntılı yazdılar ancak ben konu içerisinde bir takım karmaşalar olduğunu hissettim ve bunları giderme ihtiyacı duydum. Kendim de bu sektörün içerisinde olduğum için sağlığınızı riske atmayın demenin küçük bir örneğidir aslında bu. Reklam, karalama, aşağılama gibi bir düşünce bu satırlara kesinlikle hakim değildir...

Son düzenleme:

Hay eline sağlık...birde bir hekim olarak insanların neden sadece kavitasyonla kilo kaybedemeyeceklerini ve sıvı hale dönüşen yağın sadece sporla yakılabileceğini, sporun şart olduğunu anlatırsan çok sevinirim, spor şart diye her yere yazıyorum ama hala ben bu kadar rejim ve spor ile zaten bu kiloyu verirdim diyen arkadaşlar mevcut

Kavitasyonla zayıflama mümkün değildir diyemem ama Kavitasyon ile spor arasındaki ilişkiyi tabi ki zevkle açıklarım. Çünkü dolaylı olarak bu mümkün ve tam olarak söylediğiniz gibi biraz sporla. Örneğin bize Kavitasyon ile kilo vermeye gelen insanlara ilk olarak söylediğimiz cümle şudur. Kavitasyon size incelme sağlar, ciddi kilo kayıpları değil ! Ancak kavitasyon ile spor birleştirilirse bölgesel incelmenin yanında zayıflama da gerçekleşir. Bir üstteki yazımda dikkat ederseniz 2 şart koştum. Biri Su diğeri ise Yürüyüş. Kavitasyonun zayıflama konusunda kolaylığı şuradan kaynaklanıyor aslında. Siz zaten kavitasyon sayesinde yağ hücrelerini serbest bıraktığınız için tek yapmanız gereken vücudunuzdaki mekanik hareketleri biraz artırmak. Ağır sporlara, saatlerce terlemeye gerek kalmadan günlük yarım saatlik yürüyüşler kavitasyonun zayıflama konusundaki etkilerini ortaya çıkarır. Aksi takdirde yağ hücreleriniz sadece yer değiştirmiş olur. ! Zaten sağlıklı yaşam için önerdiğimiz yürüyüşler sizlere zor gelmemeli. Hatta sizlere şöyle bir anektodumu iletmek isterim. Kavitasyon uyguladığımız şahıslarda özellikle işi sebebiyle günlük hayatında hareket olanlarda (masa başı işi olmayan, işe yürüyerek gidip gelenler gibi ) daha sağlıklı incelme ve zayıflama gözlemliyoruz. Her ne kadar uygulama sonrası vakum uygulanmış olsa da sizler mekanik etkiyi devam ettirmediğiniz sürece lenf drenaj yetersiz kalır.

Kilo vermek, zayıflamak bunların hepsi bir yana, metabolizmanızdaki pek çok yenilenmeyi sağlamak adına günlük sporlara lütfen önem verin.

Güzel bir açıklama, teşekkürler :) 50 mesaj sayınız dolduktan sonra bu mesajları kopyalayarak yeni bir başlık haline getirmeniz kavitasyon konusunda bilgi sahibi olmayan arkadaşların bilgilenmesi açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum...

DR SERPİLY çok teşekkürler çok güzel açıklamışsınız henüz başlamadığım için çok iyi oldu bu açıklamalar bu konuyu o kadar araştırdım böyle açıklama bulamamıştım ellerinize sağlık :)

e ama bu kadar kişi arasında spor ve kavitasyonu bir arada yapandamı olmadı

canım ben 2 senasta bıraktım ama sporla yaptım 7 cm inceldim. çok pahalı gittiğim yer. sonra baska bir yere gittim bastan savma yaptılar. sinirlendim bıraktım.

düzenli spor yapıyorum her sartta inceleceğimden eminim artık

Rica ederim. Konu hakkında biraz bilinçlendirme sağlayabildiysek ne mutlu.
Saygılarımla
xxxx

50 mesaj sayısını doldurup dolduramayacağımı inanın kestiremiyorum. Takdir edersiniz ki günlük yoğunluğun içerisinde zaman isteyen süreçler. Sadece kavitasyonla ilgili insanların neler konuştuklarını merak ettiğim ve bu sayfada uzun uzadıya konuşulduğunu farkettiğim için cevap yazma ihtiyacı hisettim. Sitenizin dilediğiniz kısmında özgürce kullanabilirsiniz :)
Saygılarımla
xxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…