selam arkadaşlar, ama bazılarını anlamıyorum. hep kolaycılığın peşindeyiz. zayıflama ve estetik bir vücuda sahip olmanın hem en ekonomik hem de en kalıcı yolu spor yapmaktır. Dünyanın parasını böyle sistemlere veriyorsunuz . Şunu unutmayalım ki tvlerde, sinemalarda izlediğimiz ,hayran hayran baktığımız o güzel vücutlu bayanların hepsi de spor salonlarından cıkmıyorlar küçüklüklerinden beri. Yoksa bölgesel zayıflama falan hikaye zaten.
selam arkadaşlar, ama bazılarını anlamıyorum. hep kolaycılığın peşindeyiz. zayıflama ve estetik bir vücuda sahip olmanın hem en ekonomik hem de en kalıcı yolu spor yapmaktır. Dünyanın parasını böyle sistemlere veriyorsunuz . Şunu unutmayalım ki tvlerde, sinemalarda izlediğimiz ,hayran hayran baktığımız o güzel vücutlu bayanların hepsi de spor salonlarından cıkmıyorlar küçüklüklerinden beri. Yoksa bölgesel zayıflama falan hikaye zaten.
kesinlikle katılıyorum herşeyin bir bedeli var sonuçta. kavitasyonla bir biçime sokabilirz tabi ama desteklemek kesinlikle çok daha yararlı olucaktır
serpil hanım vaktiniz olduğunda yanıtlanarsanız çok sevinirim.
bel bölgem için gitmiştim. yağlanma çok değil organlara çok yakın böbreklere zarar verir dendi. yaptırmadım. fikrinizi öğrenebilir miyim?:97::97:
Merhabalar,
Kavitasyon için sırt ve bel bölgesi hassastır. Sırt bölgesine kavitasyon kesinlike önerilmemektedir. Ancak bel bölgesi için çok da kesin konuşamıyoruz. Kavitasyonda hekim analizinin önemini ortaya çıkaran durumlardan biridir aslında bu. Bel bölgesindeki yağlanmanın oranı ve yapısına göre o bölgeye Kavitasyon yapılıp yapılamayacağına karar veriyoruz. Tabi ki bu karar verilirken kullanılan Kavitasyon cihazının da çok önemi var. Eğer kavitasyon uygulayıcısı cihazının özelliklerini, teknik detaylarını yeterli olarak biliyor ve cihazın kabiliyetlerine güveniyorsa, şahsın sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde bel bölgesine kavitasyon uygulayabilir. Ancak biz de zaman zaman kemik ve iç organların yapısına sakınca doğuracağını düşündüğümüz durumlarda kişinin bel bölgesine Kavitasyonu uygulamıyoruz.
Saygılarımla
Dr. Serpil YÜKSEL
Serpil Hanım , emeğiniz için teşekkür ederiz. Eğer mümkünse bir de lpgli selülit tedavisinden biraz bahsedip kavitasyonla karşılaştırabilir misiniz ? Ben ikisi arasında kararsızım hangisini neye göre tercih etmeliyim acaba ?
çok teşekkürler..peki selülitin kaçıncı derecede olduğunu kendimiz nasıl anlayabiliriz ?LPG'nin temel prensibi sert ve güçlü vakumlamadır. Bu sert ve güçlü vakumlama ile yağ dokusudaki ve selülitli bölgedeki portakal kabuğu görüntüsünün sebebi olan fibröz bantları parçalamayı hedefler. Yani aslında mekanik etkiyle çalışan bir sistemdir. Çevre dokulara veya yağ dokusu içerisindeki kılcal damarlara hasar verebilir. Bu sebeple LPG seanslarından sonra hafif morarmalar görülebilir. Hatta bu yan etkiyi giderebilmek için çorap giydirilir. Benim şahsi kanaatim LPG uygulamasının çok da konforlu olmadığı yönünde. Ağrılı uyarışlar mümkün olabiliyor. Yine kişisel gözlemim LPG uygulamasındaki çok sert uygulamaların belli bir zamandan sonra negatif etkilerinin ortaya çıktığıdır. Geçmiş dönemde sıkça kullanılan bu teknoloji artık yerini yavaş yavaş yeni teknolojilere bırakmaktadır.
Kavitasyon ile selülit tedavisine gelince... Her selülitli kişiye "buyrun kavitasyona alalım"" diye bir uygulamamız yok :) Önce selülitin derecelendirilmesi çok önemli. Selüliti 4 temel dereceye ayırırsak, Kavitasyon uygulamasını 3. ve 4. derece selülitlere uygulamaktayız. Tabi ki Kavitasyonun içerdiği drenaj ve vibrasyon kombinesi ile birlikte.
1. ve 2. derece ve hatta ara derecelendirmelerde Mezoterapi, Karboksiterapi, Refleksoterapi veya El Masajı ile daha iyi sonuçlar alınmaktadır.
Kısacası selülit tedavisinde önce selülitli bölgenizin derecelendirilmesi için bir konsültasyonda bulunulması gerekir. Ardından tedavi konseptine ( tek veya kombine uygulamalar ) karar verilmesi gerekir.
Saygılarımla
Dr Serpil YÜKSEL
çok teşekkürler..peki selülitin kaçıncı derecede olduğunu kendimiz nasıl anlayabiliriz ?
Bölge el ile sıkıştırıldığında hafif bir dalgalanma görülüyorsa 1. derece, doku sıkılmadan hafif dalgalanma var ise 2. derece, doku sıkıldığında portakal kabuğu dediğimiz görüntü oluşuyorsa 3. derece, doku sıkılmadan gözle görülür biçimde portakal kabuğu görüntüsü var ise 4. dereceyi göstermektedir. Ancak bütün bu derecelendirmelerin hekim konsültasyonu ile netlik kazanacağını, yazdığım bilgilerin sadece bilgilendirme amaçlı olduğunu lütfen unutmayın.
Saygılarımla
Dr. Serpil YÜKSEL
Serpil Hanım
öncelikle vakit ayırıp bizleri bu konuda bilinçlendirdiğiniz için çok ama çok teşekkürler..
eğer zaman ayırıp cevaplayabilirseniz benimde bir sorum olacak..bende 2 gün sonra bu uygulama için randevu aldım..önce kavitasyon sonra pasif jimnastik yapılacak..pasif jimnastikte lenf drenaj yerine geçermi acaba?ödemeyi yaptım eğer geçmezse ne yapmalıyım?birde benim vermem gereken çok kilom var doğum yapalı 9 ay oldu ben 15 kilo verebildim.. kavitasyonu en fazla nekadar yaptırabilirim?
Serpil Hanım bir şey de ben sormak istiyorum. Annemin yıllardır basen bölgesiyle problemi var ve kavitasyon düşünüyor. Herhangi bir sağlık problemi yok. Ama yine de sormak istiyorum, acaba bunu yaptırmanın belli bir yaş üst sınırı, ya da kilo üst sınırı var mıdır?
anladım , verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler ellerinize sağlık, faydalı oldu bizim için..
Dr.Serpil Hanım'a benim sorumda şöyle;bölgesel zayıflama için kombine uygulanacak teknolojiler hangileri olmalıdır?
Egzersiz kaçınılmaz ,bunu çoğumuz algılamış bulunuyoruz,destek tadavi anlamında(kavitasyon vb diye sıralarsak ) hangilerini kombine şekilde tavsiye ediyorsunuz?
son 3-4 aydır göbek-mide bölgesinde yağlanma artmış durumda malesef:) ve ciddi şekilde rahatsızlık duyuyorum.
vaktiniz olduğunda yanıtlayabilirseniz sevinirim.
saygılar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?