- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Sarı çizmeli mehmet ağanın yeriydi zaten.sağolun.Dalga nerde pardon da? Umarım bulursunuz ne diyim
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun insallahBenimde bebeğim vefat etti, mezarı var cennet kuşumun. İlk zamanlar mezar baya yüksekti, yaza doğru (sonhabaharda kaybettik) mezar yağmur kar rüzgar gibi sebeplerle ve belki de toprağın çökmesiyle baya küçüldü. Sonra mermerle yaptırdık biz ama etrafta pek çok bebek mezarı artık kaybolmaya başlamıştı. Otlarda uzayınca neredeyse gözükmüyorlar. Hatta yapılı mezarlar bile bakımsızlıktan dağılmaya başlamış.
Mezarı yaptıracağımız zaman demişlerdi ki, 3 yıl mezarın satın alınması bekleniyor satın alınmazsa üzerine başkaları defnediliyor. İlk defnederken orayı satın almıyorsunuz nereyi gösterirlerse oraya defnediliyorsunuz ama mezar taşı yaptırmak isterseniz satın almanız ve o yerin size ait olduğunu ispatlamanız gerekiyor.
Sizinkiler taş yaptırma konusunda geç kaldıkları için, üzerine başka mezar yapıldığını düşünüyorum maalesef.
Ben şu kanıya vardım ya mezar taşı yapılmadığı için üzerine başkası defnedildiBilmediğiniz bir şeyler var muhtemelen. Çok büyük ihtimalle kardeşiniz eceli ile vefat etmedi ve aile üyelerinin de bu işin içinde parmağı var.
Aynısı annemin başına geldidedemin mezar paftası belliyken senelerdir aynı mezar yerine gidilirken bi anda başka birinin mezarı orada görüldü.. Dava açtık müdürlüğe gittik yok o paftada dedem yatmıyor deniliyor.. Mahvoldu annem hala piaikolojisi çok bozuk.. Allah yardımcınız olsun
İşte siz cevirmişsiniz mezarlarına ondan biliyorsunuz bizimkiler ismini bile tahtaya yazmadıkları içinBen benim muhtemel 1965-1970 lerde ölen iki halamın mezarlığını biliyorum yahu. Üstelik doğumda ölmüş iki halam.
Rahmetli büyükbabamla babannemin alanındaki ağaçların bile etrafını sararım kimse basmasın zarar vermesin diye.
Böyle bir şey olamaz.
Annem her gün bela okur ona
Bence bilerek söylemiyor yoksa bilmezmi insan torunu ölmüş
İnsan bilmezmi gömdüğünü
Annemi de bırakmamışlar cenazeye
herkesin susması çok ilginç. anneniz bebeğin öldüğünden emin mi? görmüş mü yani öldükten sonra? birine para karşılığı verilmiş olma ihtimalini düşündüm bende. veya dede, baba alelade bir yere gömdü ve bu yüzden gizliyorlar. hani üzerine başka bir mezar dahi gelmiş olsa ada pafta resmi bir evrak olması gerekiyor. en azından o mezarın satın alınmadığı, ve üzerine başka mezar geldiğine dair bir delil olması içinBen de böyle düşünüyorum. Bence bu işin içinde başka iş var. Yoksa dede niye böyle davransın. Sanki çocuk unutulsun diye herkes bir olmuş gibi.
İşte her şeyi dedenize yüklemeyin, dedeniz kötü olabilir size dedelik yapmamış olabilir ama babanızın adını dahi anmadığı bebekten dedeniz sorumlu değil, babanız biliyor söylemek istemiyor, ki zaten mezar yerini bile satın almadıklarından araştırsanız da bir şey çıkmaz, 27 yıl önce gömülmüş mezarına sahip çıkılmamış, kimsesiz sahipsiz satın alınmamış mezar başkasına satılmıştır.babam zaten hiç adını bile anmadı bunca sene
O yüzden salağa yatıyor sizin çocuğunuz mu öldü hiç haberim yok diye. Günahkârlığına yakışır cinsten bir ölüm diliyorum ona. Sürüne sürüne gebersin.Araştırıyoruz zaten dedem sebep oldu ölmesine şimdide onun yüzünden kaybettik mezarını
Belki bir bilen vardır diye kim denk geliyorsa soruyoruz
Öyle bir anlatıyorsunuzki sanki bebek ölmemişte evlatlık bile verilmiş olabilir anneniz bebeğin cesedini görmüşmü bir sorun.Haklısınız ancak bende annemden öğrendiğim kadarını biliyorum e dedeme soruyorum diyor ki sizin çocuğunuz mu öldü amcalarım aynı şekil bilmiyoruz diyorlar yani kime sorsam böyle.Annem dışında herkes bu bebeği unutmuş sanki hiç yokmuş gibi davranıyor oysa dedem elli sene önceki şeyi bile unutamayan adam.
Devlet mezarlığı olduğu kesin annemde öyle diyor
Anneme diyorum belge varmı sende yok diyor bana birşey vermediler diyor
babam zaten hiç adını bile anmadı bunca sene
Kıymet veren aileler de varmış. Kimi çocuk kadersiz oluyor işte. Yazık, el kadarken toprak altına girmiş.Eskiden çocuğun kıymeti mi var mis ki? Biri ölür ,biri doğar gözüyle bakarlarmis. Gerçi konu sahibinin zamanı çok da eski değilde. Dede düşünce olarak eski
bu yorumu gorunce nedense müge anliya basvur demek aklima geldi belki size soylenilemeyen olayi goren birileri vardirAraştırıyoruz zaten dedem sebep oldu ölmesine şimdide onun yüzünden kaybettik mezarını
aslinda doguda erkek degerlidir (!) ama bunun altinda baska bisey var demek kiKıymet veren aileler de varmış. Kimi çocuk kadersiz oluyor işte. Yazık, el kadarken toprak altına girmiş.
Konunun bu kısmı detaylandırılmadı dimi? Ben daha tüm sayfaları bitirmedim.aslinda doguda erkek degerlidir (!) ama bunun altinda baska bisey var demek ki
bende okumadim tamaminiKonunun bu kısmı detaylandırılmadı dimi? Ben daha tüm sayfaları bitirmedim.
deden hastanede nasil öldürmüs olabilir ki yenidogan bebegi annen deden den supheleniyorsa anneni basina baska bisey gelmis olabilir mi yeni evliykenEvet o zaman 17-18 yaşındalarmış ve bebek 6 ay hastanede yatmış
Dedeniz nasıl sebep oldu ?Araştırıyoruz zaten dedem sebep oldu ölmesine şimdide onun yüzünden kaybettik mezarını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?