Kaybolan Mezar

Aynısı annemin başına geldi dedemin mezar paftası belliyken senelerdir aynı mezar yerine gidilirken bi anda başka birinin mezarı orada görüldü.. Dava açtık müdürlüğe gittik yok o paftada dedem yatmıyor deniliyor.. Mahvoldu annem hala piaikolojisi çok bozuk.. Allah yardımcınız olsun

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun insallahmeleğin Allah size sabırlar versin

Bende böyle düşünüyorum iki ihtimal var ya mezarın üzerine başkası gömüldü
Yada bu işin içinde başka bir şey var
Ama bana sizin dediğiniz daha doğru geliyor

Ben benim muhtemel 1965-1970 lerde ölen iki halamın mezarlığını biliyorum yahu. Üstelik doğumda ölmüş iki halam.
Rahmetli büyükbabamla babannemin alanındaki ağaçların bile etrafını sararım kimse basmasın zarar vermesin diye.
Böyle bir şey olamaz.

Bilmediğiniz bir şeyler var muhtemelen. Çok büyük ihtimalle kardeşiniz eceli ile vefat etmedi ve aile üyelerinin de bu işin içinde parmağı var.
Ben şu kanıya vardım ya mezar taşı yapılmadığı için üzerine başkası defnedildi
Yada bu işte bir iş var dedemler birşey saklıyor ve söylemiyor ikisinden biri müdürlüge gidicem eğer kaydı yoksa 2.seçenek ağır basıyor gibi

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun Allah annenize sabır versin inşallah söyleyince insanlar öyle şey olurum diyor ama cidden oluyor kimse inanmasada Allah hepimizin yardımcısı olsun

İşte siz cevirmişsiniz mezarlarına ondan biliyorsunuz bizimkiler ismini bile tahtaya yazmadıkları için

Annem her gün bela okur ona
Bence bilerek söylemiyor yoksa bilmezmi insan torunu ölmüş
İnsan bilmezmi gömdüğünü
Annemi de bırakmamışlar cenazeye

Ben de böyle düşünüyorum. Bence bu işin içinde başka iş var. Yoksa dede niye böyle davransın. Sanki çocuk unutulsun diye herkes bir olmuş gibi.
herkesin susması çok ilginç. anneniz bebeğin öldüğünden emin mi? görmüş mü yani öldükten sonra? birine para karşılığı verilmiş olma ihtimalini düşündüm bende. veya dede, baba alelade bir yere gömdü ve bu yüzden gizliyorlar. hani üzerine başka bir mezar dahi gelmiş olsa ada pafta resmi bir evrak olması gerekiyor. en azından o mezarın satın alınmadığı, ve üzerine başka mezar geldiğine dair bir delil olması için

babam zaten hiç adını bile anmadı bunca sene
İşte her şeyi dedenize yüklemeyin, dedeniz kötü olabilir size dedelik yapmamış olabilir ama babanızın adını dahi anmadığı bebekten dedeniz sorumlu değil, babanız biliyor söylemek istemiyor, ki zaten mezar yerini bile satın almadıklarından araştırsanız da bir şey çıkmaz, 27 yıl önce gömülmüş mezarına sahip çıkılmamış, kimsesiz sahipsiz satın alınmamış mezar başkasına satılmıştır.

Ayrıca mezar yerinin belli olmaması vicdanen rahatsız ediyor olabilir fakat birini anmak için illa da mezara gerek yok, abiniz hayrına öksüz yetim bir çocuğu sevindirin.

Araştırıyoruz zaten dedem sebep oldu ölmesine şimdide onun yüzünden kaybettik mezarını
Belki bir bilen vardır diye kim denk geliyorsa soruyoruz
O yüzden salağa yatıyor sizin çocuğunuz mu öldü hiç haberim yok diye. Günahkârlığına yakışır cinsten bir ölüm diliyorum ona. Sürüne sürüne gebersin.

Öyle bir anlatıyorsunuzki sanki bebek ölmemişte evlatlık bile verilmiş olabilir anneniz bebeğin cesedini görmüşmü bir sorun.

Eskiden çocuğun kıymeti mi var mis ki? Biri ölür ,biri doğar gözüyle bakarlarmis. Gerçi konu sahibinin zamanı çok da eski değilde. Dede düşünce olarak eski
Kıymet veren aileler de varmış. Kimi çocuk kadersiz oluyor işte. Yazık, el kadarken toprak altına girmiş.

Araştırıyoruz zaten dedem sebep oldu ölmesine şimdide onun yüzünden kaybettik mezarını
Belki bir bilen vardır diye kim denk geliyorsa soruyoruz
bu yorumu gorunce nedense müge anliya basvur demek aklima geldi belki size soylenilemeyen olayi goren birileri vardir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…