- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.027
- 398
- 35
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Bence de öyle. O nasıl olur ancak, evde ölmüştür ve evin bahçesine gömülmüştür ancak öyle mezar kaydı olmaz ama ölüm kaydı yine olur. Yoksa miras nasıl paylaşılacak. Ha bebekse veya çocuksa o zaman ölüm kaydı olmayabilir ama o zaman hiç kaydının olmaması lazım. Hastane de falan da yağmaması lazım. İlginç gerçekten.Bence kayıt tutmama binde birdir Seridina, benim baba tarafımda anne tarafımda köylü, biri batının bir köyü, diğeri doğunun bir köyü, iki ailenin de taaa fi tarihinde gömülenlerinin mezarları belli, hepsi de kayıtlı e devlet soy bağımdan her birini çıkardım hatta, aralarında bazılarının nerede doğduğu doğum tarihi vs var ölüm yok, onlarda muhtemelen savaş zamanı askere gidip geri dönmeyenler.
Eşimin anne tarafı Yugoslav göçmeni, vaktiyle mübadeleyle Türkiye‘ye gelmişler sanırım, ben ki doğru dürüst kayıtlarını vs bilmem, onların bile nereye gömüldüğünü sonra o mezarlık tasfiye edilince nereye nakledildiklerini öğrendim.
Onu bırakın eşimin bir teyzesi varmış, kayınvalidem hayatı boyunca bir kızkardeşi olduğundan hiç bahsetmemişti, çok ilginçtir eşim 15 yıl önce rüyasında İstanbul Eyüp’te bir mezarın başında görüyor kendini, hatta mezar taşındaki ismi de okuyor, uyanınca bana anlattı oralarda akrabaları var onun etkisiyle görmüş olacağını düşündük ama mezar taşındaki isim aklımıza takıldı kayınvalidemi aradık kızkardeşim dedi, 1950’lilerde vefat etmiş, o mezarın bile yeri belli.
Doğanlar ölenler bir şekilde arşivleniyor, çok eski kayıtlar Osmanlı arşivinden bile çıkıyor, 1800’lerde doğmuş ölmüşlerimi buldum ben, ki 1995 yılında nüfus kağıdı çıkmamış olsa dahi hastanede yapılan doğumun kaydı olmaması imkansız, hastanede ölümünde kayda geçmemesi mümkün değil.
Tamam ama anneniz tarla da mı yatmış? Akşamları nerede kalmış, ne yapmış? O sırada babanız ne yapıyor?Annem hep çalışmış mecburiyetten daha çocuğu yeni doğmuş ama çalışmış pamuk filan tarım alanında
Ailesi vardıda uzaktı gidememiş çocukta tabi sırtında hatta bir kadın demiş bu çocuk daha kırkı çıkmamış ölür diye
Çok üstünüze gelmek de istemiyorum fakat yine suç babanızın, hadi anneniz pasifti korkuyordu vs babanız?Doğru tabii bende aynısını anneme söyledim neden bu kadar pasifsin dedim sonuçta evlat acısı normal bir şey değil ki ama diyor ki ben ne yapayım korkudan hiçbirşey yapamıyordum anneme de artık kızmıyorum çünkü annemin karakteri bu 2 çocuğunun ölümüne sebep olan insanlarla konuşuyor hala diyor ki ben Allaha bıraktım.
Dedeme kızmamızın nedeni annemin 2 çocuğunun ölümüne de o sebep oldu birinde anneme karnı burnundayken çuval taşıttı ve bebek öldü diğerinde böyle oldu işte sokağa attı yeni doğan bebek sefilce öldü bende diyorum ki bu kadar sebep oldun ölmesine nasıl vicdanın rahat vicdanın rahatlığını geçtım resmen unutmuş yok gibi
Bir insan nasıl yaptığı zulümlerin bedelini vicdanende olsa çekmez çekmeyi geçtik bu kadar çabuk unutur
Ne olursa olsun gideceğiz o nüfus müdürlüğüne kimin başı yanarsada yansın umrumda değil.
1. mübadeleyle gelmiş olanlar bu ülkede en sağlam kaydı olan insanlar (7 göbek istanbullu filan olanlar ve garımüslimlerden sonra, onların kilise kaydı var çünkü)Bence kayıt tutmama binde birdir Seridina, benim baba tarafımda anne tarafımda köylü, biri batının bir köyü, diğeri doğunun bir köyü, iki ailenin de taaa fi tarihinde gömülenlerinin mezarları belli, hepsi de kayıtlı e devlet soy bağımdan her birini çıkardım hatta, aralarında bazılarının nerede doğduğu doğum tarihi vs var ölüm yok, onlarda muhtemelen savaş zamanı askere gidip geri dönmeyenler.
Eşimin anne tarafı Yugoslav göçmeni, vaktiyle mübadeleyle Türkiye‘ye gelmişler sanırım, ben ki doğru dürüst kayıtlarını vs bilmem, onların bile nereye gömüldüğünü sonra o mezarlık tasfiye edilince nereye nakledildiklerini öğrendim.
Onu bırakın eşimin bir teyzesi varmış, kayınvalidem hayatı boyunca bir kızkardeşi olduğundan hiç bahsetmemişti, çok ilginçtir eşim 15 yıl önce rüyasında İstanbul Eyüp’te bir mezarın başında görüyor kendini, hatta mezar taşındaki ismi de okuyor, uyanınca bana anlattı oralarda akrabaları var onun etkisiyle görmüş olacağını düşündük ama mezar taşındaki isim aklımıza takıldı kayınvalidemi aradık kızkardeşim dedi, 1950’lilerde vefat etmiş, o mezarın bile yeri belli.
Doğanlar ölenler bir şekilde arşivleniyor, çok eski kayıtlar Osmanlı arşivinden bile çıkıyor, 1800’lerde doğmuş ölmüşlerimi buldum ben, ki 1995 yılında nüfus kağıdı çıkmamış olsa dahi hastanede yapılan doğumun kaydı olmaması imkansız, hastanede ölümünde kayda geçmemesi mümkün değil.
Arada ki bazı yorumları şimdi okudum dede tek gommemis cenazeyi babanizda varmış galiba o zaman dedeye gerek yok ki baba niye söylemiyor yeriniDoğru tabii bende aynısını anneme söyledim neden bu kadar pasifsin dedim sonuçta evlat acısı normal bir şey değil ki ama diyor ki ben ne yapayım korkudan hiçbirşey yapamıyordum anneme de artık kızmıyorum çünkü annemin karakteri bu 2 çocuğunun ölümüne sebep olan insanlarla konuşuyor hala diyor ki ben Allaha bıraktım.
Dedeme kızmamızın nedeni annemin 2 çocuğunun ölümüne de o sebep oldu birinde anneme karnı burnundayken çuval taşıttı ve bebek öldü diğerinde böyle oldu işte sokağa attı yeni doğan bebek sefilce öldü bende diyorum ki bu kadar sebep oldun ölmesine nasıl vicdanın rahat vicdanın rahatlığını geçtım resmen unutmuş yok gibi
Bir insan nasıl yaptığı zulümlerin bedelini vicdanende olsa çekmez çekmeyi geçtik bu kadar çabuk unutur
Ne olursa olsun gideceğiz o nüfus müdürlüğüne kimin başı yanarsada yansın umrumda değil.
Evet ama bunlar normal ama bir süre sonra devlet çocuğun kimliği neden çıkmadı yoksa başına birşey mi geldi peşine düşerdi mutlaka kayıt vardır.Bide biz dogudaydık yani istanbulda bile bu mümkünse doğuda hayat hayat mümkün
Çooook eskiden köyde evde doğururmuş kadınlar o zaman tabii kayıt mayıt ne bilsinler bebek 40’ı içinde ölünce de bağa bahçeye gömerlermiş, annemin babası olan dedem doğulu, 1920’lerde köyde doğmuş büyük babaannemiz tarlada doğurduğundan birkaç yıl nüfus kağıdı çıkarılmamış ama sonra nüfusu alınmış, düşünün ki onun bile nüfus kağıdı vardı, doğuda diyorum 1920’ler diyorum, dedem gibi 1920’lerde doğmuş biri olsa anlarım, ki o zamanın insanları doğum gününü bilmezmiş, anneanne dede ne zaman doğmuşsunuz diye sorduğumuzda bağ bozumu zamanı, hıdrellez zamanı diye anlatırlardı, o yüzden nüfuslarında ortalama bir tarih yazardı hıdrellez zamanı demişse 5 Mayıs 1920 diye geçerdi mesela.Bence de öyle. O nasıl olur ancak, evde ölmüştür ve evin bahçesine gömülmüştür ancak öyle mezar kaydı olmaz ama ölüm kaydı yine olur. Yoksa miras nasıl paylaşılacak. Ha bebekse veya çocuksa o zaman ölüm kaydı olmayabilir ama o zaman hiç kaydının olmaması lazım. Hastane de falan da yağmaması lazım. İlginç gerçekten.
Dedemlerin anneme ne kadar zulmettiğini dünya alem bilir yani annemden tek dinlemiyorum dünya alem anneme cektirdiklerini bilir Sabah akşam beddua ediyor çünkü iki evladını da onlar yüzünden kaybetti birini karnında kaybetti dedem sağolsun elli kiloluk çuvalı taşıtınca bebek erken doğdu ve öldüNe kadar da görmüş , olayın içindeymiş gibi konuşuyorsunuz sizden kaç sene önce olup bitmiş olaylarla ilgili .
Olayları dinlediğiniz tek kişi de anneniz.
Çünkü dedeniz ve babaniz böyle bir olay hiç yokmuş gibi davraniyor . Anneniz de hiç aklıselim konuşmuyor (zaten aklıselim ve normal bir insan değil,önceki konulardan anladığım) , sadece sabah akşam beddua ediyor , o bebeğimi öldürdü/ o bebeğimi kaybetti falan diye. Aslında olaylara hakim bile degil. Kaldı ki ne define gitmiş ne de bebeği ziyaret etmiş onca zaman. dünyadan haberi yok.
Bebek hastanede yatmış, elinde ölüm belgesi olmamasına imkan yok, ama belgeden de haberi yok. 27 sene geçmiş çocuğun üstünden ,bir kere beddua etmek dışında bir şey yapmamış,adım atmamış. Olaylarin üstünden bunca sene geçmeden bir bilene sormamıs. Ama peşisira 5 çocuk doğurmayı bilmiş.
Şimdi de durduk yere 27 senedir umursamadigi çocuğu anmaya başlamış, güne beddua ederek basliyor.
Benim kişisel görüşüm (açtığınız bir milyon konuyu baz alirak söylüyorum) siz mutsuzluktan / kaostan beslenen birisiniz. Bu nedenle hayatınızda kaos yoksa geçmiş kaoslari deşip kinlenecek bir şeyler buluyorsunuz. Heh, işte anneniz de tam olarak böyle bir insan. Belli ki şu an hayatında bir kaos yok. Ekonomisini düzeltmiş, kocasıyla anlaşmaya başlamış, çocukları sorun cikarmiyor. Heh, hemen geçmişi kazıp bunca senedir umursamadigi çocuğa takmış,bunun üzerinden Beddua seanslarına başlamış.
Neden?
Çünkü annenize mutsuzluk lazım.
Ayrıca dedeniz o çocuğu öldürmüş mu oluyor kendi evinden kendi çocuğunu kovunca?
Adamın kendi evi. Evi barki olmadan ,cebinde para olmadan üreyen annenin babanın hiç mi suçu yok? Ya da o evden attı, kizini torununu kabul etmeyen ananenin dedenin hiç mi suçu yok?
Her gün takacak yeni bri sey buluyorsunuz sulalenizle ilgili..bir gün abiler,bir gün yengeler,bir gün amcalar,bir gün miras,bir gün başka bir şey...
Bence ciddi ciddi sorunlarınız var. Ama genetik aktarimla gelen sorunlar.
Aile dizilimi diye bir şey hiç duydunuz mu?
Bir sonraki takacağınız konu bu olsun bence. Sosyal medyada bu işi yapan insanlara falan ulaşın, özel durumunuzu, çok sorunlu bir aileden geldiğinizi/onların yükünü sirtlandiginizi, yasinizin çok küçük olduğunu ve ailenizin geçmişiyle barışmak istediğinizi yazın. Eminim birinden biri size ücretsiz aile dizimi seansı yapmayı kabul eder. Bence sizin acilinden buna ihtiyacınız var
ben kimlikle alakalı tek mesaj yazmadım :)) hastanede doğan birinin doğum kaydı tutulur dedim zira hastane doğum kaydını tutmak zorunda, hastaneden çıkarken de doğum belgesi verirler ki nüfus kaydı yaptırabilesiniz, bebeğin nüfus kaydı yapılmamışsa anne babasının ihmali, bebek hastalanmış hastane de yatmış orada da ölmüş, yine hastane bebek için yatış kaydı açmak zorunda, nüfusu yoksa anne baba adıyla kaydeder yine kaydeder, hastanede ölünce de ölüm belgesi düzenler, babanın nüfus kağıdıyla bile yapılmış olsa yine de ölüm belgesi verilir çünkü o belgeyle defin yapıyorsunuz, hastanelerin hepsi doğum ve ölüm kaydı tutmakla yükümlü..bu kimlilkisz yatamaz kimliksiz olamaz kafasından biraz çıkmanız lazım..
olsun para her zaman tatlı gelir. hatta cimri insana dahada tatlı gelir. ama anneniz eliyle yıkamış o yüzden böyle ihtimal yok tabi. o zaman ben dedenizin evrakları yok ettiğini ve gerçekten umursamazlıkla mezarın yerini unuttuğunu düşünüyorum. sizinle de uğraşmak istemediği için kaale bile almıyor tavırlarıyla bebeğiniz mi öldü falan demis. yazık çok çok büyük bi vebal. sizde elinizden geleni yapın, eğer bulamazsanız onun hayrına bir sadaka verin çocuk sevindirin fakir doyurun. afrikadaki su kuyularına hisse falan alın. Allah zalime hesabını sorarTabii ki öldü ailem kimseye muhtaç değil ki desem ki dedem sattı oda trilyonluk paraya zerre ihtiyacı yok
Hayır annem emin hatta bebeği bahçesinde yıkamışlar
Sırf anneme işkence yapmak için mi söylemiyor diye düşünmüyor değilim ki bu adam akli olarak sapasağlam sorsanız elli sene öncesini anlatır size
anneniz ve babaniz neden define gitmemiş?Hayır annem emin hatta bebeği bahçesinde yıkamışlar
Sırf anneme işkence yapmak için mi söylemiyor diye düşünmüyor değilim ki bu adam akli olarak sapasağlam sorsanız elli sene öncesini anlatır size
Evet çok umursamaz ve hala ilk günkü gibi gaddar zaten hayır Yapıyoruz inşallah tabi devam edicezolsun para her zaman tatlı gelir. hatta cimri insana dahada tatlı gelir. ama anneniz eliyle yıkamış o yüzden böyle ihtimal yok tabi. o zaman ben dedenizin evrakları yok ettiğini ve gerçekten umursamazlıkla mezarın yerini unuttuğunu düşünüyorum. sizinle de uğraşmak istemediği için kaale bile almıyor tavırlarıyla bebeğiniz mi öldü falan demis. yazık çok çok büyük bi vebal. sizde elinizden geleni yapın, eğer bulamazsanız onun hayrına bir sadaka verin çocuk sevindirin fakir doyurun. afrikadaki su kuyularına hisse falan alın. Allah zalime hesabını sorar
Annem gitmedi dedem götürmemiş annemde korkudan sesini çıkaramamışanneniz ve babaniz neden define gitmemiş?
ne diyim bilmiyorum ki, işiniz çok zor.Annem gitmedi dedem götürmemiş annemde korkudan sesini çıkaramamış
Babam gitmiş
İşte bana da ilginç geliyor o yüzden. Şahsen benim anneannemin dedemin babaannemin falan hep var nüfus cüzdanları.Çooook eskiden köyde evde doğururmuş kadınlar o zaman tabii kayıt mayıt ne bilsinler bebek 40’ı içinde ölünce de bağa bahçeye gömerlermiş, annemin babası olan dedem doğulu, 1920’lerde köyde doğmuş büyük babaannemiz tarlada doğurduğundan birkaç yıl nüfus kağıdı çıkarılmamış ama sonra nüfusu alınmış, düşünün ki onun bile nüfus kağıdı vardı, doğuda diyorum 1920’ler diyorum, dedem gibi 1920’lerde doğmuş biri olsa anlarım, ki o zamanın insanları doğum gününü bilmezmiş, anneanne dede ne zaman doğmuşsunuz diye sorduğumuzda bağ bozumu zamanı, hıdrellez zamanı diye anlatırlardı, o yüzden nüfuslarında ortalama bir tarih yazardı hıdrellez zamanı demişse 5 Mayıs 1920 diye geçerdi mesela.
Benim de 2 ablam ölmüş küçükken; mezartaşı yapılmamış , köy yeri pafta kayıt falan yok sizinki de muhtemelen öyledir mezarlık müdürlüğünden çıkmaz büyük ihtimal;dedem biliyormuş mezar yerini,yıllarca akıllarına gelmemiş demek ki bir mezar yaptıralım bir dua edelim başında ; dedem rahmetli olduktan yıllar sonra rüyasında rahatsız etmişler annemi, bizimkiler İzmir de mezarlar iç Anadolu’nun bir köyü , yaşlılardan sorup soruşturdular bayağı biruğraşınca 3 aşağı 5 yukarı yeri tespit edip mezarları yapıldı, annem rahat uyuduğunu söylüyor artıkMerhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.
Bence annen ile babanın yaşadığı psikolojik bir sorun. Hiç psikiyatriye gittiler mi? Sorulmustur belki kusura bakmayın.Dedemlerin anneme ne kadar zulmettiğini dünya alem bilir yani annemden tek dinlemiyorum dünya alem anneme cektirdiklerini bilir Sabah akşam beddua ediyor çünkü iki evladını da onlar yüzünden kaybetti birini karnında kaybetti dedem sağolsun elli kiloluk çuvalı taşıtınca bebek erken doğdu ve öldü
İkincisi diyorsunuz ki dedenizmi öldürdü o çocuğu evet dedem öldürdü gidip 15 yaşındaki bir kızı oğluna almak için 7 8 kere tüm sülale toplanıp isteyen DEDEM.o 15 yaşındaki çocuğu alıp günahına giren dedem ha baban diyeceksiniz babamda 15 yaşında çocuktu dünyadan haberi yoktu
Sırf o nefret ettiği işkence ettiği oğlundan kurtulmak için daha çocuk yaşında evlendiren DEDEM ve o nları üstüne yetmezmiş gibi 17 yaşında yenidoğan bebekle evden atan DEDEM.şimdi 17 yaşındaki bir çocuğu evden atsalar dünyayı yıkarsınız ama niyeyse mesele benim anne babama gelince anne babam anormal oluyor dengesiz oluyor Dedem masum oluyor.
Annem allahın her günü ölen oğlundan bahseder sadece şimdi değil Evlat acısını ekonomik sıkıntıılarla bir tutmanız cidden ilginç.
Adamın kendi eviyse daha reşit olmayan çocuğunun sokağa atmasaydı eğlendirmeye calışmasaydı ,işkence yapmasaydı daha küçücük çocuğun gözüne çatal sokmasalardı da o çocukta 23 saat ameliyat olmasaydı düzgün bir insan olsaydı,psikolojisi böyle bozuk olmasaydı ki bizde böyle olmasaydık o kadar zengin olmasına rağmen çocuklarına kuru ekmek bile almayan o DEDEYİ savunuyorsunuz ya birazda babamın çocukken çektiği işkenceleri keşke görseydiniz O KADAR DİKKATLİSİNİZ YA.
Evet istersem burada milyon tane soru açarım kimseyi ilgilendirmez ben kimseyi takmıyorum kendi sorunlarını yazıyorum.
Abimi yazdım çünkü şiddete uyguladı
Miras yazdımım çünkü annemin hakkı olanı yedirmek istemedim
Yani hep kendi sorunlarını yazdım sizi zerre ilgilendirmez çünkü ben buraya dertlerimi yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?