Kaybolan Mezar

Bence de öyle. O nasıl olur ancak, evde ölmüştür ve evin bahçesine gömülmüştür ancak öyle mezar kaydı olmaz ama ölüm kaydı yine olur. Yoksa miras nasıl paylaşılacak. Ha bebekse veya çocuksa o zaman ölüm kaydı olmayabilir ama o zaman hiç kaydının olmaması lazım. Hastane de falan da yağmaması lazım. İlginç gerçekten.

Tamam ama anneniz tarla da mı yatmış? Akşamları nerede kalmış, ne yapmış? O sırada babanız ne yapıyor?

Çok üstünüze gelmek de istemiyorum fakat yine suç babanızın, hadi anneniz pasifti korkuyordu vs babanız?
Annenize çuval taşıtılırken babanız neden pasif kaldı, babam dedemden korkmuyor yazmıştınız yanılmıyorsam, babanız neden ayrı ev açmamış da babasıyla yaşamaya mahkum etmiş annenizi ?

Her şeyi doğuya bağlamayın lütfen, ben de anne tarafından doğuluyum, doğuda her kadın anneniz gibi pasif değil, benim yengelerde çok genç cahil yaşta evlenmiş köyde yaşıyorlar ama panter gibiler maşallah.

1. mübadeleyle gelmiş olanlar bu ülkede en sağlam kaydı olan insanlar (7 göbek istanbullu filan olanlar ve garımüslimlerden sonra, onların kilise kaydı var çünkü)
devlet hepsini tek tek kaydederek almış çünkü hem oradan çıkışları hem buraya girişleri tek tek kayıtlı
şimdiki gibi aç kapıyı gelen gelsin saldım çayıra gelmemişler.

2. ben 1824 sayımı öncesi doğmuş ölmüşlerimi de biliyorum. çünkü ailemde serece tutma kültürü var. ancak kimliği çıkartılmamış birinin devlette bir kaydı olma ihtimali yok. kimliksiz doğan ölen milyonlar var bu ülkede...

3. ölüm tarihlerinin devlet kayıtlarında olması mezarlık kaydının da olduğu anlamına gelmiyor. o durum mezarlığın kayıtlı bir mezarlık olup olmadığıyla alakalı.

4. burada da yazıldğı gibi hastenede bile doğsanız kimliğiniz olmayabilir, geç çıkabilir. ben de hastanede doğmuşum ama kimliğim sonradan çıkartılmış. benim tüm sülalem böyle. hadi ben köylüyüm bursalı anne-baba bankacı il merkezinde hastanede doğmuş arkadaşım var kimliği 2 sene sonra çıkmış...bu kimlilkisz yatamaz kimliksiz olamaz kafasından biraz çıkmanız lazım..daha düne kadar başkasının kimliğiyle ilaç da yazdırılıyordu hastaneye de gidiyordu. benim kimliğimde 18 yaşına kadar fotograf bile yoktu ki babam memur benim.

Arada ki bazı yorumları şimdi okudum dede tek gommemis cenazeyi babanizda varmış galiba o zaman dedeye gerek yok ki baba niye söylemiyor yerini

Çooook eskiden köyde evde doğururmuş kadınlar o zaman tabii kayıt mayıt ne bilsinler bebek 40’ı içinde ölünce de bağa bahçeye gömerlermiş, annemin babası olan dedem doğulu, 1920’lerde köyde doğmuş büyük babaannemiz tarlada doğurduğundan birkaç yıl nüfus kağıdı çıkarılmamış ama sonra nüfusu alınmış, düşünün ki onun bile nüfus kağıdı vardı, doğuda diyorum 1920’ler diyorum, dedem gibi 1920’lerde doğmuş biri olsa anlarım, ki o zamanın insanları doğum gününü bilmezmiş, anneanne dede ne zaman doğmuşsunuz diye sorduğumuzda bağ bozumu zamanı, hıdrellez zamanı diye anlatırlardı, o yüzden nüfuslarında ortalama bir tarih yazardı hıdrellez zamanı demişse 5 Mayıs 1920 diye geçerdi mesela.

Dedemlerin anneme ne kadar zulmettiğini dünya alem bilir yani annemden tek dinlemiyorum dünya alem anneme cektirdiklerini bilir Sabah akşam beddua ediyor çünkü iki evladını da onlar yüzünden kaybetti birini karnında kaybetti dedem sağolsun elli kiloluk çuvalı taşıtınca bebek erken doğdu ve öldü
İkincisi diyorsunuz ki dedenizmi öldürdü o çocuğu evet dedem öldürdü gidip 15 yaşındaki bir kızı oğluna almak için 7 8 kere tüm sülale toplanıp isteyen DEDEM.o 15 yaşındaki çocuğu alıp günahına giren dedem ha baban diyeceksiniz babamda 15 yaşında çocuktu dünyadan haberi yoktu
Sırf o nefret ettiği işkence ettiği oğlundan kurtulmak için daha çocuk yaşında evlendiren DEDEM ve o nları üstüne yetmezmiş gibi 17 yaşında yenidoğan bebekle evden atan DEDEM.şimdi 17 yaşındaki bir çocuğu evden atsalar dünyayı yıkarsınız ama niyeyse mesele benim anne babama gelince anne babam anormal oluyor dengesiz oluyor Dedem masum oluyor.

Annem allahın her günü ölen oğlundan bahseder sadece şimdi değil Evlat acısını ekonomik sıkıntıılarla bir tutmanız cidden ilginç.
Adamın kendi eviyse daha reşit olmayan çocuğunun sokağa atmasaydı eğlendirmeye calışmasaydı ,işkence yapmasaydı daha küçücük çocuğun gözüne çatal sokmasalardı da o çocukta 23 saat ameliyat olmasaydı düzgün bir insan olsaydı,psikolojisi böyle bozuk olmasaydı ki bizde böyle olmasaydık o kadar zengin olmasına rağmen çocuklarına kuru ekmek bile almayan o DEDEYİ savunuyorsunuz ya birazda babamın çocukken çektiği işkenceleri keşke görseydiniz O KADAR DİKKATLİSİNİZ YA.

Evet istersem burada milyon tane soru açarım kimseyi ilgilendirmez ben kimseyi takmıyorum kendi sorunlarını yazıyorum.
Abimi yazdım çünkü şiddete uyguladı
Miras yazdımım çünkü annemin hakkı olanı yedirmek istemedim
Yani hep kendi sorunlarını yazdım sizi zerre ilgilendirmez çünkü ben buraya dertlerimi yazıyorum.

.bu kimlilkisz yatamaz kimliksiz olamaz kafasından biraz çıkmanız lazım..
ben kimlikle alakalı tek mesaj yazmadım :)) hastanede doğan birinin doğum kaydı tutulur dedim zira hastane doğum kaydını tutmak zorunda, hastaneden çıkarken de doğum belgesi verirler ki nüfus kaydı yaptırabilesiniz, bebeğin nüfus kaydı yapılmamışsa anne babasının ihmali, bebek hastalanmış hastane de yatmış orada da ölmüş, yine hastane bebek için yatış kaydı açmak zorunda, nüfusu yoksa anne baba adıyla kaydeder yine kaydeder, hastanede ölünce de ölüm belgesi düzenler, babanın nüfus kağıdıyla bile yapılmış olsa yine de ölüm belgesi verilir çünkü o belgeyle defin yapıyorsunuz, hastanelerin hepsi doğum ve ölüm kaydı tutmakla yükümlü.

Benim kardeşim 80’lerde vefat ettiğinde hastanede öldüğünden hastane verdi ölüm belgesini, evde ölseydi belediyeye haber veriyordunuz devletin doktoru gelip ölüm raporu çıkarıyordu.

Konuda bebek hastanede doğmuş hastanede ölmüş, nüfus kaydı olmasa bile doğum ve ölüm belgesi var bu kesin ve net.

Son düzenleme:
Tabii ki öldü ailem kimseye muhtaç değil ki desem ki dedem sattı oda trilyonluk paraya zerre ihtiyacı yok
olsun para her zaman tatlı gelir. hatta cimri insana dahada tatlı gelir. ama anneniz eliyle yıkamış o yüzden böyle ihtimal yok tabi. o zaman ben dedenizin evrakları yok ettiğini ve gerçekten umursamazlıkla mezarın yerini unuttuğunu düşünüyorum. sizinle de uğraşmak istemediği için kaale bile almıyor tavırlarıyla bebeğiniz mi öldü falan demis. yazık çok çok büyük bi vebal. sizde elinizden geleni yapın, eğer bulamazsanız onun hayrına bir sadaka verin çocuk sevindirin fakir doyurun. afrikadaki su kuyularına hisse falan alın. Allah zalime hesabını sorar

Evet çok umursamaz ve hala ilk günkü gibi gaddar zaten hayır Yapıyoruz inşallah tabi devam edicez
Allah yanına bırakmasın inşallah

İşte bana da ilginç geliyor o yüzden. Şahsen benim anneannemin dedemin babaannemin falan hep var nüfus cüzdanları.

Benim de 2 ablam ölmüş küçükken; mezartaşı yapılmamış , köy yeri pafta kayıt falan yok sizinki de muhtemelen öyledir mezarlık müdürlüğünden çıkmaz büyük ihtimal;dedem biliyormuş mezar yerini,yıllarca akıllarına gelmemiş demek ki bir mezar yaptıralım bir dua edelim başında ; dedem rahmetli olduktan yıllar sonra rüyasında rahatsız etmişler annemi, bizimkiler İzmir de mezarlar iç Anadolu’nun bir köyü , yaşlılardan sorup soruşturdular bayağı biruğraşınca 3 aşağı 5 yukarı yeri tespit edip mezarları yapıldı, annem rahat uyuduğunu söylüyor artık

Bence annen ile babanın yaşadığı psikolojik bir sorun. Hiç psikiyatriye gittiler mi? Sorulmustur belki kusura bakmayın.
Ayrıca annen ile baban keşke gömme konusunda o zalim dedene güvenmeselerdi

Şey duymuştum eşimden (doğulu ) mesela bi cocuk doğuyor doğum kaydı yapılıyor diyelim ölüyor 3 yaşında. Kardeşi var ve henüz doğum kaydı yapılmadı ise kimligini ona veriyorlar yani yeni doğan 3 yasinda görünüyor adı bile değişik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…