- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Evet benimki de öyle annem demiş bu olsun babam da gitmiş nüfusa kendi istediğini vurmuşBi de şey var doğuda bi resmiyette kullandığı ismi bir de aile arkadaşlarının kullandigi isimçok yaygın bu mesela resmiyette Dilan gerçekte ailenin kullandığı helin niye böyle çok komik geliyor valla şey diyorlar isim çoktan verilmiş oluyor ama resmi memur önünde baba son dakika karar defistirince böyle oluyor ama o kadar yaygın ki bu ne kararsızlık kardeşim
17 yaşındaydı mezarlığa gidince o kadar çok mezar varmış8ş ki yeni defnedilen hangisi olduğunu bilememişlerBabanız oğlunun cenazesini hatırlayamayacak kadar küçük nasıl olabilir aklım almıyor.
Yorumları pek okuyamadım ama acaba bebek ölmemiş olabilir mi?
Dede bebeği evlatlık vermiş olabilir mi?
Fazla mı senaryo gibi oldu bilmem ama aklıma bu ihtimal geldi.
Hayır annem öldüğünü filan hep görmüş yıkamıslarBana da öyle geldi. Katılıyorum
Aradan sadece 1 ay geçmiş ziyarete gitmişler. Ve o kadar çok çocuk mezarı yapılmış ki hangisi şaşırmışlarÇok acayip yani insan çocuğunun yerini hatırlamaz mı? Ya da o kadar yıl bir kez bile ziyarete gitmez mi? Üzücü...
İlgincse yazmayın sizinlemi uğraşıcam hayret bişey.Konusahibinin enteresan konulardan biri yine
Bende öyle düşünüyorum yani o kadar kayıt filan mecburi değildi yani isteyen bir şekil girer o hastaneye şimdi bileŞimdi bebek ve 1 yaş çocuğu çok başka olacağı için, o kimligi kullanmaları zor. Bir de ölüm kaydı abinizin adına geçerdi bu sefer. Bir çeşit rüşvet falan dönmüş olabilir mi acaba ? Mesela benim doğduğum hastanede bebek kaçırma olayları çok olmuş o sene, satmışlar bebekleri hasta bakıcılar. Beni kimse almaya gelmeyince teyzem gelip gizli çıkarmış, nasıl dikkat çekmediğine şaşırıyorduk hep, yıllar sonra çıktı ortaya ki zaten bebekleri kaçırıp sattıkları bir döneme denk gelmiş bizim olay. Haberlerde görüp şok olmuştuk. Yani doğru dürüst kayıt vs olmadığı için, bir katakulli dönmüş olabilir rahatlıkla. Ki ben büyükşehirde doğdum. Doğu'da da gayet mümkün yani.
Tamamİlgincse yazmayın sizinlemi uğraşıcam hayret bişey.
Hayır çıkarmadı e devlette bile görünmüyor hepimiz görünüyoruz sordum benTümüyle ihmalkarlık, büyük kardeşin nüfus kağıdı var ölen bebeğin yok, hani büyüğün de nüfus kağıdı olmasa neyse, çok eskiden köyde insanlar bilmiyormuş o yüzden çoğu bebeğin nüfusu 3-5 yıl sonra çıkmış, köyde tarlada evde doğan, doğduktan sonra hemen veya 1 sene içinde ölen bebelerinde kaydı yok, bunların hepsine tamam, hatta köyde doğup resmî nikah dahil hiçbir resmî daireye işi düşmeyen kimliksiz insanlar da var hala ama çoğuna bakıyorum 80-90 yaşında insanlar, 1994-1995 yıllarında doğan bir çocuk için aşırı ihmal var.
Baba cahil desem ilk çocuğuna nüfus çıkarmış biliyor prosedürü, bu konu için diyorum mevzu küçük evlenme cahillik değil en azından bebeğin babası için değil, ihmal etmiş bugün yarın demiş nüfusu çıkarmamış ya da belki çıkardı, bebek aslında kayıtlı da olabilir, eskiden biri öldüğünde nüfus kağıdı alınıyordu sanki öyle hatırlıyorum
Yahu unutmamış mezarını karıştırmış üstünde isimde yazmayınca tamamen karışmış çok değil aradan1 ay geçmiş gitmişlerbki tonla çocuk mezarı hangisi bizim üstüne isim de yazmamışlarKatılıyorum. 18 yaş küçük bir yaş değil ki hatırlamasın. Ben o yaşta gezdiğim birçok yeri hatırlıyorum. Ayrıca da bu çocuk yani. Nasıl unutuluyor hiç anlamadım.
Babam unutmamış mezarını karıştırmış üstünde isimde yazmayınca tamamen karışmış çok değil aradan1 ay geçmiş gitmişlerbki tonla çocuk mezarı hangisi bizim üstüne isim de yazmamışlarArada ki bazı yorumları şimdi okudum dede tek gommemis cenazeyi babanizda varmış galiba o zaman dedeye gerek yok ki baba niye söylemiyor yerini
Babamda aynı şekil çalışıyor uzunca bir süre ev bulamamışlar o sürede tarlada filan kalmışlar zaten ev bulana kadar çocuk rahatsızlanmısTamam ama anneniz tarla da mı yatmış? Akşamları nerede kalmış, ne yapmış? O sırada babanız ne yapıyor?
Eşim Doğulu 3 kardeş aynı gün yazılmış sadece yıl farkı yapmışlar sağolsunlarŞey duymuştum eşimden (doğulu ) mesela bi cocuk doğuyor doğum kaydı yapılıyor diyelim ölüyor 3 yaşında. Kardeşi var ve henüz doğum kaydı yapılmadı ise kimligini ona veriyorlaryani yeni doğan 3 yasinda görünüyor adı bile değişik
Annemler 11 kardeş kaç sene kimlikleri yokmuş en son dedem götürmüş vurmaya adam demiş kim hangi yılda doğdu dedemde demişki vur gitsın sıraylaEşim Doğulu 3 kardeş aynı gün yazılmış sadece yıl farkı yapmışlar sağolsunlarhe ölen kardeşlerinin kimliğini kimseye vermemişler ama o da bizde (Hatay) yaşanmış bolca
ya mezarlik cabuk dolarda her yerde de cocuk mezari dolmaz sanirim.
bebek mezarları ayrı bir yer mi oluyor ?Son 1 buçuk yılını çocuk mezarlığına gidip gelerek geçiren biri olarak maalesef orası da çok hızlı doluyor.
Bebeğimizi defnettiklerinde fotoğraf çekmişlerdi. Sağında solunda önünde hiç mezar yoktu. Ben 40 ım çıkınca gittim, her taraf dolmuştu. Doluluktan bizimki ortalarda kalmıştı. Hani bir şiir var ya ölen hep ihtiyar mi diye. Bebek kayıpları da bir o kadar çok maalesef
Evet dedem gömmüşDedeye neden soruyorsunuz ? dedeniz mi gömmüş?
O xaman tek ihtimal deden mezarlıga degilde herhangi bir yere gömmüs.. mezarliga gömmüşse kaydı vardır mezarlıklar mudurlugunde.. kafasina göre gömemez mezarliga cünküTabii ki yıkandığını öldüğünü hep gördü annem o zaman 17 yaşındaymış bide
1 ayda ne olmuş da o kadar çok çocuk mezarı yapılmış, katliam mı?Hayır annem öldüğünü filan hep görmüş yıkamıslar
Aradan sadece 1 ay geçmiş ziyarete gitmişler. Ve o kadar çok çocuk mezarı yapılmış ki hangisi şaşırmışlar
Zamanında nüfusta memur olacaktık ne hikayeler vardırAnnemler 11 kardeş kaç sene kimlikleri yokmuş en son dedem götürmüş vurmaya adam demiş kim hangi yılda doğdu dedemde demişki vur gitsın sıraylabu yüzden hepsinin doğum tarihi yanlış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?