- 10 Ocak 2022
- 3.027
- 5.974
- 108
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Babanız oğlunun cenazesini hatırlayamayacak kadar küçük nasıl olabilir aklım almıyor.Tabiki cenazesini kılmışlar islam dinine göre defnetmişler babamda çok küçükmüş o zaman
Tümüyle ihmalkarlık, büyük kardeşin nüfus kağıdı var ölen bebeğin yok, hani büyüğün de nüfus kağıdı olmasa neyse, çok eskiden köyde insanlar bilmiyormuş o yüzden çoğu bebeğin nüfusu 3-5 yıl sonra çıkmış, köyde tarlada evde doğan, doğduktan sonra hemen veya 1 sene içinde ölen bebelerinde kaydı yok, bunların hepsine tamam, hatta köyde doğup resmî nikah dahil hiçbir resmî daireye işi düşmeyen kimliksiz insanlar da var hala ama çoğuna bakıyorum 80-90 yaşında insanlar, 1994-1995 yıllarında doğan bir çocuk için aşırı ihmal var.İşte bana da ilginç geliyor o yüzden. Şahsen benim anneannemin dedemin babaannemin falan hep var nüfus cüzdanları.
Abimin kimliğini kullanmış olabilir ondan büyük bir abim var. 1994 doğumlu olması gerekiyordu
Niye ilk defa mı duydunuz? Böyle ve benzeri olaylar çok yaşanır geri kalmış toplumlarda. Çocuklar nüfusa geç yazdırılır veya hiç yazdırılmaz. Millet çocuğunu başkasının nüfusuna verir, ölen abi abla üzerine yenidoğan yazdırılır. Coğrafi kader diye bir şey varÜlke : Ben ne alaka ?
Niyeyse bana da öyle geldi. Çok enteresan kendi torunun ölüyor ve hatirlamiyorsun.cocugun yasiyo olma ihtimali ölmüs olma ihtimalinden daha yuksek
Bana da öyle geldi. KatılıyorumYorumları pek okuyamadım ama acaba bebek ölmemiş olabilir mi?
Dede bebeği evlatlık vermiş olabilir mi?
Fazla mı senaryo gibi oldu bilmem ama aklıma bu ihtimal geldi.
anne bebegin öldügünden eminmiş kendi evlerinin önünde kendisi yıkamis cenazeyi falan.Niyeyse bana da öyle geldi. Çok enteresan kendi torunun ölüyor ve hatirlamiyorsun.
Çok acayip yani insan çocuğunun yerini hatırlamaz mı? Ya da o kadar yıl bir kez bile ziyarete gitmez mi? Üzücü...anne bebegin öldügünden eminmiş kendi evlerinin önünde kendisi yıkamis cenazeyi falan.
dede izin vermedigi icin anne define gidememis.
cocugun babası gitmis ama oda artik yerini hatirlamiyormuş cok fazlada mezar yapildigi icin.
Deden nasıl sebep oldu? "Bir gittik her yer mezar" demek için üzerinden baya zaman geçmiş olması lazım. Hiç mi uğramamış ailen?Araştırıyoruz zaten dedem sebep oldu ölmesine şimdide onun yüzünden kaybettik mezarını
Belki bir bilen vardır diye kim denk geliyorsa soruyoruz
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ikisinindeBenim de 2 ablam ölmüş küçükken; mezartaşı yapılmamış , köy yeri pafta kayıt falan yok sizinki de muhtemelen öyledir mezarlık müdürlüğünden çıkmaz büyük ihtimal;dedem biliyormuş mezar yerini,yıllarca akıllarına gelmemiş demek ki bir mezar yaptıralım bir dua edelim başında ; dedem rahmetli olduktan yıllar sonra rüyasında rahatsız etmişler annemi, bizimkiler İzmir de mezarlar iç Anadolu’nun bir köyü , yaşlılardan sorup soruşturdular bayağı biruğraşınca 3 aşağı 5 yukarı yeri tespit edip mezarları yapıldı, annem rahat uyuduğunu söylüyor artık
Evet çok var öyle bizdede varŞey duymuştum eşimden (doğulu ) mesela bi cocuk doğuyor doğum kaydı yapılıyor diyelim ölüyor 3 yaşında. Kardeşi var ve henüz doğum kaydı yapılmadı ise kimligini ona veriyorlaryani yeni doğan 3 yasinda görünüyor adı bile değişik
Hayır aradan 1 ay geçmiş sadeceDeden nasıl sebep oldu? "Bir gittik her yer mezar" demek için üzerinden baya zaman geçmiş olması lazım. Hiç mi uğramamış ailen?
Keşke ama işte 17 yaşındalardı kendileri de pek bişey bilmiyorlardı mecbur güvendilerBence annen ile babanın yaşadığı psikolojik bir sorun. Hiç psikiyatriye gittiler mi? Sorulmustur belki kusura bakmayın.
Ayrıca annen ile baban keşke gömme konusunda o zalim dedene güvenmeselerdi
Baktım ama hiçbirşey çıkmadı resmen yok gibi görünüyor bebekşimdi aklıma geldi, e devlette anne yada babanizin alt ust soy bilgilerine baktiniz mi hic orada belki cikar bir kayit.
dede belki kimlik olmadigi icin muhtara falan öylesine bir isim yazdirip öldügunu bildirdi.
alt ust soy bilgisinden cikar belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?