Kaybolan Mezar

Yapacağım zaten onun aklını alacam yok öyle ölümüne sebep olup gömüp kaçmak
Unutmuş gibi yapıyor köpek elli sene öncesini niye unutmuyor

İşte yalan söylüyor fırıldak gibi adam nasıl unutur
Yalan söylediği net ama benim aklıma takılan şey şu, neden yalan söylüyor? Hatırlamamak ayrı sizin oğlunuz mu öldü demek ayrı. Bu adam yani dedeniz muhtemelen bir şeylerden korkuyor.

Eskiden çocuğun kıymeti mi var mis ki? Biri ölür ,biri doğar gözüyle bakarlarmis. Gerçi konu sahibinin zamanı çok da eski değilde. Dede düşünce olarak eski

Yalan söylediği net ama benim aklıma takılan şey şu, neden yalan söylüyor? Hatırlamamak ayrı sizin oğlunuz mu öldü demek ayrı. Bu adam yani dedeniz muhtemelen bir şeylerden korkuyor.
İşte neyden korkuyor bilmiyorum onun yüzünden öldü zaten o sebep oldu

İşte bunu anlatmaya çalışıyorum doğuda doğru düzgüngün kayıt mı yapılıyor benim kimliğim bile kaç sene sonra çıkarıldı
Bulunmaz ise bi imam sormak lazim dua nereye nasil edicez diye belki b
biryerde tas yaptırıp ayni mezarlikta okuyabilirsiniz. Zor mezvular diyanete sorabilir lsiniz nasil olur mezarlik yapalim mi defin kayip diye

Dede böyle ahlaksız bir şey ise sana sarar aman dikkat et...
Saracak zaten orası kesin ama bana hiçbir şey yapamazlar 4 abim var ödü patlıyor abilerimden hepimiz büyüdük artık birşey yapamıyorlar
bu insanlar neler yaptı bir bedel ödemediler
Anneme neler yaptılar yüzsüz gibi de hala annemle konuşurlar hiçbir şey yokmuş gibi babaannem ondan beter amcalarım hepsinden beter yemin ederim eşkiyalar
Birbirlerini vuran insanlar şimdi yeğenim yeğenim diye dolanıyorlar etrafımda

Öfkeni anlıyorum ama eli kanlı yürekleri kirli pislikler bunlar. Senin yapacağın en mantıklı iş okuyup mesleğini eline alıp para sahibi olmak daha sonra bunlara rest çekip uzaklaşmak. Ve istiyorsa annene de destek olmak. Bunlarla uğraşılmaz bunlarla ya devlet başa çıkar ya da kendileri gibi eli silahlı mafyalar...

Evet mezarlığa defnettiler 1995 lerde yani oraya gidip mezarlık müdürlüğüne gitsem bulurlar dimi
Bulunur, arşivde kaydı mutlaka vardır
Ancak şöyle bir durum var,mezarlığın tapusu alınmadıysa mezar yeri devlete aittir, üzerine defin yapılmış olabilir. En net bilgiyi mezarlıklar müdürlüğünden alırsınız ama yeri kesinlikle tespit edilir, yer tespiti yapıldıktan sonra mezar işlemlerini yaptırın, tapusunu alın ve mezarlığı yaptırın böylece bir daha sorun yaşamazsınız. Maliyetli işlemler değil bunlar, halledilir sadece gitmek ve bir iki gün ayırmanız gerek

Ya konu bana garip geldi. İnsanin cocugu ölürse baba anne nasil orda olmaz bir başina dede gömer.
Hadi bunu geçtim anne baba hiç mi mezar ziyaret etmez.
Defnettiklerinde mezar olmayan yere bir sonraki ziyarette mezar dolmuşsa yillarca gelmemişler bile demek oluyor.

Bu kadar umursamayip şimdi ne oldu?

Doğru diyorsunuz ancak bunlar bana hiçbir şey yapamazlar 4 tabe abim var her biri birinden beter elleri silah tutan
Ancak bende okuyup meslek sahibi olup rest çekmeyi düşünüyorum bunlar için hayatımın ve abilerimin hayatının mahfolmasına değmez çok vicdansız insanlar
Amcalarım anasının babasının evini tarayan insanlar resmen bunlar iç savaştalar doğuda kim bunları görse kaçıyor gözleri o derece kara.
Benim sevdiğim bile benle olmaya cesaret edemedi beni kurşuna dizerler dedi
Bunlar yüzünden hiç kimse yüzüme bile bakamıyor sinirden ölcem ya

Şimdi hâlâ öyle mi bilmiyorum ama nüfusa kayıtlar geç yapılıyormuş köylerde. Mezarı da herhangi bir yere göm. Bizim köyde de mezarlık var ama devletle bağı yok. Ortak arazi mezarlığa dönüştürülmüş. Defin işlemini köylüler yapıyor. Taş ile çevirdilerse üstüne gömmüşlerdir. Aslında dedeniz abinizi gömerken illa yardım eden olmuştur. Gömülen yerin üstüne biri de gömüldüyse bilgileri vardır. Tam yeri belli değilse de büyük bir yer değilse yaklaşık konumu bellidir.

Bir de devlete kayıtlı olmadığı için ölüm sebebi de resmi olarak işlenmemiştir. Ailenizin başı belaya girer mi bilemedim. Belki cinayete kurban gitti. İspat edilemez ki. Öyle biri resmi olarak yok.

Canım bak sen daha kimleri seversin kimlerde seni sever. Daha çok küçüksün zaten. Ama elinde meslek para olursa gidersin Türkiye'nin öbür ucuna kesersin iletişimi o kadar. Şimdilik asıl amacın hayatını kazanmak olsun. Gerisi hallolur. Bu kadar değilse bile benim sülalerde arızalı. Hem ana tarafı hem baba tarafı. Ama olsun banane ? Görüşmüyorum canları cehenneme. :)

Cenazeye babam gitti dedemle ama babam da küçüktü anne babam çok geçmeden ziyarete gitmişler ama heryerde çocuk mezarıyla dolmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…