Kaybolan Mezar

Size bazı şeyler ya eksik ya yanlış anlatılmış, 1995’te doğmuş ve 6 ay hastanede yattıktan sonra yine hastanede ölmüş bir bebeğin ailesi nüfus kağıdı çıkarmasa bile doğum ve ölüm belgesi çıkarılır, 1800’lerden bahsetmiyorsunuz 1995 yılından bahsediyorsunuz, Doğu’da kayıt tutulmaz değil anne babanız çocuğuna nüfus kağıdı çıkarmamış.

Evde doğsa evde ölse hiçbir kaydı olmayabilir ama hastane doğup hastanede ölen bebeğin kaydı olur zira hastane bu kayıtları tutmak zorunda.

Siz ölüm belgesiyle mezarlıklar müdürlüğüne başvuruyorsunuz, eğer mezar yeriniz varsa oraya, yoksa mezar yeri gösteriliyor oraya gömülüyor.
Kimse kafasına göre devletin mezarlığına yetkililere haber vermeden defin yapamaz.

Dedeniz bebeği mezarlığa gömmemiş olabilir, bazı eski insanlar biraz garip kafadadır, mezar masrafı vs olmasın diye kendi tarla bağ bahçesine gömmüş olabilir.

Mezarlık prosedürü konusunda bilgi verdim ama anlattıklarınız cidden tuhaf, kardeşlerinizle birlik olup bu işi öyle irdeleyin, gerekirse polise gidin, dedenizin tutumu bana rahmetlinin doğal sebeplerle ölmediğini düşündürttü, çok acı bir olay 95 de defnedilen bir evlat ve ana babası yıllarca mezarının yerini bilmiyor, herkesin çekindiği bir durum var gibi geliyor bana, dikkatli olun, birlik olun ve kanuna müracaat edin, hastanede ölmüş bir çocuk öyle ortadan kaybolamaz

Zaten temizlik amacım şuan meslek sahibi olmak ama sevdiğim insanda bunlar yüzünden yok deyince zoruma gitti
Bunlar yüzünden kimse suratıma bakmıyor korkudan:) ahahaha sinir oldum ya bağlantılı kescem bi şu mezarı öğreneyim
Zaten bir bağlandım yok ama kim. Bilse onların yeğeniyim kaçıyor soyadımı değiştirmeyi düşünüyorum oda ayrı mesele

Bebek hastanede ölmüş 6 ay hastanede yatmiş
Yani ölüm belgesi vardir muhakkak

Evethatsanede doğdu hastanede öldü annem daha 17 18 yaşındaymış o zaman ve bu sebeple hiçbir şeyden anlamıyormuş
Anneme şimdi sordum diyor ki elimde hiçbir belge yok o zaman küçüktüm sadece mezarlığı biliyor
Sordum diyor ki tarla bağ bahçe değildi devletin mezarıydı dıyor bende eminmisin köy mezarlığı filan olabilir diyorum

Ailenin aklına ölmüş çocukları 20 yıl boyunca gelmemiş mi yani bana acaip geldi, bu dede bu çocuğu satmış ya da vermiş olmasın?
Annem daha o zaman 17 18 yaşındaymış ölüsünü yıkandığını görmüş
Annem her gün söylüyor diyor ki dedeniz bilerek söylemiyor
Annem mezarlığa gittiğinde orası çocuk mezarlarıyla dolmuş

Başınız sağolsun
Anne babanız anladığım kadarıyla o zaman orda yaşıyordu kendi ihmalleri çok fazla dedenizin o zamanlar aklı başındaydı yer neresi diye anne babanız h gitmemlşmi 27 yıl sonra çok zor kayıtsız mezar bulunmaz taşla çevrilse yine bulunurdu ama serpilmiş toprak dağılır gider
Anne ve babanız o zamanlar üzerine düşmeliydi

Siz sağolun Allah razı olsun
Anne babam o zaman 17-18 yaşındaymış pek annem bişey bilmediği için birşey yapamamış defnedildikten sonra ziyarete gittiklerinde bir bakmışlar ki heryerde çocuk mezarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…