- 12 Temmuz 2006
- 57.746
- 220.715
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Doğru diyorsunuz ancak bunlar bana hiçbir şey yapamazlar 4 tabe abim var her biri birinden beter elleri silah tutan
Ancak bende okuyup meslek sahibi olup rest çekmeyi düşünüyorum bunlar için hayatımın ve abilerimin hayatının mahfolmasına değmez çok vicdansız insanlar
Amcalarım anasının babasının evini tarayan insanlar resmen bunlar iç savaştalar doğuda kim bunları görse kaçıyor gözleri o derece kara.
Benim sevdiğim bile benle olmaya cesaret edemedi beni kurşuna dizerler dedi
Bunlar yüzünden hiç kimse yüzüme bile bakamıyor sinirden ölcem ya
Zaten temizlik amacım şuan meslek sahibi olmak ama sevdiğim insanda bunlar yüzünden yok deyince zoruma gittiCanım bak sen daha kimleri seversin kimlerde seni sever. Daha çok küçüksün zaten. Ama elinde meslek para olursa gidersin Türkiye'nin öbür ucuna kesersin iletişimi o kadar. Şimdilik asıl amacın hayatını kazanmak olsun. Gerisi hallolur. Bu kadar değilse bile benim sülalerde arızalı. Hem ana tarafı hem baba tarafı. Ama olsun banane ? Görüşmüyorum canları cehenneme. :)
Bebek hastanede ölmüş 6 ay hastanede yatmişŞimdi hâlâ öyle mi bilmiyorum ama nüfusa kayıtlar geç yapılıyormuş köylerde. Mezarı da herhangi bir yere göm. Bizim köyde de mezarlık var ama devletle bağı yok. Ortak arazi mezarlığa dönüştürülmüş. Defin işlemini köylüler yapıyor. Taş ile çevirdilerse üstüne gömmüşlerdir. Aslında dedeniz abinizi gömerken illa yardım eden olmuştur. Gömülen yerin üstüne biri de gömüldüyse bilgileri vardır. Tam yeri belli değilse de büyük bir yer değilse yaklaşık konumu bellidir.
Bir de devlete kayıtlı olmadığı için ölüm sebebi de resmi olarak işlenmemiştir. Ailenizin başı belaya girer mi bilemedim. Belki cinayete kurban gitti. İspat edilemez ki. Öyle biri resmi olarak yok.
Onu sonra fark ettim. Tüm yorumları okumamıştım.Bebek hastanede ölmüş 6 ay hastanede yatmiş
Yani ölüm belgesi vardir muhakkak
Babanız ne kadar küçükmüş ki kendi cocugunun ölümü ve defin işlerini hatirlamiyor ?Tabiki cenazesini kılmışlar islam dinine göre defnetmişler babamda çok küçükmüş o zaman
Aslinda hastanede öldügü de dogru mu yoksa anne baba böyle kandirildi mi ? Aklima bunlar geldiOnu sonra fark ettim. Tüm yorumları okumamıştım.
Ne demek babam küçükmüş. Adamın çocuğu olduğuna göre 10 yaşında değil?Cenazeye babam gitti dedemle ama babam da küçüktü anne babam çok geçmeden ziyarete gitmişler ama heryerde çocuk mezarıyla dolmuş
Evethatsanede doğdu hastanede öldü annem daha 17 18 yaşındaymış o zaman ve bu sebeple hiçbir şeyden anlamıyormuşSize bazı şeyler ya eksik ya yanlış anlatılmış, 1995’te doğmuş ve 6 ay hastanede yattıktan sonra yine hastanede ölmüş bir bebeğin ailesi nüfus kağıdı çıkarmasa bile doğum ve ölüm belgesi çıkarılır, 1800’lerden bahsetmiyorsunuz 1995 yılından bahsediyorsunuz, Doğu’da kayıt tutulmaz değil anne babanız çocuğuna nüfus kağıdı çıkarmamış.
Evde doğsa evde ölse hiçbir kaydı olmayabilir ama hastane doğup hastanede ölen bebeğin kaydı olur zira hastane bu kayıtları tutmak zorunda.
Siz ölüm belgesiyle mezarlıklar müdürlüğüne başvuruyorsunuz, eğer mezar yeriniz varsa oraya, yoksa mezar yeri gösteriliyor oraya gömülüyor.
Kimse kafasına göre devletin mezarlığına yetkililere haber vermeden defin yapamaz.
Dedeniz bebeği mezarlığa gömmemiş olabilir, bazı eski insanlar biraz garip kafadadır, mezar masrafı vs olmasın diye kendi tarla bağ bahçesine gömmüş olabilir.
Tabii ki yıkandığını öldüğünü hep gördü annem o zaman 17 yaşındaymış bideBebeğin öldüğüne emin misiniz? Anne ölüsünü görmüş mü
Annem daha o zaman 17 18 yaşındaymış ölüsünü yıkandığını görmüşAilenin aklına ölmüş çocukları 20 yıl boyunca gelmemiş mi yanibana acaip geldi, bu dede bu çocuğu satmış ya da vermiş olmasın?
Hayır yok bilerek söylemiyorum bence çünkü fırıldak gibi adam elli sene öncesini hatırlatan biriİlginç valla böyle kedi ölüsü gömer gibi gömmek. Dede nasıl hatırlamıyor? Rahatsızlığı falan mı var acaba
Başınız sağolsunYaşlı başka kimse yok bir dedem biliyodu o da öldüğünü bile unutmuş
Binlerce mezar dikilmiş
Babam gidip araştıracak ancak pek umutlu değil çünkü çok baştan savma yapmış dedem gömmüş gelmiş gerisi yok bir tahta bile çakmamışlar
Evet o zaman 17-18 yaşındalarmış ve bebek 6 ay hastanede yatmışAslinda hastanede öldügü de dogru mu yoksa anne baba böyle kandirildi mi ? Aklima bunlar geldi
Anne baba küçükmüş 14-15 yaşlarindamiydi bunlar
Küçükler ama hatırlamayacak kadar değil. Babanız dedenizden korkar mı ?Evet o zaman 17-18 yaşındalarmış ve bebek 6 ay hastanede yatmış
Siz sağolun Allah razı olsunBaşınız sağolsun
Anne babanız anladığım kadarıyla o zaman orda yaşıyordu kendi ihmalleri çok fazla dedenizin o zamanlar aklı başındaydı yer neresi diye anne babanız h gitmemlşmi 27 yıl sonra çok zor kayıtsız mezar bulunmaz taşla çevrilse yine bulunurdu ama serpilmiş toprak dağılır gider
Anne ve babanız o zamanlar üzerine düşmeliydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?