Kaygana - Elti

Bence araya mesafe koyup gidip gelmeleri azaltın azaltamıyorsanızda durduğunuz saati azaltın e bide son anda söyleyin herşeyi annenize giderken yarım saat kala kayınvalideye söylerseniz anca kendi hazırlanır

Bence alttan alarak hata yapıyorsunuz, insanlar nasıl alışırsa öyle gider. Sizin kıskandığınızı düşünenler olmuş ama ben öyle bir hisse kapılmadım yazdıklarınızdan . Siz sadece kalabalık şekilde oturunca zevk almadığınız için hepsiyle ayrı ayrı görüşmek istiyorsunuz ve haklısınız.

Kayınvalideniz eltinizin çenesinden bıktığı için muhtemelen her yere onu getiriyor.Yani kendisi eltinize bayıldığı için değil de yine eltiniz laf eder sitem eder diye her yere çağırmaya mecbur hissediyor kendini. Büyük görümcenize söylemekle iyi yapmışsınız, aynı şekilde ilk fırsatta kv nize de diğer eltinizle nasıl arasıra tek görüşüyorsa sizinle de ailecek tek görüşmesini toplu görüşmekten hoşlanmadığınızı söyleyin. Nişanlı görümcenize de söyleyin, böyle tek tek hepsine derseniz artık sizin fikrinizi bildikleri için ona göre davranırlar. Hepsine beni o varken çağırmayın, bana da gelirken ona haber vermeyin deyin. Eltinize de söylemezseniz bu işi çözemezsiniz, bir kere niye çağrılmadım diye söylenmesine denk geldiğinde ona da her yere çağırmak zorunda değiliz seni, ergen gibi davranma diye bozun gerekirse. Böylesi güzellikten falan anlamaz,direk yüzüne demeniz lazım. Yoksa çok çekersin, bende görümcemle görüşmüyorum. Kv çok çekinir kızından, onun yanındayken telefon açsam bile benimle mesafeli böyle biraz soğuk konuşur. Böyle insanlara üzüldüğünü demek lazım, için içini yer yoksa. Ben söyledim kabul etmedi mesela, bize gelmemek için kırk takla atar, kızından çıkmaz ama, bunu söyleyince de kabul etmez. He ben bayıldığım için çağırmıyorum, kızıyla iliskisini de kıskanmıyorum. Hatta cok cok iyi olsunlar benden uzak olsunlar ama eşlerden dolayı görüşmek zorundayız, arasıra gelmesi lazım ama çağırınca gelmiyor , ne zaman işim gücüm özel bir günlerim oluyor o zamanlara denk geliyor.Var olan bir şeye yok denmesi benim sinirimi bozuyor. Sizinki de o hesap, kv asla kabul etmez söyleseniz de eltinizi her şeye çağırdığını. Siz de deyin ki madem öyle o zaman artık fazla gelmem, eltimle mutluluklar. Ben aradığımda kızından dolayı konuşamayıp durdum, söyledim kabul etmedi pek. Bende tamam artık fazla aramam, rahatsız etmem demeye getirdim uyguladım da, kendileri kaybeder.

Annenize de eltinizi kesinlikle götürmeyin, kv nin belli gezmeye gittiği. Telefon açın kv ye . Annem zaten hasta kalabalık gidilmez , siz tek gelin bizimle,eltime de hasta ziyareti kalabalık ayıp olur de anne deyin. Eğer yok diyemem derse o zaman anne biz gidelim eşimle iyileşince birlikte gideriz deyin.
Bu iki seçeceği birlikte demeyin o zaman alınıp üste çıkar tamam istenmiyorsak gelmiyoruz der kv niz. Önce eltimi getirme ayıp olacağını söyle deyin. Eğer diyemem derse o zaman söyleyin onların da gelmemesini, ve eteğinizdeki taşları da tam dökmenin zamanı olur. Bu konulardan bıktığınızı eltinize de yüzü tutmuyorsa sizin söyleyeceğinizi deyin.

Eltiye sorsan kim bilir onun ne sıkıntısı vardır. Dert edecek bişey yok. Biryere gidecekseniz sizde duyurmayın bukadar çok. Bende sizin gibi düşünüyorum kayınvalidemle herzaman iyi olalım istemişimdir. Zamanla anladımki bazen oluruna bırakmak gerekiyor. Bir gün aniden bir telefon açın anne hazırlan beş dk sendeyim seni almaya geliyorum çarşı pazar gezin. Durumları çok zorlamayın beklentiye girmeyin.

Ben başbaşa kaynanamla gezmektense beş çocuğu tercih ederim. Gereksiz muhabbetler dedikodular olmaz gırgır şamata olur.
bizim ailede buna yakındır. Yani bir buluşma olacaksa aile toplanır kuzenler kuzen çocukları falan makara yapılır.
Öbür türlü muhabbetlerde laf sokma, yanlış anlama da oluyor bana göre.
Ha haklı olduğunuzu düşündüğüm kısım hasta ziyaretine çoluk çocukla gtmek ayıp. Orda kayınvalide bir büyük olarak diyebilmeliydi ayıp okur kadın hasta iyileşince sen de gelirsin diyr.

Hmm eşin ne dedi duruma
Kız kardeşini istemeye gelecekler ama haberi yok ilginç
Ben olsam eltiye işim var der gitmezdim çarşıya
Anneme de söz verdiysem isteme falan dinlemez giderdim
Ne güzel işte bahanem olurdu siz bizi kâle alıp haber bile vermediniz son dakika söylüyorsunuz bende planımı iptal etmiyorum derdim
Sen paşa paşa kabul etmişsin canım
Az sesin çıksaydı şimdi annene bizde gelelim demeye cesaret bile edemezlerdi

Eltinizle sorun mu yaşadınız ? Evet heryere gelmesi hoş olmamış ama bi problem yoksa çokta önemsemeyin. Hasta ziyareti kısa olur yarım saat oturup kalkarsınız. Sonuçta kayınvalidenizde annene sürekli gitmiyordur.

Annemlerdeyim kızlar şu an. Kv geldi gitti. Ama birde bana sorun annem eşim ve ben çıldırdık resmen.eltim ne masa kurulmasına yardım etti ne çay servisi ne bulaşık. Başka nereye gitse yardım eder herkese hasta ziyareti adı altında geldiği yerde oturdu öyle. Büyük görümcemde geldi o annem ben yaptık herşeyi. Kv dem o kadar uyarmasına kalk yardım et demesine rağmen kalkmadı hanfendi. Pazarı gezelim biz dediler. Görümcemin bebeği var sen bakarmısın dedi bana pazara gitsem dedi. Ben bakarım dedim. Eltim ne sordu ne bişey çocuklar siz gelmeyin oturun dedi uğraşamam sizle şimdi dedi. Görümceme dedim gene sen soruyorsun o niye kalsınlar mı diye yalandanda olsa sormuyor dedim. Çocukları çıldırttı zaten beni ayıp demiyorlar heryere girip karıştırıyorlar. Eltim diyo gidin yatak odasına gidin oynayın. Ben gidiyorum milletin evinde yatak odasına gidilmez özel yer diyorum çocukları topluyorum. Görümcemle mutfakta konuşuyorduk. Eltim geldi hayırdır kime nereye gidiyoruz bakalım dedi. Konunun biyere gitmeyle zaten alakası yoktu. Görümcemde dedi yırtık don gibi heryerden fışkırma dei

keske bunu yapmasaydınız kesın dıger eltının kulagına gıdecek bu konusmalar
kadın kendı karnındakılerı de sız soylemıssınız gıbı anlatacak kımınle ne sorununuz varsa dırek onunla konusmalısınız

nerde nasıl davranmasını bılmıyor demek kı onu oyle kabul edın ve uzak durun aynı ortamda bulunsanızda muhattap olmayın ve sakın hızmet etmeye kalkmayın ona

Yok cnm demez.sır tutmasını bilir. Bi kere bana gelip şu şöyle dedi bu böyle yaptı diye laf taşımaz. Ayrıca derse desin umrumda değil gerçekten. Ben kalp kıracak yada birinin alınacağı birşey söylemedim.benim cesaret edip söylemediklerimi öğrenir herkes böylece

nerde nasıl davranmasını bılmıyor demek kı onu oyle kabul edın ve uzak durun aynı ortamda bulunsanızda muhattap olmayın ve sakın hızmet etmeye kalkmayın ona
Kayınvalide ler e gittiğimde beraber oldukları için ona değil kv yapıyorum gözüyle bakıyorum. Oturamıyorum çünkü kv mutfakta olunca. Eşim diyo iş yaparken görünce çekinmez kim var kim yok yapma gel oturalım şurda der. Ama ben kv kırılmasın diye gene yapmaya çalışıyorum ama işte yine kırılıyor insan.çocuklarıöı odaya kapatmış oğlu resmen. Kızım o kapıyı açmayınca ağlamaya başladı. Bende kızdım annemde kızdı çocuğa anneside kızdı. Kp sonra niye bağırıyon kızım sen dedi benim kızıma. Canını yakalarsa bağırır tabi çocuk dedim sinirli sinirli. Kimse gıkını çıkaramadı. Ben en çok çocuklarım için üzülüyorum zaten.oğlu çocuk değil çete resmen. Benimkilerde ondan küçük olduğu için anlamıyorlar genede peşinden gidiyorlar

anlıyorum ıcınıze sınmıyormus ama gercekten yapmayın sadece kendı cayınızı doldurun uzak durun cıddı resmıyet koyun anlasın altdan alan sız oldugunuz surece bu sıkıntılar hep yasanır .

ozaman sıkıntı yok :) haklıyken haksız duruma dusmeyınde :) sevmedıgınız eltı cırkef cunku bulasır dıye cekındım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…