kaygi bozuklugu

• Konu Sahibi Konu Sahibi tupii0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tupii0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
16
5
1
20
Merhabalar yaklasik 1 2 haftadir hayat benim icin durmus gibi geliyor. Geceleri uyuyamıyorum aklima surekli kotu seyler geliyor dusunmek istemedigim seyler ve karanlikta duramiyorum bu yuzden icim karariyor isik acik uyuyorum ha birde gun dogmadan uyuyamıyorum illa o gunesin dogdugunu gormem lazim gercekten son günlerde ozellikle beni cok etkiliyor cok dindar bir insan da değilim manevi olarak bir seylere siginamiyorum bir psikologa mi gitsem diyorum ya psikiyatriste bana ne iyi gelir hic bilmiyorum sosyal anlamda da yalniz bir insan asla degilim ciddi bir iliskim ve bir suru arkadasim var iletisim halinde oldugum gun icinde hic bir seyim yokken gece icime bir sey oturuyor gibi hissediyorum aranizda yasayan tavsiye verecek birileri var mi gercekten cok ihtiyacim var ne yapacagimi hic bilemiyorum

Konuşmak istiyorsanız psikolog
İlaç tedavisi istiyorsanız psikiyatrist
Psikologla başlayıp terapi alıp gerekirse psikiyatriye yönlendirirse ilaç tedavisine bakarsınız . Ama panik atak kendınıze zarar verme gibi düşünceler oluşuyorsa uyku size hiç hiç uğramıyorsa direk psikiyatristle görüşün

Gece aklınıza gelen kötü şeyleri not edin sabah kalkınca bunu değerlendirecegım diyip beyne sinyal yollayın o düşünceden arındırın - psikolog sorduğunda da lazım olur bu ufak notlar size
hergun duş alıp aynı saatlerde yatağa girmeye çalışın bedenı buna alıştırın
Çok ışıkta durmak yerıne odayı görecek kadar loş bir ışık kullanın yada gece lambası .çok parlak ışıklar zaten dengenızı bozar uykunuz kaçar
Öğle sonraları alınan kafein uyku duzenını bozuyor gece kaygılarıda artırıyor .

Ciddi ilişkiniz olan kişiyle gece biraz sohbet etmek sizi rahatlatır belki güvenli uykuya geçiş sağlamanıza yardımcı olur
Ayaklarınızı yere koyun yani yatıyorsanız dizlerinizi kırın ve tabanlarınızı hissedip nefesinizi tutup verin 5-10 kez yapın belki uykuya dalmanıza yardımcı olur

cok cok tesekkur ederim dusuncelerim kendime zarar vermekten ziyade tam tersi aslinda olum korkusu sevdiklerimi kaybetmek gibi kaygilar yasiyorum sevgilimle de zaten konusuyoruz bu durumu gercekten iyi geliyor ilac kullanmak da pek istemiyorum ama terapi ise yarayabilir önerileriniz icin tekrardan tesekkur ederim

Herkes birgun ölecek yani şuan hıc birimizin sabaha çıkacağının garantisi var mı yok ya da sabah birimize sevdiğimiz birinden kötü haber gelmeyecegının garantisi var mı oda yok . Bu söylediğiniz korkular hepimizde var yalnız değilsiniz . Her gece sevdiklerimizin ve kendımızın sağlığına duacıyız başka bisey yapamayız .

Bu cümleyi gün ışığında kendınıze söyleyin yüzleşin korkularınızla

Yani gece yatarken ne die dua ediyorum ben kendi adıma , Rabbim sabaha uyandırırsan elhamdülillah ama sabahı göremeyeceksem Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh diyip yatıyorum

duaniz gercekten cok guzelmis tekrardan teşekkür ediyorum

Ben bunun bir salgın olduğunu düşünüyorum. Nasıl oldu bilmiyorum. Etrafımda çok bu şekilde insan var. Ya ishall ile uğraşıyorlar sebepsiz yada böyle kaygı bozukluğu taşıyorlar.

Özellikle ne olduysa bu yaz başı oldu.

Kaç yasındasınız? Yakın zamanda uzucu bır sey mı yaşadınız? Bır an once uyku duzenını ayarlayın. Bu daha da depresif hala sokar sızı.

Anksiyete bozukluğu yalnızca düşünce seviyesinde bir rahatsızlık değildir, ciddi bir bozukluktur. Kişinin pek çok fiziksel semptomu da olur. Uykusuzluk, kalp çarpıntısı, derealizasyon, depersonalizasyon, kafaya yüze kan sıçraması hissi, görüşte bozukluklar, kafada uyuşma vb gibi. İlaç tüm bunların tedavisinde kullanılır. Eğer şu an düşünce seviyesindeyseniz ve nasıl yaparsınız bilemiyorum ama kendinizi toplamazsanız ilerde bunları yaşarsınız. Anksiyete bozukluğu bir kere geldi mi bir daha giden bir hastalık da değil üstelik. İyileşseniz bile uzun süren kötü duygu durumlarında geri geliyor yıllar sonra bile. O yüzden bir an önce çıkın bu kafadan, yoksa kendime bunu neden yaptım diye pişmanlık duyarsınız. İnsan hayatının maksimum yüzde otuzunu kontrol edebiliyormuş, yani istediğiniz kadar düşünün hiçbişey yapamazsınız. Belki yardımcı olur bu düşünce, bana olmuştu.

Bana mantıklı geldi aynı fikirdeyim ve şuan bununla uğraşıyorum fakat ben de değil bende anlam veremiyorum her şey varken iyi durumda iken kaygı duyacak birşey yokken sosyal hayat süper iken neden böyle oldu yani mana veremiyorum sebebi yok bulunamadı niye bu kadar artış.Doktora gitmek gerekiyor uzun tedavi süreci olmalı bence kişi iyi hissedene kadar devam etmeli hiç çekinmeden doktor ile en saçma fikrini bile paylaşmalı.

Bende de var önce kaygı durumum çok arttı şimdi de bağırsak sorunu yaşıyorum. Ve etrafımda çok duyuyorum. Mide için doktora gidiyorum ama kaygı için daha Doktora sıra gelmedi. Ne yapacağımı bilemiyorum.

İnşallah gelir sıra fakat yetmezse ne olacak o doktorda geçirdiğiniz süre size ayrılan zaman yani işte iki konuşup iki ilaç olayından ziyade bazen daha kesin çözüm için bulup buluşturup o tedaviyi daha etkin yoğun bir şekilde almak da gerekebilir önce sağlık bunun için ne harcansa gözü görmez insanın inşallah kaygı seviyenizi bir şekilde kontrol edecek hale gelirsiniz umarim faydası olur .

Siz neler yaşıyorsunuz?

Siz neler yaşıyorsunuz?
Bende değil yazdım ya benim çocuğumda başladı kaygı stress sebepsiz korkular tuhaf bir sıkılma terapi için daha iyi bir doktor arayisindayiz ergenlik konusunda uzman birisine bakıyoruz .Aslında çok belli etmiyor minimum da gibi görünse de bilemiyorsun konuşmak çok faydalı değil bence dinlemekte .Uzman yardımı şart devlet Hastanesi' yeterli gelmiyor yada özel hastane bu nedenle bir iki isim alacağız bu işi bilenlerden bu gün yarın özel terapiye başlayacak .Umarım iyi olur kim varsa

Çok geçmiş olsun. Dilerim iyi bir terapiste denk gelirsiniz.

Bence medya internet insanların nasıl olması gerektiğini söyleyen yayınlar herşey tetikliyor bunu belki eskiden de vardı çok yaygındı fakat tedavi koşulları çok iyi değildi bence dış dünya insanı hep bir daha fazlası olma dürtüsü rekabet bu hale getiriyor bence insanlara birşeyler yetmez baş edemez hale gelindi hiç bilmiyorum çok şey bulunur aranirsa insan çok büyük muamma düşünce anlamında

Psikiyatriste gitmenizi öneririm. Bu tarz durumlar kişinin kendi başına aşabileceği şeyler değil. Geçmişte ben de yaşadım. Psikiyatrist ve kendim bilinçaltı çalışmaları yaparak 6 ay da tam manasıyla rahatladım.

cok gecmis olsun oneriniz icin tesekkurler

Hatirlayabildigim kadariyla,
Bagirsaklarin 2. Beyin olduğu
Sindirim yolunun ve beynin yakın bir bağa sahip olduğu,
Serotoninin yaklaşık yüzde 90'ınin bağırsaklarda üretildiği ve Dengesiz bağırsak florasının serotonin üretimini düşürerek depresyon, anksiyete, panik atak riskini artirabilecegini okumuştum.
Bagirsak problemlerinde psikolojiyi etkileyen vitaminlerin emiliminde de azalma oldugu icin yine ayni durumlar söz konusu olabiliyormuş.

Anksiyete aslında farkındalıklı bilinçli insan hastalığı. Eskiden histeri vardı, somatizasyon vardı. Hala varlar ama daha fazlaydılar. sebebi psikolojik olan ama insanların fiziksel olduğunu düşündüğü psikolojiyle bağlantıyı kuramadığı bozukluklar. İçgörüsü, farkındalığı, eğitimi kültürü vs vs düşük insanlarda daha yaygın. Şuram buram ağrıyor diye hastane hastane gezen nineler. Hiçbir fiziksel sebebi yok, psikolojik. Hayatına bir bakıyorsun sadece o şekilde görünür oluyor. Ama anksiyete genelde daha okuyan bilen dünyada olup bitenlere maruz kalan insan işi. Gün içinde tv internet sosyal medya. Çok fazla uyarıcıya maruz kalıyoruz. Bin tane hastalık, bir sürü kötü olay, olasılık. Kaygılanmaya eğilimli olan insanlar böyle bozukluklar geliştiriyor bunlara maruz kaldıkça. Kaygılarının çok da mantıklı (mantıklı değil derken mesela kaygı duyduğu şey konu olarak mantıklı/olası ama kaygısı orantısız büyük gibi gibi) olmadığının işlevselliklerini de bozduğunun farkındadırlar çözüm ararlar. Ancak bu anlattıklarım son yılları kapsayan bir şey bu yaz başı dediğiniz çok net bir çizgi, bence bir şekilde bu konu sizin radarınıza girmiş/dikkatinizi çekmiş o yüzden algıda seçiçilik yaşıyorsunuzdur

Psikiyatr, psikolog veya ikisi birden. Kimse kesin bir şey söyleyemez ama fayda göreceğinizi düşünüyorum. Yaygın anksiyete ile çalışmayı çok severim çünkü genelde motivasyonu yüksek, terapide işbirliği yapan çok güzel ilerlemeler kaydettiğim danışmanlar oluyorlar. Fazlaca kaygıları oluyor evet ama farkındalıksız, içgörüsüz, mantıksız vs değiller; genelde terapide ne verilirse alıyorlar ki terapi baya bi seans dışı görev/çalışma veya psikoeğitim vs içerir (bilişsel davranışçı terapi). Sosyal birisiyim arkadaşlarım var ilişkim var vs dediğiniz şeyler bile yüksek işlevsellik demek, bunlar da koruyucudur mental iyilik hali için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…