Kaygi ile mücadele

sigmund

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2025
47
17
3
29
Hanımlar benim birtakım sağlık sorunlarım var kanımda pıhtılaşma oldu daha önce. Çok kötü bi süreçti. İlaç kullanıyorum neyse şuan stabil sağlık durumum ama psikolojim öyle değil eskiden de hafif düzeyde vardı ama şuan aşırı arttı cok olumsuz düşünüyorum sürekli hasta olucam ölücem diye kafama takmaktan özellikle yalnızken hiçbi iş yapamıyorum gün içinde de modum yerlerde 3-4 ay önce psikiyatriye gittim bana yaşadığım sürecin zaten çok çok zor olduğunu ve o hastalık döneminde hafif düzey kaygı ilacı verilmesinin zaten gerektiğini söyledi. Kullandım ama ilk 15 gün beter oldum çok olumsuzlastim lustr..l diye bi ilaç bilirsiniz. Bıraktım. Acaba tekrar yarım doz şeklinde başlasam ve devam etsem mi yoksa gidip ilacı doktora degistirtsem mi. Bide genel olarak olumlu cümlelerinizi duymaya açığım bana iyi gelecek şimdiden teşekkürler

Kendinize bir uğraş bulsanız
Rutinlerinizin dışına farklı sevdiğiniz aktivitelerle uğraşsanız belki yavaş yavaş uzaklaşırsınız bu düşüncelerden
Kaygı bozukluğu bir dönem bende de oldu doğumdan sonra ama telaşın içine girince ne kaygım kaldı ne bozukluğum
Diyorlar ya depresyona gireceğim ona bile giremiyorum diye o durumdayım :)
Şaka bir yana seni anlıyorum arkadaşım bende o dönem ölüm korkusu yaşıyordum çocuklarım ne olacak korkusu yasiyordum.
Hatta kafanda emanet etmistim kardeşlerim iyi bakar gibi senaryolar kuruyordum
Bazen ağlıyordum ama dediğim gibi yoğunluğa bir girdim hepsi geçti

Doktora gidin, ilacınızı değiştirsin. Her ilaç herkese iyi gelmez. Doktor yenisini verince bir sorun kalmayacak belki. Siz de zaten bu düşüncelerinizin rahatsızlığınızdan kaynaklandığının farkındasınız. Bir de doktora danışmandan antidepresan bırakmayın. Daha şiddetli bir biçimde kaygınız geri gelebilir. Bir an önce doktora başvurmalısınız. Maddi gücünüz uygunsa psikoterapi de çok iyi olur.

Kendinize bir uğraş bulsanız
Rutinlerinizin dışına farklı sevdiğiniz aktivitelerle uğraşsanız belki yavaş yavaş uzaklaşırsınız bu düşüncelerden
Kaygı bozukluğu bir dönem bende de oldu doğumdan sonra ama telaşın içine girince ne kaygım kaldı ne bozukluğum
Diyorlar ya depresyona gireceğim ona bile giremiyorum diye o durumdayım :)
Şaka bir yana seni anlıyorum arkadaşım bende o dönem ölüm korkusu yaşıyordum çocuklarım ne olacak korkusu yasiyordum.
Hatta kafanda emanet etmistim kardeşlerim iyi bakar gibi senaryolar kuruyordum
Bazen ağlıyordum ama dediğim gibi yoğunluğa bir girdim hepsi geçti
Çok teşekkür ederim inşallah bende o yoğunluğa gireceğim ekpss gireceğim nisan ayında inşallah atama ile sonuçlanır ümitliyim şimdi de her gün kütüphaneye gitsem diyorum bi iş gibi kalkip hazırlanıp eşimin işi de uygun çocuğa 4-5 saat bakabilir hem evde çalışmak yerine bi yere gitme amacıyla hazırlanmak iyi gelecek. Biraz agirim şartları sağlayıp çıkamıyorum evden ama çok istiyorum gitmeyi

Doktora gidin, ilacınızı değiştirsin. Her ilaç herkese iyi gelmez. Doktor yenisini verince bir sorun kalmayacak belki. Siz de zaten bu düşüncelerinizin rahatsızlığınızdan kaynaklandığının farkındasınız. Bir de doktora danışmandan antidepresan bırakmayın. Daha şiddetli bir biçimde kaygınız geri gelebilir. Bir an önce doktora başvurmalısınız. Maddi gücünüz uygunsa psikoterapi de çok iyi olur.
Maddi gücüm var ama iyi bir psikoterapist bulup iyi bi hizmet alabileceğime inanmıyorum yada bunun bu şekilde çözüme ulaşacagina. Bunun ilaçla biraz toparlayacagina inanıyorum, yani inşallah

Hanımlar benim birtakım sağlık sorunlarım var kanımda pıhtılaşma oldu daha önce. Çok kötü bi süreçti. İlaç kullanıyorum neyse şuan stabil sağlık durumum ama psikolojim öyle değil eskiden de hafif düzeyde vardı ama şuan aşırı arttı cok olumsuz düşünüyorum sürekli hasta olucam ölücem diye kafama takmaktan özellikle yalnızken hiçbi iş yapamıyorum gün içinde de modum yerlerde 3-4 ay önce psikiyatriye gittim bana yaşadığım sürecin zaten çok çok zor olduğunu ve o hastalık döneminde hafif düzey kaygı ilacı verilmesinin zaten gerektiğini söyledi. Kullandım ama ilk 15 gün beter oldum çok olumsuzlastim lustr..l diye bi ilaç bilirsiniz. Bıraktım. Acaba tekrar yarım doz şeklinde başlasam ve devam etsem mi yoksa gidip ilacı doktora degistirtsem mi. Bide genel olarak olumlu cümlelerinizi duymaya açığım bana iyi gelecek şimdiden teşekkürler
İlacınız sizi rahatlatmadıysa tabi ki doktorunuza gidip ya doz ayarı ya da ilaç değişimi istemelisiniz. Ben de geçmişte yaşamıştım, ilaç tedavisi ve bilinçaltı çalışmalarıyla 6 ay da toparlandım.

İlacınız sizi rahatlatmadıysa tabi ki doktorunuza gidip ya doz ayarı ya da ilaç değişimi istemelisiniz. Ben de geçmişte yaşamıştım, ilaç tedavisi ve bilinçaltı çalışmalarıyla 6 ay da toparlandım.
Bilinçaltı çalışmalari nasıl oluyor biraz daha açabilir mısınız merak ettim

Maddi gücüm var ama iyi bir psikoterapist bulup iyi bi hizmet alabileceğime inanmıyorum yada bunun bu şekilde çözüme ulaşacagina. Bunun ilaçla biraz toparlayacagina inanıyorum, yani inşallah
Hi piskolog diye bir sayfa var Ordan seçip görüntülü iletişim kurabilirsiniz ben çok faydasını gördüm

Pilates yoga meditasyon öneririm

Bilinçaltı çalışmalari nasıl oluyor biraz daha açabilir mısınız merak ettim
Öncelikle siz doktorunuza danışıp ilacınızın etkisini görmeye başlayın. Sonra bana yazarsanız kendi yaptığım çalışmaları, okuduğum kitapları iletirim size. Dışarıdan gelen hiçbir şey mucize değil. Siz çabalamalısınız. Bilinçaltı çalışmaları çocukluktan itibaren yaşadığımız olumsuz olayların şu an ki bize etkisini azaltmaya çalışmak.

Daha kötü olman normal vücut alışacak 1 2 ay kafanıza göre ilaç bırakmayın bu sitede ne kadar çok var ya

Doktora danışın mutlaka

İlaçtan önce terapi aldınız mı? Kaygıyı yönetmeyi yönlendirmeyi öğrenebilirsiniz terapi ile

2 hafta içinde hiç etki görülmediyse önce doz değiştirir, yine olmazsa başka ilaca geçer. Süreci takip etmenizi öneririm. Doğru ilacı bulduğunuzda 1 ayda oldukça toparlamış olue ve rutinlerinize, size iyi gelecek şeylere yönelirsiniz. Bu tedavide iyileştim bırakıyorum derseniz en ufak sorunda nüksetme ihtimali yüksek.

Benim de bacağıma pıhtı attı ben de kan sulandırıcı kullandım hamile iken her gün iğne kullandım ama bu süreç “çok çok çok zor” değil abartmayın nice daha zor sağlık sorunları var
Ama sizinki sağlıktan değil bence kaygı bozukluğunuz var ilaç kullanın terapi alın geçer yani çok korkulacak bisey değil

Benim de bacağıma pıhtı attı ben de kan sulandırıcı kullandım hamile iken her gün iğne kullandım ama bu süreç “çok çok çok zor” değil abartmayın nice daha zor sağlık sorunları var
Ama sizinki sağlıktan değil bence kaygı bozukluğunuz var ilaç kullanın terapi alın geçer yani çok korkulacak bisey değil
Geçmiş olsun öncelikle. İnşallah düzelmiştir. benim iki bacağıma farklı zamanlarda atti ve böbreklerime kadar ulaştı pıhtı. Ömür boyu kan sulandırıci ve çorap kullanacağım. Şuan%68 engelliyim bu pıhtı dan dolayı. Hastaligin ismi aynı da olsa süreç herkeste aynı işlemiyor. Sizin gibi cok çok çok çok zor değil abartma diyen yakınlarım sayesinde daha da kötü ve kaygılı hissediyorum benle oturup yakınsınlar ağlasınlar değil elbette ama anlaşılmamak hele ki yaşayan biri tarafından üzdu.

Doktorunuzu değiştirin, ilk ilacın olumsuz etkisinden bahsedin be yeniden başlayın.15 gün ilacın etkisini belirlemek için çok kısa bir süre, keşke kesmeseydiniz.

Kaygı bozukluğu yani bu tür durumları yaşayıp kötü ihtimaller üzerinde tepinen biri olarak nasıl aştığımı anlatayım öncelikle bir doktora gitmedim bunun için herşeyim kafada bittiğini bir uğraşım olması gerektiğini ve çok boşluktan bu durumları sürekli dert ettiğimi fark ettim bende PUZZLE ile çözdüm bunu. Önce 1000 parça ile başladım 4000 parçalara baktım zaman geçirdim yani resmen detoks oldu bana telefondan sevdiğim müzikleri açtım onun eşliğinde puzzle yaptım bir deneyin derim

Nıye bıraktınızkı şimdi dah kotude hıssedebılırsınız. Bende yenı basladım o ılaca ılk hafta yarım kullandım ıkıncı hafta tüm ,gercekten kötü günler yaşadım . Şimdi 3. Haftaya gectım yavaş yavaş iyi hissediyorum

Geçmiş olsun öncelikle. İnşallah düzelmiştir. benim iki bacağıma farklı zamanlarda atti ve böbreklerime kadar ulaştı pıhtı. Ömür boyu kan sulandırıci ve çorap kullanacağım. Şuan%68 engelliyim bu pıhtı dan dolayı. Hastaligin ismi aynı da olsa süreç herkeste aynı işlemiyor. Sizin gibi cok çok çok çok zor değil abartma diyen yakınlarım sayesinde daha da kötü ve kaygılı hissediyorum benle oturup yakınsınlar ağlasınlar değil elbette ama anlaşılmamak hele ki yaşayan biri tarafından üzdu.
Cok geçmiş olsun peki o pıhtıyı acamıyorlarmı. Haı kalp damarlarını acıyorlar ya 🥺

Çok geçmiş olsun farklı zamanlarda iki bacağınızı pıhtı nasıl attı? Bir baca attıktan sonra kan sulandırıcı kullanmadınız mı? Kan sulandırıcı kullanırken mi diğer bacağı ve böbreklerinizi attı? Konuşarak uygulamaya yazdırıyorum bazı şeyleri yanlış yazıyor kusura bakmayın.

Back
X