- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Normalde özgüveni olması gerektiği boyutta kaygılarını kontrol edebilen biriydim.Biriydim diyordum meğerse ben kendimi öyle sanıyormuşum.Benim hayatımda resmen bir dönüm noktası oldu.Ehliyet için başvurdum teorik sınavı hiç çalışmadan tek seferde geçtim direksiyon dersleri çok güzel geçmesine rağmen direksiyon sınavı günü çatınca sanki ben değil yerime başka birisi geliyor adeta kaygı yumağı oluyorum.Karnıma sancılar giriyor hani böyle kötü bir haber alacakmışsınız gibi içine bir sızı düşer ya ben onu katmerli katmerli yaşıyorum.Ellerim titriyor terliyor zihnim bulanıyor kontrolünü kaybediyorum.çok yoğun bir korku kaygı adeta tüketiyor beni bu yüzden de her seferinde de kaybediyorumbu trafik korkusu sınav heyecanı değil ilk defa başıma böyle bir şey geliyor.Kimisi önceden sakinleştirici bir şeyler al diyor kimisi alma iyice seni dağ8tır diyor .Kendi kendime verdigim telkinler okudugum dualar dahi fayda etmiyor.Normal zamanlarda böyle bir sıkıntım yok.Lütfen kendinizden yada çevrenizden tecrübeliriniz varsa bana yardımcı olun.Ne yapayım .
Normalde özgüveni olması gerektiği boyutta kaygılarını kontrol edebilen biriydim.Biriydim diyordum meğerse ben kendimi öyle sanıyormuşum.Benim hayatımda resmen bir dönüm noktası oldu.Ehliyet için başvurdum teorik sınavı hiç çalışmadan tek seferde geçtim direksiyon dersleri çok güzel geçmesine rağmen direksiyon sınavı günü çatınca sanki ben değil yerime başka birisi geliyor adeta kaygı yumağı oluyorum.Karnıma sancılar giriyor hani böyle kötü bir haber alacakmışsınız gibi içine bir sızı düşer ya ben onu katmerli katmerli yaşıyorum.Ellerim titriyor terliyor zihnim bulanıyor kontrolünü kaybediyorum.çok yoğun bir korku kaygı adeta tüketiyor beni bu yüzden de her seferinde de kaybediyorumbu trafik korkusu sınav heyecanı değil ilk defa başıma böyle bir şey geliyor.Kimisi önceden sakinleştirici bir şeyler al diyor kimisi alma iyice seni dağ8tır diyor .Kendi kendime verdigim telkinler okudugum dualar dahi fayda etmiyor.Normal zamanlarda böyle bir sıkıntım yok.Lütfen kendinizden yada çevrenizden tecrübeliriniz varsa bana yardımcı olun.Ne yapayım .
Nefes egzersizleri vs yapabilirsiniz. Ben girdiğim hiç bir sınavda kendimi kasmıyorum. Ölüm yokya sonunda diyorum. Çalıştıysam yada ne kadar çalıştıysam o kadar karşılığını alırım. Hep kendime ne ekersen onu biçersin diyorum bunlar beni rahatlatıyor.
Normal de bende sınavlarda kendimi kasmam hatta bazı sınavlara hiç Çalışmadığım halde rahatlıgımdan kaynaklı mantık yürüterek çok güzel puanlarla sınavı gectigimi bilirim sanırım bu sınavla ilgili geçmiş tecrübelerini resetleyerek başaracağım bu işi çok sağolun nefes egzersizlerini nasıl yapıyorsunuz
Merhaba,
Geçen sene aynı durum benimde başıma gelmişti ehliyet sınavında.Bacaklarım kontrolsuz bir şekilde titriyordu- haliyle debriyaj yuzunden arabayı stop ettiriyordum. 4 seans bir psikolojik danışmanla çalıştım. Muhteşem bir etki sağladı diyemem ama o titremeyi daha katlanılır seviyeye indirebildik ve ben sınavı geçtim . Kendinize telkinler verin,nefes teknikleri vs. Danışmanım bende EMDR diye bir yöntemle çalıştı.Bu kadar kısa surede çok etki edeceğini düşünmüyorum ama yinede onunda faydası olmuştur
Merhaba çok sağolun yardımcı olduğunuz için devlet hastanelerinde ki psikolojik danışmanlar sanırım bu tarz yöntemleri uygulanıyor özel mua. Psikolojik danışmanlarda seans başına çok yüksek miktar ücretler istiyorlar mesela bu teknikte EMDR dediğimiz yöntemde size nasıl telkinler veriyordu ben Ankara dayım burada önereceğiniz bir danışman vardı
Insanin duygulari, hisleri hep dusuncelerinin neticesi bence:) Yani yuklediginiz anlamlar, bu sinavla alakali dusundukleriniz sizi korkutuyor. Hic onemsemedigimiz bir seyden once panikler miyiz?:) Hayir. O yuzden bence fazla anlam yuklemeyin, onemsemeyin. Basit bir olay hayatin icinde. Sizden once ve sonra binlerce insan giriyor o sinava, bir prosedur. Olmazsa da dunyanin sonu mu? Bir daha girersiniz. Cok onemli bir sey degil yani. Kafanizda hic kurmayin bence, oyle mi olacak boyle mi olacak diye... Kasla goz arasinda bitmisti ben ne ara basladi bitti anlayamamistim. Dusunup kurarsam kendi performansimi bozucam diyin ve unutun bu konuyu. Fazla dusunmez onemsemezseniz daha sakin olacaginizi dusunuyorum:) Bir de nefes egzersizleri kesinlikle sakinlestiriyor insani tavsiye ederim.Normalde özgüveni olması gerektiği boyutta kaygılarını kontrol edebilen biriydim.Biriydim diyordum meğerse ben kendimi öyle sanıyormuşum.Benim hayatımda resmen bir dönüm noktası oldu.Ehliyet için başvurdum teorik sınavı hiç çalışmadan tek seferde geçtim direksiyon dersleri çok güzel geçmesine rağmen direksiyon sınavı günü çatınca sanki ben değil yerime başka birisi geliyor adeta kaygı yumağı oluyorum.Karnıma sancılar giriyor hani böyle kötü bir haber alacakmışsınız gibi içine bir sızı düşer ya ben onu katmerli katmerli yaşıyorum.Ellerim titriyor terliyor zihnim bulanıyor kontrolünü kaybediyorum.çok yoğun bir korku kaygı adeta tüketiyor beni bu yüzden de her seferinde de kaybediyorumbu trafik korkusu sınav heyecanı değil ilk defa başıma böyle bir şey geliyor.Kimisi önceden sakinleştirici bir şeyler al diyor kimisi alma iyice seni dağ8tır diyor .Kendi kendime verdigim telkinler okudugum dualar dahi fayda etmiyor.Normal zamanlarda böyle bir sıkıntım yok.Lütfen kendinizden yada çevrenizden tecrübeliriniz varsa bana yardımcı olun.Ne yapayım .
Öncelikle size söyle söyleyeyim: Ben de tipki sizin gibiydim ve sinavi gectim! Hadi, sira sizde! Simdi arkaniza yastlanin ve rahatlayin, gerisini anlatayim :)
Bol bol ders aldim, üzerimde maddi manevi cok baski vardi, sinavdan bir gün önce ciddi bir tartisma yasadim, sinav sabah cok erkendi, sinav sirasinda hatalarim da oldu fakat o sinavi gectim! Ben gectiysem, siz de gecersiniz! Nasil mi gectim? Sanirim baska carem yoktu. Kendime o kadar baski yapmistim. O sinavi gecmek zorundaydim. Gecmek istedim.
Panikleri, korkulari, endiseleri bir yana birakin ve kendinize sorun bakalim, sinavi gecmek istiyor musunuz? Cevabinizdan eminseniz, kendinizi pratik ve psikolojik olarak o sinava degil, o sinavi gecmeye hazirlayin.
1. Onca insan o sinavi gectiyse, siz de gecersiniz. ( Gecemeyenler sizi ilgilendirmesin, cünkü hedef kalmak degil gecmek)
2. Sakin olmayi ögrenmek zorundasiniz. Bu sekilde sinavi gecseniz de, hem kendi caninizi hem de diger insanlarin canini tehlikeye atacaksiniz. Yani su anda derhal korkulara, paniklere katilmak yerine bu isin sorumlulugunu alin. Bu size güc verecek ve sakinlestirecektir.
3. Daha fazla ek ders alin, kendinize güveniniz artar. (Ben cok ders aldim. Sinavdan bir gün önce park etmeyi beceremedim artik panikten. Sakin olun, hepsi bildiginiz seyler.) Sinavdan kalip cok fazla ücret ödemek yerine biraz daha ekstra ders ücreti ödemek daha mantikli.
4. Korkulariniza degil de, gözlerinizi kapatip sinavi, karsilasacaginiz durumlari, o anda ne yaptiginizi, sinavi gecip ehliyet aldiginizi canlandirin. Odaginizi bunlara yöneltin. (Not: Cesitli araba sürme, sinav stimülasyon oyunlari, programlari da var. Panik yapmak, korkmak yerine bu tür programlarla tekrar tekrar sinavda cikan durumlari alistirma yapin, güven verir, sakinlestirir)
5. Sizi geren, baski yapan, agresif insanlarla birlikte araba sürmeyin, konusmayin, fikir almayin. Rahat insanlarla takilin, direksiyonda cok rahat ve tecrübeli insanlarla takilin. Cok iyi geliyor!
Hepsi kafanizda bitiyor, bu kadar korkmayin, bakin ben de gectim!
Onun disinda, ehliyetimi aslanlar gibi aldim, beni sinavdan bir gece önce delirten insan benimle utanmadan övündü, sonra beni her araba sürüsümde delirtti, iki kere kilpayi kaza yaptirdi, sürekli direksiyon basindayken baski ve elestiri altinda kaldim, uzun süre sürmedim, araba görünce kalbim sikisiyordu artik. Onu da yendim! Bir kac ay önce, yanimda cok sakin bir insanin destegiyle direksiyon korkumu yendim. Ekstra ders alip, yeniden trafige cikacagim, bu iste sakinlik ve tasidigin sorumluluk duygusu cok önemli. Direksiyon basinda kollarimi, bacaklarimi rahat birakmayi basarip, müzigi de acabildigim gün, zafer benimdir :) Siz de bana bol sans dileyin!
Uzun uzun anlattim, bakin ben sinavi gectiysem ve ara verdikten sonra yeniden direksiyona da gectiysem, siz ohoo tabi ki bu sinavi gecersiniz!
Bu sadece bir sinav, önemli olan direksiyon basinda her zaman akilli ve sorumluluk sahibi olmak. Hem kendi canimiz, hem de diger insanlarin cani söz konusu ;-)
KOLAY GELSIN ve BOL SANS!
Insanin duygulari, hisleri hep dusuncelerinin neticesi bence:) Yani yuklediginiz anlamlar, bu sinavla alakali dusundukleriniz sizi korkutuyor. Hic onemsemedigimiz bir seyden once panikler miyiz?:) Hayir. O yuzden bence fazla anlam yuklemeyin, onemsemeyin. Basit bir olay hayatin icinde. Sizden once ve sonra binlerce insan giriyor o sinava, bir prosedur. Olmazsa da dunyanin sonu mu? Bir daha girersiniz. Cok onemli bir sey degil yani. Kafanizda hic kurmayin bence, oyle mi olacak boyle mi olacak diye... Kasla goz arasinda bitmisti ben ne ara basladi bitti anlayamamistim. Dusunup kurarsam kendi performansimi bozucam diyin ve unutun bu konuyu. Fazla dusunmez onemsemezseniz daha sakin olacaginizi dusunuyorum:) Bir de nefes egzersizleri kesinlikle sakinlestiriyor insani tavsiye ederim
Çoook haklısınız hayatımızda her şey böyle değil mi zaten yüklediğiniz anlamlara göre önem kazanıyor bana vakit ayırıp güzel faydalı fikirlerinizle aydınlttıgınız için coook teşekkür ederim çok işime yarayacak nefes egzersizlerini daha önce yapıp hiç tecrübe etmedim araştırıp bir an önce nasıl yapıldığını ögreneyim eğer siz biliyorsanız anlatırsanız da sevinirim![]()
performans anksiyetesi cancağızım
aynı şikayetlerle gittiğimde psikiyatr bana bu teşhisi koydu
Anlıyorum peki size herhangi bir tedavi önerdi mi yani ilaç kullanıyor musunuz yada yendiniz mi bu durumu yendiyseniz neler yaptınız bende doktordan yan etki yapmayacak anlık rahatlatacak bir ilaç istedim oda bu tarz ilaçlar böyle durumlarda kullanılması sakıncalı refleks azaltır dikkat dağınıklığı yapar dedi siz kendi iradenizle ve sizi rahatlatan insanlarla bu durumu aşmalısınız dedi hı birde sarı kantoron önerdi ama daha önceden onuda birdeneyin yinede hherkesde aynı etkiyi göstermeyebilir dedi