- 23 Nisan 2017
- 351
- 136
- 33
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Cidden insanları anlamak çok zor beğenmiyosa hitap etmesin onların ne haddi ki burda emek veren bütün zorlukları çeken anne baba.konusur konusur susar duymayın siz eski kafa ve ne yazıkki saygı yoksunu pek çok insan var siz beğendiyseniz olay bitmiştir hiç boşunada münakaşaya girip kendinizi yormayın değişmezler çünkü.Biz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.
Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.
Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.
Bu dedenin fikri 50- 60 yaşındaki insanın düşüncesi bu.ben hiçbir anlamı olmayan, saçma sapan türetilen isimlerden bahsediyorum. 50 yıl geçse de üstünden yine saçma olarak kalacakçok dar bi görüş bu.50_60 yıl sonra gayette normal görünecek.hep aynı çağda aynı isimlerle kalıp gelişmeyelim mi hiç?
Hic kirilmayin gucenmeyin. Cunku onlar yasli insanlar simdiki isimleri begenmezler bu gayet normal. Isim konusunu acmayin bir daha. Zamani geldiginde koyarsiniz.Biz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.
Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.
Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.
Şu büyüklerin isim koydurma olayına şaşıyorum cidden ne oluyor torunu onun adını taşıyınca anlamam çok mu gurur verici muhteşem bir olay iyi yapmışsınız koymamakla valla hangi devirde yaşıyoruz isim mirası mı olurmuş yaEşimin annesi iki kızımda da kendi ismi konulsun istedi. Sonuç güldüm geçtim eşimle istediğimiz isimleri koyduk. Bırakın konuşsunlar siz kırmayın sonunda kabullenmek zorunda kalacaklar.
Canım anlamlarına dikkat ederek koymalisin efsun ismini koymak iyi değilmişsırf bu yüzden doğana kadar kimseye söylemeyeceğim bebeğimin ismini. nüfus cüzdanını alınca söylerim :)
çünkü kızım olursa efsun oğlum olursa kayra olacak adı. eminim ailemin hoşuna gitmeyecek :)
Size hak veriyorum isim koymak bence annenin hakkı siz taşıyorsunuz 9 ay karnınızda ve sizin evladınız ama biraz haklılık payları var gibi kumsal ada toprak gibi isimler bana saçma geliyor ama yanlış anlamayın sizin zevkiniz ister kumsal koyarsınız ister ayse fatmaBiz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
Normalde aramiz iyiydi.
Kumsal ismiyle neden dalga geçsinler ki? Bizim bilmediğimiz bir anlamı falan mı var?
Kumsal ın doga,deniz,yıldız,bulut,toprak,çiçek gibi isimlerden bi farkı yok.Yeni yaygınlaşıyor.İlerde Deniz kadar popüler bir isim olacağını düşünüyorum. Absürd bir isim olduğunu hiç düşünmüyorum. Yeğeninizin ismini çok merak ettim sakıncası yoksa.Kayınpederin tepkisi doğru olmamış.
Keşke eleştirisini güzel yerine getirseydi.
Ancak şöyle bir durum da var, gerçekten toplum olarak çok acayip isimler üretmeye başladık. Yeğenimin de ismi bunlardan biri. Hem iki ismi var, hem de ilk ismi çok ama çok kullanışsız.
Biz uyardık, bak koyma anlamı güzel olsa da bu çocuk bunu beğenmeyebilir diye. Ve nitekim öyle de oldu. Henüz 10 yaşında ama okulda dalga geçiyorlar bebeğimle. İkinci ismini kullanıyor, ama yine de herkes bildiği için nefret ediyor ve üzülüyor.
Ela çok güzel bir isim. Ama kumsalı tekrar düşünün derim.
ismi "beach" değil,"KUMSAL"Görümceniz kendi fikrini söylemiş, garip bir durum sezmedim. Kumsal olmasın klasik isim olsun dememiş ki sonuçta... Kv niz çok tatlı, maşallah. Kp ise abartmış, isim koyma işi anne baba görüşünde çok değil belli ki. Sonuçta annesi babası sizsiniz sizin dediğiniz isim olacak, siz beğendiyseniz insanlar yorum da yapsa beğeniniz değişmez ki...
Mesela akrabam birisi çocuğuma şu ismi koyucam dese saygı çerçevesinde yorum yapabilirim, arkadaş uzaktan birisi şu ismi koyucam dese en fazla ismiyle yaşasın derim.
Söylemeden edemeyeceğim, geçenlerde ismi kumsal olan bir çocuk vardı 2 yaş civarı, arkadaşım "çocuğun adını beach koymuşlar" diyince bana da garip geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?