Kayimpederim ve görümcemin kızımın ismine laf etmeleri

Cidden insanları anlamak çok zor beğenmiyosa hitap etmesin onların ne haddi ki burda emek veren bütün zorlukları çeken anne baba.konusur konusur susar duymayın siz eski kafa ve ne yazıkki saygı yoksunu pek çok insan var siz beğendiyseniz olay bitmiştir hiç boşunada münakaşaya girip kendinizi yormayın değişmezler çünkü.

çok dar bi görüş bu.50_60 yıl sonra gayette normal görünecek.hep aynı çağda aynı isimlerle kalıp gelişmeyelim mi hiç?
Bu dedenin fikri 50- 60 yaşındaki insanın düşüncesi bu.ben hiçbir anlamı olmayan, saçma sapan türetilen isimlerden bahsediyorum. 50 yıl geçse de üstünden yine saçma olarak kalacak

Kayınpederin tepkisi doğru olmamış.

Keşke eleştirisini güzel yerine getirseydi.
Ancak şöyle bir durum da var, gerçekten toplum olarak çok acayip isimler üretmeye başladık. Yeğenimin de ismi bunlardan biri. Hem iki ismi var, hem de ilk ismi çok ama çok kullanışsız.

Biz uyardık, bak koyma anlamı güzel olsa da bu çocuk bunu beğenmeyebilir diye. Ve nitekim öyle de oldu. Henüz 10 yaşında ama okulda dalga geçiyorlar bebeğimle. İkinci ismini kullanıyor, ama yine de herkes bildiği için nefret ediyor ve üzülüyor.

Ela çok güzel bir isim. Ama kumsalı tekrar düşünün derim.

Eşimin annesi iki kızımda da kendi ismi konulsun istedi. Sonuç güldüm geçtim eşimle istediğimiz isimleri koyduk. Bırakın konuşsunlar siz kırmayın sonunda kabullenmek zorunda kalacaklar.

Hic kirilmayin gucenmeyin. Cunku onlar yasli insanlar simdiki isimleri begenmezler bu gayet normal. Isim konusunu acmayin bir daha. Zamani geldiginde koyarsiniz.

Eşimin annesi iki kızımda da kendi ismi konulsun istedi. Sonuç güldüm geçtim eşimle istediğimiz isimleri koyduk. Bırakın konuşsunlar siz kırmayın sonunda kabullenmek zorunda kalacaklar.
Şu büyüklerin isim koydurma olayına şaşıyorum cidden ne oluyor torunu onun adını taşıyınca anlamam çok mu gurur verici muhteşem bir olay iyi yapmışsınız koymamakla valla hangi devirde yaşıyoruz isim mirası mı olurmuş ya

Canım anlamlarına dikkat ederek koymalisin efsun ismini koymak iyi değilmiş

Valla Ne bırakırsanız bırakın ama mümkünse söylendiğinde tek seferde anlaşılan bir isim olsun.Ben bu konuda muzdaribim biraz.İsmimi söyleyince kimse tek seferde anlamıyor illa bastırmak lazım özellikle tlfon görüşmelerinde :) Bence Kumsal çok farklı Ve güzel bi isim.Ela da öyle.Takılmayın siz kp boşverin ama kv kocaman bi alkışı hak ediyor valla.Sağlıkla büyütün inşaAllah Kumsal'ı...

Size hak veriyorum isim koymak bence annenin hakkı siz taşıyorsunuz 9 ay karnınızda ve sizin evladınız ama biraz haklılık payları var gibi kumsal ada toprak gibi isimler bana saçma geliyor ama yanlış anlamayın sizin zevkiniz ister kumsal koyarsınız ister ayse fatma

Canım beni yanlış anlama ama başka alternatifin olmazmi.Yinede biraz daha dusunsen.aslinda kotu değil ama iki ismin uyumsuzluğu çok kulağa hoş gelmiyor.birbirini tamamlamiyor.

Klasik , bilindik , turetilmis isimleri sevmem. Cocugum olsa bu isim konusunu cok dusunurdum. Ismi begendim diyemem ama bu konuda bana laf dusmez. Istediginiz ismi koyun.

Edit: Iki isim koyulmasindan yanayim. En azindan cocuk icin alternatif olur.

Son düzenleme:
Ya kuzum bişey diyeceğim de önce sen bir bana de hele;
Adam hacı mı olur ulaşmakla Mekke'ye
Eşek derviş mi olur taş taşımakla tekkeye?

Öyleyse niye kafana dert edinesin değil mi?

Eli ayağı düzgün, hayırlı evlat olsun, adıyla çok mutlu hayat yaşasın İnşallah.
İnsanlar birbirlerini kırmadan fikir tabi ki beyan edebilirler ama bağırıp, çağırmak, fikrini dikte etmek istemek, her zaman ters tepmiştir. Kayınbabanızın yaşlılığına verin, siz nasıl olsa kendi istediğiniz ismi koyacaksınız, stres yaşatmayın hem kendinize, hem de Kumsal Ela bebeğe :)

Öncelikle adıyla yaşasın kızınız, sağlıklı uzun bir ömrü olsun dilerim. Bence görümce karışmamış, iki isim sevmediğini belirtmiş, olabilir. Zaten siz de cevap verince tartışmaya girmemiş. Kayınpederinizin yaptığı çirkin, ona da kayınvalideniz cevabını vermiş zaten. İnsanların her daim konuşacak lafları olur zaten, her insanın yaptığınız her şeyi beğenmesi mümkün değil. Beğenen de olacak beğenmeyen de. Basit meseleler için kendinizi üzmeyin derim. :)

Kumsal ın doga,deniz,yıldız,bulut,toprak,çiçek gibi isimlerden bi farkı yok.Yeni yaygınlaşıyor.İlerde Deniz kadar popüler bir isim olacağını düşünüyorum. Absürd bir isim olduğunu hiç düşünmüyorum. Yeğeninizin ismini çok merak ettim sakıncası yoksa.

Görümceniz kendi fikrini söylemiş, garip bir durum sezmedim. Kumsal olmasın klasik isim olsun dememiş ki sonuçta... Kv niz çok tatlı, maşallah. Kp ise abartmış, isim koyma işi anne baba görüşünde çok değil belli ki. Sonuçta annesi babası sizsiniz sizin dediğiniz isim olacak, siz beğendiyseniz insanlar yorum da yapsa beğeniniz değişmez ki...

Mesela akrabam birisi çocuğuma şu ismi koyucam dese saygı çerçevesinde yorum yapabilirim, arkadaş uzaktan birisi şu ismi koyucam dese en fazla ismiyle yaşasın derim.

Söylemeden edemeyeceğim, geçenlerde ismi kumsal olan bir çocuk vardı 2 yaş civarı, arkadaşım "çocuğun adını beach koymuşlar" diyince bana da garip geldi.

Kumsal ve Masal ismini çok severim çok güzel bir seçim bu bence...

Kimseye aldırma sen ve eşin beğendiğiniz koyacaksınız bitti, gerisi teferruat...

O okuyan çok bilmiş de güya modaya uyum sağlıyor işte bir dönem farklı isimler modaydı şimdi klasik ayşe fatma moda o da okumuş ya güya bilinçli, bırak allah aşkına takmaya değmez...

Hatice Ayşe Fatma birini koycaz deseydin de bu ne böyle başka isim mi bulamadınız diyeceklerdi illa ki...

ismi "beach" değil,"KUMSAL"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…