- 24 Aralık 2016
- 29
- 33
- 18
- 30
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Saçma bir ego savaşı bence. Kaç yaşına gelmiş insanlar kendi gösteremedikleri olgunluğu çocuklarından gelinlerinden bekliyorlar. Hiç düşünmüyorlar o gelin dokuz ay taşımış binbir türlü zahmete katlanmış, büyütürken de bir sürü zorluk çekecek. Kalkacak seve isteye senin adını koyacakŞu büyüklerin isim koydurma olayına şaşıyorum cidden ne oluyor torunu onun adını taşıyınca anlamam çok mu gurur verici muhteşem bir olay iyi yapmışsınız koymamakla valla hangi devirde yaşıyoruz isim mirası mı olurmuş ya
Ah baciiiim gel sarilalim valla aynı benBiz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.
Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.
Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.
"Uzanmışım kumsala" falan diye belki müstehcen şakalara kurban gidebilir ama Kumsal yaygın bir isim haline dönüştü, çok fazla denk geleceğini sanmam artık.
Birde anlaşan var anlaşamayan var gelini sevmezler ama onun doğurduğu evlatta isim konusunda kendilerinin hak sahibi olduğunu düşünürler o da ayrı bir enteresan durumSaçma bir ego savaşı bence. Kaç yaşına gelmiş insanlar kendi gösteremedikleri olgunluğu çocuklarından gelinlerinden bekliyorlar. Hiç düşünmüyorlar o gelin dokuz ay taşımış binbir türlü zahmete katlanmış, büyütürken de bir sürü zorluk çekecek. Kalkacak seve isteye senin adını koyacak
Aman boşver sen istediğin ismi koy mecbur alışacak alışmasa da umursama bizde iki isim koyduk benim koyduğum ismi değilde eşimin koyduğu ismi eşimin ailesi söylüyor beni sevmedikleri içinBiz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.
Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.
Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.
ismi "beach" değil,"KUMSAL"
Kızımın adı masal, ileride kızkardeşi olursa kumsal olacak...Bu aile büyüklerinin haddini bilmemelerine takığım ben. Bir evladın var diye ömür boyu onun tüm hayatıyla ilgili söz sahibi olma hakkı vermiyor bu sana. Bağırsın çağırsın, bağırdığıyla kalsın dede adayı. Üstünde bile durmayın. Siz de hangi ismi beğendiyseniz onu gönül rahatlığıyla koyun yavrunuza. Anne beğenmiş baba beğenmiş ismi, geri kalana susmak düşer
İçsel olarak bana çok uyan bir anlamı var Andromeda'nın. Hem Yunan mitolojisindeki hikayesi bana kendimi hatırlattığı için, hem astronomide taşıdığı anlamla mesleğimi çağrıştırdığı için severim bu nicki.Kızımın adı masal, ileride kızkardeşi olursa kumsal olacak...
Peki size niye alıntıladım? Aslında kızım olursa andromeda koymak istiyordum. Saçmalama dedi herkes
Ben de astronomik olarak çok sevmiştim. Demek o ismi koymamakla iyi etmişim. Olsun ben arada andromeda diye de seveyim bari kuzucuğumuİçsel olarak bana çok uyan bir anlamı var Andromeda'nın. Hem Yunan mitolojisindeki hikayesi bana kendimi hatırlattığı için, hem astronomide taşıdığı anlamla mesleğimi çağrıştırdığı için severim bu nicki.
Ama gerçek hayatta isim olarak kullanışlı olmazmış, yavrunuz zorlanırmış bu isimle, bence iyi yapmışsınız koymamakla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?