Kayimpederim ve görümcemin kızımın ismine laf etmeleri

Begenmeyebilir ama fikrini daha duzgun ifade etmesi gerekirdi kayinpederin. Gorumcenin dediginde de alinacak bir sey yok. Istediginiz ismi koyarsiniz, esinizle karar vermissiniz zaten.
Benim fikrime gelince tek Ela daha guzel bence ama iki isim olacaksa ilk Kumsal sonra Ela koyulmali. Ela Kumsal bir garip geliyo kulaga.

Saçma bir ego savaşı bence. Kaç yaşına gelmiş insanlar kendi gösteremedikleri olgunluğu çocuklarından gelinlerinden bekliyorlar. Hiç düşünmüyorlar o gelin dokuz ay taşımış binbir türlü zahmete katlanmış, büyütürken de bir sürü zorluk çekecek. Kalkacak seve isteye senin adını koyacak

Ah baciiiim gel sarilalim valla aynı ben
Bende dokuz sene sonra kavuştum henüz pirtlamadi ama isim olarak Alya isyltiyorum ,kv ayy ben o ismi sevmediiiimm nefret ediyorum ay igreenccccccccc yurtiyo kendini ilerleyen yaslarida düşünecekmisim abidik gilubidik isimler olmiucakmis en güzelleri eski isimlermis ama kızının çocuklarının ismi biri liya erkeğin Uras liya babanemi olur ya Uras dede ne kadan uyumlu ben ne acılar cektim neler yaşadım hiç umrunda değil amann çokta kaba etimdeydi hiiicccc takmıyorum ,tam.tersi Alya ismine daha çok adapte oluyorum böyle yaptıkça ,ayrıca ismide çok güzel kızınızın sağlıklı büyüsün hayırlı evlat olsun inşallah ,önemli olan senin ve eşinin kararı 3.4.sahislara gübre düşer

Adi ile yasasin.isim guzel cirkin diye bise yok herkesin ismi kendi ile ozdeslesiyor.
Ama sunu soyleyeyim benim de iki ismim var bu konu da sorun yasiyorum kendimi tabitirken bana farkli insanlar farkli isimle hitap ediyor ailem mesela x diyor okulda disarida is yerinde y diyorlar .
Iki isim koyuyorsaniz ikisnide birlikte kullbmanizi tavsiye ederim sadece ela yya da sadece kumsal degil ela kumsal diye hitap etmeye gayret etmenizi tavsiye ederim

Bence fazla yüz göz olunmuş, son anda söyleseydiniz, daha karar veremedik vb. Aile çok içli dışlı, hiç sevmediğim şeyler.

"Uzanmışım kumsala" falan diye belki müstehcen şakalara kurban gidebilir ama Kumsal yaygın bir isim haline dönüştü, çok fazla denk geleceğini sanmam artık.

Ha şu mesele... Ya müstehcen şaka yapmak isteyen her türlü bulur malzeme. Adı hatice de olsa bulurlar yani. Ben de diyorum nesiyle dalga geçilecek en fazla 'kum' derler bunu akıl edemedim.

Üzerinde durmayın, kayınvalide sizden yana olduktan sonra ikna eder. Kumsal çok güzel bir isim, Ela gereksiz olmuş ama sizin için anlamı varmış. Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin inşallah.

Birde anlaşan var anlaşamayan var gelini sevmezler ama onun doğurduğu evlatta isim konusunda kendilerinin hak sahibi olduğunu düşünürler o da ayrı bir enteresan durum

Aman boşver sen istediğin ismi koy mecbur alışacak alışmasa da umursama bizde iki isim koyduk benim koyduğum ismi değilde eşimin koyduğu ismi eşimin ailesi söylüyor beni sevmedikleri için ama hiç umurumda dediğim arayıp sormuyorum bile beni sevmeyeni bende sevmem umursamam

vala kocanda senle hem fıkırse sen neye canını sıkıon bacım. benım kaynana benım ısım olsun dıo ben yok dıom benım kocam bana sormadan gıdıp adını kaynanamın adını bıle ktar dusun okadar okuz. imrenıyom ya söle karısını koruyup aılesıne ezdırmeyen erkeklere ya. benımkı aılesının karsısında karımı daha fazla nasıl ezerım dıe dusunuyo

konuya şöyle yaklaşacağım: iki isim birlikte kullanılabilecekse koyulmalı bence. bu arada kumsalın anlamı, bildiğin kum yığını, kum yani. ela kulağa hoş geliyor. tek başına ya da başka isimle daha güzel olabilir bence. kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm. şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz.

ismi "beach" değil,"KUMSAL"

Benim için ikisi de aynı şey daha doğrusu istemsizce deniz kenarı, sahil gibi eş kumsalı anımsatan kelimelerde geliyor, keza ingilizcesi de. Düzeltme gereği duyduğunuza göre çok fazla hassassınız. Yoksa bizde biliyoruz çocuğun kimliğinde isim kısmında xyz yazsa isminin xyz olacağını.

Cok zorlama bir isim geldi bana.Boyle bir is arkadasim olsa mesela her seferinde Kumsal Ela Hanim demek zor gelir
Siz bilirsiniz tabi de iki isim ayri ayri guzel olmasina ragmen,birlikte zorlama olmus.
Tabi karar sizin

Kızımın adı masal, ileride kızkardeşi olursa kumsal olacak...

Peki size niye alıntıladım? Aslında kızım olursa andromeda koymak istiyordum. Saçmalama dedi herkes

Kızımın adı masal, ileride kızkardeşi olursa kumsal olacak...

Peki size niye alıntıladım? Aslında kızım olursa andromeda koymak istiyordum. Saçmalama dedi herkes
İçsel olarak bana çok uyan bir anlamı var Andromeda'nın. Hem Yunan mitolojisindeki hikayesi bana kendimi hatırlattığı için, hem astronomide taşıdığı anlamla mesleğimi çağrıştırdığı için severim bu nicki.

Ama gerçek hayatta isim olarak kullanışlı olmazmış, yavrunuz zorlanırmış bu isimle, bence iyi yapmışsınız koymamakla

Ben de astronomik olarak çok sevmiştim. Demek o ismi koymamakla iyi etmişim. Olsun ben arada andromeda diye de seveyim bari kuzucuğumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…