En baştan susar taviz verirsen tepene binerler, açıkça hayır de ...Merhaba arkadaşlar benim kayınailem akrabalarla çok iç içe yaşayan insanlar. Akraba dışında görüştükleri bir çevreleri arkadaşları yok. Nişandan önce tanışma arefesinde dahi kayınvalidem sürekli arardı kayınbabam sürekli görüşmek isterdi. Evlilikle tanışma arasında uzun zaman vardı sürekli bu böyle gitti. İlk başlarda bu bizi ara veya görüşemiyoruz imaları çok sıkmıyordu ama her telefonlaşmamızda bunu yapmaları beni sonradan çok sıktı. Haftada bir konuşuyorduk yaklaşık yarım saat. Bir de kayınvalidem her konuşmayı hoparlöre verir kayınbabamla falan da konuşmuş olurum bu bana saçma geliyor. Sadece ikimiz çok çok az konuşmuşuzdur. Yani kısacası kendi akrabalarıyle yaşadıkları iç içeliği benle de sürdürmek istediler. 3 aylık evliyim yurtdışında yaşıyprum 2 ay sonra da kayın ailem buraya yakın akraba düğünü vesilesiyle gelecekler. Evim 1+1 mutfak salon beraber. Bunu bilmelerine rağmen geldiklerinde bizde kalmayı düşünüyorlardı. Eşim eşyaların tamamlanmadığını çıtlattı. Bizim oğlumuzun evi yerde de yatarız vs demişler. Eşim de yeni evliyiz vs uygun olmayacağını kibarca anlatmış. Tekrar konusunu açacaklarını düşünüyorum ne demeliyim nasıl davranmalıyız? Böyle düşünmeleri normal mi? Henüz koltuklarım bile yok siparişi bekliyoruz. Yeni taşıldığı bilinen bu kadar küçük bir evde yaşayan yeni evli çiftte kalmayı düşünmek gerçekten normal mi? Ki burada bir sürü yakın akrabaları var. Her şeyi burda tek başıma yapıyorum hiçbir yardımcım yok ve sürekli ev hala nasıl tamamlanmadı modundalar her konuşmada ev bitti mi her şey oturdu mu gibi sorular soruyorlar
Koltuk gelecek bir ay sonra fakat koltukta hadi bir kişi yattı diğerleri için sünger vs almam ne kadar mantıklı evde nereye koyacağım daha sonra bunları hiç düşünmüyorlar sanırımBu insanlar kafadan sakatçok acaip insanlar gercekten, eş açıkça evde mobilya yok gelmeyin demeli
Eşiniz gerekeni söylemiş zaten. Sizin konuya dahil olup bütün bakışları geri döndürülemez şekilde üzerinize çekmenize gerek yok ki. Bırakın eşiniz halletsin. Olur da eşiniz de saçmalarsa orada yine eşinizle konuşun ailesiyle değil.Merhaba arkadaşlar benim kayınailem akrabalarla çok iç içe yaşayan insanlar. Akraba dışında görüştükleri bir çevreleri arkadaşları yok. Nişandan önce tanışma arefesinde dahi kayınvalidem sürekli arardı kayınbabam sürekli görüşmek isterdi. Evlilikle tanışma arasında uzun zaman vardı sürekli bu böyle gitti. İlk başlarda bu bizi ara veya görüşemiyoruz imaları çok sıkmıyordu ama her telefonlaşmamızda bunu yapmaları beni sonradan çok sıktı. Haftada bir konuşuyorduk yaklaşık yarım saat. Bir de kayınvalidem her konuşmayı hoparlöre verir kayınbabamla falan da konuşmuş olurum bu bana saçma geliyor. Sadece ikimiz çok çok az konuşmuşuzdur. Yani kısacası kendi akrabalarıyle yaşadıkları iç içeliği benle de sürdürmek istediler. 3 aylık evliyim yurtdışında yaşıyprum 2 ay sonra da kayın ailem buraya yakın akraba düğünü vesilesiyle gelecekler. Evim 1+1 mutfak salon beraber. Bunu bilmelerine rağmen geldiklerinde bizde kalmayı düşünüyorlardı. Eşim eşyaların tamamlanmadığını çıtlattı. Bizim oğlumuzun evi yerde de yatarız vs demişler. Eşim de yeni evliyiz vs uygun olmayacağını kibarca anlatmış. Tekrar konusunu açacaklarını düşünüyorum ne demeliyim nasıl davranmalıyız? Böyle düşünmeleri normal mi? Henüz koltuklarım bile yok siparişi bekliyoruz. Yeni taşıldığı bilinen bu kadar küçük bir evde yaşayan yeni evli çiftte kalmayı düşünmek gerçekten normal mi? Ki burada bir sürü yakın akrabaları var. Her şeyi burda tek başıma yapıyorum hiçbir yardımcım yok ve sürekli ev hala nasıl tamamlanmadı modundalar her konuşmada ev bitti mi her şey oturdu mu gibi sorular soruyorlar
Haklısınız son bir iki aydır evle ilgili çok uğraştığım için azalttık neyseki iki haftada bire falan düştüBence sizde kalmayı çok istediklerinden bunu bir şekilde gerçekleştirecekler. Çok içli dışlı olmak istiyorlar herhalde. Bence her hafta aramayın zamanla alışırlar. Biraz mesafeli olmak daha iyi
Aslında bazen ben de sınırlarımı ortaya koymak istiyorum çünkü kayınvalidem özellikle benle konuşurken çok rahat ama eşimle konuşurken daha dikkatli bu beni rahatsız ediyorEşiniz gerekeni söylemiş zaten. Sizin konuya dahil olup bütün bakışları geri döndürülemez şekilde üzerinize çekmenize gerek yok ki. Bırakın eşiniz halletsin. Olur da eşiniz de saçmalarsa orada yine eşinizle konuşun ailesiyle değil.
Evde kalabilecekleri bir alan yok 3 kişiler bir de en az bir hafta kalacaklarını söylemişler. Geçen yıl kayınbabam yine bir düğün için gelip kardeşlerinde bir ay kalmış birisi3 ay önce evlenmissiniz, 2 ay sonrada onlar gelecekmiş. 5 aylık evli oğluna da gelip bir iki gece kalabilir yani. O zamana kadar mobilyalar gelirse kalınır, gelmezse de yatana kadar yine birlikte olunur sonrasında uygun bir yere giderler.
Bunun dışında çok samimi olmaya gercekten gerek yok. Niye her hafta arıyorsunuz, bazılarının agzindadir "ay bı görüşemedik" lafı. Buna çok takılmayın bence. Yarım saat konuşacak ne buluyorsunuz ya. Ben severim kaynanamı ama beş dk zor doluyor
mutluluklar.
Sizce ne sıklıkla aranmalı ben biraz daha mesafeyi korumak istiyorum. İnanın onlarınki lafta değil bir haftayı geçse kayınvalideme 8. Gün arayıp senin aramanı bekledim aramayınca ben aradım diyen biri. Sürekli bizi ara der. Evlendiğim gün babası bizi habersiz bırakmayın dedi yolcu ederken…3 ay önce evlenmissiniz, 2 ay sonrada onlar gelecekmiş. 5 aylık evli oğluna da gelip bir iki gece kalabilir yani. O zamana kadar mobilyalar gelirse kalınır, gelmezse de yatana kadar yine birlikte olunur sonrasında uygun bir yere giderler.
Bunun dışında çok samimi olmaya gercekten gerek yok. Niye her hafta arıyorsunuz, bazılarının agzindadir "ay bı görüşemedik" lafı. Buna çok takılmayın bence. Yarım saat konuşacak ne buluyorsunuz ya. Ben severim kaynanamı ama beş dk zor doluyor
mutluluklar.
Acaba 1 odalı bir ev evde kimi nerede yatırırdınız yerimde olsanız gerçekten merak ettimYani şimdi oğlumun evi dururken bilmem kimin evinde mi kalayım? Yeni evlisiniz tamam da birkaç gün idare edebilirsiniz o kadar da değil yani. Diğer konular ayrı mesele ama bu kalma durumları iyice abartılmaya her şey göze batar hâle gelmeye başladı. Bu kadar bireysellik de iyi değil.
Kalabilecekleri kardeşleri olsaydı onlarda kalmalarını rica ederdim. Diğer türlü onlar için alacağım yatak süngerini bile koyacak yerimin olmadığını söylerdimSizin aileniz yakın akraba düğününe gelecek olsaydı eve alır mıydınız almaz mıydınız…
YuhhhEvde kalabilecekleri bir alan yok 3 kişiler bir de en az bir hafta kalacaklarını söylemişler. Geçen yıl kayınbabam yine bir düğün için gelip kardeşlerinde bir ay kalmış birisi
Ben kardeşi olsam oğlunda da kalabilirdi diye düşünürüm, ki bence herkes düşünürKalabilecekleri kardeşleri olsaydı onlarda kalmalarını rica ederdim. Diğer türlü onlar için alacağım yatak süngerini bile koyacak yerimin olmadığını söylerdim
Oğulları arasın ya. Sen neden o kadar sık arayasin. Konu açma konuşurken telefonda. Gerektikçe ve ozledikce ara. Ben iki haftadan fazla oldu yarın bı ararım ozledjm :)) ama eşim gün aşırı görüntülü konuşur. Bende hiç yaklaşmam torunlarını ogullarinj görür bana selam yollarlar. Bende uzaktan selam yollarım bitti.Sizce ne sıklıkla aranmalı ben biraz daha mesafeyi korumak istiyorum. İnanın onlarınki lafta değil bir haftayı geçse kayınvalideme 8. Gün arayıp senin aramanı bekledim aramayınca ben aradım diyen biri. Sürekli bizi ara der. Evlendiğim gün babası bizi habersiz bırakmayın dedi yolcu ederken…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?