Kayın aile konusu

Yok artık sizin derdiniz eşiniz ya.
Çalışıyorum dediniz sanki.
Ama eşiniz yemek yapacak,bulaşık yıkayacak vs insan değil.
Eş ailesi bir hafta gelir gider diyelim geçer gider ama kalan zamanda da iş size bakıyor.
Erkek diye bakıldığı için kendisi de ailesi de aa diyor iş yapınca.
Ovv ben şahsen evde iş yapmayan kocaya takarım.
Hiçbir işe elini sürmeyecek adama hiçbir şey yapmam ailesi de kendisi de geri dursun.
Allah kolaylık versin size yemek yapabilemeyen,bulaşıkti yıkayabilemeyen motor becerisi olmayan erkekle zor

Çalışmıyorum aslında yardım teklif eder ama temiz yapamıyor gibi geliyor nadiren yardımını kabul ediyorum. Ama kendi ailesinde çok ataerkiller kayınbabamın yiyeceği narı kayınvalidem ayıklar gibi gibi

Yakın zamanda bir arkadaşım evlendi onun ailesi de ilk haftalarda hiç aramamış sanırım farklı çevrelerde yetişmişiz sizinle
Evet sanırım benim de kızım var arayıp beş dakika sesini niye sesini duymayayım bir hafta sonra balayından dönünce işe başlayınca falan.
Neden arayamıyorum ya:)
Bir hafta sonra diyelim zaten nikah izni de biter.
Rahatsız mı ediyorum iş ortasında mı arıyorum nedir yani.
Saat 15te ararım o zaman.
Neden aranmıyormuş ilk haftalarda bakın haftalar diyorum.
Siz ve çevreniz yeni evlenen kadınları neden ilk haftalarda aramıyorsunuz mantığı ne lütfen anlatır mısınız bir aydınlanayım ben nedenini bulamadım çünkü.
Bakın evine gideyim demiyorum neden arayıp hal hatır sorulmuyor neden

Ee alışmadı ise temiz yapmaz belki ilk sefer ama siz bir iki söyleyince anlar en iyisini yapar.
Siz sen yapamadın diye bırakırsanız işine gelir taktikleri o zaten yapamıyorum ben ya demek.
Ben çalışıyorsunuz sanmıştım işim gücüm arasında ve ev de müsait değil niye geliyorlar dediğiniz için.

Arkadaşım ve ben evlenince taşındık işlerimizi bıraktık. İş yerindeyken belki aramanız daha iyi olur bizim ailelerimiz ne zaman yalnızız eşlerimiz yanımızda mı vs bilemediğinden rahatsız etmek istemediklerini söylediler kabaca. Aslında adettendir yeni evliler rahatsız edilmez derler genel olarak bizden beklediler ilk aramayı vs

Aslında o da yorucu bir işte çalışıyor o yüzden de olabildiğince evde geçirdiği 3 saati dinlenerek geçirsin istiyorum çalışmadığım halde yardım istemek fazla yük yüklemek olur mu diye düşünüyorum
işim gücüm arasında yazmadım da evin müsait olmadığını hem oda sayısı hem mobilyalar bakımından onu yazmıştım

Valla arkadaşım evlilik böyle bir şey maalesef. Kendi ailemizin davranış ve düşüncelerini karşı tarafta çoğumuz göremeyiz.
Böyle bir şeye idare etmezsen, senin ailen - benim ailem kavgalarına dönüştürürsen (daha yeni evli olduğun için fark etmezsin şuan ama) ileri de çok yıpratırsın evliliğini.

En başta dediğim gibi, kendi ailen olsaydı emin ol " bende kalmayın başka yerde kalın" demezdin. İnsan kendi ailesiyle bile rahat edemezken, eş ailesine tahammülü azalıyor, daha çok göze batıyor genel olarak. Aslında sorun bu. Oda ya da mobilyalar değil.
Max bir hafta olacaksa ben idare edilebilir diyorum. Kendin bilirsin artık

Acaba 1 odalı bir ev evde kimi nerede yatırırdınız yerimde olsanız gerçekten merak ettim

Benim evim 3+1.
Yine de misafiri salonda ağırlarım. Çünkü başka yer yok.
İnsanlar genelde misafirlerini salonda ağırlar evleri kaç odalı olursa olsun.

Geçinmeye gönlünüz yok. İşiniz zor. 5 aylık evlilikte gelmeleri abarttığınız kadar absürd değil.

Yurt dışından gelecekleri için kimbilir bir daha ne zaman gelebilecekler. Oğullarının evinde kalmayacaklarsa birkaç günlüğüne misafir olmayacaklarsa nerede kalacaklar ?
Ayrıca şunu da anlamadım haftada bir kere yarım saat konuşmaktan ne çıkar ki zaten yurt dışındasınız yüz yüze görüşme şansınız yok pat diye gelme şansları yok haftada bir kere yarım saat sohbet ediyorsunuz o da telefonda bu bile çok geliyor , anlattığınız kadarıyla kötü insanlarda değiller ama eş ailesi oldukları için siz ön yargıyla yaklaşıyorsunuz sanırım.

Teşekkür ederim yorumunuz için söylediklerinizi dikkate alıyorum

Tüm yorumlara saygım var fakat görüşmeye gönlünüz yok ithamınıza yönelik yazıcam normal evlerde çocuk odası veya oturma odası vb oluyor benim 1 odalı evimde sadece bir l koltuk olacak evim küçük olduğundan her şeyi minimal aldım şu an yastık alsam yatak alsam koyacak yerim yok hadi gittim burdan bir akrabanın evine koydum sonrasında bunları ee diyorum değer mi burda bir sürü akraba varken bu kadar eziyet çekmeme mutfağa girmek isteyeceğim girdiğim odada onlar uyuyor olacak vs vs

Eşim izin verse beni de eleştirirler yüzüme gülüp olanı farklı da anlatırlar genel manasıyla çok müdahaleci ve açık arayıcı insanlar sadece konu bu olmadığı için buraya yazmadım

Hımm hala nedenini anlamadım kim çalışıyor kim ne kadar izinli bilinir zaten.
Kardeşlerim evlendiğinde mesela ne kadar tatilleri var biliyordum anlattılar çünkü.
Önceden neyse de şu zamanda genelde flört sevgililik dönemi de uzun sürüyor herkes birbirini tanıyor hala anlamadım eskide kalan bir adet gibi geldi bana

Ordaki bir sürü akrabanin birinden fazla yatak döşek vesaire bir şeyler ödünç alın o şekilde ağırlayın madem çünkü sizde kalacaklar gibi duruyor ve normali de oğulları varken oğullarının evinde kalması zaten

Kayın aileniz ataerkil olabilir ama eşiniz o zihniyette değilse sorun yok yine. Düşündüğünüzün aksine yanlarında eşinizden yardım isteyin ki alissinlar. Eşim Agrili ve gayet ataerkiller. Evimize geldiklerinde hiç rahatsız olmam çünkü normal zamandan asla farklı davranmam. Eşim de sürekli ev işi yapar benimle. O oturursa ben de otururum bilir :) babası başta çok laf carpardi "baba o işler öyle yürümüyor artık" deyip güler gecerdik zamanla da alıştı artık bişey demiyor iş bölümünu de artırdık zamanla mesela ben evi toparlarim kayınvalide yemek yapar eşim sofra kurar bu şekilde kendi rahatliginiza insanları alistirirsaniz geldiklerinde nerde yattıkları da ne kadar kaldıkları da hiç umrunuzda olmaz

Eşinizin ailesi gurbetçi olup Türkiye'de geri dönüş mü yaptılar? Öyle geldi de, merak ettim.

O zaman eşinize aynen böyle anlatın.
O da onlara anlatsın.
Gelmesinler akrabalarda kalsınlar.
Madem hiçbir olur yönü yok öyle yapın düşüncelerinizi açıklamaktan korkmayın tüm kk arkanızdayız

Böyle iş bölümümü olur ya sofra kurmak çok basit kalıyor
5 yaşındaki çocuğa sorumluluğa alışşın diye yapabileceği düzeyde iş veriyormuş gibi olmuş.

Böyle iş bölümümü olur ya sofra kurmak çok basit kalıyor
5 yaşındaki çocuğa sorumluluğa alışşın diye yapabileceği düzeyde iş veriyormuş gibi olmuş.
Tamamen rastgele söyledim yoksa evi de süpürür bulaşık da yıkar yemek de yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…