Anne babanın çocuğu düşünmesi lazım bazı anne babalar bunu çok iyi yaparken bazıları bencillik ediyor. Eğer siz bencillik ederseniz siz de bu duruma düşersiniz. Bunu karma vs duygu sömürüsü haline getirmeniz çok yanlış. Kimse sizin için olmayan şartları zorlamak zorunda değil bunu evladınızdan önce düşünmüyorsanız burda açılan kayınvalide konularının başrollerinden olursunuzKarma mı dersiniz, eden bulur mu dersiniz bilmem ama sizde çocuğunuzdan ileride bu tarz hareketler görürseniz içerlemeyin. Ha şimdi diyeceksiniz ben zaten 1+1 eve falan gitmem anlayışla karşılarım vs ama hikaye çokta içerleyeceksiniz. Diğer konuda da neden iletişim kurup ben arama olayı çok sevmiyorum sizi özledikçe ararım diyebilirsiniz o zaman daha anlaşılır olursunuz böyle sadece kendi kendinize söyleniyorsunuz
Bazı insanlar gerçekten yorum yapmak için yapıyorlar veya ilerinin potansiyel yapışık kayınvalideleri. Dediğiniz gibi yere yorgan sersem bu insanlar şartları yok ama elinden geleni yaptı demeyecekler şunu alıp yapamaz mıydı bunu koyamaz mıydı diyecekler karşıdakini akranımız gibi değerlendiriyorlar. Ve ben de böyle iç içe olmayı böyle düşüncesizliği kabullenmek istemiyorum, çok teşekkürlerBence burda olur diyenler konuyu kv konusu gibi algiladiklarindan onyargidan. Yahu ev 1 arti 1 ve henuz esya yok. Bir hafta nasil yerde yatsinlar belli ki yerde yatacak olan yeni evli cift olacak. Kendi yataklarini kv kpye vermek zorunda kalacaklar. Baskasinin dugunune gelen bir zahmet kendne otel de ayarlasin. Bu kimin ailesi olursa olsun boyle, kv kpden bagimsiz. Orasi otel degil bir sey degil. Kucucuk kafes gibi ev ne alaka biri oraya yorgan sersin biri buraya kivrilsin kacinci yuzyilda yasiyoruz. Konu sahibi hic konu kv kp diye elestirenleri dinleme. Kv'ne acikca evde yatacak yer olmadigini musait olmadiginizi soyle gec. Kendi ailen de olsa boyle soylemeliydin. Neticede acil durum icin degil dugun icin geliyorlar. Keyfekeder gelen gidip kalacagi yeri tutsun. Tabi misafir olarak gelirler oturacak sandalye masavs varsa. O da yoksa disarida bulusulur. Mantik bunun icin var. Sirf akrabayiz diye bir evin icinde kose kapmaca oynamaya ne hacet? Eger ki evin musait olsaydi o zaman ben de belki derdim evleneli bes ay olmus olacak cunku o kadar da yeni sayilmaz. Tabi yine de oglusumuzun evi istedigimiz kadar kaliriz dusuncesine hayir. Kendi ailem de zaten soylemeden bunu dusunebiliyor. Sorun burda basliyor nedense genelde erkek aileleri oglusumun evi benim evim kafasi yasiyor.
Diuyrom ya siz yapmaam diyeceksiniz ama yapacaksınız bu yorumumda burada kalsınAnne babanın çocuğu düşünmesi lazım bazı anne babalar bunu çok iyi yaparken bazıları bencillik ediyor. Eğer siz bencillik ederseniz siz de bu duruma düşersiniz. Bunu karma vs duygu sömürüsü haline getirmeniz çok yanlış. Kimse sizin için olmayan şartları zorlamak zorunda değil bunu evladınızdan önce düşünmüyorsanız burda açılan kayınvalide konularının başrollerinden olursunuz
Hanfendi siz şirk mi koşuyorsunuz gelecekten öyle bir eminsiniz ki karşısındakini tanımadan etmedenDiuyrom ya siz yapmaam diyeceksiniz ama yapacaksınız bu yorumumda burada kalsın
Daha önce hiç düşünceli bir yakınınız olmadı mı tanıdığınız herkes mi böyle düğüncesiz bencil üzüldüm sizin içinDiuyrom ya siz yapmaam diyeceksiniz ama yapacaksınız bu yorumumda burada kalsın
Her hafta telefonla konusmayi daha da azaltin ayda 1 mesela, her zaman derim mesafe- mesafe oldugu zaman kararlariniz sorgulanamaz, öyle gelip de biz kalcaz denilemez. benim suan ailem gelse yurt disindayim bende, gider otel tutarlar öyle kalirlar yani rahatsiz etmeyelim ev kücük diye düsünürler. anlayisli olmak gerek. 1+1de tikis tikis 1 hafta gecmez. sonra olan kocanla sana olur. gittikten sonra kavga ederseniz. önünü kesin. dügün zamani gerekirse bir yere gidin imkaniniz varsa veya hastayim diyin. kimse kimseyi cekmek zorunda degil gercektenMerhaba arkadaşlar benim kayınailem akrabalarla çok iç içe yaşayan insanlar. Akraba dışında görüştükleri bir çevreleri arkadaşları yok. Nişandan önce tanışma arefesinde dahi kayınvalidem sürekli arardı kayınbabam sürekli görüşmek isterdi. Evlilikle tanışma arasında uzun zaman vardı sürekli bu böyle gitti. İlk başlarda bu bizi ara veya görüşemiyoruz imaları çok sıkmıyordu ama her telefonlaşmamızda bunu yapmaları beni sonradan çok sıktı. Haftada bir konuşuyorduk yaklaşık yarım saat. Bir de kayınvalidem her konuşmayı hoparlöre verir kayınbabamla falan da konuşmuş olurum bu bana saçma geliyor. Sadece ikimiz çok çok az konuşmuşuzdur. Yani kısacası kendi akrabalarıyle yaşadıkları iç içeliği benle de sürdürmek istediler. 3 aylık evliyim yurtdışında yaşıyprum 2 ay sonra da kayın ailem buraya yakın akraba düğünü vesilesiyle gelecekler. Evim 1+1 mutfak salon beraber. Bunu bilmelerine rağmen geldiklerinde bizde kalmayı düşünüyorlardı. Eşim eşyaların tamamlanmadığını çıtlattı. Bizim oğlumuzun evi yerde de yatarız vs demişler. Eşim de yeni evliyiz vs uygun olmayacağını kibarca anlatmış. Tekrar konusunu açacaklarını düşünüyorum ne demeliyim nasıl davranmalıyız? Böyle düşünmeleri normal mi? Henüz koltuklarım bile yok siparişi bekliyoruz. Yeni taşıldığı bilinen bu kadar küçük bir evde yaşayan yeni evli çiftte kalmayı düşünmek gerçekten normal mi? Ki burada bir sürü yakın akrabaları var. Her şeyi burda tek başıma yapıyorum hiçbir yardımcım yok ve sürekli ev hala nasıl tamamlanmadı modundalar her konuşmada ev bitti mi her şey oturdu mu gibi sorular soruyorlar
Üzülme canım sen benim adıma ben hayatımdan şikayetçi değilim. sizin gibi iletişim eksikliğimde yok isteyip istemediğim şeyleri hayıflanmak yerine söylüyorum. Ama asıl ben senin adına üzülüyorum yapmam dediğin her şeyi yapacaksın çocuğun olunca haberin yokDaha önce hiç düşünceli bir yakınınız olmadı mı tanıdığınız herkes mi böyle düğüncesiz bencil üzüldüm sizin için
Evet canm şirk koşuyorum hayırdır yaniHanfendi siz şirk mi koşuyorsunuz gelecekten öyle bir eminsiniz ki karşısındakini tanımadan etmeden
Belli çocuğuna yapışık ebeveynlerdensin çocuğun bu yapışıklıktan iğrenecek ve zamanla sana mesafeye koymaya çalışscak göreceksinÜzülme canım sen benim adıma ben hayatımdan şikayetçi değilim. sizin gibi iletişim eksikliğimde yok isteyip istemediğim şeyleri hayıflanmak yerine söylüyorum. Ama asıl ben senin adına üzülüyorum yapmam dediğin her şeyi yapacaksın çocuğun olunca haberin yok
Haha ya hadi hadi öğrendr gel sen bişeyleri sonra konuşursun asıl senin gibi evlenip sonrada ailesini yok saymasını isteyende Allah korusun herkesiBelli çocuğuna yapışık ebeveynlerdensin çocuğun bu yapışıklıktan iğrenecek ve zamanla sana mesafeye koymaya çalışscak göreceksin
Evde 1-2 sene idare etmeyi düşünüyoruz ev bulamadığımız için idareten tuttuğumuzu yazmıştım onun dışında üç kişinin yaşayabileceği ya da misafir ağırlanabilecek bir alan yok. Ailem gelecek olduğunda ben rahatlıkla alanın olmadığını ifade ederim onlar düşünemezse de sorun olmaz yani ben o tarz karşı tarafın ailesinde her şeyini büyütüp kendi ailesine gelince gık diyemeyen biri değilimEviniz küçük olabilir,ama kalacakları süre 1 haftaymis kim bilir bir daha ne zaman gorusecekler.
Onlarin gelmesine 2 ay varmış o zamana kadar koltugunuz gelir 1 kişi orada yatar 2 kişi yerde yatar,şişme yatak yer kaplamaz.
Diyelim ki 3-5 yıl şuan ki eviniz de oturacaksiniz eviniz küçük diye hiç gelmiyecek mi bu insanlar evinize kalmaya.
Kendi aileniz için gelmezler demişsiniz konuşurum ama inanın o işler öyle olmuyor şimdi gelmezlerse mutlaka gelirler bu sefer de eşiniz ile sorun yaşarsınız.
Hatta geçenlerde burada bir konu açılmışti, erkek tarafı evlerinde ki zorunlu tadilattan Cat kapı gitmiş,sanırım bir kaç gün kalıp evden gitmişler kadının istemesinden ötürü,eşiyle aralarında tartışma çıkmış,fakat aradan bir süre geçtikten sonra kadının ailesi gelmiş Cat kapı,kocasi gayet iyi ağırlamış bunu niye yazdım benim ailem anlayışıdır gelmez dediniz ya o işler hiç belli olmuyor o yüzden yazdım.
diger seylerde sinirinizi koyun ama ben eve gelen misafire gelmeyin demem (surekli olmadigi surece). gerekirse marketten sisme yatak alirim.Merhaba arkadaşlar benim kayınailem akrabalarla çok iç içe yaşayan insanlar. Akraba dışında görüştükleri bir çevreleri arkadaşları yok. Nişandan önce tanışma arefesinde dahi kayınvalidem sürekli arardı kayınbabam sürekli görüşmek isterdi. Evlilikle tanışma arasında uzun zaman vardı sürekli bu böyle gitti. İlk başlarda bu bizi ara veya görüşemiyoruz imaları çok sıkmıyordu ama her telefonlaşmamızda bunu yapmaları beni sonradan çok sıktı. Haftada bir konuşuyorduk yaklaşık yarım saat. Bir de kayınvalidem her konuşmayı hoparlöre verir kayınbabamla falan da konuşmuş olurum bu bana saçma geliyor. Sadece ikimiz çok çok az konuşmuşuzdur. Yani kısacası kendi akrabalarıyle yaşadıkları iç içeliği benle de sürdürmek istediler. 3 aylık evliyim yurtdışında yaşıyprum 2 ay sonra da kayın ailem buraya yakın akraba düğünü vesilesiyle gelecekler. Evim 1+1 mutfak salon beraber. Bunu bilmelerine rağmen geldiklerinde bizde kalmayı düşünüyorlardı. Eşim eşyaların tamamlanmadığını çıtlattı. Bizim oğlumuzun evi yerde de yatarız vs demişler. Eşim de yeni evliyiz vs uygun olmayacağını kibarca anlatmış. Tekrar konusunu açacaklarını düşünüyorum ne demeliyim nasıl davranmalıyız? Böyle düşünmeleri normal mi? Henüz koltuklarım bile yok siparişi bekliyoruz. Yeni taşıldığı bilinen bu kadar küçük bir evde yaşayan yeni evli çiftte kalmayı düşünmek gerçekten normal mi? Ki burada bir sürü yakın akrabaları var. Her şeyi burda tek başıma yapıyorum hiçbir yardımcım yok ve sürekli ev hala nasıl tamamlanmadı modundalar her konuşmada ev bitti mi her şey oturdu mu gibi sorular soruyorlar
Anlattığım gibi ev nasıl tamamlanmadı modundalar çok meraklı ve iç içe insanlar her detayı sorup hayatımızdaki her şeye hakim olma bizi yönetme gibi yönleri de var şu akrabaya gidin bununla böyle yapın gibi o yüzden haftada bir çok açıkçası buraya bir şeyi sorun olarak yazan insanların muhakkak bir sebebi oluyor ayrıca yaranma gibi bir durumu yok ne kasar verirsek o kadar istiyor insanlarYurt dışında yaşıyorsunuz sizde kalmak istemeleri normal. Haftada bir konuşmak da normal 2 güne bir konuşulsa neyse karşı taraf size laf sokmuyorsa aranız iyiyse haftada 1 konuşmak neden aşırı samimi geliyor burdaki arkadaşlara anlamış değilim. Başka konularda da bundan yakınıyorlar o yüzden genelleme yaptım biraz . Sonuçta eşimin ailesi bana bi kötülükleri yoksa huzurumu bozmuyorlarsa haftada 1 halini hatrını sorarım onlarda anlatsın yarım saat dinlerim. Sonuçta aynı il içinde değilsiniz sürekli görüşmüyorsunuz. Bunun için bi sınır koyulmaya gerek yok.
olur mi mis cim elalem ne der sonra :)Bu insanlar kafadan sakatçok acaip insanlar gercekten, eş açıkça evde mobilya yok gelmeyin demeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?