Kayın validem ve ısrarcılığı

Merhabalar eşimle 2 senedir tanışıyoruz. 1 yıldır evliyiz. Eşimle görüşürken ailesiylede görüşüyordum. Tanısma asamasında Bana her zaman evimin ayrı olacağını söylediler. Neyse evlendik. Evlendiğim günden bu yana annesi bi kez yalnız bırakmadı . Her sabah erkenden arayıp kahvaltıya çağırdı. Gece 12 ye kadar onlarda oturduk. Yatmadan yatmaya eve geldik. Evimde vakit geçirmek istediğimi defalarca söyledim. Kayın validem yılmak bilmedi halen ısrarla hergün çağırıyor. Bu konudan dolayı 2 kez büyük kavga çıktı . Kadın yine anlamadı. Eşimin maaşı normal. Mutfak masrafı tek olsun istiyor kayın validem. Üstelik bana sürekli baskı yaptı çalışmam konusunda. Oğlum tek maaşlı evi geçindiremez diye. Bende patladım. Madem oğlun evi geçindiremeyecekti o zaman niye evlendirdiniz dedim. Yurt dışında yaşıyorum. Temizlik işine başladım. Buraya geldim geleli elime tek kuruş para vermediler. Kazancımda eşimin hesabına gidiyor. Kaynanam düğünde takılan takılarıma el koydu vermedi. Yaptığı haksızlık yetmiyormuş gibi hergün çağırıyor. Ben evine gitmeyince işini yapmıyor. Bi ara akşam 6 da gittim evine , akşama kadar işi duruyor benim gelmemi bekliyor. Ben gitmezsem o bize geliyor. İşim var bugun gelemem dediğimde bu seferde saat başı arıyor. İşin bitmedimi ne zaman bitecek diye. Sürekli kontrol ediyor. Herseye karısıyor. Geçim korkusuyla cocuk yapmamı istemiyor. Aman aman çocuk yapmayın önce birikim yapın sonra cocuk diyor. 30 yasına gelmişim daha ne kadar bekleyecem. Üstelik kendilerinin maddi durumu oldukça iyi. İyi olduğu halde herseyde cimrilik yapıyor. Akşam yemeğini kahvaltıyı orda yediğimde sofradan aç kalkıyorum. Azıcık yemek yapıyor kuşun yiyeceği kadar. Artık canıma tak etti yardım edin bana . Gidecek yerimde yok. Ne annem ne babam var kimsem yok. Evde kaldığım günler yada misafirim olduğu günler kalan yemekler alıp evine götürüyor. Yarına gelin bizde yiyin diye. Eşimle aramda kaç kez kavga çıktı, kaç kez boşanma aşamasına geldik. Hatta annesi kaç kez bu sebepten dolayı kavgamıza şahit oldu. Hiç çözüm üretmeye çalışmadı. Hatta eşime dediki boşa bunu, sal gitsin dedi. Kaç kez tartıştınız sürekli kavga ediyorsunuz anlaşamıyorsunuz dedi. Bende dedim ki biz iyi anlaşıyoruz tek sorun size hergün gelmek biz bu yüzden tartışıyoruz dedim. Hiç demiyorki siz mutlu olun yeter, bana gelip gitmek sıkıntıysa kendi evinde otur demiyor. Boşa gitsin diyor. Bende dedimki ben namussuzluk yapmadım, yüz kızartıcı suç işlemedim, boşanmayı gerektirecek gerekçe ne dedim. Yardım edin bıktım yemin ederim. Hergün çağıyor gitmek istemediğimi bildiği halde.
Kadına bak ruh emici resmen ayrıca sömürücü! Eşinize bu böyle devam ederse ben yokum deyin. Sürekli direktif verip her şeye müdahil olması saçmalık eviniz ayrı barkınız ayrı . Sizi de soğutmuş evlilikten😠 boşa bunu diyeceğine iyi olun iyi geçinin demesi gerekir yapıcı olması gerekir eğer gerçekten evladını seven sayan bir anne olsaydı bunu söylerdi . Kendinizi yalnız hissetmeyin lütfen 😔 kendinizden emin bir şekilde kafasına aradaki dengeyi sağlayamaz ise artık hayatınızda ona yer vermeyeceğinizi telkin edin tavır alır gerekirse yalnız bırakın evin içinde görmezden gelin .

Okurken bunaldim, daraldım....

Acaba bazı şeyleri bıraksanız da inceldiği yerden mi kopsa?
Hayır yani insan kanser olur cunku. Eliniz ayağınız tutuyor, düzgün bir işe girip çalışın.
Ve sonra vurun tekmeyi saçma sapan bir hal alan evliliğinıze

Durduk yere sinirim bozuldu valla

Merhabalar eşimle 2 senedir tanışıyoruz. 1 yıldır evliyiz. Eşimle görüşürken ailesiylede görüşüyordum. Tanısma asamasında Bana her zaman evimin ayrı olacağını söylediler. Neyse evlendik. Evlendiğim günden bu yana annesi bi kez yalnız bırakmadı . Her sabah erkenden arayıp kahvaltıya çağırdı. Gece 12 ye kadar onlarda oturduk. Yatmadan yatmaya eve geldik. Evimde vakit geçirmek istediğimi defalarca söyledim. Kayın validem yılmak bilmedi halen ısrarla hergün çağırıyor. Bu konudan dolayı 2 kez büyük kavga çıktı . Kadın yine anlamadı. Eşimin maaşı normal. Mutfak masrafı tek olsun istiyor kayın validem. Üstelik bana sürekli baskı yaptı çalışmam konusunda. Oğlum tek maaşlı evi geçindiremez diye. Bende patladım. Madem oğlun evi geçindiremeyecekti o zaman niye evlendirdiniz dedim. Yurt dışında yaşıyorum. Temizlik işine başladım. Buraya geldim geleli elime tek kuruş para vermediler. Kazancımda eşimin hesabına gidiyor. Kaynanam düğünde takılan takılarıma el koydu vermedi. Yaptığı haksızlık yetmiyormuş gibi hergün çağırıyor. Ben evine gitmeyince işini yapmıyor. Bi ara akşam 6 da gittim evine , akşama kadar işi duruyor benim gelmemi bekliyor. Ben gitmezsem o bize geliyor. İşim var bugun gelemem dediğimde bu seferde saat başı arıyor. İşin bitmedimi ne zaman bitecek diye. Sürekli kontrol ediyor. Herseye karısıyor. Geçim korkusuyla cocuk yapmamı istemiyor. Aman aman çocuk yapmayın önce birikim yapın sonra cocuk diyor. 30 yasına gelmişim daha ne kadar bekleyecem. Üstelik kendilerinin maddi durumu oldukça iyi. İyi olduğu halde herseyde cimrilik yapıyor. Akşam yemeğini kahvaltıyı orda yediğimde sofradan aç kalkıyorum. Azıcık yemek yapıyor kuşun yiyeceği kadar. Artık canıma tak etti yardım edin bana . Gidecek yerimde yok. Ne annem ne babam var kimsem yok. Evde kaldığım günler yada misafirim olduğu günler kalan yemekler alıp evine götürüyor. Yarına gelin bizde yiyin diye. Eşimle aramda kaç kez kavga çıktı, kaç kez boşanma aşamasına geldik. Hatta annesi kaç kez bu sebepten dolayı kavgamıza şahit oldu. Hiç çözüm üretmeye çalışmadı. Hatta eşime dediki boşa bunu, sal gitsin dedi. Kaç kez tartıştınız sürekli kavga ediyorsunuz anlaşamıyorsunuz dedi. Bende dedim ki biz iyi anlaşıyoruz tek sorun size hergün gelmek biz bu yüzden tartışıyoruz dedim. Hiç demiyorki siz mutlu olun yeter, bana gelip gitmek sıkıntıysa kendi evinde otur demiyor. Boşa gitsin diyor. Bende dedimki ben namussuzluk yapmadım, yüz kızartıcı suç işlemedim, boşanmayı gerektirecek gerekçe ne dedim. Yardım edin bıktım yemin ederim. Hergün çağıyor gitmek istemediğimi bildiği halde.
ya bu evlenince altınlarını veren kadınları anlayamıyorum? neden veriyorsunuz altınlarınızı derhal geri alın var mı böyle bir şey ya ben evlenicem ve altınlarım alınacak yıkarım ortalığı bu kadına da fazla taviz vermeyin. Çocuğunuz var mı

Allahım daha neler duyacagız😣
Koca kisisi ne yapıyor bu arada?
Anne baba 2 sene önce var mıydı?
Evlenmeden önce nasıldı hayatunız?
Tez bosanılası bi aile 1 dk bile durmak zaman israfı😓

Kayınvalidenize iş yapmaya gittiğinizde işleri yarım yamalak yapın,yemekleri kötü yapın sürekli surat asın arasığında müsait değilim deyip kapatın telefonu yada açmayın her sözüne çemkirin ..o bıksın sizden ki bir süre sonra bıkacaktır..hatta öyle bir hale getirinki ağzını açma gereği duymasın size nasılsa dinlemiyor diye...söylediği lafları dinler görünün ama duymayın bir kulağınızdan girip diğerinden çıksın...eşinizide aynı şekilde ...bazıları kötülükten anlar iyilik boşuna maalesef...
Bu arada çocuk için sakın acele etmeyin o aile torunu kesinlikle haketmiyor..bu arada kazandığınız parayı eşiniz nasıl alıyor anlamadım orayı ...bir yolunu bulun kendi adınıza biriktirin sakın eşinize vermeyin..güvenceniz olsun ..altınları almış ya k.valide niz bir yolunu bulup geri almanı lazım onlar sizin gerekirse gizlice alın sonuçta sizin yani.. onun evinden gidip bozdurdun bankaya yatırın farketmeden anlayıncaya inkar edin çemkiren kazanıyor bu devirde saygılı olan değil..en son çare eczacıya danışıp basit bir sakinleştirici damla alın ya kendiniz kullanın yada çaktırmadan çayına çorbasına atın..haketmiş cadı

Eşimi seviyorum çünkü. Oda beni seviyor. Aşık olarak evlendik. Eşimle aramda bi problem yok tek sorun annesi.
Üzgünüm ama gösterilmeyen sevginin bir anlamı yoktur. Sizin üzüldüğünüzü görüyor,sizi annesine ezdiriyor, annesinin sizi kullanmasına izin veriyor, sizi savunmuyor, korumuyor bunlardan hiçbiri seven birinin yapacağı iş değildir.
annesi boşa bunu dediğinde annesine öyle bir tavrı olmaşıydı ki kadın senin ismini anarken üç kere düşünmeliydi. Önce bu algınızın değişmesi gerek yoksa bu kaderi yaşar gidersiniz

Annem babam yok demişsiniz ama inanın ki boşanma söz konusu olunca çoğu kadının ailesi yok oluveriyor. Sizin anne babanızın yokluğunda sizi daha çok sarıp sarmalamak varken onlar sizin bu eksikliğinizden faydalanıyorlar. Ne de olsa yabancı ülke, ne de olsa gidecek yeri yok, biz bunu istediğimiz gibi kullanırız diyorlar ve siz maalesef göz yumduğunuz şeylerle bunu kanıtlamışsınız. Ama hiçbir zaman geç değildir. Size sizden başkası yardım edemez kendinize değer verin ki karşı taraf da versin. Kendinizi ezdirmeyin. Saygının olmadığı yerde sevgi çok barınmaz o yüzden kocama aşığım böyle geldi böyle gitsin demeyin. Bu hayat yaşanacak gibi görünmüyor çünkü. Onlar nasılsa öyle olun, dişinizi gösterin.

Konu sahibi ne durumdasınız?? @mavimasal78912
Konuyu okurken içim şişti beni hem üzdünüz hem size gerçekten çok kızdım. Kocanız pasif siz de pasifsiniz. Ama bunun kolayı var, avantajı var... Siz de kocanızın maaş kartını alın madem onun elinden, paranızı kimseye vermeyin, telefonla arayan kv nin telefonunu açmayın, kapıya gelirse eve almayın. Gerekirse üzgünüm ama kavga edin eşinizle ama artık dişinizi gösterin ALLAH AŞKINA gösterin

Konu sahibi ne durumdasınız?? @mavimasal78912
Konuyu okurken içim şişti beni hem üzdünüz hem size gerçekten çok kızdım. Kocanız pasif siz de pasifsiniz. Ama bunun kolayı var, avantajı var... Siz de kocanızın maaş kartını alın madem onun elinden, paranızı kimseye vermeyin, telefonla arayan kv nin telefonunu açmayın, kapıya gelirse eve almayın. Gerekirse üzgünüm ama kavga edin eşinizle ama artık dişinizi gösterin ALLAH AŞKINA gösterin
Sorun yavaş yavaş halloldu gibi. Maaşımız ortak eşimle. Benimde banka kartım var. Tek sorun eşimin annesi. Eşimle arama giriyor. Hergün gidip gelelim istiyor bunaldım yemin ederim

Ben olsam istedigi kadar arasin acmam telefonlarini. Bir cingar herseyi cozer. Isi de kalsin bana ne. Bana ne kayinvalidenin evinin pis kalmasindan. Beni hic ilgilendirmez. Ben onun hizmetcisi miyim? Az yesin kendine hizmetci tutsun. Eve de gelirse acmam kapiyi. Ha adam da bu durumda benim arkamda olmazsa onu da anasinin evine postalarim. Bosarsa da bosasin.

Senin maasin neden adamin hesabina yatiyor onu anlamadim. Adam anasinin agzina bakip seni kullandirtiyorsa esin, senin maasinla sen gecinirsin versin sana maasini, o istiyorsa anasiyla yasasin.

Cimrilik bosanma nedeni zaten. Ekonomik siddet de var. Takilarini da almislar. Ben olsam bosardim bu adami. Taki davasi acar takilarimi alirdim. Yuklu bir de tazminat talep ederdim. Ev de evlendikten sonra alindiysa evden de hakkimi isterdim. O cimri kayinvalide ogluna bosa bosa diyip duruyormus ya, ben olsam ben bosardim bu adami, bu cimrilerden tazminat talep ederek hem de. Sen bence yavas yavas kendine bir avukat bul git konus haklarini ogren bosanirken ne talep edebilirsin iyice ogren. Cunku bunlar seni ana ogul sömürüyorlar.

Aradı mı? Açmayacaksın. Açtın mı? "gelmiyorum canım evimde oturmak istiyor bekleme boşuna" diyeceksin.
O mu geldi zil mi çalıyor? Kapıyı açmayacaksın. Telefonunu da sessize alacaksın ya da kapatacaksın. Saatlerce çalsın dursun isterse. Bi kere o kapıdan bu şekilde geri dönerse bi daha kolay kolay çat kapı gelmeye cesaret edemeyecektir.

Eşin de bu yüzden senle kavga ederse onu da git ananla otur o zaman diye evden kovacaksın. Akıllanınca gelsin yoksa hiç gelmesin. Eşin adam olup senin arkanda durana kadar tavrını bozma. Onun dilinden sen anlarsın, sekse düşkünse seks yapma bi süre. Ne bileyim yemek yapma vs. Bunları neden yapmadığını da bilsin ama. Sen ne zaman ki arkamda durup koca gibi davranırsan o zaman eskiye döneriz diyeceksin.
Kendine de bi hesap aç, maaşının kendi hesaba yatmasını iste. Çözüm bu. Biraz sancılı ve uzun bi süreç olabilir, anlamaları kabullenmeleri zaman alır ama pes etme tavrını koru.

Back
X