Kayın validem ve ısrarcılığı

Yavrum evladım muhtemelen annenle aynı yaşlardayım.
Sana evladım gibi yazıyorum.
Gözünü aç, aklını başına topla.
Çok sevdiğin kocanda iş yok senin.
Etkisiz eleman, pasif.
Seni gerçekten sevse annesine böyle ezdirmez.
‘Gitmiyorum annene, paramı da vermiyorum’ de, azıcık dişini göster yoksa ömrünü böyle çürütürsün bu aileyle.
Sakın çocuk yapma ayrıca iyi korun.

Gitme oraya , açma kapını , bakma telefonuna , verme paranı . Bitti gitti sorun. Ben olsam bu kocayı baba yapmam ama anne olmak istiyorsan da sen bilirsin.

Yavrum evladım muhtemelen annenle aynı yaşlardayım.
Sana evladım gibi yazıyorum.
Gözünü aç, aklını başına topla.
Çok sevdiğin kocanda iş yok senin.
Etkisiz eleman, pasif.
Seni gerçekten sevse annesine böyle ezdirmez.
‘Gitmiyorum annene, paramı da vermiyorum’ de, azıcık dişini göster yoksa ömrünü böyle çürütürsün bu aileyle.
Sakın çocuk yapma ayrıca iyi korun.
Valla abla benim ne anam var ne babam var gidecek kapım yok. Kaynanam laftan anlayan bi kadın değil . Kaç kez oturup güzellikle konuştum anlamadı. Kaç kez kavga çıktı anlamadı. Yılmadı yıkılmadı . Israr etmekten vazgeçmedi. Dediğin gibi kocamda iş yok. Onursuz bi insan. Benim elime bakıyor. Ben kendime temizlik işi buldum. Eğer işe girmeseydim ne eve alışveriş yapar nede elime banka kartını verirdi. Haftanın beş günü temizliğe gidiyorum. Afedersiniz ama tuvalet temizliği yapıyorum milletin sıçtığı boku temizliyorum genede kimseye yaranamıyorum. Gidip temizlik yapıyorum, evime gelince birde evimde temizlikçi yapıyormuşum dermanım kalmıyor. Birde kaynanam utanmadan benden iş bekliyor yaşıda genç 50 yaşında. Sanki 80/90 yaşında koca karı. Kendi işini kendi yapmıyor. Düğünde takılan takılarıma el koydu. Kaynana olarak bana ne taktıda benden gelinlik yapmamı bekliyor. Üstelik yurt dışındayım. Canıma tak etti

Valla abla benim ne anam var ne babam var gidecek kapım yok. Kaynanam laftan anlayan bi kadın değil . Kaç kez oturup güzellikle konuştum anlamadı. Kaç kez kavga çıktı anlamadı. Yılmadı yıkılmadı . Israr etmekten vazgeçmedi. Dediğin gibi kocamda iş yok. Onursuz bi insan. Benim elime bakıyor. Ben kendime temizlik işi buldum. Eğer işe girmeseydim ne eve alışveriş yapar nede elime banka kartını verirdi. Haftanın beş günü temizliğe gidiyorum. Afedersiniz ama tuvalet temizliği yapıyorum milletin sıçtığı boku temizliyorum genede kimseye yaranamıyorum. Gidip temizlik yapıyorum, evime gelince birde evimde temizlikçi yapıyormuşum dermanım kalmıyor. Birde kaynanam utanmadan benden iş bekliyor yaşıda genç 50 yaşında. Sanki 80/90 yaşında koca karı. Kendi işini kendi yapmıyor. Düğünde takılan takılarıma el koydu. Kaynana olarak bana ne taktıda benden gelinlik yapmamı bekliyor. Üstelik yurt dışındayım. Canıma tak etti
Eve gelince birde evimde temizlik yapıyorum. Birde kaynanam iş bekliyor. Sabahtan akşama kadar evde oturuyor , kalkıp evini süpürmüyor tozun içinde oturuyor

Kuzum senin bulunduğun ülkede oturum iznin var mı?
Varsa biraz sabret, dil öğren, oranın kanunlarını araştır, sakın çocuk edinme.
Kocana rest çek, düzelirse ne alâ.
Düzelmez, annesine seni ezdirmeye devam ederse boşanmadan önce para biriktirmeye çalış.
Avrupa’da kadın başına yaşamak daha kolay, korkma sakın.

Üzülmenizi istemem ama arkanızda kimse yok diye böyle yapıyor. Kendi arkanızda kendiniz durun. Dil öğrenmeye çalışın. Aldığınız maaşla kursa gitmenize izin verirler mi. Daha iyi iş bulurum falan deseniz.

Temizlik işi yapıyorum diye de yüksünme, kendini kötü hissetme.
İnsan namusuyla çalışıp helalinden kazandığı sürece bok da temizlese utanılacak bir durum yok ortada.
Gurbetçilerin büyük bir kısmı -eğitimi ve yabancı dili yoksa- bu tip işlerde çalışıyor.
Kısacası senin durumunda çok insan var.
Kendini motive et ve çalışmayı, para kazanmayı sürdür.
Çalışmak para kazanmanın yanında seni psikolojik olarak güçlendirir, bulunduğun ülkeye uyumunu arttırır.
Benim bir velim oğlu 9 aylıkken eşinden boşanıp oğlunu tek başına büyütmüş Almanya’da.
Temizlik personeli olarak işe girdiği hastanede gayreti ve güleryüzüyle zamanla kendini sevdirip hasta kayıt elemanı olmuş.
Emekli olduğunda birim şefiymiş hatta.
Sen de yapabilirsin yeter ki aklını kullan.

Düzelmez, annesine seni ezdirmeye devam ederse boşanmadan önce para biriktirmeye çalış.
Oturum aldım abla. Dil öğrenmem gerekiyor evet ama bazı malüm şahıs hiç fırsat vermiyor allahın cezası

Oturum aldım abla. Dil öğrenmem gerekiyor evet ama bazı malüm şahıs hiç fırsat vermiyor allahın cezas
Üzülmenizi istemem ama arkanızda kimse yok diye böyle yapıyor. Kendi arkanızda kendiniz durun. Dil öğrenmeye çalışın. Aldığınız maaşla kursa gitmenize izin verirler mi. Daha iyi iş bulurum falan deseniz.
Ben kaç kez konuştum kaynanamla hergün gelmeyim kendi evimde kalayım oturup dilimi öğreneyim evime alışayım diye. Laftan anlamıyor allahın belası her yolu denedim

Temizlik işi yapıyorum diye de yüksünme, kendini kötü hissetme.
İnsan namusuyla çalışıp helalinden kazandığı sürece bok da temizlese utanılacak bir durum yok ortada.
Gurbetçilerin büyük bir kısmı -eğitimi ve yabancı dili yoksa- bu tip işlerde çalışıyor.
Kısacası senin durumunda çok insan var.
Kendini motive et ve çalışmayı, para kazanmayı sürdür.
Çalışmak para kazanmanın yanında seni psikolojik olarak güçlendirir, bulunduğun ülkeye uyumunu arttırır.
Benim bir velim oğlu 9 aylıkken eşinden boşanıp oğlunu tek başına büyütmüş Almanya’da.
Temizlik personeli olarak işe girdiği hastanede gayreti ve güleryüzüyle zamanla kendini sevdirip hasta kayıt elemanı olmuş.
Emekli olduğunda birim şefiymiş hatta.
Sen de yapabilirsin yeter ki aklını kullan.
Aklımı kullanmama izin verilmiyor işte abla. Kadın bildiğin dikdatör, hanım ağa. Herşey benim dediğim gibi olsun istiyor. Düsünceme fikirlerime saygısı yok. Kendi bildiğini okuyor

Aklımı kullanmama izin verilmiyor işte abla. Kadın bildiğin dikdatör, hanım ağa. Herşey benim dediğim gibi olsun istiyor. Düsünceme fikirlerime saygısı yok. Kendi bildiğini okuyor
İşe hangi saatlerde gidiyorsunuz. Geceleri çalışın hiç olmazsa. Kadını da öteleyebildiğiniz kadar öteleyin

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış.
Sen de bildiğini oku.
Kvye açıklama yapma zaten anlamıyor diyorsun.
Aradığında açma, açtığında evde işim var gelmiyorum de.
O bağırıyorsa sen daha yüksek sesle onu bastır.
Seni sahipsiz ve sessiz görmüşler.
Dişini gösterirsen geri çekilir.
Gerekirse polisle korkut kvni.

Para biriktirmeyi bende isterim ama haktan hukuktan haramdan korkan biri değiller. Herşeyi dayatmayla yaptırıyorlar. Benim maaşıma el koyma gibi haklarıda yok. Dinimizde kadın eğer isterse parasını eve katabilir. Bi mecburiyetlik yok. Ama bu cahil yobaz haram helal bilmeyen kadına anlat bunu . Benim paramı bana yedirmez bu şerefsiz kadın

İşe hangi saatlerde gidiyorsunuz. Geceleri çalışın hiç olmazsa. Kadını da öteleyebildiğiniz kadar öteleyin
Sabah gidiyorum 8 de. Sonra kendi evime gelince bu seferde evimin temizliğine koşturuyom. Bunun üstüne birde utanmaz kaynanam iş bekliyor birde. Hadi gel börek yap, hadi gel poğaça yap diye arıyor utanöaz arlanmaz

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış.
Sen de bildiğini oku.
Kvye açıklama yapma zaten anlamıyor diyorsun.
Aradığında açma, açtığında evde işim var gelmiyorum de.
O bağırıyorsa sen daha yüksek sesle onu bastır.
Seni sahipsiz ve sessiz görmüşler.
Dişini gösterirsen geri çekilir.
Gerekirse polisle korkut kvni.
Haklısın abla

Sizin ısrardan önce o kadar çok probleminiz var ki.
Konunun başlığı kayın validenizin ısrarcılığı değil, arsızlığı ve had bilmezliği ile başlayan dizi sorunlar.

Back
X