kayın valideyle beraber yaşamak

batu65

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
30
0
86
K.K.T.C.
kaynanayla evini paylaşmak...üstelik eşimi 10 yaşında bırakmiş, kocası öldüğü için yeniden evlenip gitmiş, eşimi de yetimhaneye vermiş. işte sadece tatillerde anasının yanına gidermiş eşim.adam resmen onun bunun kapısında büyümüş.Taaa ki 29 yaşına kadar .anasının kocası ölünce yanına almaya karar veriyor.Vicdani sorumluluk...neyse kabul etmekten başka çıkar yol yok. birlikte yaşamak zorunda kaldık, hemde senelerce. Ama ben nefsimle mücadele içindeyim, istemiyorum fakat kadını dışarı atmaya gönlüm razı değil. Allahım bu nasıl iş.üstelik görümcem de düğünümden önce kocasını kaybetti. kaynana onun yanında kalmıyor. tamı tamına 18 yıl beraber yaşadık. üstelik hiç bir arkadaşım benim gibi fedakar davranmamış. ''Ayyy, ben evde yabancı biriyle asla yaşayamam, nasıl rahat ediyorsun ? Hem görümcen dul. Alsın işte anasını yanına. O niye anasına bakmıyor?''.diyenler de bir hayli var.'' o niye anasını yanına almıyorki...ortada olmayan, aniden ortaya çıkan birini kabul ettim '' diye düşünmeye başladım bir zaman sonra.
. ben okurken torunlarına iyi kötü baktı, mecbur, o da birden ortaya çıktı. Gezmeyi çoook sever. bir yerlere giderken bana çoğu kez gel demez. hamama kızını götürür bana hadi sende gel demez (tabi bu arada ben hamamı falan sevmem, ne işim var oralarda diye düşünürdüm). Aynı evde yaşıyoruz ama var mı yok mu belli değil.birbirimizle doğru dürüst konuşmayız, herkes kendi köşesinde yaşıyor. . Kolundan tutup ''hadi çık evimden'' dememek için zor tutuyorum kendimi... kadının hayırlı işleri bile bana hor geliyor.. birde sürekli kızını acındırması yok mu? ALLAH'IM gıcık ediyordu beni.görümcem kocasından dul maaşı alıyor. benden 4 yıl evvel kaloriferli daire sahibi oldu
ama anası acındırıyor da acındırıyor..
kaynanam tüm mahalleyi tanır. herkese bi gider hal hatır sorar sabahtan akşama kadar gezer de gezer.ben 6 yılda apartmanda birkaç evi anca tanıdım. onun için herkes tanıdık.zaten yemek ev işi yüzde seksen-doksan benim üstümde 10 yıl önce biraz yardım ederdi. son yıllar bırak bi çorba pişirmeyi kendi önüne bir kaşık bile koymaya erinirdi..dışarda çalış kazan birde gel günde 42 kapı gezen ama ''hiç halim yok, nefesim kesiliyor ''diyen kadına hizmet et.yapacağımı yapıyorum ama soğuk davranıyorum. bir huzur yok içimde. onun yüzünü görmek istemiyordum. biraz da kızının yanında yaşasa nolur. Tabi kızı ''insan belli bir yaştan sonra kendi anasını bile istemez'' diye laf anlatıyor.

Son düzenleme:
Kaynananız hakkında yazdıklarınıza yorum yapmıcamda görümce olayı ilgimi çekti..

Bekar şuan neticede(duL) annesi de o ki kızını çok tutuyor pekala yaşasınlar beraber..
Nedeni ne? kızının yanına gitmemesine yada kızının annesini yanına davet etmiyor?

Kendi öz kızı annesiyle yaşamak istemiyor el kızı yaşamak istemeyince olay oluyor

insanın kendi öz doğurduğu kızı bakmassa el kızından ne bekliyorlar anlam veremiyorum

Her zaman söylerim; derdimizi nasıl anlattığımız önemli! Sen sıkıntılarında, serzenişlerinde belki haklısın ama tarzın o kadar yanlış ki! Kurduğun cümleler bana cok itici geldi.

İstemiyorsan konuşursun kızının evine gider ama senin yaptığın sinsilik? Kırmıza boyadığım cümleler de bunun kanıtı...

canım dert adamı söyletir.. onu en iyi onun gibi yaşamaya mecbur edilenler anlar....

bende şuan nışanlıyım, eskiden okumuş olsam bu yazıyı evet bazı cümleler banada sert gelirdi ama arkadaşıda anlamak lazım

çaydanlık kaynamış, sinir kalmamış... evliliğin eşin hakkında bişey yazmamışsın, bari eşinin sana tavırları nasıl ??

Allah yardımcın olsun iyi dayanmışsın bence eşinle nazikçe konuşup birazda kızıyla yaşamsını önerebilirsin...

canım... okuyunca içim bunaldı.....

valla Allah sana iyi sabır vermiş bunun mükafatını alırsın eminim ortada bırakmadığınız için o oğluna öyle yapsada evlat işte atamamış annesini bence takıntı yapma artık hem sana bi zararı yok artık şu saatten sonra ama ben olsam kızına söylerdim en başında yani onların beraber yaşaması daha mantıklı çok zordur eminim kayınvalideyle yaşamak ama sabretmişsin bu kadar yıl biraz daha sabret bari ne denirki:44:

Baştan sona haklısın bence bazı arkadaşlar sinsilikten bahsetmiş o tamamen bence gorumcende var... Eşin görümceni karşısına alıp konusması lazım seninde tek durmana gonlum razı degıl falan demeli sonucta suan dul ve evde yanlız yalması bence mantıksız... Annesiyle gorumcenın kalması daha mantıklı bence.. Gorumcen evde tek kalıp belkıde ozgur hayatı yasıyordur.. Sırf o yuzden annesını ıstemıyordur belkıde

Anlıyorum zaten. Yabancı bir kadınla aynı evde yaşamak zordur mutlaka. Benim anlatmak istediğim şu; ne anlattığımız önemli değil, nasıl anlattığımız önemli.

kızlarımı sevmez oğlumu üstün tutardı. bende ''niye böyle yapıyorsun? hepsi torunun. oğlanın sana bakacağını mı sanıyorsun ''diyorum. sözün özü yıllar bana da ona da zehir oldu. doğrusu o hep benim kahrımı çekti. 25 gün önce aniden hastaladı.ameliyattı yoğun bakımdı derken kadıncağız öldü....
DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI...ben bittim. yahu nolurdu bi güler yüz gösterseydim.tatlı tatlı konuşsaydık. tama kavgamız olmadı ama hep bir soğukluk vardı,doğrusu tüm bunlar hep benden kaynaklanıyordu. hazmedemedim sonradan ortaya çıkıp gelmesini... garibim pek ses çıkarmazdı.
şimdi acıdan kıvranıyorum. evin neresine baksam onu görüyorum, çocuklar mahvoldu üzüntüden. benim yüzümden eşimde hep soğuk davranırdı. aslında belkide kaynanam bana değil ben kaynanama çektirdim, özellikle sessiz ve suratsız tepkilerimle.yahu, kadının duaları bile beni gıcık ederdi...
işte o gitti,hadi artık dünya benim. ne olacak? ben beni cennete götürecek fırsatı teptim.
bakıyorum şöyle... onun beni kırdığını hiiiiiç hatırlamam. rabbim gani gani rahmet etsin. meğer ona ne çok alışmışım..ona karşı tavırlarımı hatırladıkça ölüyorum. acaba allahım beni affeder mi? kadına güler bir yüz göstermedim. sözlü değil ama tavırlarımla onu sevmediğimi hep belli ettim
işte O SABRETTİ KAZANDI BEN KAYBETTİM.Değermiydi? onca yıl boşuna, şimdi bakıyorumda ölümünden birkaç gün önce ''rabbim ona şifa ver. nolur ona bi şans daha ver (daha doğrusu bana) '' diye dualar ediyordum ama olmadı ... ben kaybettim.
şimdi bütün bunları yaşayan biri olarak size yalvarıyorum. kaybedenlerden olmayın. allah aşkın karşınızdaki insan ne kadar kötü olsa da sabredin.ve işte o zama asıl kazana siz olursunuz.benim tahammülsüzlüğüm şimdi bana pişmanlık ve acı bıraktı..içim yanıyor. geri dönüşü olsaydı yemin ediyorum ayaklarına kapanırdım. işte şeytan böyle kandırıyor bizi.mağrur ve dikbaşlılık..bir türlü nefsimi alt edemedim.... af olmam için bana dua edin.
o şimdi sabrından dolayı gerçekten cennette diye düşünüyorum

ne desen haklısın
sinsilik değil. sadece allahtan korkuyorum ama genede nefsime yeniliyordum desk daha doğru olur. gerçekte buydu...

kulağa itici gelebilir ama gelinine kötü davranan kaynanalar için geçerlidir.kendi haline kaynanayı kim istemez.sessiz uyumlu bir kaynana olsun otursun köşede ben yaparım yemekleri.yeterki ağzını açıp kocamla beni mutsuz etmesin.85 yaşındaki annaneme, yengem balkonda soğukta çamaşır yıkattırırmış.suyunuda balkona döktürürmüş.ananem çamaşır makinesine atmazmış annanemin çamaşırlarını annanemin elbiseleri kendi elbiselerinle birbirine karışırmış.ananaem iyi bir kaynana olmasına rağmen yengem barındırmadı onu yanında.senin anlattıklarında kaynanam bana şu kötülüğü yaptı bende onu o yüzden istemiyorum diye geçerli sebebin yok.kocan annesi onu ortada bırakmasına rağmen onu kabul etmiş.bu durum seni değil kocanı daha çok rahatsız etmesi gerekiyor.

şu an o kadar üzgünümki inan yazdığın beni incitmiyor. sadece bi şey belirtiyim o kırmızıyla yazılanlar bilinçli yapılmadı . önizlemeye bakmadığım için görmedim nasıl yazılmış ...

nedense kızına gititklerinde anlaşamaz kavga yaparlardı kadıncağız orda durmak istemezdi. hemen kaçar eve gelirdi..

:44: ilk yazı ve son yazı ne kadar çelişkili.
ben bişey anlamadım bu işten?

ya bütün bunları düşünüp sinir oluyordum ama genede git diyemedim.fakat dediğim gibi pek sıcak olamadım kaynama karşı...

konu sahibinde bi iş var arkadaşalar bi dediği diğerini tutmuyor .... konu sahibi ilk yazdfığınla ikinci neden bir birini tutmuyorrr acıklama yaparmısın lütfennn......

arkadaşlar konu sahibi arkadas düzgünce açıklama yapmadığı müddetce konuya cvp vermemeniz en sağlıklısıdır

şimdi anladım galiba.
25 gün önceki sen ile 25 gün sonraki sen...

Allah yardımcın olsun canım.
belki göremiyorsun ama sen de çogu insanın yapmadığını yapmış, evine alıp bakmışsın.
kovmamışsın, sövmemişsin.
belki Hak katında bişeyler kaybetmiş olabilirsin-tabi Allah bilir-
dua et.yapacak bişey yok çünkü.

kardeş ,allhım biliyor. bir gün olsun onun yemesine içmesine giymesine karışmadım. tek bir laf bile etmedim.o konuda içim rahat. sadece onunla tatlı bir muhabbete girmem çok azdır...anlayacağın herkes kendi köşesinde yaşardı. sank i aynı evi paylaşan iki yabancı düşün.zararları yok birbirlerine....
ama işte soğuktum yaaa. rabbim affetsin...

Tutarsızlık yok arkadaşlar. Konu sahibi ilk mesajında kayınvalidesi hayattayken hissettiklerini yazmış. İkinci mesajı da ilkinin devamı gibi, kayınvalidesi vefat ettikten sonra hissettiği pişmanlığı yazmış.

Allah rahmet eylesin. Gene de siz vazifenizi yapmışsınız, onca yıl beraber yaşamışsınız. Siz de öyle hissettiyseniz elbet bir nedeni vardır. Kimse durduk yere kimseye soğuk davranmaz. İçiniz rahat olsun, o sizden razıdır.

konu sahibi başlığı kayınvalideyle beraber yaşamak yazmış onun yerine kaynanamın değeri bilemedim yazsaymış daha anlamlı oludu.bizde konunun nereye geleceğini anlardık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…