• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayın valideyle beraber yaşamak

kızlarımı sevmez oğlumu üstün tutardı. bende ''niye böyle yapıyorsun? hepsi torunun. oğlanın sana bakacağını mı sanıyorsun ''diyorum. sözün özü yıllar bana da ona da zehir oldu. doğrusu o hep benim kahrımı çekti. 25 gün önce aniden hastaladı.ameliyattı yoğun bakımdı derken kadıncağız öldü....
DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI...ben bittim. yahu nolurdu bi güler yüz gösterseydim.tatlı tatlı konuşsaydık. tama kavgamız olmadı ama hep bir soğukluk vardı,doğrusu tüm bunlar hep benden kaynaklanıyordu. hazmedemedim sonradan ortaya çıkıp gelmesini... garibim pek ses çıkarmazdı.
şimdi acıdan kıvranıyorum. evin neresine baksam onu görüyorum, çocuklar mahvoldu üzüntüden. benim yüzümden eşimde hep soğuk davranırdı. aslında belkide kaynanam bana değil ben kaynanama çektirdim, özellikle sessiz ve suratsız tepkilerimle.yahu, kadının duaları bile beni gıcık ederdi...
işte o gitti,hadi artık dünya benim. ne olacak? ben beni cennete götürecek fırsatı teptim.
bakıyorum şöyle... onun beni kırdığını hiiiiiç hatırlamam. rabbim gani gani rahmet etsin. meğer ona ne çok alışmışım..ona karşı tavırlarımı hatırladıkça ölüyorum. acaba allahım beni affeder mi? kadına güler bir yüz göstermedim. sözlü değil ama tavırlarımla onu sevmediğimi hep belli ettim
işte O SABRETTİ KAZANDI BEN KAYBETTİM.Değermiydi? onca yıl boşuna, şimdi bakıyorumda ölümünden birkaç gün önce ''rabbim ona şifa ver. nolur ona bi şans daha ver (daha doğrusu bana) '' diye dualar ediyordum ama olmadı ... ben kaybettim.
şimdi bütün bunları yaşayan biri olarak size yalvarıyorum. kaybedenlerden olmayın. allah aşkın karşınızdaki insan ne kadar kötü olsa da sabredin.ve işte o zama asıl kazana siz olursunuz.benim tahammülsüzlüğüm şimdi bana pişmanlık ve acı bıraktı..içim yanıyor. geri dönüşü olsaydı yemin ediyorum ayaklarına kapanırdım. işte şeytan böyle kandırıyor bizi.mağrur ve dikbaşlılık..bir türlü nefsimi alt edemedim.... af olmam için bana dua edin.
o şimdi sabrından dolayı gerçekten cennette diye düşünüyorum

Hımmm. Allah rahmet eylesin. Neyse ki siz yanlışlarınızı coktan görmüşsünüz. Ben hala birarada yasıyorsunuz zannetmiştim. Keşkeleri bırakın o zaman ve dua edin Allah'ım cennetine alsın onu...

:44: ilk yazı ve son yazı ne kadar çelişkili.
ben bişey anlamadım bu işten?

ya bilgisayar kapandı aslında o iki yazı birbirini tamamlayacaktı. inan kayınvalidemin ölümü o kadar sarstıki neyi nasıl anlattığımı bile bilmiyorum...alamaya çalış . düşüncelerimi toparlayıp kendimi ifade edemiyorum doğusu.
işte sadece belkide sizinle paylaşmak istedim.

Bundan sonra dualarla onu rahat ettir en önemlisi bu. O asıl yerine gitti şimdi dualarınıza muhtaç sende ruhu için okuyarak hem kendi içini hafifletirsin hem de onu sevindirirsin.
Allah rahmet eylesin

konu sahibi başlığı kayınvalideyle beraber yaşamak yazmış onun yerine kaynanamın değeri bilemedim yazsaymış daha anlamlı oludu.bizde konunun nereye geleceğini anlardık.

ben anlamadım şimdi konu bugün açılmış ve aynı gün hem yaşarken hissettikleriniz var kadından resmen iğrenmişin aynı zamanda ölmüş şimdide iyi kadındı pişmanım falan diyosun bu nasıl iş ya

kızlarımı sevmez oğlumu üstün tutardı. bende ''niye böyle yapıyorsun? hepsi torunun. oğlanın sana bakacağını mı sanıyorsun ''diyorum. sözün özü yıllar bana da ona da zehir oldu. doğrusu o hep benim kahrımı çekti. 25 gün önce aniden hastaladı.ameliyattı yoğun bakımdı derken kadıncağız öldü....
DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI...ben bittim. yahu nolurdu bi güler yüz gösterseydim.tatlı tatlı konuşsaydık. tama kavgamız olmadı ama hep bir soğukluk vardı,doğrusu tüm bunlar hep benden kaynaklanıyordu. hazmedemedim sonradan ortaya çıkıp gelmesini... garibim pek ses çıkarmazdı.
şimdi acıdan kıvranıyorum. evin neresine baksam onu görüyorum, çocuklar mahvoldu üzüntüden. benim yüzümden eşimde hep soğuk davranırdı. aslında belkide kaynanam bana değil ben kaynanama çektirdim, özellikle sessiz ve suratsız tepkilerimle.yahu, kadının duaları bile beni gıcık ederdi...
işte o gitti,hadi artık dünya benim. ne olacak? ben beni cennete götürecek fırsatı teptim.
bakıyorum şöyle... onun beni kırdığını hiiiiiç hatırlamam. rabbim gani gani rahmet etsin. meğer ona ne çok alışmışım..ona karşı tavırlarımı hatırladıkça ölüyorum. acaba allahım beni affeder mi? kadına güler bir yüz göstermedim. sözlü değil ama tavırlarımla onu sevmediğimi hep belli ettim
işte O SABRETTİ KAZANDI BEN KAYBETTİM.Değermiydi? onca yıl boşuna, şimdi bakıyorumda ölümünden birkaç gün önce ''rabbim ona şifa ver. nolur ona bi şans daha ver (daha doğrusu bana) '' diye dualar ediyordum ama olmadı ... ben kaybettim.
şimdi bütün bunları yaşayan biri olarak size yalvarıyorum. kaybedenlerden olmayın. allah aşkın karşınızdaki insan ne kadar kötü olsa da sabredin.ve işte o zama asıl kazana siz olursunuz.benim tahammülsüzlüğüm şimdi bana pişmanlık ve acı bıraktı..içim yanıyor. geri dönüşü olsaydı yemin ediyorum ayaklarına kapanırdım. işte şeytan böyle kandırıyor bizi.mağrur ve dikbaşlılık..bir türlü nefsimi alt edemedim.... af olmam için bana dua edin.
o şimdi sabrından dolayı gerçekten cennette diye düşünüyorum

iyi sölüyosun güzel sölüyosun ama bak sen kadın ne kadar iyi niyetli ve şekermiş buna rağmen bölesine rahatsız olmuşun üstelik kadın hakkında neler demişsin başta ya biz napalım öle kötü kayınvalideler varki şiddet hakaret küfür gelinine düşman olan onların kahrını bile gıkımı çıkarmadan 1.5 yıl çektim şimdi boşanıyorum eşimden kayınvalidemin yaptıklarını anlatırken bile ona böle kötü sözlerde bulunmadım tek dileğim allahından bulsun diyorum başkada sözüm yok zaten ama sen diyosunki kötü olsalarda sabredin diyosun sabredilmesi güç olan şeyler var cnm sen iyiyken sabredemediysen başkasına bunu sölemeyee ahkkın yok bence ne dim allah affetsin yazık ama çok yazık cnm bana kırılma ben sadece içimden gelenleri yazdım amacım sni kırmak yada yargılmak deil

İnsan kaybedince değerini anlarmış bende hala kaynananla yaşıyorsun sanmıştım.. Meğer vefat etmiş Allah rağmet eylesin ne diyim

Senin kaynana çok nankör ve sevimsiz seni anlamayanlar kaç gün kaynanayla aynı evde yaşamış acaba ?insan kendi evladının,komşunun,arkadaşının nankörlüğüne dahi üzülür sürekli kızını el üstünde,dilinde kızıda hayatından memnun ,sanırım eşinden çekindiğinden bunlara katlanmam ,işin allah yardımcın olsun

bence kızı vicdan azabı çekmeli siz değil..evinizde yıllarca beraber yaşamışsınız iyi kötü önemli olan bu..

vicdanın rahat olsun canım 18 yıl kaynananla yaşamışsın belki sıcak davranmamışsın ama onu sahipsizde bırakmamışsınız.bu sebeple için rahat olsun eminim o da sizden razıdır razı olmasa kızıyla kalırdı 18 yıl yanında kalmazdı.şimdi dua et bol bol onun için başka yapabileceğin birşey yok:50:
bu arada seni çok iyi anlıyorum benimde kayınvalidem vefat ettiğinde bende bu duyguları yaşadım bizim aramız kötü değildi ama çok sıcak bir ilişkimiz de olmadı sadece 3 sene onu gördüm öldüğünde keşke daha sıcak davransaydım diye bende düşündüm ama yine de vicdanım rahat asla saygısızlığım kötü sözüm olmadı ona karşı arkasından da hiç kötü konuşmadım.seninde için rahat olsun canım:31:

vicdanın rahat olsun canım 18 yıl kaynananla yaşamışsın belki sıcak davranmamışsın ama onu sahipsizde bırakmamışsınız.bu sebeple için rahat olsun eminim o da sizden razıdır razı olmasa kızıyla kalırdı 18 yıl yanında kalmazdı.şimdi dua et bol bol onun için başka yapabileceğin birşey yok:50:
bu arada seni çok iyi anlıyorum benimde kayınvalidem vefat ettiğinde bende bu duyguları yaşadım bizim aramız kötü değildi ama çok sıcak bir ilişkimiz de olmadı sadece 3 sene onu gördüm öldüğünde keşke daha sıcak davransaydım diye bende düşündüm ama yine de vicdanım rahat asla saygısızlığım kötü sözüm olmadı ona karşı arkasından da hiç kötü konuşmadım.seninde için rahat olsun canım:31:

ona karşı kötü sözüm olmadı bu konuda rahatım.ama keşke sevebilseydim. fakat insan sevmeyince de olmuyor işte...kendimle çok savaştım.tek suçluluğum soğuk biri olmamdır.

ben anlamadım şimdi konu bugün açılmış ve aynı gün hem yaşarken hissettikleriniz var kadından resmen iğrenmişin aynı zamanda ölmüş şimdide iyi kadındı pişmanım falan diyosun bu nasıl iş ya

bak şu an tüm samimiyetimle söylüyorum. zaten içimden geçenler aynen yazılıyor gene de senin dediğin ''iğrenmişsin'' ağır kaçtı.o kadar da değil. iğrenmedim fakat görmek istemiyordum. ki bu duygular içimde yaşananlardı. sışa yansıması da beni soğuk biri olarak aksettirdi.zaman geldi kusuntusunu bile temizledim ondan da iğrenmedim.

Allah rahmet eyesin. bazen kendi annemizle bile sorunlar yaşayabiliyoruz. ve onları rahat tolere edebiliyoruz.yapılanları unutuveriyoruz. ama k.valide kendi canımızdan olmadığı yada olamadığı için, onu tanıyamadığımız için hemen öfkeleniveriyoruz. Allah bilir kendi annemiz deseydi ne derdik diye düşünmüyoruz bile. belki annemizin anlıyacağı şekilde konuşur iletişime geçer, çözerdik. k.valideyi tanımadığımız için de sağlıklı iletişim kuramıyoruz bence (insan olarak kötü olanlar hariç)

artık geçmiş bitti, gitti. önünüzde bir ömür var size ait. ona dua etmekten başka yapacağınız birşeyde yok. içiniz yinede rahat ölümüne kadar siz baktınız ona. belki oda eşinizi 10 yaşında bırakıp gitmenin acısını çekmiştir.

Anlıyorum zaten. Yabancı bir kadınla aynı evde yaşamak zordur mutlaka. Benim anlatmak istediğim şu; ne anlattığımız önemli değil, nasıl anlattığımız önemli.

ya inanır msın ben kaynanamın ölümünden evlatlarından çok etkilendim. aslında duygularım o kadar karmaşık ki kendimi tam ifade edemiyorum.tabiiki acım azaldıkça onunda beni kendinden uzaklaştırmaya sebep olduğu olayları yavaş yavaş aklıma geliyor..ama keşke ben kıymetini bilseydim..

Yaklaşık 10 aydır kayınvalidesi ve kayınpederiyle aynı evde yaşayan biri olarak söylemek istediğinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Hariçten konuşmak o kadar kolay ki. Eşimle akşamları eve beş dk geç gideriz nerede kaldınız diye beni ayrı sorgular, eşimi ayrı sorgular. Hafta sonları oğlumuzu alır gezmeye gideriz eve döndüğümüzde yemek yemezsek yağlı yediniz herhalde diye yapıştırır lafı. Alır dışarı götürür bir çay,yemek falan ısmarlarız müsrifsiniz canım siz evde yok sanki bunlar der. Bir ayakkabı alırım maşallah alışveriş delisi olmuşsun sen der. İşyerinde pestilim çıkar, bir buçuk saat yol teper eve gelirim, sofra hazırla bulaşık yıka.Çocukla oyna. Ertesi gün için eşine kendine kıyafet hazırla. Kahve pişir. Meyve getir. Tam uyku çöker saat neredeyse gece yarısı olur mısır patlatsana oğlum sever der. Meyve aldım getirsene der. Biz yatmadan asla yatmaz. Ve bizim yattığımız odanın bitişiğinde yatıp (Yatak odası olmasına ve aslında evin en serin yeri orası olmasına rağmen orada yatmaz) Kapıyıda açık bıraktırır serin olsun diye. Üstelik tam 4 aydır. Yani gece hayatı falan hak getire. Daha neler neler neler. Taş olsa çatlar yemin ederim. Eğer dünyalar tatlısı, iyisi, babamdan öte kayınpederim olmasaydı arada bir dk çeker miydim asla. Yine de şimdiye kadar hiç kötü söz etmedim. Cevap vermedim. Ama sıcakta olamadım bir türlü. Defalarca dedikodumu yaparken yakaladım öncesinde istesemde yakın olamıyorum bende.Tutamadım kendimi anneme ağladım. Kızım dedi hep. Hayat kocaman bir ömür gibi görünse de bir nefeste bitecek. Bırak büyük o. Tek çocuğu var.Anlayış göster. Allah çok büyük görür. Telkin etti hep.Şimdi tek tesellim evimin oluyor olması. Bitti bitecek. Haa bu arada hali hazırda evi dururken benim üzerime kat çıkmak istiyor o ayrı mesele... Ben değilde her an eşimle girecekler birbirlerine ondan korkuyorum...

istemiyorsan kayınavlideni söylersin bu kadar biriktrimek neden bana yanlış geliyor. kadıının yaptıklarını tabi tasvip etmiyorum aama sizin gibide yapmam . bir şeyi ya layığı ile yaparsın yada hiç yapmazsın . size karşı birşey yapmadını anlıyorum yazınızdan ama tavrınız bence cok itici. istemiyorsanız açıkca dile getirin bundan kötü olamaz

Olan olmuş artık. Siz elinizden geleni yapıp evinizi açmış öyle yada böyle sahip çıkmışsınız. Nelerini duyuyoruz. Sizinki onların yanında hiç birşey. Eminim hayatta olsa yine aynı davranırdınız. Çünkü bu bir elektirik meselesi.

istemiyorsan kayınavlideni söylersin bu kadar biriktrimek neden bana yanlış geliyor. kadıının yaptıklarını tabi tasvip etmiyorum aama sizin gibide yapmam . bir şeyi ya layığı ile yaparsın yada hiç yapmazsın . size karşı birşey yapmadını anlıyorum yazınızdan ama tavrınız bence cok itici. istemiyorsanız açıkca dile getirin bundan kötü olamaz

Sevgili Gülşah bu cevabınız bana ise eğer bende size cevap vereyim...

Bilmiyorum evli misiniz? Eşimle nişanlıyken yalvarırdı bana telefonlarda ne olur bir an önce evlenelim yoksa biz annemle birbirimize gireceğiz diye. Neden mi bir sürü sebebi var. En basiti ise benim yanıma gelmeden önce ondan habersiz cebinde ne kadar parası varsa alması. Sonra sorduğunda da deterjan alacaktım da cüzdanımı bulamadım gibi bahaneler. Eşim yalnız yaşar haftanın sadece bir günü eve giderdi.Nişanlanmadan önce tek şartım vardı. Ailesiyle yaşaması. Ailesi olmayan bir adamla işim olmaz benim derdim. Benden önce eşimin başından geçen nişandan sonra ailesiyle arası bozuktu. Yaşayamam ben onlarla derdi.Nişan alışverişine gittik tartışma çıkmasın ve zor durumda kalmasınlar diye ilk gördüğüm çok ucuz bir nişanlığı aldım. Ortalama yarım saatte bitti benim alışverişim. Oysa o markasını vermeyeyimm çok pahalı bir markanın vitrininden beğendi oğlunun takımını. Ben onlara 15 Tl lik bir nişanlık ayakkabı aldırdım. O oğluna 168 Tl. Bende kendime birşeyler bakacağım dedi annem de dahil bizi tam üç saat üzerine bir bluz almak için gezdirdi.Kendine aldığı bluz benim nişanlığımla neredeyse aynı fiyattı.Düğün alışverişine gittik bana 180 yıllık bir kaftanı kiralamayı teklif etti (yiğeninin dükkanından). Annem arkasını dönmüş ağlıyordu. Gelinlik paramı el altından ben verdim eşime. Kına gecesi bittikten sonra evimize girip annemden kalan çerezleri istedi. Ben evlendikten sonra da o çerezleri evime gönderdi. Bunlar söylenmez ama evinden binip düğün salonuna gittikleri servisin parasını bile ödemedi. Erkek tarafı düğün salonunu gasp edip her yere yayıldığından annemler en arkada tuvalet önündeki masada izledi düğünümü. Ben düğün salonundan o istedi diye onun evine giderken, annem ambulansla hastaneye gidiyordu. Tüm takılarımı alıp bana sadece bileziklerimi ve altınlarımında neredeyse 3 te birini verdi. Ödeyeceğim dediği hiçbir mobilya,halı vs. borcunu ödemedi. Hepsini üzerimize yıktı. Kirada olan evimizin kirasını bize verecekti sözde asla böyle birşey olmadı. Doğum yaptım tek çocuğundan ilk torunu olmasına rağmen bir çeyrek taktı. Banyo dolabı alınacak diye annemle konuştuğumuzu duydu kendi alacak sandığından ne gerek var komidinleri üstüste koyarsınız olur dedi. Tuttuğumuz evin boyası bildiğin limon sarısıydı elalemin evi boyanmaz giriverin böyle ne olacak dedi. Kendi kapılarına kadar değiştirdi düğünde gelen giden olacak diye. Gık demedim. Yoktur dedim. Durumları yoktur olsun. Kiradaki evimizi satıp yenisini almaya karar verdik 50000 Tllik banka cüzdanı çıkarıp koydu. Krediye faiz vermeyin. Buradan kullanın bana kredi gibi ödersiniz dedi. Ve o gün benim için bitti... Bana değil milyarları trilyonları verse bende kopmuştu kopanlar. Yedi aylık hamileydim. Cuma akşamı bir tanıdıklarının düğününe gittik. Ertesi sabah eşim işe gitti. Uyanır uyanmaz nasıl beğendin mi dünkü salonu, oğlumun ilk nişanı orada olmuştu dedi. Ardından da sen bizim için şansın o kızla evlenseydi tamamen kaybederdim oğlumu dedi. Ben bir anlatsam taş çatlar. Bunlar sadece%1'i.İş dürüstlüğe gelince ardından eşimin beynini yemedim onun gibi. Gittik kayınpederim ve eşiminde yanında tak diye söyledim;Ne sorunun var anne senin benimle. Boşanalım mı oğlunla onu mu istiyorsun. Varsa bir hatam yüzüme söyle arkamdan oğluna anlatma dedim. Bak biz ev ev içinde olamıyoruz izin ver çıkalım dedim. (Oda kabul etti demi... Keşki hayat seninde sandığın kadar dürüst ve koyu pembe olsa) Asla dedi. Ben insnlara karşı anlaşamadılarda ayrıldılar dedirtmem! Ölürüm daha iyi. Bu arada kayınpederimde dayan kızım diyor. Takma anneni. Ne derse tamam de geç. Biliyorum çok üzüyor seni. Ama sen takma. Benim ömrümü yedi sen izin verme diyor...

vicdandan, allah korkusundan, inançtan bahsetmişsiniz de içinden binbir laf saydıktan sonra bunların hiçbir önemi kalmıyo ne yazık ki resti çekseniz bu kadar günaha girmezsiniz eminim..

Back
X