Kayınaile kaç günde bir ziyaret edilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.408
5.207
148
9 aydır evliyim. Konularımı bilenler olacaktır.Başlarda eş ailesinin beklentisi karşısında çok pasif durup sürekli gidip geldim.Sonra evlerinin oradan geçmek bile istemez oldum.Çok kavga ettik, çok araştırdım.Sürekli bununla ilgili arkadaşlarıma dert yanıp tavsiye istedim.
Şuan ben part time işe girdim. Ek olarak fırsat oldukça başka işede gidiyorum. Bu aralar yogunum. Eş ailesi ne günler işe gittigimi bile bilmiyor. Kayınvalidem sürekli çagırdığı için ayrıntılı anlatmadım.
Ben sürekli gidip gelmekten çok sıkıldım ailesine. En son 2hafta önce bize geldiler. Bugün ben işteydim, eşim ugradı. Eşim gidelim baskısı yapmıyor. Bende sırayla gitme taraftarıyım. Ama gitme konusunda kendimi sıkmak istemiyorum. İlla git git diye.. Şuan ayda bir bile gidince bana çok geliyor, o kadar sıkıldım.Bi de sürekli annesi çagırıyordu, sürekli bir gidip gelme muabbeti vardı.1buçuk ayda bir gitsem nasıl sizce. Ya da bunun bi süresi var mı? Aramızda problem yok. Haftada bir annesi ile konuşuruz.Ama illaki her ay gitmem mi lazım. Haftanın 5 6 günü işe gidiyorum.Gitmeyince vicdan yapıyorum. Gidince de uzun süre gitmek istemiyorum

Ben her gun gidiyordum yeni evlendigimde Allahin her gunu gidiyordum, aylarca surdu bu. Bunaldim daraldim sıkıldım tiksindim. Kavgalar tantanalar derken simdi canim ne zaman isterse o zaman gidiyorum. 3-4 ayda bir ancak gidiyorum. En son ramazan bayraminda gittim bir daha da gitmedim.

Bunun bir rutini olmaz ki bence. Bazen haftada bir gidersin bazen isin olur bir ay gitmezsin. Aranizda problem yoksa neden gitmek istemiyorsunuz?
İlk zamanlar annesi sürekli cagırdı. Bizde hep gıttık. Eşim gıt gel dıye baskı yaptık. En son gıttıgımızde gece 2ye kadar gıttık. Hıc ıcımden gelmıyor

Bende az gıtmek ıstıyorum. Sorma bızde her fırsatta gıderdik.Ya inan bıktım ıcımden gelmıyor artık

Ben eşimin ailesi ya da kendi ailemle aynı şehirde yaşasam haftada bir giderdim herhalde. Yani illa haftasonu olmasına gerek yok, haftaiçi iş çıkışı uğrar, akşam yemeğini orda yer, 1-2 saat oturur, onların gönlünü yapardım. Sonuçta yaşlı insanlar, bugün var yarın yoklar. İnada bindirmeye gerek yok.

Keske 1 2saat kalsak. Biz daha uzun kalıyoruz. Aılesıne hayatta yetmez 1 2saat.bugün ben ısteydim. Eşim sabah 10 da gıttı aksama kadar ordaydı

Haftaiçi bi aksam annesinde yemek yiyip eve gecer yatar, bir gun de kaynanasına yemege gider ,yer cıkar satlerce otırmaz, hem onların gonlu olur hem yemek olayo kolaylar:)))
Öyle 1saat olmuyor işte. Eşim trafık var dıye erken cıkalım dıye. Ayrıca ben bugun işteydım. İşten gelelı 2saat oldu. Ayrıca acayıp yorgunum. Kafam sohbet falan kaldıracak durumda degil.

Kendi konularıniz yetmiyor bu minvalde tüm konuları uzun uzun benzer yorumlar yapıyorsunuz.

Siz de ciddi anlamda takıntılısınız.

Eşiniz baskı yapmıyormuş. Daha ne istiyorsunuz ki? İlla bir şartı olmak zorunda değil aile görüşmelerinin. Bazen haftada iki defa gitmeniz gerekir bazen iki hafta hiç gitmezsiniz.
Gitmeseniz bile aklınız fikriniz eşinizin ailesiyle. Onlarla kafayı bozmuşsunuz resmen.

Son düzenleme:
Bizim aramız iyiyken 3 4 günde bir giderdim gözüme batmazdı şu an aynı sokaktayız belki 10 belki 15 günde bir gidiyorum o bile çok geliyor torunlarını görmek istediklerinde eşim hem çocuğa hava aldırıyor hem gösterip getiriyor.Baskı görünce insanin içinden gelmiyor gitmek

Ozaman herkes kendi ailesine gitsin, siz ozlemıyor musunuz ailenızı.
Gelinin Ailesi damat gelmese olay çıkarmaz ama oğlan tarafı olay çıkarır hep. Burda aksini görmedim. Ben damadını arayıp gelin gelin diye darlayan bir kv duymadım ama gelini görmeyince kuduran kaynanayı çok okuduk burda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…