Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Sizin kendi tarafınızdan takılan altınları da mi verdiniz? Cok karışık yazmışsınız hiç anlaşılmıyor. Şu an size ait bir miktar altın onların kasasında sizin için tutuluyor mu?
bu bahsettiğim alınan altınlar düğünde bizim boynumuza takılan çeyrekler gramlar ve paralar. düğünde takılanlar yani. bileziklere dokunmadılar allahtan. bilezikler ayrı bir kesede kayınvalidemin evindeki kasasında duruyor. bizimmiş. sağolsunlar lütfettiler

olan olmus, giden gitmis. En cok esinize sinir oldum, ne öyle afralar tafralar, sizi bastirmaya calismalar. Hayirdir yani?
sormayın ben de çok soğudum inanın suratına bakasım gelmiyo işte 12 senemiz de geçse evlenmeden bilinmiyormuş bazı şeyler

Bence ayrılırız korkusuna hiçbir şey yapmamışsın hakkını savunmamışsın. Git iste gerekirse mahkemeye ver araştır. Benim teyzemin halamın taktığı altından kaynanama ne?? Niye bu kadar mıymıy mızmız insansın kör kuyularda mı büyüdün sinir oldum ya koca da koca olsa

He senin soğuk su iç

Gidin alın bileziklerinizi. Su an 60gram onların taktığı, 80 gram da sizin aile tarafınızın taktığı bilezik mi var sadece? Onların teyze amca vs bilezik takan kimse olmadi mı?

Yatırımı da esiniz degil siz kendiniz yapın. Neden esiniz altin aliyor da siz masraflar icin ona para atıyorsunuz ki?

kader ortağıyız resmen... demek ki bu işlerin doğası böyle biraz da. size de geçmiş olsun, umarım tüm bunları unutturucak güzellikler saklanıyordur gelecekte sizin için.

evet benim şu an canımı en çok sıkan zaten eşimin benim yanımda olmaması. beni ısrarla anlamamaya çalışması ya da anlıyorsa bile anlamazdan gelmesi. aramızda bazı şeyler geri dönülmez biçimde hasar alacak diye endişeleniyorum yoksa başka korkum yok.

mesafelenme konusunda zaten ben bu maddi meselelerin dışında başka konulardan dolayı soğuyup kırılıp kızıp mesafemi almıştım kayınaileye. bilmiyorum ya allah iyilerle karşılaştırsın, tek niyetimiz ev almak diyor eşim de ki gerçekten öyle görüyorum ama bu da elimizdekilerle pek mümkün değil şu an. istiyorum ki bir fırsat bulalım elde avuçta ne var ne yok daha da gitmeden orada değerlendirelim ama işte bu ekonomide kıt kanaat geçinip üç beş gram altın atmaya çalışıyoruz kenarı...

onun istediği meblayı gönderme g.tüne güvenen kendi birikim yapsın. Zaten sizin tarafın taktığı altınlarıda almışlar.
Ohh valla güçlüyüz ayağına çalışıyoruz ayağına millet bizi sömürcek olduuu kendi hakkınızı savunun

Her ailede bi tane "enayi yerine" konan evlat vardır. Bizde de eşim. Düğün sürecinde kaynanamların yaptıklarını hiçbi zaman unutamayacağım maalesef. Ben mesafemi koydum, asla aramam sormam. Memlekete gittikçe mecburen orada kalıyordum, şimdi kendi evimi aldım misafir gibi gider oturur kalkarım. Mesafenizi koruyun. Olana yapacak bi şey yok artık.

Siz iyi misiniz? Sizin anne babanızın emekleri nereye gidiyor? O zaman size takılan altınları alıp ailenize verseydiniz.

Bu saatten sonra değiştirebileceğiniz bişey yok. Diğer gelin tabi ki mahalle kuaförüne gitmeyecek. Bundan rahatsız oluyorsanız o an söyleyecektiniz. Geçti borun pazarı maalesef.

bilezikleri almayı aklımdan bile geçirsem kıyamet kopar altın konusunda öyle çirkef bi eşim var. ben öyle olduğunu bilmiyodum ne olduysa düğünden sonra oldu. ben geçenlerde kayınvalideme gidince o bize ayrılan keseyi açıp ne kadar altınımız var bakalım kaydedelim diyince sen benim aileme güvenmiyor musun ne hakla onları saymaya kalkarsın deyip kavga çıkardı eşim. hatta o gün gördü ki ailesine düğün sürecinde destek için verdiği 100 gramın 50'si ortada yok. meğer annesi bilezik yapmış kendine onu ayrı yere koymuş. ama olay bana patladı.

şu an 80 gram onun anasının babasının yaptığı, 50 gram kendi ailemin 40 gram da akrabalardan kalan bilezik var. bir de nişan sürecinde yine akrabaların taktığı çeyrekler gramlar var ben salak gibi onlara da dokunmadan gittim düğün altınlarına katmak için koydum ama bi baktım düğünde boynumuza takılan hiçbir altın yok. balayından döndüğümüzde hiçbiri yoktu. ben onları alacaklarını bilmiyordum. demek düğünden önce koysam nişan altınlarını, onlar da gidecekti. neyse vardır herhalde bi bildikleri dedim ama eşimin 100 gramını yediklerini bilmiyodum. öyle işte bi de her ay altın yapıyoruz kendi maaşlarımızla ortak, her ay aldığımızı yine o altınlarımızın arasına gidip bırakıyoruz. öyle

Eyvah Eyvah oğlan ailesine giden altınların geri gelmesi çok nadirdir. ev yada araba alma niyetiyle altınları geri isteyin veya banka kasasına koyucaz evde içimiz rahat etmiyor gibi konuşun hakkınızı yedirmeyin sizde bu günlere eminim ki kolay gelmemişsinizdir.

Aferin iyi ediyorsunuz. Sizin şu an altından cok daha büyük bir derdiniz var hadi gecmis olsun. Bari yazılı falan bir yerde itirafı olsun WhatsApp üstünden konuşun mesela ki boşanırken kullanırsınız.

peki eşiniz bu durumun farkında ve sizin yanınızda mı? benim sıkıntım o. inanın eşim bunun farkında olsa hiç dert etmeyeceğim giden altın gitsin ama eşim de durumun farkında olsun diyeceğim ama yok. tek başımayım bu mücadelede. üstelik ağzımı açsam kötü olacağımı biliyorum.

hayırlı uğurlu olsun eviniz. Allah ne sizi onların eline ne de onları sizin elinize düşürmesin.

Al işte sade , anlayışlı gelin olunca da böyle sindiriyorlar insanı. Ablamın arkadaşının kardeşi evlendi ama varya resmen göz çıkardı. Haklıymış meğer.Artık zaman geçmiş bu durum sadece gerilime yol açar.
Gözünü aç birikimler senin elinde olsun kasa sen olmalısın.

Oraya altın yapmaktan vazgeçin. Ben de öyle altın falan önem vermezdim. Eşimin ailesinde duruyordu. Asla kendileri için harcamazlar buna rağmen. Eşimin annesi benim kontrollerim ve doğumum için özel hastaneye gitmeyin devlete gidin işte özel çok para falan diyince eşime dedim ki. O altınları oradan alıyorsun. Benim kazandığım para üzerinde benden daha fazla söz hakkına sahip olamazlar, dedim. Kavga vs vermek istemediler. En son verdiler kendime araba aldırdım. Artık para konusunda oraya harcamayın buraya harcamayın demiyorlar. Üstelik aile birliği kurmuş kişilerin paraları niye anne babada toplanıyor ben anlamıyorum bir parayı bile yönetemeyen ailesini nasıl yönetsin.

ben zaten uzun bir süre onun mahcubiyetini yaşadım. bin kişilik yemekli düğün yapacaklar eyvah nasıl ödeyecekler falan. altınların bir kısmını alırlar borçları kadar demiştim. hepsini alınca ben de bi şok oldum acaba yetmedi mi ki falan dedim ama işte. bi de biz bize altın takan kuzenlerin arkadaşların falan altınlarını onlar evlenirken biz altın yapıp takıyoruz şimdi. altın bize gelmedi ama bize gelmeyen altını bize düğünde takanlara karşılık olarak yapıp takıyoruz. allaha havale ediyorum ne diyim

Aminnn, sağolun. İlk evlendiğimiz zamanlar ailesi konusu yüzünden çok kavga ettik. Küçüklüğünden beri beynini yıkamışlar para yok diye diye. Resmen cimriliklerinden bize bi kuruş harcamadılar, ertesi sene görümcemin her şeyini düzdüler, eşime böyle dedikçe "paraları yok" diyordu.

Ara konuş, anne diye hitap et falan demeye kalktı. Ben "bana bak, huzurumuzu bozmak istemiyorsan bana ısrar etme, annelik görmedim ki anne diyeyim, ne ararım ne sorarım ne de anne derim, sende üstüme gelme" dedim. Kararlı davrandım.

Zamanla kavganın faydası yok anladım, durdum ailesinin her falsosunda sakinlikle bak işte böyleler dedim. Zamanla farketti oda ailesinin ne olduğunu.

biz istanbulda kirada oturuyoruz bir apartman dairesinde. istanbulda altın tutulmazmış güvenli değilmiş. öyle diyor eşim. annemin evinde kasada güvende dursun diyor ben de başta salak olduğum için doğru istanbul güvenli değil falan dedim kabul ettim. benim salaklığım hiç aklıma gelmedi o zaman böyle şeyler inanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…