Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Esiniz sizi anliyor, anlamadigini nerden cikardiniz? Hatta gozunuzu acmaya baslayip altin muhabbeti yaptiginiz icin sizi bastirmaya calisiyor. Kendi aile büyüklerinize durumu anlatin, onlarida araya koyup cozun altin meselesini
erkek kardeşi de evlendirelim de hayırlısıyla ondan sonra size ev alırken destek olucaz dedi kayınvalidem. bence benim gerizekalı kocam bunun minnetiyle yapıyor tüm bunları. zaten yıllarca ağlak ağlak mağdur ve fedakar rolüyle oğlunu manipüle etmiş bir anne, kocam ondan çok acıyor kıyamıyor ana babasına. çok zorlukj çektiler vs diye. sebebi anası babası işte. sürekli mağduriyet dilindeler çünkü. neleri varsa yoksa bize harcadılar, bak yetmedi yine yardım edecekler gibi bir düşüncesi olduğu için ben en ufak marazda kötü ilan ediliyorum. olay bu benim anladığım

Overall’da size kalan 80 gram+4 bilezik mi?
Düğününüzü yapmışlar
Eşyalarınızı almışlar

Bekarken eşinin biriktirdigi altınları hiç katma, sana söylememiş bile, muhtemelen ailesine yardım olsun diye biriktirmiş zaten.

Nişan altınlarını da düğündekilere karıştırmasan daha iyi olurmuş.

Bunun dışında kavgası edilecek bir durum yok.

Sanırım siz istiyorsunuz ki düğününüz yapılsın eşyanız alınsın, üstüne de 2 milyon TL ev peşinatı çıksın altınlarla.

ben tam olarak sizin dediğiniz gibi düşündüğüm için hiç zoruma gitmedi uzun süre. yani kavgası yapılacak bir durum yok gibiydi. düğün yaptılar, bizden ya da onlardan bir şekilde tüm takılanlarla o masraf karşılanacak bize kalmaz hepsi zaten dedim. ama tümünün gideceğini ve kenarı da diğer oğulun düğünü için altın koyulacağını bilmiyordum.

yok ben öyle bir şey istemiyorum, başkalarından duyduğum tanık olduğum şeyler dolayısıyla aklım karıştı, içime şüphe düştü. doğru olmayan şeyler var gibi geldi. eşyaların alınması falan gibi bir durum söz konusu değil çünkü süreç boyunca her şeyi eşimle biz karşıladık zaten.

overall'da onlar düğün yapmış, düğünde bize takılan her şeyi alıp düğün masrafını çıkarmış olarak aslında düğün falan yapmamış oldular.

süreçte hiçbir masraf çıkarmadım çıkanları da zaten eşimle ödedik. bana kalan 80 gram (eşimin ana babasının yaptığı) + 4 bilezik (benim anamın babamın yaptığı) + 4 bilezik (yakın akraların yaptığı) kadar kaldı. diğer çeyrek gram vs hepsi alındı. olay bu. şimdi bize eşin dostun taktığı ama bize ulaşmayan altınları onların düğününde biz kendimi yapıp ödüyoruz. bizim altınlar düğüne gitti. böyle olacağını bilsem düğün yapmazdım. neyse artık. işte buna takılmıştım ben, düğünde takılanların hepsini gramına kadar almaya hakları var mı diye?

bir de işte eşimle ortak olarak her ay altın alıp kenarı atıyoruz, o da kayınvalidemin kasasında birikiyor. bunda bir sorun var mı diye danışmak istedim. ve 100 gram meselesinde de maalesef 50 gramıyla kendine bilezik yapıp muhtemelen diğer oğlunun düğünü için altın kenarı atmış kayınvalidem, buna takılmakta bir sorun yok mu diye sormak istedim. takıldığım noktalar bunlar. konuyu açma amacım da takılmaya hakkım var mı yok mu bunu öğrenmek, görüş almak.

Ne demek bilezikleri almayı aklımdan bile geçirsem kıyamet kopar? Kimin bileziklerini kime vermiyorlar yahu şaka gibi.
Gidin heves ettim bileziklerimi takıcam deyip alın daha sonra bankada kasaya koyarsınız

Sorun onların bencilliği değil ki. Neyi neden yaptıklarının bir önemi yok. Sorun eşinizde. O izin vermese kimse böyle kafasına göre davranamazdı.
Ayrıca her ay aldığı altını götürüp ailesinin eline veren de o. Ailesi gelip zorla almıyor ya elinizden.
Konusunu açtığınızda sinirlenmiş gibi davranıp lafı ağzınıza tıkıyor ki kendi kendine istediği birikimi yapsın, istediği kadarını istediğine verebilsin.
Siz eşinizle kötü olmayı göze alamadığınız için ailesine bileniyorsunuz. Ama bunun derdinize bir faydası yok.

Ne demek bilezikleri almayı aklımdan bile geçirsem kıyamet kopar? Kimin bileziklerini kime vermiyorlar yahu şaka gibi.
Gidin heves ettim bileziklerimi takıcam deyip alın daha sonra bankada kasaya koyarsınız
bilezikler sizin, her ay birikim için yapıp getirdiğiniz altınlar sizin, bunların hepsi bir yerde duruyor ama istanbul'da durmasın, güvenli değil, kayınvalidenin kasasında ayrı bir yerde dursun diyorlar. ben başta heves etmiştim 4 tane ajdam vardı dedim ajdaları takayım bari. olmaz saçmalama istanbul gibi bi yerde altın takıp gezilir mi dedi eşim. güvenlik kaygısından dolayı hepsini ayrı bir yerde ve kayınvalidemde tutuyoruz. sorun istanbul'un güvenli olmamasıymış. daha ne diyim bacım

Bu sekilde buyutulen cocuklar ana babaya yaranmak icin kendi sınırlarının ihlal edilmesine ses cikarmazlar. Kendi sınırlarını koruyamayan bir adam sizinkini hic korumaz.
Destek olcaz dedigide kasadaki bileziklwri vermek olmasin? Sizin biriktirdiginiz altinlarla dugun yapmaya kalkmasinlar sakın? Aileniz durumu biliyor mu

aslında altınları ailesine yapmıyoruz, bize ait altınların hepsi bir yerde, kayınvalidemde duruyor. yoksa tabii ki kendi paramla kayınvalideme altın yapmıyorum her ay. o altınlar bizim. ama evet haklısınız, benim tüm öfkem eşime. beklentim ve yanımda olmasını tek istediğim kişi de o. tek derdim bir evimiz yuvamız olsun diyor her kuruşu artırıp her ay altın almaya çalışıyor. mesele kayınvalidemde durması. sizin onlar önce allaha sonra bana emanet diyor ama işte oğlu düğün sürecinde destek için eline 100 gram saydığı halde gidip 50 gramıyla kendine bilezik yapan kadından ne beklersin. söylememiş bir de. gel güven güvenebilirsen. hepsi bir oldular ağzımı açamıyorum

Bilezikleri altınları en son ne zaman gördünüz kasada olduğuna emin miyiz?
Çok sinir oldum çocuk değilsiniz ki herkes nasıl güvende tutuyorsa siz de o şekilde tutabilirsiniz kayınvalidenin kasası banka kasasından daha mı çok güvenliymiş

İyi de bunlar sizi sömürüyor? Eşinizin kenara attığın altınları gördünüz mü hiç? Ailesine yediriyor olmasın

ailem durumu biliyor. ama karışmak istemediler çünkü yüz göz olmak, hele de altın için polemiğe girmek istemediler. şu an bunun muhatabı biz değiliz dediler haklı olarak, karışmıyorlar. çok da sevmedikleri için görüşmüyorlar dünürleriyle.

eşim ne zaman kaç gram aldık ne kadara aldık hepsinin kaydını tutuyor. gidip kayınvalidenin kasasına teslim ederken kayıtlı olduğunu biliyorlar. ama işte ne kadar güvenebilirsin bilemedim. işte o yüzden geçen bi açıp bakalım ne kadarımız var dedim diye kıyameti kopardı. sen benim aileme nasıl güvenmezsin ben düğünden sonra aldım gözüm kapalı bıraktım anam babam onlar benim kötülüğümü istemezler bir gramına dokunmazlar vs vs full nutuk çekti. beni de paragöz ilan etti. ya güveneceksin ya da bu diyardan gideceksin noktasındayım kendi içimde

Ya valla kusura bakmayın ama siz nasıl yüksek lisans falan yaptınız? Beni hayretler içinde bırakıyorsunuz siz ya

her ay yaptığımız altını bırakmaya giderken bakıyoruz. görüyorum yani oradalar. ama tek sorun şu 100 gram meselesi. düğün sürecinde eşimin verdiği 100 gramın 50'sini harcamışlar 50'si duruyor demiş kayınvalidem eşime. geçen açıp bakmak istediğimde öğrendim bu 100 gram olayını ben çünkü 50 gram daha olması lazım yok dedi. ben de allah allah nerde ki dedim. kavga ondan sonra çıktı zaten. sonra annesiyle konuşmuşlar da 50 gramı başka yerde demiş. aralarında konuşmuşlar detayını bilmiyorum sormadım çünkü bi dünya yaygara koparmıştı zaten. iyice midem bulandı zaten naparsan yap al bi tarafına sok üç kuruşluk altınını dedim konuşmadım uzun süre

Ya valla kusura bakmayın ama siz nasıl yüksek lisans falan yaptınız? Beni hayretler içinde bırakıyorsunuz siz ya
valla eşim halis muhlis akademisyen şu an. beni geçin hadi ben salağım da o nasıl böyle? bence onun salaklığı ve çirkefliği daha kötü

Kayınvalidenin evi ve kasası başka şehirde ama siz İstanbul’da yaşıyorsunuz? O şehirde deprem tehlikesi yok o zaman öyle mi? O şehirde kasa kiralayıp ona koyun o zaman? İstanbul’da olmamış olur hem kasa?

O altinlara esinde dahil ailecek cökmüsler. El birligiyle. O yuzden sesini cikarmani istemiyor eşin. Kardese hazirlik yapilmis coktan. Yani siz niye sesinizi cikarmiyorsuniz ben onu anlayamadim surekli altin onemli degil diyip gurur yapmissiniz ama konus da acmissiniz. Yani bize degil onlara konusmaniz lazim. En azindan bir kere konu acilsin. İnanilmaz taki geldi diyosunuz bin kisilik salon. 100 gramdan cok daha fazlasi kayip altinlarin

sinirlerim oynadi yeminle. Siz basiretsiz misiniz neden kendi altininiza sahip cikamiyorsunuz. Gidip bankadan kasa da bulabilirdiniz.
Anasina babasina bu kadar duskunse defolsun gitsin onlarla yasasin. Ne bicim kocaniz var ya aklim almiyor. Milletin agzina tukurmediginiz icin basiniza sicmislar resmen.

Aileci esle bas edilmiyor siz bu kadar altının nereye gittiğini ogrenseniz bile esiniz 100 gram altını aileme hibe ettim diyip cikar isin icinden bende benzer seyler yasadim hepte bizim gibi iyi niyetlilere yapılır bunlar elti adayiniza simdiden hazirlik yapılmış geçmiş olsun

Duruyormu ona da inandiniz yani hala saflığa devam niye bilezikleriniz kolunuzda değil kayinvalide de ahh canim cok gec olmus ama hala ayilamamissin

Kesinlikle ben de aynı şeyi düşündüm bence de kayıp 100 binden fazla eğer konu sahibi sayı saymayı biliyorsa. Yani düğün fiyatları ne civarda bilmiyorum ama ben 2022 yazında 500 kişilik yemekli bir düğünle evlendim ve çok takı gelmediği halde gelenler düğün masrafını kapattı ailelerin yakın akrabanın taktıkları da bize kaldı diyebilirim. Acayip çok takılan bir düğünde çok daha fazlası vardır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…