• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben tam olarak sizin dediğiniz gibi düşündüğüm için hiç zoruma gitmedi uzun süre. yani kavgası yapılacak bir durum yok gibiydi. düğün yaptılar, bizden ya da onlardan bir şekilde tüm takılanlarla o masraf karşılanacak bize kalmaz hepsi zaten dedim. ama tümünün gideceğini ve kenarı da diğer oğulun düğünü için altın koyulacağını bilmiyordum.

yok ben öyle bir şey istemiyorum, başkalarından duyduğum tanık olduğum şeyler dolayısıyla aklım karıştı, içime şüphe düştü. doğru olmayan şeyler var gibi geldi. eşyaların alınması falan gibi bir durum söz konusu değil çünkü süreç boyunca her şeyi eşimle biz karşıladık zaten.

overall'da onlar düğün yapmış, düğünde bize takılan her şeyi alıp düğün masrafını çıkarmış olarak aslında düğün falan yapmamış oldular.

süreçte hiçbir masraf çıkarmadım çıkanları da zaten eşimle ödedik. bana kalan 80 gram (eşimin ana babasının yaptığı) + 4 bilezik (benim anamın babamın yaptığı) + 4 bilezik (yakın akraların yaptığı) kadar kaldı. diğer çeyrek gram vs hepsi alındı. olay bu. şimdi bize eşin dostun taktığı ama bize ulaşmayan altınları onların düğününde biz kendimi yapıp ödüyoruz. bizim altınlar düğüne gitti. böyle olacağını bilsem düğün yapmazdım. neyse artık. işte buna takılmıştım ben, düğünde takılanların hepsini gramına kadar almaya hakları var mı diye?

bir de işte eşimle ortak olarak her ay altın alıp kenarı atıyoruz, o da kayınvalidemin kasasında birikiyor. bunda bir sorun var mı diye danışmak istedim. ve 100 gram meselesinde de maalesef 50 gramıyla kendine bilezik yapıp muhtemelen diğer oğlunun düğünü için altın kenarı atmış kayınvalidem, buna takılmakta bir sorun yok mu diye sormak istedim. takıldığım noktalar bunlar. konuyu açma amacım da takılmaya hakkım var mı yok mu bunu öğrenmek, görüş almak.
Takilmaniz normal ama giden altınlara artık hicbirşey yapamazsiniz. Kasadakileri bir şekilde almanız gerek. Birikimi de lütfen kendiniz yapın.
Eşiniz evlenmeden önce size karşı nasıldı? Yanlış anlamayın lütfen ama sizi maddi konularda çok sindirmis gibi gorunuyor

merhabalar öncelikle, benim için oldukça önemli bir konuyu danışmak niyetiyle buraya üye oldum.
buradaki sağduyulu, akıllı ve tecrübeli kadınların fikirlerine ihtiyacım var...

şimdi çok uzatmadan en kritik noktaları aktarmaya çalışacağım.

eşimle geçen yıl temmuzda evlendik. 3 aylık nişanlılık sürecimiz ve çok hızlı bir düğün sürecimiz oldu. zaten öncesinde lise 1'den başlayan 11 yıllık bir ilişkimiz vardı, okullar bitti yüksek lisanslar bitti işler bulundu falan imkan bulduğumuz ilk fırsatta evlendik diyebilirim. birlikte büyüdük zira zaten kafamızda bir soru işareti yoktu evlenirken birbirimize dair.

nişan, kına, düğün süreci boyunca hiçbir şey istemedim ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden. herhangi bir altın, eşya, bohça isteğim vs olmadı. bu konularda her zaman kendimi, kendi değerimi benim için harcanan parayla ölçmemek gerektiği bilgisiyle yetiştirmeye çalıştım, hiç kimse zorlanmadan kolaylıkla en uygun biçimde evlenelim istedim, nitekim öyle de oldu.

fakat aradan bir yıl geçmesine rağmen benim kafama yeni yeni dank eden şeyler var. ben altınmış düğünmüş bu konularda çok saftım çünkü ne ilgim ne bilgim vardı. ne nasıl olmalı, doğru mu yapıyorum yoksa hakkım mı yeniyor açıkçası etraftan duya duya ancak ampul yandı kafamda ve bazı şeyleri sorun etmeye başladım diyebilirim.

1. bin kişilik yemekli bir düğün yapıldı bize, eşimin ailesi yaptı ve hem onların tarafından hem bizim tarafımızdan inanılmaz altın, para takıldı. düğünün çoğu takı sırasıyla geçti yine de zar zor bitirdik diyebilirim. fakat ben o takılanları yalnızca düğün video kaydımda gördüm, takı sırası bittiği an boynumuzdaki kurdeleler alındı, bütün altınlar paralar toplandı ve ben bunların ne kadar ettiğini, kimin ne taktığını hiçbir şekilde öğrenemeden yok oldu. eşimin anne ve babası aldılar, yaptıkları düğünün parasını buradan karşılamışlar. düğün sonrası benim elimde kalan sadece eşimin ailesinin bana taktığı 60 gram bilezik, bir adet beşi bir yerde kolye idi. başka da bir şey yapılmadı. baktım herhalde 80 gram bile etmiyor. kendi ailemin taktığı bilezikler ve birinci dereceden akrabaların taktığı 4 bilezik. bize kalanlar finalde bu oldu. bir de ben salak gibi nişanımda bana takılan altınlara da dokunmadan aldım götürdüm düğün altınlarına kattım. ki bunlar da biz istanbul'da yaşadığımız için güvenlik dolayısıyla kayınvalidemin evinde, kasasında ayrı bir kesede toplanmış duruyor. altınlarım bende değil, kayınvalidemde. bana sorulmadı zaten orada kalmasına "karar verilmiş."

2. düğün haricinde her şeyi inanılmaz kolaylaştıran bir gelin olduğum için açıkçası başka herhangi bir masraf yapılmadı bana. stüdyo fotoğrafım indirimli olsun diye akrabaları tarafından çekildi ki korkunç ötesiydi düğünden gelinliğimle doğru düzgün tek bir fotoğrafım yok. fikrim sorulmadı zaten ama sorulsa da ben tamam olsun tanıdığınızla iş yapmak istiyorsanız öyle olsun derdim. kuaför aynı şekilde eşimin çok yakın bir akrabası (mahalle kuaförü) tarafından muhtemelen ücretsiz yapıldı. zaten o yüzden korkunçtu. bohça istemedim, insanlar masrafa girmesin diye hiçbir şey istemedim.

3. şimdi gelelim benim en çok canımı yakan konuya. yüksek lisans sürecinde aldığımız burslarla ben kendi çeyizimi düzmüştüm, eşim de o süreçte 100 gram altın biriktirmiş meğer. benim bundan haberim yoktu. geçenlerde öğrendim, o 100 gram altını ailesine düğün sürecinde kullanmaları için vermiş. annesi de 50 gramı kullanmış, 50 gram yoktu ortada. ben sorunca söyledi, hani bizim altınlarımız vardı ya bize ait olanlar tek bir yerde duruyordu. orada olması lazımmış ama yokmuş. sorunca söyledi annesi, 50 gramıyla bilezik yaptım başka yerde duruyor o dedi. size vericem o sizin falan demedi konu değişti gitti. ben zaten altının a'sını ağzıma alsam eşim triplere giriyor. daha evvel bundan dolayı kavga ettik maalesef. anamın babamın alın teri o altınlar gibi laflar söyledi, midem bulandı üç kuruşluk altın için polemiğe girmem dedim kurcalamadım. ama asla altınla ilgili soru sormamı, bunu sorgulamamı, nedir ne değildir diye üzerine düşünmemi bile istemiyor. ama benim kafama dank eden şu: düğünde bir gram çeyrek bile bırakmadan aldıkları o altınlar zaten düğünü karşılamış çünkü kayınvalidem sıfır borçla çocuk evlendirdim dedi, oğlumun verdiği 100 gramdan 50 gramla beyaz eşya parası verdik vs demişti ama aslında bu mümkün değil çünkü bizim beyaz eşyamız 100 bin lira tutmamıştı, mobilyalarımızı balayımızı, nişan yüzüklerini, aradaki ıvır zıvır bütün masrafları zaten eşim ödemişti kendi parasıyla. 100 gram paramız bağıra bağıra gitti gibi bir durum görüyorum ben arkadaşlar, bilemiyorum siz nasıl yorumluyorsunuz? bunlar normal mi allah aşkına ben mi bilmiyorum acaba? evlilik birliğinden önceki altın sonuçta beni ilgilendirmez diyorum ama nişanlıydık sonuçta ve 100 gram da az buz bişey değil onu burslarıyla biriktirip gitmiş ailesine vermiş, bana haber bile vermemiş. buna kızmam normal değil mi? ayrıca bu durumda eşimin onlara teslim ettiği altın, anne babasının bana taktığı altından çok daha fazla. bu durumda ailesi yalnızca düğün yapmış oluyor ki onu da düğünde takılan para ve altınlarla ödemiş oluyorlar. yani elde var sıfır. ama evlendiğimizden beri kayın ailem maşallah oğlumu şöyle evlendirdim böyle düğününü yaptım anlatıp duruyorlar her yerde.

4. bir mesele daha var ki aslında bundan öncekileri dert etmemi tetikleyen "adaletsizlik" duygusu. eşimin bir de erkek kardeşi var, üç yaş küçük bizden. iki kardeşler zaten başka çocuk yok. evet farkındayım bu kök aile arasındaki mevzular benim söz hakkım yok ama takılmadan edemiyorum. bu erkek kardeş ne yazık ki eşim gibi değil, inanılmaz şımartılmış ve standartlarını hiçbir zaman düşürmemiş, özel kurslar dershaneler markalı kıyafetler ayakkabılar her şeyini ailesi karşılıyor yıllardır. gezmesi tozması bilmem nesi lüksünden hiç ödün vermez ve anne babası ne derse yapıyor. onun da bir kız arkadaşı var liseden beri, kızın ailesi zenginmiş. herhalde zengin kızıyla sevgili olduğu için ona mahcup olmasın diye aynı zengin çocuğu gibi takılmasına yardım ediyor eşimin ailesi. benim eşim liseden beri ailesinden bir kuruş almadan dershaneye bile gitmeden kendi burslarıyla okudu, mezun oldu, memur oldu. kardeşi hala koskoca adam daha bir kuruş hayrı dokunmamıştır kimseye. bugün yarın evlilik sürecine girdiğinde abisi gibi 100 gram altın yapıp ailesine verecek mi acaba? mümkün değil. ya da eşimin ailesi bana yaptıkları gibi mahalle kuaförünü merdiven altı stüdyo fotoğrafçısıyla kapatabilecekler mi süreci? bu noktada kanıma dokunan eşime yapılan haksızlık, ağzımı açmıyorum beni ilgilendirmez diye telkin ediyorum kendimi ama zoruma gidiyor. kayınvalidem sürekli "büyüğe ne yaptıysam küçüğe de o, diğer geline de beşi bir yerde kolye ve 60 gram bilezik yapıcam" diyip duruyor. ısrarla ben çocuklarımı ayırmam ikisine de eşit masraf ederim vs diyor tabi yersen. zerre samimi bulmuyorum. zaten diğer gelinin beşi bir yerdesinin hazır olduğunu biliyorum, allah affetsin günahını almak istemem ama bence o 60 gram bileziği de hazır o küçük gelinin. kimin parasıyla acaba?
bir de evlendiğimizden beri her ay kayınvalidemdeyiz gık dese gidiyoruz bu kadar içli dışlı olmayı da hiç sevemedim çünkü kadına bir türlü ısınamıyorum negatif bir enerji alıyorum sürekli. görünürde bir şey yok ama yok yani olmuyor, sevemiyorum.

çok uzattım ama mevzular aşağı yukarı böyle. bu 100 gram altın meselesinde ne yapmalıyım, evlendikten sonra bir anda anne baba düşkünü olan kocama karşı nasıl davranmalıyım, düğün sonrası bütün altınlara çökülmesini hoş mu karşılamalıyım, ileriki süreçleri nasıl yönetmeliyim? teşekkür ederim lütfen fikirlerinizi esirgemeyin benden.
2 erkek kardeş olan her ailede mi var bu ya. Bir erkek sorunsuz olur diğeri şımarık vs.
Yani şu an konuşmak tartışmak sadece eşiniz ile soğukluk katar size. Ben de oldukça anlayışlı alttan alan mütevazı bir insan oldum. Ama öyle olunca suistimal ediliyorsunuz maalesef etmeyen vardır ama çok az. Bundan sonra atıyorum bu düşünceleri atamiyorsaniz içinizden sorunu eşiniz ile değil kayınvalidenize kayınbabaniza sorun. Ev araba alma durumunuz var ise destek isteyin. Emin olun bir çok ailede de var böyle şeyler ama eşiniz iyi biri ise bu olanları göz ardı etmeye çalışın mesafenizi koruyun ❤️

Takilmaniz normal ama giden altınlara artık hicbirşey yapamazsiniz. Kasadakileri bir şekilde almanız gerek. Birikimi de lütfen kendiniz yapın.
Eşiniz evlenmeden önce size karşı nasıldı? Yanlış anlamayın lütfen ama sizi maddi konularda çok sindirmis gibi gorunuyor
evet maddi olarak sindirmiş beni. ben ancak farkına varıyorum hatta farkına varıyorum ki pek çok konuda sindirmiş. o ne derse ne şekilde isterse biz öyle yapıyoruz. evlenmeden önce de böyleydi muhakkak ama benim kafa leylalarda olunca görmek istemedim belki de. şimdi anlıyorum ama. belki de baştan hata yaptım evlenmekle

evet altının paranın ötesinde benim canımı en çok yakan bu aslında. eşimin yanımda olduğunu bilsem gözüm altında değil giderse gitsin. 12 yıl geçmiş beraber ne yapacağımı bilememem de bundan. olan oldu giden gitti ben kalp kırıklığımla kaldım. öyle işte

sizin bu geçen 12 ylınız
daha doğrusu düğünden önce geçen 11 ylıınız ortalama bir çiftin 11 ayı kadar bile deği yalnız

adam "master bursuyla" 100 gram altın yapıyor sizin haberiniz yok
böyle bir şey normal bir ilişkide mümkün değil, kusura bakmayın..

siz bu adamla 25-30 yaşında tanışırsınız geçmişini bilemezsiniz uzun vadeli yatrımı vardır kazandırır, ya da her ay kenara atar ne atıyor evlenmeden, ya da belli süre olmadan bilemezsiniz, bu olur. belki geçmişte çok borçlandı belki çok sıktı, filan.

ama siz zaten 15 yaşından beri birliktesiniz
zaten eline para geçse ya bedelli askerlik yapacak ya sizinle tatil planı yapacak, zaten öğrenci, zaten paranız olsa evleneceksiniz
zaten işe girer girmez evlenmişsiniz
siz az kazanıyorsunuz üstelik yani korkarım kariyerinize onun kadar ehemniyet vermemişsiniz gibi.

eeee
siz çigköfte ayran yediniz 11 sene adam masterda 100 gram altın yaptı (master dediğimiz 2, en fazla 3 sene adam her ay 3 gram altın almış en az, haberiniz yok)
siz de 11 sene ilişkim var mı sandınız?

bence bunu tekrar düşünün ve dürüst olun
sanırım hiç beraber yaşamadan evlendiniz
hatta boşannınca aile evine dönme durumu da var gibi? istanbulda geçinemeyecek misiniz boşansanız mesela?

Güzel kardeşim , bin kişilik yemekli düğün yaparken sana ve ailene sordular mı, hayır.
Bu düğünün masrafı iki tarafında taktıkları ile ödenecek dediler mi, hayır.
Eşiniz bunların hepsini bilip sizden sakladı mı, evet.
Altından ziyade bir güven sorunu da var hani ortada , bu açıdan bakın bir de lütfen.

Yok ben eşime güveniyorum diyebilseydiniz zaten,bir sene sonra bu konu gündeminizde olmazdı bile , çünkü sizi içten içe asıl rahatsız eden şey güveninizin sarsılması ,sana karşı şeffaf olmaması aslında.

o zaman gerçekteb boşarım iştw
Senin yerinde olsam oraya gittiğimde arkadaşımın düpünpnde altın takıcam hiç takamadım özeniyorum diye bileziklerimi alırım bulunduğum şehirde bi banka kasası açar oraya atarım eşime demem bile bi daha da altınları geri götürmem.
Maaşımın yarısını da Altun hesabı açarım orda biriktirirm eve de eşimin koyduğu kadar para koyarım.
Yavrum sizin işler kritik ona göre davran.
Kocanın ev alması için illa tüm birikiminizin anasının kasasında olmasına gerek yok orda altınlar yumurtlamıcaklar başka kasada da birikebilir.
Dişlerini göster artık.
Bunlar artniyetli olmasa senin üstüne takılanları almazlardı ailene sormadan.
Böyle bişe olabilir mi ya beni en çok bu kısım rahatsız etti.
100 gr onların arasındaki mevzu oralara çok girme ne halt yediyse yemişlerde.
Nişan takılarını sor neden sormuyorsun.

Ya akrabalarınızın altınları nasıl anasının alın teri oluyor anlamadım. Şu aşamada artık pek yapılacak bir şey görülmüyor huzurunuz için. Ama ben olsam annesine verdiği altınları şimdi biriktirmesine izin vermezdim ki onun da canı sıkılsın biraz. Para mara biriktirmesine izin vermezdim. Manipüle ne demek görsün. Zaten ailemin zamanında taktığı borç altınları anasına babasına verip hesabını sordurtmayan insana bütçe konusunda hayatta güvenmem.

Senin yerinde olsam oraya gittiğimde arkadaşımın düpünpnde altın takıcam hiç takamadım özeniyorum diye bileziklerimi alırım bulunduğum şehirde bi banka kasası açar oraya atarım eşime demem bile bi daha da altınları geri götürmem.
Maaşımın yarısını da Altun hesabı açarım orda biriktirirm eve de eşimin koyduğu kadar para koyarım.
Yavrum sizin işler kritik ona göre davran.
Kocanın ev alması için illa tüm birikiminizin anasının kasasında olmasına gerek yok orda altınlar yumurtlamıcaklar başka kasada da birikebilir.
Dişlerini göster artık.
Bunlar artniyetli olmasa senin üstüne takılanları almazlardı ailene sormadan.
Böyle bişe olabilir mi ya beni en çok bu kısım rahatsız etti.
100 gr onların arasındaki mevzu oralara çok girme ne halt yediyse yemişlerde.
Nişan takılarını sor neden sormuyorsun.
eve eşinin koyduğu kadar para nasıl koysun yahu?
eşi 80 alıyosa (öye bişeydir, ya ar gör ya öğr gör çünkü) bu kız 40 filan alıyor anladığım
eşi zaten parasının tamamını harcıyor 10 gram biriktiriyor zaten bu ayda 40 bin yapar. kalan 40la da kira fatura ödüyor geriye bişey kalmıyor ki. kalmaz yani istanbuldayız kiramız pahalı demiş o kira bi' 30 vardır o zaman.
bu kızın parasıyla benzin market vs harcıyorlar, bitti zaten başka para yok ortada.

kız bir yandan maaşının yarısını biriktirecek
bir yandna da eşi kadar para koyacak. hey maşallah.
kız diyor maaşım az diye, okumuyor musunuz?

sizin bu geçen 12 ylınız
daha doğrusu düğünden önce geçen 11 ylıınız ortalama bir çiftin 11 ayı kadar bile deği yalnız

adam "master bursuyla" 100 gram altın yapıyor sizin haberiniz yok
böyle bir şey normal bir ilişkide mümkün değil, kusura bakmayın..

siz bu adamla 25-30 yaşında tanışırsınız geçmişini bilemezsiniz uzun vadeli yatrımı vardır kazandırır, ya da her ay kenara atar ne atıyor evlenmeden, ya da belli süre olmadan bilemezsiniz, bu olur. belki geçmişte çok borçlandı belki çok sıktı, filan.

ama siz zaten 15 yaşından beri birliktesiniz
zaten eline para geçse ya bedelli askerlik yapacak ya sizinle tatil planı yapacak, zaten öğrenci, zaten paranız olsa evleneceksiniz
zaten işe girer girmez evlenmişsiniz
siz az kazanıyorsunuz üstelik yani korkarım kariyerinize onun kadar ehemniyet vermemişsiniz gibi.

eeee
siz çigköfte ayran yediniz 11 sene adam masterda 100 gram altın yaptı (master dediğimiz 2, en fazla 3 sene adam her ay 3 gram altın almış en az, haberiniz yok)
siz de 11 sene ilişkim var mı sandınız?

bence bunu tekrar düşünün ve dürüst olun
sanırım hiç beraber yaşamadan evlendiniz
hatta boşannınca aile evine dönme durumu da var gibi? istanbulda geçinemeyecek misiniz boşansanız mesela?
ne yazık ki şu an boşansam ben aldığım maaşla istanbulda bir eve çıkıp geçimimi sağlayamam. aile evine de dönmek istemiyorum zaten ailem başka şehirde ben istanbul'da çalışıyorum. belki de bundan dolayı alttan aldım bu kadar göze alamıyorum bazı şeyleri içten içe

ne yazık ki şu an boşansam ben aldığım maaşla istanbulda bir eve çıkıp geçimimi sağlayamam. aile evine de dönmek istemiyorum zaten ailem başka şehirde ben istanbul'da çalışıyorum. belki de bundan dolayı alttan aldım bu kadar göze alamıyorum bazı şeyleri içten içe
ben de öyle tahmin ettim
o zaman bir süre daha devam edin bu süreçte eskisi kadar edilgen olmayın tabi
bakın bakalım eşinizin ve kök ailesinin tavırları ne şekilde gelişiyor.

eşi 80 alıyosa (öye bişeydir, ya ar gör ya öğr gör çünkü) bu kız 40 filan alıyor anladığım
eşi zaten parasının tamamını harcıyor 10 gram biriktiriyor zaten bu ayda 40 bin yapar. kalan 40la da kira fatura ödüyor geriye bişey kalmıyor ki. kalmaz yani istanbuldayız kiramız pahalı demiş o kira bi' 30 vardır o zaman.
bu kızın parasıyla benzin market vs harcıyorlar, bitti zaten başka para yok ortada.

Ben ikisinin de mesleğini kazançlarını bilmiyorum hanımefendi.
Bu kız tüm parasını harcayacak sonuna kadar ,kocası da tüm parasını altın yapıp koşa koşa anasının kasasına yatıracak yani öyle mi ??
Bu kız maaşından birikim yapacak kendine ait o adamda maaşını harcayıverecek eve.
Kendi parasını Altun yapıp kaldırıp bu kıza yüklenmeyecek.
Zaten iyice soymuşlar farkında mısın nişan takıları gitmiş 50 gr altın gitmiş düğünde kendi tarafının takıları gitmiş.
Hala eşim maaşını altın yapıp anasının kafasına koysun diye kendine 5 kuruş koymasın mı kenara.
Yarın boşansalar nolcak.
Düğün takılarını zaten vermicekler e bu kızcağız zaten güm parasını harcıyor kenarda bi kuruşu yok ortada dımdızlak kalsın mı?
Adam yapamasın birikim

Güzel kardeşim , bin kişilik yemekli düğün yaparken sana ve ailene sordular mı, hayır.
Bu düğünün masrafı iki tarafında taktıkları ile ödenecek dediler mi, hayır.
Eşiniz bunların hepsini bilip sizden sakladı mı, evet.
Altından ziyade bir güven sorunu da var hani ortada , bu açıdan bakın bir de lütfen.

Yok ben eşime güveniyorum diyebilseydiniz zaten,bir sene sonra bu konu gündeminizde olmazdı bile , çünkü sizi içten içe asıl rahatsız eden şey güveninizin sarsılması ,sana karşı şeffaf olmaması aslında.
evet kendisine de söyledim bu güven meselesini. kesnlikle güvenmiyorum sana dedim. sen her an beni dımdızlak ortada bırakabilecek biriymişsb dedim. çok özür diledi asla böyle bi şeyin mimkün olmadığını söyledi falan ama ben onun o yüzünü gördüm bi kere.

evet yaptığınız hesap doğru, aşağı yukarı böyle bizim bütçemiz. bir tık daha az hatta gelirler söyledğinizden. varın gerisini siz düşünün

evet kendisine de söyledim bu güven meselesini. kesnlikle güvenmiyorum sana dedim. sen her an beni dımdızlak ortada bırakabilecek biriymişsb dedim. çok özür diledi asla böyle bi şeyin mimkün olmadığını söyledi falan ama ben onun o yüzünü gördüm bi kere.
Sonucu neye bağladınız peki ben orasını anlamadım, ne yapacaksınız bundan sonra

Ben ikisinin de mesleğini kazançlarını bilmiyorum hanımefendi.
Bu kız tüm parasını harcayacak sonuna kadar ,kocası da tüm parasını altın yapıp koşa koşa anasının kasasına yatıracak yani öyle mi ??
Bu kız maaşından birikim yapacak kendine ait o adamda maaşını harcayıverecek eve.
Kendi parasını Altun yapıp kaldırıp bu kıza yüklenmeyecek.
Zaten iyice soymuşlar farkında mısın nişan takıları gitmiş 50 gr altın gitmiş düğünde kendi tarafının takıları gitmiş.
Hala eşim maaşını altın yapıp anasının kafasına koysun diye kendine 5 kuruş koymasın mı kenara.
Yarın boşansalar nolcak.
Düğün takılarını zaten vermicekler e bu kızcağız zaten güm parasını harcıyor kenarda bi kuruşu yok ortada dımdızlak kalsın mı?
Adam yapamasın birikim
hanımefendi ben kadının eşine "aferin iyi yapmış" mi dedim?
ama ortada bir matematik var ve sizin mesajınız da matematiğe isyaaaaan yani.

evet yaptığınız hesap doğru, aşağı yukarı böyle bizim bütçemiz. bir tık daha az hatta gelirler söyledğinizden. varın gerisini siz düşünün
Canım benim demek istediğim senin gelirin ondan az olsa bile sen tümünü ona teslim etmek zorunda değilsin.
Genelde erkek giderleri karşılar yani.
Anasından görmüş öğrenmiş altın altın başka bişe bildiği yok.
Benim sana dediğim senin kenarda beş kuruş paran olsun zaten takıların bunlarda bişey olsa vermezler ailenin taktıklarını bile vermezler üstüne yatarlar.
Zamanın ne getireceği belli olmaz, tüm maaşını harcama kenara bi çeyrek iki çeyrek de sen at.
Yetmediği yerde o harcasın o birikiminden kıssın zaten anasının kasasında ne kadar altın var belli değil o işler de karışık işin içinden çıkılacak gibi değil yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X