İşte ben bunu yapamıyorum mesela eltimi görücü usulüyle çok severek almışlar eltim onlara resmen dilenci gibi kapımda sizi besleyecek değilim demiş ama severek aldıklarından hala el üstünde tutuyorlar. Zaten olayları fişekleyen de eltimŞimdiden kafana takma. İyi düşün. Belki gayet güzel geçer.
Eğer bir köşede sıkıştırırlarsa da hemen cevabını ver, sakın altta kalma. Aman terbiyesizlik etmeyeyim diye düşünme. Herkese anladığı dilden konuş.
Merhaba değerli kk üyeleri öncelikle yeni yılınızı ve geçmiş kandilinizi kutlar sorunsuz nice yıllar temenni ederim. Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve Kayınebeveynler bize ilk defa gelecekler daha 4 ay öncesine kadar pek bir sorunumuz yoktu ve yine de ekonomik durumlarını bahane ederek bir kere gelmediler telefon faturalarına dek biz öderiz daha bir kere nasılsın kızım diye aramadılar ama uzaktan uzağa evimdeki her şeye muhalif oldular. Benim ailem ile kendileri arasında sosyal ve kültürel büyük fark var ve ben onlara asla bunu lanse etmedim sadece eşim dış görevden yeni geldiği gün (1,5ay ayrı kalmıştık) büyük kayınbiraderim ve elticazım 3 aylık izinlerinde karadeniz ve anadolu turundan dönerken bize ayak üstü uğramaya kalktılar eşim abimlerin gelmesini istemiyorsun di mi deyince ben de eşime laf soktum eşim de boşboğazlık yaparak her dediğimi üstüne katarak anlatmış onlara. Benim hiçbir şeyden haberim yokken sırf hal hatır sormak adına aradığımda bana saymadıkları kalmamıştı her neyse şimdi önümüzdeki hafta antep'ten Adana'ya gelecekler. Ben de dün kandil vesilesiyle aradım ama telefonu önce açmadılar sonra yüzüme kapattılar. Eşim onları uyarmış gelince eski davaları açmayın diye çünkü bu konuda benim hassasiyetimi biliyor (keşke ispiyonlamadan farkına varsaydı). Allah aşkına Kayınebeveynler gelince ben nasıl davranacağım biri bana söylesin. Eşim her ne kadar geçmişi konuşmayın dese de beni bir köşede sıkıştırırlar mı? Farklı türde kronik kalp ve böbrek hastayım ara ara spazmlar geçiriyorum ama bu konuda hiçbir bilgileri yok herkes kalp hastası deyip geçiyorlar. Spazm geçirmektem korkuyorum ...
Yo dogru bi kullanım ebeveyn (abawayn)arapça kökenlidir ana baba demek. Kayn ise yerine demek ve eş ailesi için kayınebeveyn kullanılabilir. Kayınpederim kayınvalide dememişte kayınebeveyn demiş.KayinebeveynBu nedir allah askina.kayinbaba ve kayinvalidenin avrupai seklimi
İşte ben bunu yapamıyorum mesela eltimi görücü usulüyle çok severek almışlar eltim onlara resmen dilenci gibi kapımda sizi besleyecek değilim demiş ama severek aldıklarından hala el üstünde tutuyorlar. Zaten olayları fişekleyen de eltim
Bilgilendirme icin tesekkurlerYo dogru bi kullanım ebeveyn (abawayn)arapça kökenlidir ana baba demek. Kayn ise yerine demek ve eş ailesi için kayınebeveyn kullanılabilir. Kayınpederim kayınvalide dememişte kayınebeveyn demiş.
Çünkü tıbbi terimlere uzaklar ve birkaç kere de bir hocaya gitmemizi muska filan yazdırmamızı önerdiler. İşte fark bu noktada kendini hissettiriyor. Afedersiniz evlatlık alınan çocuğa nikah düştüğünden ergenlik çağında evlendirmek gerektiğini düşünüyorlarya kusura bakmada burda açılan onunla ailesiyle benim ailem arasında kültür farkı var ama ben bunu onlara hiç yansıtmadım diyenleri anlamıyorum yansıtsan nolur yansıtmasan nolur, beraber oturup trivial pursuit mi oynayacaklar sanki
zaten karşılıklı birbirinizden haz etmiyorsunuz sanırım çok kalmazlar herhalde bu durumda, belkide hiç bi olay çıkmayacak, laf sokarlarsa da sen de nazikce cevabını verirsin,
neden hastalığını bilmiyorlar onu anlamadım
Rica ederim. Ebeveyn sanki batı kökenli bir kelime gibi gelior insana o nedenle garipsemişsinizdir.:-DBilgilendirme icin tesekkurler
kayınparentsKayinebeveynBu nedir allah askina.kayinbaba ve kayinvalidenin avrupai seklimi
Çünkü tıbbi terimlere uzaklar ve birkaç kere de bir hocaya gitmemizi muska filan yazdırmamızı önerdiler. İşte fark bu noktada kendini hissettiriyor. Afedersiniz evlatlık alınan çocuğa nikah düştüğünden ergenlik çağında evlendirmek gerektiğini düşünüyorlardahasını anlatsam ...
Bunu eşime sordum ben bile söylemezken bu ne böyle diye biz doğu kökenliyiz kadın söylemez zaten erkek söyler dedi ben de başlığımı öde o zaman dedimHiç bişi yokmuş gibi agırla misafirini. Kusur aratma kendinde.
Eşinizde kadınların işine karışma huyu var sanırım. Karı gibi o ne öyle. Laf taşımalar vs...
Aslında gelsinler istiyorum neticede evlatlarının evi ve benim ailem burda diye eşim hep eksikliklerini hissediyor ama geldiklerinde ortamı germesinler istiyorumBelki de gelmezler, benimkiler dr gelip bir ay kalmayi planliyorlarda ama simdi gelemiyorlar
gelseler de bir hafta kalip donmek zorundalar
Kayınebeveyn ilk kez duydum. Ben abisi ve eltini niye istemediğini anlamadımMerhaba değerli kk üyeleri öncelikle yeni yılınızı ve geçmiş kandilinizi kutlar sorunsuz nice yıllar temenni ederim. Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve Kayınebeveynler bize ilk defa gelecekler daha 4 ay öncesine kadar pek bir sorunumuz yoktu ve yine de ekonomik durumlarını bahane ederek bir kere gelmediler telefon faturalarına dek biz öderiz daha bir kere nasılsın kızım diye aramadılar ama uzaktan uzağa evimdeki her şeye muhalif oldular. Benim ailem ile kendileri arasında sosyal ve kültürel büyük fark var ve ben onlara asla bunu lanse etmedim sadece eşim dış görevden yeni geldiği gün (1,5ay ayrı kalmıştık) büyük kayınbiraderim ve elticazım 3 aylık izinlerinde karadeniz ve anadolu turundan dönerken bize ayak üstü uğramaya kalktılar eşim abimlerin gelmesini istemiyorsun di mi deyince ben de eşime laf soktum eşim de boşboğazlık yaparak her dediğimi üstüne katarak anlatmış onlara. Benim hiçbir şeyden haberim yokken sırf hal hatır sormak adına aradığımda bana saymadıkları kalmamıştı her neyse şimdi önümüzdeki hafta antep'ten Adana'ya gelecekler. Ben de dün kandil vesilesiyle aradım ama telefonu önce açmadılar sonra yüzüme kapattılar. Eşim onları uyarmış gelince eski davaları açmayın diye çünkü bu konuda benim hassasiyetimi biliyor (keşke ispiyonlamadan farkına varsaydı). Allah aşkına Kayınebeveynler gelince ben nasıl davranacağım biri bana söylesin. Eşim her ne kadar geçmişi konuşmayın dese de beni bir köşede sıkıştırırlar mı? Farklı türde kronik kalp ve böbrek hastayım ara ara spazmlar geçiriyorum ama bu konuda hiçbir bilgileri yok herkes kalp hastası deyip geçiyorlar. Spazm geçirmektem korkuyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?