- 28 Ocak 2014
- 8.398
- 17.406
- 298
Aslında gelsinler istiyorum neticede evlatlarının evi ve benim ailem burda diye eşim hep eksikliklerini hissediyor ama geldiklerinde ortamı germesinler istiyorum
ortamı en çok onlar gerdiKayınebeveyn ilk kez duydum. Ben abisi ve eltini niye istemediğini anlamadım
KayinebeveynBu nedir allah askina.kayinbaba ve kayinvalidenin avrupai seklimi
Saygı mıBen anlamadim simdi... Siz telefon actiginizda cikmiyorlar hatta yüzünüze kapatiyorlar ama size misafirlige gelecekler ve büyük ihtimal yatili olarak... Bunu niye kabul ediyorsunuz ki? Beni takmayani ben hic takmam! 2 Senedir gelmemisler 2 sene daha gelmeseler ne olur? Önce saygi duymayi ögrensinler, telefonu yüze kapatmakta neymis...
Vallah ben olsam kabul etmem... Esim üzülüyorsada ilk önce aradaki dengeyi kurmasi gerekir... Ne Ailesini nede Esini ezdirmiycek... O zaman basimin üstünde yerleri olur... Sevgi gerekmez ama karsilikli saygi önemli, laf sokarken bile saygisini koruyan delik desik etsin beni ama böylesi uzak dursun vallah...Saygı mıliteratürde böyle bir kelimeye itaat etmek onlarda yalnızca geline düşer
Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Kat be kat fazlası size olsun.Merhaba değerli kk üyeleri öncelikle yeni yılınızı ve geçmiş kandilinizi kutlar sorunsuz nice yıllar temenni ederim. Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve Kayınebeveynler bize ilk defa gelecekler daha 4 ay öncesine kadar pek bir sorunumuz yoktu ve yine de ekonomik durumlarını bahane ederek bir kere gelmediler telefon faturalarına dek biz öderiz daha bir kere nasılsın kızım diye aramadılar ama uzaktan uzağa evimdeki her şeye muhalif oldular. Benim ailem ile kendileri arasında sosyal ve kültürel büyük fark var ve ben onlara asla bunu lanse etmedim sadece eşim dış görevden yeni geldiği gün (1,5ay ayrı kalmıştık) büyük kayınbiraderim ve elticazım 3 aylık izinlerinde karadeniz ve anadolu turundan dönerken bize ayak üstü uğramaya kalktılar eşim abimlerin gelmesini istemiyorsun di mi deyince ben de eşime laf soktum eşim de boşboğazlık yaparak her dediğimi üstüne katarak anlatmış onlara. Benim hiçbir şeyden haberim yokken sırf hal hatır sormak adına aradığımda bana saymadıkları kalmamıştı her neyse şimdi önümüzdeki hafta antep'ten Adana'ya gelecekler. Ben de dün kandil vesilesiyle aradım ama telefonu önce açmadılar sonra yüzüme kapattılar. Eşim onları uyarmış gelince eski davaları açmayın diye çünkü bu konuda benim hassasiyetimi biliyor (keşke ispiyonlamadan farkına varsaydı). Allah aşkına Kayınebeveynler gelince ben nasıl davranacağım biri bana söylesin. Eşim her ne kadar geçmişi konuşmayın dese de beni bir köşede sıkıştırırlar mı? Farklı türde kronik kalp ve böbrek hastayım ara ara spazmlar geçiriyorum ama bu konuda hiçbir bilgileri yok herkes kalp hastası deyip geçiyorlar. Spazm geçirmektem korkuyorum ...
Dengeyi kurmak daha yeni aklına geldi eşimin deneyip göreceğizVallah ben olsam kabul etmem... Esim üzülüyorsada ilk önce aradaki dengeyi kurmasi gerekir... Ne Ailesini nede Esini ezdirmiycek... O zaman basimin üstünde yerleri olur... Sevgi gerekmez ama karsilikli saygi önemli, laf sokarken bile saygisini koruyan delik desik etsin beni ama böylesi uzak dursun vallah...
Amaç bana ayar çekmek sanırım ama gerekli lafı söyleyince bir adım geri atmasa da orta yolu aramaya kalktı eğer beni yine aşiret sofrasında kuzuya çevirmeye kalkarlarsa ve eşim buna kayıtsız kalırsa ertesi gün sessizce çekip gideceğim ve gerekli tüm yasal haklarımı kullanacağım aşkımdan ölsem bileGüzel dileklerinize teşekkür ederim. Kat be kat fazlası size olsun.
Geçmiş olsun ayrıca.
Eşinizin tavrına çok şaşırdım, yemeyip içmeyip söylediklerinizi mi anlatmış.
Amaç ne ki, kime ne faydası olmuş bunun.
Bugün olmasa yarın yüzyüze bakacağınız insanlarla sizi karşı karşıya getirmiş ve eskileri açmayın deyince herşey unutulmus mu oluyor? Ne siz unutup hayatınıza devam edebilirsiniz nede o insanlar unutur bunu.
Ne diyim Allah kolaylık versin.
Canım ne yapayım eşim gelecekler diyor bu ev ikimizin mecbur kabul ettimCanım ben sana dün akşam da söyledim
Ben olsam kabul etmem onları
Inşallah haklı çıkmam. .
Çok strese girmişsin canım sen ya düşündüğün şeylere bak , üzüldüm valla..Canım ne yapayım eşim gelecekler diyor bu ev ikimizin mecbur kabul ettimkeşke adam akıllı gelseler iyi niyetli olsalar ama bir yanlışları olduğunda eşim buna göz yumup köşeye çekilirse ben de gerekeni yaparım artık bıktım onların yüzünden eşimle kavga etmekten alsınlar oğullarını başlarına çalsınlar deyip bırakırım bir ömür böyle geçmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?