- 20 Temmuz 2014
- 611
- 692
- 23
100 tl verırdım en fazla, zaten benım aılem ya da esımın aılesı boyle bır durumda bızden para ıstemezlerdı, sızınkıler yuzsuz cıkmıs ..Arkadaşlar eşimde bende çalışıyoruz ama birimizin maaşı ev kredisine gidiyor.kalan maaş da başka şehirde olduğumuz için kira,kredi kartı,bakıcı ücreti, faturalar, market vs gidiyor yani ucu ucuna yetiyor. Kayinpederm kv filan umreye gidecekler ve eşimin memleketinde umreye gidene harçlık verilirmiş akrabalar 20 tl civarı,tabi evlatlar biraz daha fazla. Kpederim evlatlarından en az 600,700 tl istiyor, 100-200 lira kabul etmem diyormuş. Bana bu çok saçma geliyor gönülsüz verilen paranın hayrı mı olur? Verilecek bu paralar büyük ihtimal ama bu bizim baya sıkışmamız demek ki bu ay araba sigortasi yatirmamiz gerek 400 tl. Eşim babasının emrivaki yapmasına kızıyor,rica etseydi keşke diyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız??
Kpeder emekli falan değil mi?Arkadaşlar eşimde bende çalışıyoruz ama birimizin maaşı ev kredisine gidiyor.kalan maaş da başka şehirde olduğumuz için kira,kredi kartı,bakıcı ücreti, faturalar, market vs gidiyor yani ucu ucuna yetiyor. Kayinpederm kv filan umreye gidecekler ve eşimin memleketinde umreye gidene harçlık verilirmiş akrabalar 20 tl civarı,tabi evlatlar biraz daha fazla. Kpederim evlatlarından en az 600,700 tl istiyor, 100-200 lira kabul etmem diyormuş. Bana bu çok saçma geliyor gönülsüz verilen paranın hayrı mı olur? Verilecek bu paralar büyük ihtimal ama bu bizim baya sıkışmamız demek ki bu ay araba sigortasi yatirmamiz gerek 400 tl. Eşim babasının emrivaki yapmasına kızıyor,rica etseydi keşke diyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız??
Umreye gidene, hacca gidene, askere gidene yanına harçlık verilir benim bildiğim.
Benim annem ve teyzem de defalarca gittiler, her seferinde ben de verdim. annem benden daha iyi maddi durum olarak ama yine de verdim, adettendir diye. Kendileri kabul etmek istemediler ama olsun benim için harcayın dedim. Fazla gelirse benim için oradaki dilencilere verin dedim. Böyle gördüğüm için. Ben de hacca giderken bana da verildi.
Evet siz de çok geniş bir durumda olmayabilirsiniz şu anda ama adam her ay umreye gitmiyor, belki bu ilk ve son bilmiyorum. Ben olsaydım birilerinden borç bulup 600 tl'yi verirdim. Arabanın sigortasından daha önemli bana göre.
Çok haklısınızAma Allah yolunda hareket eden kendi durumunu ayarlamalı değil mi
Adı üstünde harçlık yani tarifesi olmaz ki
Az yer az harcar az alır
Arabanın sigortasından nasıl daha önemli olsun ki kp in harçlığı
biriktirsin seneye gitsin başkasına güvenip ibadet olmaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?