Kayınpeder ve para konusu

Borcumuz var deyip 100 tl takdim ederdim.Baksin isine.Emin olun boyle insanlara cok para verseniz de gun gelir kotu olursunuz o nedenle hic ama hic takmayin ve gayet keyifli sekilde 100 tl verin , Istedikce isteyen insanlara tilt oluyorum.Esiniz de sizin yaninizdaysa sorun etmeyin , sizin kp nin hbri yok ama , sundan o kdr isterim bundan bu kdr isterim seklinde bi dunya yok.

Hayatımda böyle bir şey hiç görmedim duymadım. Para karşılığı mı gidiyor umreye. Parası yoksa gitmesin... Bizim buralarda umreye giden helallik ister ondan bundan para toplayan ilk kez duydum.

sizi zorlamıycak bir miktar verin o bile saçma ama neyse bide 600, 700 den aşağısını kabul etmem ne demek kendi bilir çok ayıp etmiş

öyle hacı olunmaz bir ilmihal alıp verin iyisimi öğrensin öyle gitsin.

Ümreye verilen harçlıklarla mı gidiliyor?
Helalik ister yeter ibadet edeceği yerde parayla ne işi olacak, ki ümreye giderken yerini yurdunu hazırlıyor insanlar

100 tl verırdım en fazla, zaten benım aılem ya da esımın aılesı boyle bır durumda bızden para ıstemezlerdı, sızınkıler yuzsuz cıkmıs ..
ınsan once evladını dusunur, hem bu devırde ıbadette paratla valla harclıgını ayarlayamıyorlarsa gıtmesınler umre ye yada baska yere cok mu sart sankı hacı olacaklar..

Bence bosuna gitmesin gunaha girmesin..tasima suyu ile degirmen dondermeye benzer bu is..parasi olan gider oraya..ve giderken para toplandigini ilk kez duydum..

Dõtlerinden adet ūretmis seninkiler tovbe ya cuma saati adami gunaha sokar bunlar..

Eşiniz de böyle düşünüyorsa vermeyin valla. Soyguncu gibi nasıl olabiliyor bu erkek aileler, aklım almıyor.

Umreye gidene, hacca gidene, askere gidene yanına harçlık verilir benim bildiğim.
Benim annem ve teyzem de defalarca gittiler, her seferinde ben de verdim. annem benden daha iyi maddi durum olarak ama yine de verdim, adettendir diye. Kendileri kabul etmek istemediler ama olsun benim için harcayın dedim. Fazla gelirse benim için oradaki dilencilere verin dedim. Böyle gördüğüm için. Ben de hacca giderken bana da verildi.

Evet siz de çok geniş bir durumda olmayabilirsiniz şu anda ama adam her ay umreye gitmiyor, belki bu ilk ve son bilmiyorum. Ben olsaydım birilerinden borç bulup 600 tl'yi verirdim. Arabanın sigortasından daha önemli bana göre.

Umre bu sonuçta hac değil
Parası yoktuysa bekleseydi biraz daha
Hayret bişi ya
Milletite zora sokuyo

Şaka mı ya bu kp

Bırakın sıkışık olmayı koç Sabancı olsanız da isteyemez ne çirkin

Madem harçlık adeti var çıkarır 100 tl verir biz gidemiyoruz bizim için de oraları tadın dua edin gelin gibi bir şey denir herhalde

Bunun bir tarifesi mi olur

Sonra abuk subuk bir sürü bir şey alıp etrafa da oğlana şunu getirdim geline bunu aldım diye hava atacaklar

Ben derim yani 100 tl verip alın bunu harçlık yapın bize de bir şey getirmeyin diye

Kpeder emekli falan değil mi?
Bir geliri yok mu?

Vallahi pess bir yaşıma daha girdim hiç duymadım böyle bir şey ne anladım ben şimdi bu işten töbe töbe vermeyin tabikide yok illa verileceksede sizi sıkıntıya sokmayacak bir miktar verin işine gelirse ister alsın ister almasın buna gücümüz yetiyor deyin çıkın işin içinden adama bak ya birde emri vaki yapıyor.

nekadar dusuncesiz bi aile. bide 100 tl yi az bulup en az 600 tl istemesi de bi garip sizin borcunuz oldugunu bile bile.
bence durumunuzu net bi dille anlatın. gerekirse hediye getirmeyin bana gucunuz yetmiyosa diyin

Ama Allah yolunda hareket eden kendi durumunu ayarlamalı değil mi

Adı üstünde harçlık yani tarifesi olmaz ki

Az yer az harcar az alır

Arabanın sigortasından nasıl daha önemli olsun ki kp in harçlığı

biriktirsin seneye gitsin başkasına güvenip ibadet olmaz ki

paran yoksa gitme arkadaş.
Bencillik resmen ya paran olsa bile nedir yani vermek zorunda mısın? Hacca mı gidiyor sanki

Çok haklısınız
Ama sizin dediğiniz insan "mükemmel insan"
Etrafımızda kaç tane insan mükemmel düşünsenize
Yani hem görgülü, hem düşünceli olacak, çocuğumun borcu var diyecek, zorla hediye harçlık istenmez diyecek, vs vs
Bu tarz insanları değiştiremeyiz artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…