Kayınpeder ve para konusu

Eşiniz gerekeni demiş. Ben olsam haklısın der geçerdim. Sanki topladıklarıyla mı umreye gidecek nedir. Askere harçlık verilir de ben bunu da ilk kez duydum.

Ben olsam böyle bir tutum karşısında hiç toleranslı davranmazdım.

Durumunuz ortada iken böyle umursamaz tavırlar hiç hoş değil. Boş verin.

istemeleri kaba olmuş ama istemişler.
bu durumda ben olsam verirdim.

Askere gidene harçlık verildiğini duydum, delikanlı adam neticede verilir, ama koca koca insanlara üstelik dini bir vecibeyi yerine getirirken harçlık verildiğini ilk kez duyuyorum,bir de para beğenmiyor şu kadar istiyorum diyor, herkes bir iş yapmadan önce kendini ayarlasın yahu size mi sordu giderken

Kişi başı 600 liralık ne hediyesi getirecek Allah aşkına, al gülüm ver gülüm olur öylesi, hediye değil ki bu, benim.param bende kalsın ben burdan istediğimi alırım o zaman

umre 10 gün 700 lira ise hac ne kadardır ? bu nasıl iştir anlamadım gitti bizde de umreden gelen hediye verir tersi olur yani

bende anlamadım valla tuaf i durum para vermek başka verilecek parayı kabul etmemekte başka bişi bakalım verecekmisiniz...

benim babam daha bu sene gitti hiç böyle bir şey duymadım valla. ayrıca sizin gücünüz ne kadara yetiyorsa o kadar verin, bizi buna imkanımız var anca diyin zorla mı alacak

Değiştiremeyiz tabii ki

Ama ben sizin yorumunuzda onlara hak verdiğinizi sandım onun için yazdım

Adam değişmese de cevap verilmeli ama bana mı güvendin demek önemli yani

Arabanın sigortası var biz ancak kendi yağımız ike kavruluyoruz demek lazım ki istememeyi öğrensin

Bu ihtiyaç olunca yardım etmeyelim ya da bize ne tek kuruş vermeyelim demek değil zorunlu ihtiyaç olmayan şeylerde karşıdakini düşünmeden hareket etmemelerini açıkça söylemek

Ilk yorumumda da yazdım o paralar ile abuk hediyeler alıp bir de öğünecek yani amacı bu Allah yolunda da harcamayacak ki

Ben hayatında 1 kez olacak bir şey diye verilsin dedim. Yoksa kendi memleketinde olup aynı bahane ile ayda bir, 2 ayda bir isterse o zaman benim de borcum var veya bana mı güvendin denebilir, alışkanlık halinde yani.

Ben şu açıdan bakıyorum: Adam umre parası biriktirmiş ucu ucuna ve gitmeyi istiyor. Hani Rio karnavalına gidicem de ancak uçak ve otel parası biriktirdim, harçlığımı ver dese tabi ki itiraz ederim. Ama kutsal bir mekana gidiyor, orada diğer insanlara mahcup olmasın diye düşünürüm. Hediye tabi ki alacak, belki orada yiyecek içeceğe verecek para. Ona karışılmaz artık.
Bir de ömrü boyunca belki bu son kez yani.

umreye gidene bizde de bi miktar para verilir.orda harcansin diye. ama 600 nedir yahu zate. 3bin umre.

Ümreye napmaya gıdecekler bu kostukları zorunlulukla

Allah affetsinde durumu yoktu madem umreye neden gidiyor, umreYe gidene para verilmesi adeti bizde yok.Yolcu ederken ufak hediyeler verilir helallik alınır.

Miktarı belirtmesi acımasızca ve saçma olmuş. Keşke size bıraksaymış miktarı, sonuçta herkesin kendine göre bütçesi var evlatlarını düşünmeliydi... Ki böyle bir şey için evladında para olsa vermez mi zaten...

Eğer sadece bunun için sizden para istiyorsa;Ana Baba'nın hakkı ödenmez verin.ama benim eşimin yiyici ailesi ve onun çoçukları gibiyse gereken neyse onu yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…