olsa dükkan senin .... en temiziArkadaşlar eşimde bende çalışıyoruz ama birimizin maaşı ev kredisine gidiyor.kalan maaş da başka şehirde olduğumuz için kira,kredi kartı,bakıcı ücreti, faturalar, market vs gidiyor yani ucu ucuna yetiyor. Kayinpederm kv filan umreye gidecekler ve eşimin memleketinde umreye gidene harçlık verilirmiş akrabalar 20 tl civarı,tabi evlatlar biraz daha fazla. Kpederim evlatlarından en az 600,700 tl istiyor, 100-200 lira kabul etmem diyormuş. Bana bu çok saçma geliyor gönülsüz verilen paranın hayrı mı olur? Verilecek bu paralar büyük ihtimal ama bu bizim baya sıkışmamız demek ki bu ay araba sigortasi yatirmamiz gerek 400 tl. Eşim babasının emrivaki yapmasına kızıyor,rica etseydi keşke diyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız??
Ah bi bilsem bende yapacagim amaArkadaşlar eşimde bende çalışıyoruz ama birimizin maaşı ev kredisine gidiyor.kalan maaş da başka şehirde olduğumuz için kira,kredi kartı,bakıcı ücreti, faturalar, market vs gidiyor yani ucu ucuna yetiyor. Kayinpederm kv filan umreye gidecekler ve eşimin memleketinde umreye gidene harçlık verilirmiş akrabalar 20 tl civarı,tabi evlatlar biraz daha fazla. Kpederim evlatlarından en az 600,700 tl istiyor, 100-200 lira kabul etmem diyormuş. Bana bu çok saçma geliyor gönülsüz verilen paranın hayrı mı olur? Verilecek bu paralar büyük ihtimal ama bu bizim baya sıkışmamız demek ki bu ay araba sigortasi yatirmamiz gerek 400 tl. Eşim babasının emrivaki yapmasına kızıyor,rica etseydi keşke diyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız??
Eşinde saf saf vermez parayı herhaldeArkadaşlar eşimde bende çalışıyoruz ama birimizin maaşı ev kredisine gidiyor.kalan maaş da başka şehirde olduğumuz için kira,kredi kartı,bakıcı ücreti, faturalar, market vs gidiyor yani ucu ucuna yetiyor. Kayinpederm kv filan umreye gidecekler ve eşimin memleketinde umreye gidene harçlık verilirmiş akrabalar 20 tl civarı,tabi evlatlar biraz daha fazla. Kpederim evlatlarından en az 600,700 tl istiyor, 100-200 lira kabul etmem diyormuş. Bana bu çok saçma geliyor gönülsüz verilen paranın hayrı mı olur? Verilecek bu paralar büyük ihtimal ama bu bizim baya sıkışmamız demek ki bu ay araba sigortasi yatirmamiz gerek 400 tl. Eşim babasının emrivaki yapmasına kızıyor,rica etseydi keşke diyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız??
Ben hayatında 1 kez olacak bir şey diye verilsin dedim. Yoksa kendi memleketinde olup aynı bahane ile ayda bir, 2 ayda bir isterse o zaman benim de borcum var veya bana mı güvendin denebilir, alışkanlık halinde yani.
Ben şu açıdan bakıyorum: Adam umre parası biriktirmiş ucu ucuna ve gitmeyi istiyor. Hani Rio karnavalına gidicem de ancak uçak ve otel parası biriktirdim, harçlığımı ver dese tabi ki itiraz ederim. Ama kutsal bir mekana gidiyor, orada diğer insanlara mahcup olmasın diye düşünürüm. Hediye tabi ki alacak, belki orada yiyecek içeceğe verecek para. Ona karışılmaz artık.
Bir de ömrü boyunca belki bu son kez yani.
O zaman seneye gitsin? Sonucta konu sahibide ucu ucuna yasiyor. Eger araba kazasi gecerip binlerce borc yaparlarsa, kim bu vebalin altina girecek? Baskasina güvenerek ne tatil yapilir, ne umreye gidilir. Kp'in yaptigi bariz bencilliktir.
Ya benim annem onun evi icin biraz alis veris yapayim, parayi geri vermek ister. "Seninde kendi evin var gecim zor" diyerek. Bu adam bide güya dini vecibelerini baska insanlarin parasi ile yerine getirmek istiyor. Gercekten cok ayip.
içiniz belki ferahlar diye söylüyorum
benim arkadaşın kv kp hac çıkmış
paraları yokmuş
bunlar toplayıp göndermişler, sırf gidebilsinler diye
Mesele tam olarak para değil aslında. Bencillik, düşüncesizlik ve emri vaki yapması.Eşinde saf saf vermez parayı herhalde
içiniz belki ferahlar diye söylüyorum
benim arkadaşın kv kp hac çıkmış
paraları yokmuş
bunlar toplayıp göndermişler, sırf gidebilsinler diye
Mesele tam olarak para değil aslında. Bencillik, düşüncesizlik ve emri vaki yapması.Eşinde saf saf vermez parayı herhalde
Eşinde baba borcumuz var der vermez yani yada gücünün yettiğince verir illede vermek zorunda değilMesele tam olarak para değil aslında. Bencillik, düşüncesizlik ve emri vaki yapması.
Borç harç bulup vereceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?