Kayınpeder ve para konusu

İlk defa böyle bir istekleri varsa borçta olsa bulup verebilirsiniz ana-baba hakkını ne yapsak ödeyemeyiz.

Oo emmi umreyi belese getiriyo :d saka bi yana kocanla babasi arasinda halletsin sen yuzgoz olma para meselelerinde kimseyle

Ay öyle yorumlar okuyorum ki şaşmamak elde değil. Yahu babası bu, oğlundan tabiki isteyecek, bu kızın babası içinde geçerli..Allaha şükür ne eşim nede ben böyle düşünmüyoruz. Hatta geçen hesaplara baktım eşim babasına 700 tl göndermiş ve annesine de tv aldı...iyi yapmışsın canım dedim. Aynı şey benim ailem içinde geçerli. Bizimde borcumuz var ama yardımlaşma olmadan insan nasıl zengin olsun...Bizimde ihtiyacımız olduğunda arayacağımız babalarımız. Aile olmak başka bişey. Hem anne babaya neden zekat fiitre düşmez çünkü onlara bakmakla yükümlüyüz. İhtiyaçları olmasa istemezler, kalbinizi karartmayın onların duası yeter...

O kadar umreye gittim ben niye hiç almadım o harçlıktan yahu Hiç duymadım harçlık alındığını hatta benden gitti e mecbur ordan hurmaydı hediyeydi vs olsun yani gönlümden o da Allah kabul kabul eder inş. Ne biçim adetler var cidden.

olsa dükkan senin .... en temizi

Ah bi bilsem bende yapacagim ama

içiniz belki ferahlar diye söylüyorum
benim arkadaşın kv kp hac çıkmış
paraları yokmuş
bunlar toplayıp göndermişler, sırf gidebilsinler diye

Eşinde saf saf vermez parayı herhalde

O zaman seneye gitsin? Sonucta konu sahibide ucu ucuna yasiyor. Eger araba kazasi gecerip binlerce borc yaparlarsa, kim bu vebalin altina girecek? Baskasina güvenerek ne tatil yapilir, ne umreye gidilir. Kp'in yaptigi bariz bencilliktir.

Ya benim annem onun evi icin biraz alis veris yapayim, parayi geri vermek ister. "Seninde kendi evin var gecim zor" diyerek. Bu adam bide güya dini vecibelerini baska insanlarin parasi ile yerine getirmek istiyor. Gercekten cok ayip.

Baskasına güvenerek ne tatil yapılır, ne umreye gidilir demişsiniz de kayınpeder zaten umre parasını kendisi karşılıyor, sadece orada ekstralara harcamak için (yemek, içmek, kendine hatıra birşeyler almak vs) oğlundan para istiyor. Yani o parayla umreye gitmeyecek. Zaten umreye gidecek kendi parasıyla. Yani dini vecibesini başka insanların parası ile yerine getirmek istemiyor, sanırım yanlış anlamışsınız.

Mesele tam olarak para değil aslında. Bencillik, düşüncesizlik ve emri vaki yapması.

Borç harç bulup vereceğiz
Eşinde baba borcumuz var der vermez yani yada gücünün yettiğince verir illede vermek zorunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…