• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder

Ne mümasebet keyfimden mi ödetiyorum?
evet keyfiniz için yaptığınız düğünü, keyfiniz için aldığınız eşyayı, ve keyfiniz için giyeceğiniz gelinliği ödetiyorsunuz.
günde 10 saat çalışıyorum, düğün sürecimde canım ne isterse de aldım yaptım borcunu ödedim yeri geldi.
siz de çalışıp üretirseniz kendi hayatınız üzerinde daha çok söz sahibi olabilirsiniz.
benden size tavsiye.

evet keyfiniz için yaptığınız düğünü, keyfiniz için aldığınız eşyayı, ve keyfiniz için giyeceğiniz gelinliği ödetiyorsunuz.
günde 10 saat çalışıyorum, düğün sürecimde canım ne isterse de aldım yaptım borcunu ödedim yeri geldi.
siz de çalışıp üretirseniz kendi hayatınız üzerinde daha çok söz sahibi olabilirsiniz.
benden size tavsiye.
Bu tavsiye değil, kendini övme

Sen kendin mi aldın her şeyini?
Alınana laf etmedim, beğenmediğimi bi şekilde değiştirdim evlendikten sonra. Aileler donumuza kadar almalı kafasında biri değilim, para alan emir alır, emir almadım yüz göz de olmadım benden kralı yok.

Alınana laf etmedim, beğenmediğimi bi şekilde değiştirdim evlendikten sonra. Aileler donumuza kadar almalı kafasında biri değilim, para alan emir alır, emir almadım yüz göz de olmadım benden kralı yok.
Hah işte. Şöyle düşün; şu an evleniyorsun ve ısrarla adetlerden ötürü senin gelinliğini biz alacağız dediler. Gittin baktın. En uyduruğu ve en çirkini sana layık görülse ne yapardın?
Bende şu an böyle bi durum mevcut değil tabiki ama en kötü senaryoyu düşünerek hareket edelim.

Abi ödemesinler.

Evliligi dugun hazirligi zanneden bir kizimiz daha
Bak sen bu insanlar ile bir omur gecireceksin bu Tavir ile cok sorun yasarsin
Gun sonunda ailem iyi niyetli sen anlamadin diye karsina dikilen bir Nisanli olmaz umarim
Evet yer gosterebilir sebepleri olabilir bir dur anla orta yol bul
Ama tabi kendi kafanin dikine gitmeye devam
Burada nisanli iken her konuyu haddini bildirdim diye kapatan bir uye vardi, sonunu yazmayayim kayboldu gitti oda hic dinlemez yazdiklarimizi dusunmezdi

Evliligi dugun hazirligi zanneden bir kizimiz daha
Bak sen bu insanlar ile bir omur gecireceksin bu Tavir ile cok sorun yasarsin
Gun sonunda ailem iyi niyetli sen anlamadin diye karsina dikilen bir Nisanli olmaz umarim
Evet yer gosterebilir sebepleri olabilir bir dur anla orta yol bul
Ama tabi kendi kafanin dikine gitmeye devam
Burada nisanli iken her konuyu haddini bildirdim diye kapatan bir uye vardi, sonunu yazmayayim kayboldu gitti oda hic dinlemez yazdiklarimizi dusunmezdi
Benim tek sıkıntım herşeye laf söyleyen bir nişanlı babası. Yani adamın karışması. Bu illa maddi değil inanın. Maddi olmayan şeylerede karışıyor.

Benim tek sıkıntım herşeye laf söyleyen bir nişanlı babası. Yani adamın karışması. Bu illa maddi değil inanın. Maddi olmayan şeylerede karışıyor.

Yapma actigin konulari bilmiyoruz sanki
Sen mi duzelteceksin, kimseyi degistiremezsin kendi cikarina gore durumu yoneteceksin

Hah işte. Şöyle düşün; şu an evleniyorsun ve ısrarla adetlerden ötürü senin gelinliğini biz alacağız dediler. Gittin baktın. En uyduruğu ve en çirkini sana layık görülse ne yapardın?
Bende şu an böyle bi durum mevcut değil tabiki ama en kötü senaryoyu düşünerek hareket edelim.
Annemle gittik onların bulduğundan daha uygun hem de güzelini bulduk yok diyemediler, şak diye parayı attılar hesaba. Herkes güngörmüş olsa keşke, sen de bunlara düşmüşsün, napacaksın durdan anlamaz vurdan anlamaz. Parayı veren düdüğü çalıyor bu da gerçek Ayşegül. Sana bunu anlatmaya çalışıyoruz. Cebinden çıkmadığı müddetçe emir dinleyip duracaksın yapacak bişey var mı?

Vallaa ben asla konuşmadım onunla muhattap bile olmadım. Cvp vermedim duymuyormuş gibi yaptım. Eşime söyledim o gerekeni yaptı.
Eğer sen işin içine girersen işler karışır.
Söyle erkek arkadaşına o halletsin karıştırmasın
Eğer sevgilinde ipleri babasına verirse
Evliliğin 2 kişilik evlilikfen çıkar🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️karışan hak sabihi sanan çok çıkar
+1
Benim kız kardeşim de nisanlı. Nisanlısı kardesimin istemeyeceği seyleri tahmin edip sınır koyabiliyor. Kardeşime sen kötü olma ben hallederim diyor ve gercekten de hallediyor 😏

Yapma actigin konulari bilmiyoruz sanki
Sen mi duzelteceksin, kimseyi degistiremezsin kendi cikarina gore durumu yoneteceksin
Hayır bakın. Evet açtığım konuları ben de çok iyi biliyorum. Benim anlamadığım şey şu; maddi veya manevi ne olursa olsun birilerinin karışması. Yok şunu şöyle neden yapıyosunuz böyle yapın vs denmesi bile saçma.

Annemle gittik onların bulduğundan daha uygun hem de güzelini bulduk yok diyemediler, şak diye parayı attılar hesaba. Herkes güngörmüş olsa keşke, sen de bunlara düşmüşsün, napacaksın durdan anlamaz vurdan anlamaz. Parayı veren düdüğü çalıyor bu da gerçek Ayşegül. Sana bunu anlatmaya çalışıyoruz. Cebinden çıkmadığı müddetçe emir dinleyip duracaksın yapacak bişey var mı?
Maddi olmayan ama manevi karışılan konularda napmamı öneriyorsun ?

Örnek verirsen daha iyi anlayabiliriz ne gibi manevi konu mesela? Ben böyle uygun gördüm diyebilirsin.
Maddi konularda da arkadaşlar çok haklı maalesef, parayı veren karışma hakkı görüyor kendinde. Biz evlenirken tüm masrafın %95ini eşimle ikimiz alıp yaptık(sadece gelinliği bari biz alalım diye ısrar ettiler kıramadım) , ne eşyaya ne nikah yaptığımız yere kimse karışmadı.

Son düzenleme:
Hayır bakın. Evet açtığım konuları ben de çok iyi biliyorum. Benim anlamadığım şey şu; maddi veya manevi ne olursa olsun birilerinin karışması. Yok şunu şöyle neden yapıyosunuz böyle yapın vs denmesi bile saçma.
Ee sen Avrupa'da ABD'de vs büyümediysen içinde bulunduğun toplumu çoktan çözmüş olmalıydın.Bu ülkede suratını en son 10 sene önce gördüğün akraban veya sokaktan geçen biri bile " ee evlilik zaman? Çocuk yok mu çocuk? Ev araba var mi?" diye geviş getire getire soruyor.

Yani sana ne maddi ne manevi katkısı olan , yüzünü bir daha görmeyeceğin insanlar bile bu soruları sorup hayatınla ilgili yorum yapıyor. Doğru mu? Hayır. Ama gerçek mi? Evet.

Dolayısıyla oğlunu evlendiren kişiler düğün vb konularda da hayli hayli yorum yapar. Bir de üstüne ceplerinden para çıkıyorsa 2 kat daha fazla yorum hakları olduğunu düşünürler. O yüzden en iyisi düğünü, onu bunu ailelerden maddi destek almadan yapmak. O zaman söz hakları olmaz. Ona rağmen bir şey derlerse de " bütçemiz buna yetti. Canımız öyle istedi." diyebilirsiniz.

Ama damat ailesi öyle veya böyle maddi destek sağlayacaksa o zaman sen hiç " şunu beğenmedim" vs deme. Nişanlına söyle. Onunla anlaş. O da uygun dille kendi ailesine desin.

Biraz yanındakinde ara suçu. Her şey seninle alakalı değil ki rahatça şunu yap düzelir diyelim. Yanındaki ile münasebetin kadar sonuçta kayın aile ile bağın. O tutmadıkça senin çaban da yalan olur.

Örnek verirsen daha iyi anlayabiliriz ne gibi manevi konu mesela? Ben böyle uygun gördüm diyebilirsin.
Maddi konularda da arkadaşlar çok haklı maalesef, parayı veren karışma hakkı görüyor kendinde. Biz evlenirken tüm masrafın %95ini eşimle ikimiz alıp yaptık(sadece gelinliği bari biz alalım diye ısrar ettiler kıramadım) , ne eşyaya ne nikah yaptığımız yere kimse karışmadı.
Kendi aramızda Yapılan bir planı bozmak gibi diyelim. Örneğin; her şeyde konuşmak. Herşeyde bir düşüncesi olmak gibi.

Kendi aramızda Yapılan bir planı bozmak gibi diyelim. Örneğin; her şeyde konuşmak. Herşeyde bir düşüncesi olmak gibi.
Burada iş nişanlına düşüyor. O diyecek " ama biz böyle uygun gördük" diye. O böyle dedi diye " kötü evlat" olmaz ama aynısını sen desen " kötü gelin" olursun.

Back
X