Kayınpederi kırk yıl sırtında taşı bir kere indir senden kötüsü yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle.. konu neden bizim araba kullanılıyor konusu çocuğun okulu bahane
O kadar eminsiniz yani.
Biraz önce oğlumu o kötü hastalıkla andınız farkında mısınız?
Ben yazılanları okuduktan sonra taksinin biri ile anlaşacağımı söylemiştim ama siz bir kere hedef aldınız ya vurdukça vuruyorsunuz.
Ama oğlumu dilinize dolamayın olur mu

O kadar eminsiniz yani.
Biraz önce oğlumu o kötü hastalıkla andınız farkında mısınız?
Ben yazılanları okuduktan sonra taksinin biri ile anlaşacağımı söylemiştim ama siz bir kere hedef aldınız ya vurdukça vuruyorsunuz.
Ama oğlumu dilinize dolamayın olur mu
Sanki size beddua etmişim gibi konuşuyorsunuz. Bir kere daha tekrar edeyim oğlunuz kanser olsun demedim. Başınıza böyle bir şey gelmeden empati kurup vicdanlı davranın dedim. Hayat gariptir bugün gözünüze batıp rahatsız olduğunuz şeyler yarın başınıza gelebilir. Siz iyi niyetli olun ki hayatta size cömert davransın ana tema buydu

Bir de anlamadığım nokta şu taksi parasını servisi kayınpederin arabasını kardeşi sorun eden sizsiniz. Sadece haftanın 2 günü hastaneye gidiliyor diye. Sanırsınız ömrünüz arabayla acile gitmekle geçiyor ama ben sizin başınıza gelse bu küçük detaylar gözünüze batmazdı deyince ben suçlu oluyorum nedense

Neyse Allah kp e şifa versin . Çünkü yatağa falan düşerse maazallah adamcağızın işi zor

Ben kanser hastalığının ne olduğunu çok iyi bilirim. Zalimce bir tavrımda yok... Kendi başına gelmediği için farkında değil ama can herkes için çok tatlı. Haftanın iki günü bir insan hastaneye gidecek diye 40 yıl sırtımızda taşıdık demek hoş değil...

Özetle ölüm herkese ölüm. Ortada ağır bir hasta varken servismiş taksiymiş arabaymış bunların derdine düşülmez. Aynı hastalık kendi canına değse hanımefendi bunların hiç birini düşünmezdi bile
Sanki size beddua etmişim gibi konuşuyorsunuz. Bir kere daha tekrar edeyim oğlunuz kanser olsun demedim. Başınıza böyle bir şey gelmeden empati kurup vicdanlı davranın dedim. Hayat gariptir bugün gözünüze batıp rahatsız olduğunuz şeyler yarın başınıza gelebilir. Siz iyi niyetli olun ki hayatta size cömert davransın ana tema buydu
Belli ki kanser hastalığı sizin hassas noktanız. Başınızdan kötü olaylar geçmiş. Sizin adınıza çok üzgünüm. Ancak bende kayınpederim için çok üzgünüm. Benim başımdan geçenleri kendi hassasiyetlerinize göre yorumluyorsunuz.

Belli ki kanser hastalığı sizin hassas noktanız. Başınızdan kötü olaylar geçmiş. Sizin adınıza çok üzgünüm. Ancak bende kayınpederim için çok üzgünüm. Benim başımdan geçenleri kendi hassasiyetlerinize göre yorumluyorsunuz.
Hanımefendi kanser hassas noktam değil. İnsanlar hassas noktam. Kediler hassas noktam. Özetle can kutsaldır bir çocuğun bir kedinin bir yaşlının hiç farketmez...

Bu kadar küçük maddi şeylere odaklanmayın demek istemiştim en başından beri.tekrar geçmiş olsun

Bir yere kadar haklisiniz ama kayınpeder zaten diğer kardeşte kalıyormuş nasıl yükü siz çekiyorsunuz da semer vurulan siz oluyorsunuz anlamadım. Çok zor bir durum ama servise verin çocuğu. Nasıl bir sorun yasadiniz servisle merak ettim. Bence diğer kardeşin işi daha zor. Hep onda ve o bakıyor zaten hala da suçlu konumunda anlamadım

Servise vermeyeceğim. Bir taksi ile anlaşacağım. Teşekkürler

Bir yere kadar haklisiniz ama kayınpeder zaten diğer kardeşte kalıyormuş nasıl yükü siz çekiyorsunuz da semer vurulan siz oluyorsunuz anlamadım. Çok zor bir durum ama servise verin çocuğu. Nasıl bir sorun yasadiniz servisle merak ettim. Bence diğer kardeşin işi daha zor. Hep onda ve o bakıyor zaten hala da suçlu konumunda anlamadım
Aynen en haklı yorum bu bende başta tüm yük onda zannedip savunmuştum ama haftada iki gün bir taksiyle anlaşılabilir yada araba hangi amcasındaysa onun saatleri uyuyorsa götürebilir

Nacizane ablam zorunlu tıp stajını yapmak için Afyonun Sincan ilçesine giderken annem ve benim gece bindiğimiz takside başımıza nahoş bir olay geldi.... O zaman 15 yaşında bir genç kızıdım ve annemle kendimizi taksiden atarak benzinliğe sığındık .... Allahtan başımıza birşey gelmedi.... Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez.... Konuyu dağıtmak istemiyorum.... O takside de ben 15 yaşında iken bile gözümün açıklığı sayesinde belkide annem ve benim hayatımızı kurtardım.... O nedenle her meslekte iyisi ve kötüsü var dikkatli olunmalı sözümün arkasındayım.... Yoksa kanser hastası kayın pedere ne diyebilirim Allah yardımcısı olsun iyi olsun yensin demekten başka 🙏

Nacizane ablam zorunlu tıp stajını yapmak için Afyonun Sincan ilçesine giderken annem ve benim gece bindiğimiz takside başımıza nahoş bir olay geldi.... O zaman 15 yaşında bir genç kızıdım ve annemle kendimizi taksiden atarak benzinliğe sığındık .... Allahtan başımıza birşey gelmedi.... Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez.... Konuyu dağıtmak istemiyorum.... O takside de ben 15 yaşında iken bile gözümün açıklığı sayesinde belkide annem ve benim hayatımızı kurtardım.... O nedenle her meslekte iyisi ve kötüsü var dikkatli olunmalı sözümün arkasındayım.... Yoksa kanser hastası kayın pedere ne diyebilirim Allah yardımcısı olsun iyi olsun yensin demekten başka 🙏
Ay demeyin öyle :( Benim kafa yine karıştı :( Gitmesin o günleri okula ne yapayım artık :(

Ay demeyin öyle :( Benim kafa yine karıştı :( Gitmesin o günleri okula ne yapayım artık :(
Sizi panik yaptırmaya çabalamıyorum.... Bi orta yol bulun kimseyi kırmadan işte.... Hepsi bu..... İlla kötü birşey olacak değilki..... Sadece dikkatli olmak zorundayız bu hayatda..... Benim başıma gelmiş olması kimseyi bağlamaz.... Sadece var işte böyle insanlar aramızda..... Denk gelmeye gör

Bir gün yaslanıp o kanser hastası dedenin yerinde biz olacagız her zaman bunları düşünmek lazım.benim gebeliğimde eşim calıstıgı için bir taksiyle anlasmıstım ben duraktaki tüm taksicileri de tanıyordum zaten müsaitse aynı kişi geliyordu .o şekilde güvenli olur

Kp diger kardeşte kaliyorsa bence sizin arabayla getir gotur isini yapmaniz gayet dogal onuda diger kardes yapsa semer vurulan eşşek o olur. Diger kardeş evinde hasta babasina bakacak seninki iki uc goturunce sorun mu olacak bence sizin bunu sorun gormeniz hiç yakisik degil. Bu arada tum yorumlara bakmadim ama cocuk icin taksiyle anlasmissiniz sanirim ama bence servise verin. Taksiye ne olur ne olmaz guven olmaz servis hem kalabalik arkadas cevresi vs daha iyi olur. Aslinda servisede gerek yok esinin kardesine usulunce esim babani hastaneye gotursun bende kpnin arabayla cocugu birakiyim okul uzak taksiye icim el vermiyor dersin olmasi gereken bu yani hergun degil ya lazim oldugunda kullanacaksin yani. Bu arada ben kpyide arsiz buldum tamam kansersin hastasinda yani oda ne arsiz gbi ben hastayim o sinav diyor ne yuzle yani. Kendisi babada cocugu evlat degil mi. Orda bir dur deyin.cocugun sinavi tabiki onemli cocuk arabayla gider sinava gerekirse dede taksiyle gider bir yerine birsey olmaz taksiyle gitse.

Konuda ki eşşeğin sizin olduğunuz sonucuna nasıl vardınız?
Kayinpederiniz diğer kardeşte kalıyor, eşiniz de elbette ilgilenecek babasıyla, hastaneye getirip götürecek, bu süreçte ister istemez düzeninizden de taviz vermeniz gerekecek.
Diğer arabayı kullanmak istemeyen eşiniz, çocuğunuzu servise vermeyen sizsiniz.

Bence sorun kardeşin değil eşinizin izin alıp babasını hastaneye götürmesi sizin açınızdan. O niye izin almıyor de eşim alıyor diye bir derde düşmüşsünüz aklınıza baska çözüm gelmemesi de bundan.

Kp diger kardeşte kaliyorsa bence sizin arabayla getir gotur isini yapmaniz gayet dogal onuda diger kardes yapsa semer vurulan eşşek o olur. Diger kardeş evinde hasta babasina bakacak seninki iki uc goturunce sorun mu olacak bence sizin bunu sorun gormeniz hiç yakisik degil. Bu arada tum yorumlara bakmadim ama cocuk icin taksiyle anlasmissiniz sanirim ama bence servise verin. Taksiye ne olur ne olmaz guven olmaz servis hem kalabalik arkadas cevresi vs daha iyi olur. Aslinda servisede gerek yok esinin kardesine usulunce esim babani hastaneye gotursun bende kpnin arabayla cocugu birakiyim okul uzak taksiye icim el vermiyor dersin olmasi gereken bu yani hergun degil ya lazim oldugunda kullanacaksin yani. Bu arada ben kpyide arsiz buldum tamam kansersin hastasinda yani oda ne arsiz gbi ben hastayim o sinav diyor ne yuzle yani. Kendisi babada cocugu evlat degil mi. Orda bir dur deyin.cocugun sinavi tabiki onemli cocuk arabayla gider sinava gerekirse dede taksiyle gider bir yerine birsey olmaz taksiyle gitse.
Bu hafta orada. Geçen hafta da bendeydi. Neden herkes o taraf bakıyor diye takılmış anlayamadım. Bunu defalarca belirttim aslında.

Arkadaşlar bir açıklık getireyim sürekli kaldığı bir ev yok. Canı nerede isterse orada kalıyor. Onların dubleks olduğu için daha rahat ettiği için çoğunlukla orayı tercih ediyor. Ama bizde de kalıyor. Bu arada tedavi amaçlı geldi. Misafir gibi düşünün. Ve yatalak değil. Uzun zamandır kemoterapi almadığı için genel durumu iyi şuan

Ben çoçuğumu göndermezdim cennette yaşamıyoruz herkes de melek değil.... O zaman kapımızıda kitlemeyelim aynı mantık bu.... Çoçuğu dan değerli hiçbirşey yok bu dünyada ben böyle düşünüyorum ve bunun için ısrarla bir çözüm talep ederdim.... Çoçuğuma bişey olsa yakarım dünyayı.... Kimsede kusura bakmayacak kimseyi de tanımam kayın peder dahil.... Şifa bulur umarım ona bir lafım yok...... Fakat bu devirde rahatlığın sonu hergün gazete televizyon sosyal medyada görüyoruz......... Ben her zaman dikkatli olmak gerektiğini düşünenlerdenim.... Taksiciler yanlış anlamasın hepsini bağlamaz lakin sonuçda her meslekte neleri var kötüsüne denk gelir hiç belli olmaz......
İşte siz oğlunuz için dünyayı yakıp yıkıyorsunuz ama kayınpeder de zamanında çocuğu için dünyayı yakıp yıkarken şimdi hastayken ondan yardım ilgi beklemesi hakkı. Dünyada tek siz anne baba değilsiniz. Unutmayın kayıpeder kayınvalide de birer anne baba. Kanser olduğunuzu düşünün dünyayı yakıp yıkacağınız evladınız kendi evladı için sizi yarı yolda bıraksa ne hissedersiniz? Çocuk servise verilebilir, bir taksi ile anlaşılabilir her gün farklı taksi olmaz. Takip uygulamaları var takip edilebilir okula girene kadar. Kanser bu ya bu kadar anlayışsız olunmamalı.

Sizi gerçekten anlıyorum; kaygılarınızı, stresinizi, vicdanınızın sesini... ancak eş ailesi ile yaşanan bu tarz durumlarda, hele ki ortada ciddi bir hastalık söz konusu ise, siz 1-0 geride olacaksınız. Bu nedenle kendinizi ifade ederken eşinizin empati yapmasını sağlamaya çalışın. Babasıyla ilglenmesini gerçekten istediğinizi her fırsatta dile getirin. Ancak çocuğunuzun bu şekilde okula gidiyor olmasının sizi huzursuz ettiğini, bu nedenle de bir çözüm bulmasını beklediğinizi söyleyin. Amacınızın eşinizi arada bırakmak olmadığını da belirtin mutlaka. O zaman sizi anlayacak ve kendisi çözüm arayışına girecektir. Böyle durumlarda sakın maddiyat boyutuna değinmeyin, olay çok farklı yerlere evrilebiliyor çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X