Kayınpederi kırk yıl sırtında taşı bir kere indir senden kötüsü yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimle konuştum yarın git babanın gönlünü al dedim.

Adam kanser yahu! Nasıl bu kadar acımasız olursun pes@! Anam babam rahmetli oldu kanser vs olsaydı eşim tek laf etseydi mahvederdim. 14 yaşında koca çocuğun var taksiyle gitse ne haftada 2 gün. Ayrıca 14 yaşında oğlunun okulu açıldı mı tüm ülkede okullar kısıtlı yada kapalı da!
Bak satın konu sahibi kızkardeşim 3 ay içinde kanserden vefat etti. Öyle zor ki o tedavi. Eşinin babası o ! Allahım kullarına merhamet versin. Üç günlük dünya destek ol o yaşlı adams destek!!!!!

Sizi gerçekten anlıyorum; kaygılarınızı, stresinizi, vicdanınızın sesini... ancak eş ailesi ile yaşanan bu tarz durumlarda, hele ki ortada ciddi bir hastalık söz konusu ise, siz 1-0 geride olacaksınız. Bu nedenle kendinizi ifade ederken eşinizin empati yapmasını sağlamaya çalışın. Babasıyla ilglenmesini gerçekten istediğinizi her fırsatta dile getirin. Ancak çocuğunuzun bu şekilde okula gidiyor olmasının sizi huzursuz ettiğini, bu nedenle de bir çözüm bulmasını beklediğinizi söyleyin. Amacınızın eşinizi arada bırakmak olmadığını da belirtin mutlaka. O zaman sizi anlayacak ve kendisi çözüm arayışına girecektir. Böyle durumlarda sakın maddiyat boyutuna değinmeyin, olay çok farklı yerlere evrilebiliyor çünkü.
Ne anlaması Allahaskina! Adam kanser bugün var yarin yok. Kocasının babası o adam!

Kp ağırlıklı olarak küçük kardeş misafir ediyormuş bu noktada adil bir iş bölümü olmuş. Yakın bir taksi durağından 2 gün için anlaşmak iyi olacaktır sizin için. Sınav günleri de hergün olmuyor o hafta 3-5 fazla ödersiniz dert etmeyin. Aile huzurunuzdan önemli değil. Bakın bu tip eşinizle konuşmalar babaya Allah korusun bir şey olursa size iyi dönmez uzun vadede hayırsız evlat olduğunu, babasını üzdüğünü, iyi bakamadığını düşünen eşiniz bu defa üzüntü ve öfkesini size çevirip kötü sözler sarf edecektir. İnsan psikolojisi bu. Yani bu süreci çok kafaya takmadan eşinizin gönül hoşluğu içinde evlatlık vazifesini yapmak istediği çerçevede bırakarak karışmadan yaşayın derim ben.

İşte siz oğlunuz için dünyayı yakıp yıkıyorsunuz ama kayınpeder de zamanında çocuğu için dünyayı yakıp yıkarken şimdi hastayken ondan yardım ilgi beklemesi hakkı. Dünyada tek siz anne baba değilsiniz. Unutmayın kayıpeder kayınvalide de birer anne baba. Kanser olduğunuzu düşünün dünyayı yakıp yıkacağınız evladınız kendi evladı için sizi yarı yolda bıraksa ne hissedersiniz? Çocuk servise verilebilir, bir taksi ile anlaşılabilir her gün farklı taksi olmaz. Takip uygulamaları var takip edilebilir okula girene kadar. Kanser bu ya bu kadar anlayışsız olunmamalı.
Ben kansere anlayışşız değilim konu sahibi bir orta yol bulur ben geçmişimde kötü bir deneyim yaşadığım için bu konuda hassasım sadece.... Bende o güne kadar böyle düşünüyor değildim nasılki kanser zor bir süreç evet haklısınız bu açıdan bakarsanız anlayışlı olup hem çoçuğu hem kayınpederi düşünerek birinden birini değil ormanlık alan diye yazmış taksi ile gitmesi konusunda dikkat edilmeli diyorum bende bu açıdan bakıyorum madem bu kadar endişeli orta yolu Bi şekilde ikisinide düşünerek bulabilir.... Çoçuk konusunda gitsin ne olacak fikrinize saygı duymakla beraber kafaya kötü birşey yapmayı koymuş insanı hiçbir yasa takip vs durduramıyor.... Bizzat yaşadım

O kadar eminsiniz yani.
Biraz önce oğlumu o kötü hastalıkla andınız farkında mısınız?
Ben yazılanları okuduktan sonra taksinin biri ile anlaşacağımı söylemiştim ama siz bir kere hedef aldınız ya vurdukça vuruyorsunuz.
Ama oğlumu dilinize dolamayın olur mu
Sen de kanser hastası kp i diline dolama!

Sizi gerçekten anlıyorum; kaygılarınızı, stresinizi, vicdanınızın sesini... ancak eş ailesi ile yaşanan bu tarz durumlarda, hele ki ortada ciddi bir hastalık söz konusu ise, siz 1-0 geride olacaksınız. Bu nedenle kendinizi ifade ederken eşinizin empati yapmasını sağlamaya çalışın. Babasıyla ilglenmesini gerçekten istediğinizi her fırsatta dile getirin. Ancak çocuğunuzun bu şekilde okula gidiyor olmasının sizi huzursuz ettiğini, bu nedenle de bir çözüm bulmasını beklediğinizi söyleyin. Amacınızın eşinizi arada bırakmak olmadığını da belirtin mutlaka. O zaman sizi anlayacak ve kendisi çözüm arayışına girecektir. Böyle durumlarda sakın maddiyat boyutuna değinmeyin, olay çok farklı yerlere evrilebiliyor çünkü.
Teşekkür ederim. Allah var ben tedavide yapılan harcamaları hiç sormadım sormam bilmiyorum da. Aynı sizin gibi düşünüyorum çünkü. Bir tek bu araç mevzusunda sorun çıkardım. Oda güvenlik kaygımdan...

Eşeklik ne durum var anlamadım. Adam bi oğlunda kalıyor diyeri de hastane işlerini hallediyor. 2 haftada bir ilaç alsa desek 2 haftada bir de taksiyle gider oğlan yani sınavı var da ne okul sınavı değil mi siz götürüverin. Ailenizde hiç kanser hastası yok sanırım inanın çok zor bir süreç adama dalga geçer gibi oğlanın sınavı var demek çok acayip bana göre. Yaşayınca anlarsın diye de bi laf var inşallah yaşayıp anlamazsınız yine de. Yazık gerçekten.

Ben kansere anlayışşız değilim konu sahibi bir orta yol bulur ben geçmişimde kötü bir deneyim yaşadığım için bu konuda hassasım sadece.... Bende o güne kadar böyle düşünüyor değildim nasılki kanser zor bir süreç evet haklısınız bu açıdan bakarsanız anlayışlı olup hem çoçuğu hem kayınpederi düşünerek birinden birini değil ormanlık alan diye yazmış taksi ile gitmesi konusunda dikkat edilmeli diyorum bende bu açıdan bakıyorum madem bu kadar endişeli orta yolu Bi şekilde ikisinide düşünerek bulabilir.... Çoçuk konusunda gitsin ne olacak fikrinize saygı duymakla beraber kafaya kötü birşey yapmayı koymuş insanı hiçbir yasa takip vs durduramıyor.... Bizzat yaşadım
Çocuk küçük değil artık 14 yaşında tabi bu çocuk olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama en azından kendi özel bölgelerini bilen dokundurmayacak yada tavrını anlayıp rahatsız olabilecek bir yaşta. Servisle ne kadar problem yaşarsa yaşasın güvenilirlik istiyorsa servise vermesi en doğrusu. Ama konu sahibi buna da yanaşmıyor. Kafamda konu sahibi şöyle bir izlenim oluşturdu oğlunu bahane edip eşine baskı yapıyor arabayı kaynından alıp kayınpeder kendi arabasıyla hastaneye gitsin bizim arabamız bize kalsın biz kendi arabamızı kullanalım bende otobüs minibüsle işe gitmemiş olurum gibi geldi. Kısacası çok iyi niyetli bulmadım.
Sizin bu konudaki hassasiyetinizi çok doğru buluyorum ama 14 yaş artık biraz biraz büyümeye başlayor çocuk hep kol kanat gerip sandıklarda saklayamayız özgüven kazanması da lazım yavaş yavaş.

Oğlunuzun sınav günlerinde ya eşiniz taksi kullanacak ya da taksi durağından hep aynı kişi gelmesi için anlasacaksiniz.

Taksi plakasını alıp , uygulamalardan da varıp varmadigini kontrol edeceksiniz.

Çocuk küçük değil artık 14 yaşında tabi bu çocuk olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama en azından kendi özel bölgelerini bilen dokundurmayacak yada tavrını anlayıp rahatsız olabilecek bir yaşta. Servisle ne kadar problem yaşarsa yaşasın güvenilirlik istiyorsa servise vermesi en doğrusu. Ama konu sahibi buna da yanaşmıyor. Kafamda konu sahibi şöyle bir izlenim oluşturdu oğlunu bahane edip eşine baskı yapıyor arabayı kaynından alıp kayınpeder kendi arabasıyla hastaneye gitsin bizim arabamız bize kalsın biz kendi arabamızı kullanalım bende otobüs minibüsle işe gitmemiş olurum gibi geldi. Kısacası çok iyi niyetli bulmadım.
Sizin bu konudaki hassasiyetinizi çok doğru buluyorum ama 14 yaş artık biraz biraz büyümeye başlayor çocuk hep kol kanat gerip sandıklarda saklayamayız özgüven kazanması da lazım yavaş yavaş.
Ormanlık alana sapmaya çalışmıştı bizim bindiğimiz taksi de... Ben o cümleden sonra konu sahibinin yazdığı hiçbirşeye tam odaklanamadım tabi 10 yaşında kızım var biraz duygusal yazmış olabilirim kendi açımdan yoksa kimseyi kırmak yada hastalığı yada kayınpedere bir şey söylemek değil amacım Umarım Bi orta yol bulurlar iyi geceler 🙏

Ormanlık alana sapmaya çalışmıştı bizim bindiğimiz taksi de... Ben o cümleden sonra konu sahibinin yazdığı hiçbirşeye tam odaklanamadım tabi 10 yaşında kızım var biraz duygusal yazmış olabilirim kendi açımdan yoksa kimseyi kırmak yada hastalığı yada kayınpedere bir şey söylemek değil amacım Umarım Bi orta yol bulurlar iyi geceler 🙏
Travma yaşayınca tabi daha farklı oluyor haklısınız. Hayırlı geceler :KK52:

2. Bir arac olmasa haksizsiniz diyecem de ben size hak verdim. Zor bir durum hastalik... Araba kapida dururken taksi zaten sacma. Siz kp arabasini alip cocugunuzu goturun o zaman esiniz kullanamiyorsa. Ayrica arabada ne gibi bi degisiklik olabilirki bu kadar yani maksimum 2 gune alisilir yeni bi arabaya da

Kardeşin birinde kalması, diğerinin hastane işleriyle lgilenmesi isabetli bir karar olmuş, yatılı olarak sizde kalması sizin için daha zahmetli olmaz mıydı?
Kanser hastaları biraz agresif ve alıngan olabiliyorlar, haklılar... Bence eşinnize de kayın pederinize de daha anlayışlı olun, bu günler geçer, ama eşinizin aklında zor zamanında yanında olmanız ya da olmamanız kalır..

Kardeşin birinde kalması, diğerinin hastane işleriyle lgilenmesi isabetli bir karar olmuş, yatılı olarak sizde kalması sizin için daha zahmetli olmaz mıydı?
Kanser hastaları biraz agresif ve alıngan olabiliyorlar, haklılar... Bence eşinnize de kayın pederinize de daha anlayışlı olun, bu günler geçer, ama eşinizin aklında zor zamanında yanında olmanız ya da olmamanız kalır..
Haklısınız. Ancak kayinpederin sürekli orda kaldığı ile ilgili yanlış algı hala devam ediyor. Bizde de kalıyor orda da. Ama çoğunlukla orada. Orası dubleks olduğu için orada daha rahat ediyor. Kendi tercihi yani.[/QUOTE]

Kayınpeder kanser hastası. Tedavi olmak için bizim olduğumuz şehirde şuan. Bu şehirde iki kardeşler. Maddi manevi kayınpederim tedavisinde eşim önayak. Birşey demiyorum sonuçta hasta. Ancak eşim sürekli bu işlerin peşinde olduğu için biz arabasız kalıyoruz. Ben bir şekilde işe gider gelirim benim için sorun değil ama 14 yaşındaki oğlumun okulu şehrin dışında ve ormanlık bir alanda. Taksi ile yolladığım da çok korkuyorum. Allah korusun binbir türlü şey geliyor aklıma. Üstelik git gel maliyeti çok yükseltiyor. Aslında kayınpederin arabası da burda. Eşimin kardeşin de. Bende diyorum ki sen o araba ile getir götür. Eşim yanaşmıyor. Arabayı tanımıyorum diyor. Bence arabayı isteyince bir sürü tantana çıkacak ondan çekiniyor bence. Niye kardeşin götürmüyor peki diyorum. Lafları ağzında yuvarlıyor. Arada izin alamıyor diyor sadece. Benim eşimde izin alıp duruyor ama orası gerçekten hiç umrumda değil artık. Benim oğlanın taksi ile gidip gelmesi rahatsız ediyor beni sadece. Bende binsem dönüşü yapınca altından kalkılmaz bir fiyat oluyor. E orada araba dururken bu kadar yükün altında niye kalıyoruz diye bu durum ağrıma gidiyor.
Yine cuma hastaneye gidilecek. Eşim babasına oğlanın o günde sınavı var. Nasıl yapsak demiş sadece. Birkaç saat sonra kardeşi mesaj çekti. Ben iş yerinden izin alacağım, ben götüreceğim demiş. Eşim aradı kardeşini. Kayınpeder eşime kızmış öfkelenmiş. Ben canımla uğraşıyorum, o oğlan diyor demiş. Bu arada onların evi daha müsait olduğu için orada kalmayı tercih ediyor kayınpeder. Bazen bizde de kalıyor tabii. Şimdi eşim bana trip atıyor. Keyfim kaçtı dedi. İnşallah sende birgün arada kalırsın dedi birde. Haliyle benimde keyfim kaçık. Dediğim gibi adamı kırk yıl sırtında taşı birgün indir senden kötüsü yok. Rahmetli babamın bir lafını hatırladım şuan. Eşşek olana semer vuran çok olur derdi hep. O eşşek biziz galiba :KK43:
Adam kanser.Bir kardeş evinde ağırlıyor sizin eşiniz de getir götür yapıyor.Ama siz sürekli şikayet etmişsiniz yok onun arabasını niye kullanmıyorsunuz falan filan.14 yaşında oğlan taksiyle gidince ne olmuş yani anlamıyorum.Biz dolmuşla giderdik kız halimizle.Oğlanın sınavı olunca ne oluyor?Yani okula giderken taksiyle gidebilir ama sınavı olunca arabayla mı gitmesi gerekli?Otobüs var bilmem ne var.Koskoca 14 yaşındaki çocuğu 2 yaşında kreşe gider gibi anlatıyorsunuz.9-10 yaşındaki veletler otobüsün kapısına asılıyor kendine yer açıyor öyle gidiyor okula😂Sizinki özel taksiyle gidiyor ama ya bir şey olursa😂Sizin bahaneleriniz yüzünden kp oğluna kırılmış.40 yıl sırtında taşımışmış da 1 gün indirmiş.Siz ne zaman girdiniz adamın hayatına da sırtınızda 40 yıl taşıdınız.Asıl adam oğlunu 40 yıl taşımış da el kadını laf ediyor.Allah korusun ölse arabanıza kavuşsanız mutlu olursunuz 14 yaşındaki oğlunuz da özel taksilerde sürünmez

Lisede okulum sapa bir yerdeydi 14 yaşlarında taksi kullandım haftanın 3 günü, basıma hicbir sey gelmedi. Hatta artık birbirimizi tanıyıp muhabbet eder olmustuk. Bana iyileri de denk gelmis olabilir bilemiyorum. Bence sizin durumunuzda en saglıklısı servis aracı. Servis de kullandım yaklasık 10 sene karlı havalarda sorun cıkarıyorlar genelde ya da birkac sokak otede bırakayım diyorlar. En fazla ne kadar sorun cıkarabilir? Hep bir bahane.

Haklısınız. Ancak kayinpederin sürekli orda kaldığı ile ilgili yanlış algı hala devam ediyor. Bizde de kalıyor orda da. Ama çoğunlukla orada. Orası dubleks olduğu için orada daha rahat ediyor. Kendi tercihi yani.
[/QUOTE]
Çoğunluk orda kalıyor işte biz de öyle anladım. 1 ayın 3 haftası orda 1 haftası sizde gibi. Belki de daha az. Ben arabanın kapıda yattığına da inanmıyorum kayınpederin.buyuk ihtimalle diğer kardeş kullanıyor. Bana öyle geldi.sanki o rahatsız ediyor biraz da sizi

Ne anlaması Allahaskina! Adam kanser bugün var yarin yok. Kocasının babası o adam!
Kadın çocuğu için endişe duyuyor ki çok da haklı. Ayrıca götürmesin de demiyor. Babasının arabası kullanılsın istiyor. Burada eşi, işi yokuşa sürüyor. Sanki babasının aracı uzay mekiğiymiş gibi!
Adamın kanser olmasından kadın sorumluymuş gibi konuşuyorsunuz, biraz empati..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X