• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederi kırk yıl sırtında taşı bir kere indir senden kötüsü yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim anladığım şey babanın arabası çok kıymetli. Yani iki tarafta da kaldığına göre durumu az çok biliyordur. Bu şekilde düşündüğüm için yazdım. Taksile de göndermek istememesini anlıyorum. Ben bekarken bir taksici komsumuzun kızına tecavüz etmişti o sebepten ben bile tek binince hep aklıma gelir. Ama yinede 2 taraf ılımlı olsa bu konu uzamazdı. Yani bana göre hata tek taraflı değil.
Haklısınız. Realde uzamadı zaten. Dün akşam kırgınlık oldu. Bu sabahta hallettik. Yukarıda yazdım.

Ben yine de okulun bildiği servisle göndermeyi tercih ederdim her gün başka başka taksicilerle göndermektense
En azından okulun bilgisi dahilindeki servis daha mantıklı geliyor bana
Taksilerde servisten aman aman iyi değildir
Ben kendim binemedğim taksiye çocuğumu yalnız başına asla bindirmem. Resmi olan bir seçenek varken kendisi bunu tercih ediyorsa konu kapanmış

Kayınpeder zaten öbür oğlunda kalıyormuş yani adamın tüm bakımı külfeti onlarda siz daha rahatsınız bir bakıma yani kanser hastası insana bakmak cidden zordur tedaviden gelince hals,z olur falan yatıyordur hep bakımı da eltinizde demek ki eh sizde arabayla götürüverin bir zahmet yani hastalık bu. Her gün gitmiyordur zaten. Haftanın belli günleri oluyordur o günlerde taksiyle gitmesinden birşey olmaz plakasını alın bindirince. 14 yaş küçük değil artık servisi falan yok mu ya da sabah gidiyorsa babası bırakabilir o kadar erken hastaneye gitmiyordur kayınpeder. Hem korona zamanı hergün de okul yok evden onlıne ders var ee sorun ne bu kadar da detay aramayın artık bir de sizde kalsaydı napardınız kimbilir bakmıyorsunuz etmiyorsunuz bir araba ile gidi geliyor laf ediyorsunuz

Ben kendim binemedğim taksiye çocuğumu yalnız başına asla bindirmem. Resmi olan bir seçenek varken kendisi bunu tercih ediyorsa konu kapanmış
Kısa vadede böyle çözebildim. Yine böyle bir durum olursa diğer arabayı kullanmasını isticem eşimden. Ha birde eşim tedaviyi cuma günlerine getirmemeye çalışacağım dedi. Diğer günler evden online bağlanabilir. Ama cuma günleri okulda olması gerekiyor. Her cuma sınav var çünkü.

Kayınpeder kanser hastası. Tedavi olmak için bizim olduğumuz şehirde şuan. Bu şehirde iki kardeşler. Maddi manevi kayınpederim tedavisinde eşim önayak. Birşey demiyorum sonuçta hasta. Ancak eşim sürekli bu işlerin peşinde olduğu için biz arabasız kalıyoruz. Ben bir şekilde işe gider gelirim benim için sorun değil ama 14 yaşındaki oğlumun okulu şehrin dışında ve ormanlık bir alanda. Taksi ile yolladığım da çok korkuyorum. Allah korusun binbir türlü şey geliyor aklıma. Üstelik git gel maliyeti çok yükseltiyor. Aslında kayınpederin arabası da burda. Eşimin kardeşin de. Bende diyorum ki sen o araba ile getir götür. Eşim yanaşmıyor. Arabayı tanımıyorum diyor. Bence arabayı isteyince bir sürü tantana çıkacak ondan çekiniyor bence. Niye kardeşin götürmüyor peki diyorum. Lafları ağzında yuvarlıyor. Arada izin alamıyor diyor sadece. Benim eşimde izin alıp duruyor ama orası gerçekten hiç umrumda değil artık. Benim oğlanın taksi ile gidip gelmesi rahatsız ediyor beni sadece. Bende binsem dönüşü yapınca altından kalkılmaz bir fiyat oluyor. E orada araba dururken bu kadar yükün altında niye kalıyoruz diye bu durum ağrıma gidiyor.
Yine cuma hastaneye gidilecek. Eşim babasına oğlanın o günde sınavı var. Nasıl yapsak demiş sadece. Birkaç saat sonra kardeşi mesaj çekti. Ben iş yerinden izin alacağım, ben götüreceğim demiş. Eşim aradı kardeşini. Kayınpeder eşime kızmış öfkelenmiş. Ben canımla uğraşıyorum, o oğlan diyor demiş. Bu arada onların evi daha müsait olduğu için orada kalmayı tercih ediyor kayınpeder. Bazen bizde de kalıyor tabii. Şimdi eşim bana trip atıyor. Keyfim kaçtı dedi. İnşallah sende birgün arada kalırsın dedi birde. Haliyle benimde keyfim kaçık. Dediğim gibi adamı kırk yıl sırtında taşı birgün indir senden kötüsü yok. Rahmetli babamın bir lafını hatırladım şuan. Eşşek olana semer vuran çok olur derdi hep. O eşşek biziz galiba :(
Eşiniz hakli adam resmen arada kalmış ayrica bunun eşek yükü taşımakla alakasi yok adamın babası sonucta süreç korkutucu kostak olmayın destek icin beraber çözüm yolu arayin

Sürekli bana vurmak için neden bu kadar konuyu dağıtıyorsunuz. Belli ki hayatınıza dair dindiremediğiniz bir öfkeniz var ve bunu bana yansıtıyorsunuz.
Size niye öfkem olsun ki .

Neyse hayat ve seçimler size ait.

Ama 14 yaşında daha taksiyle okula gidemeyen bir erkek çocuğu bundan 10 sene sonra evlendiğinde sorumluluk sahibi olup kriz yönetebilecek yetkinlikte bir birey olabilecek mi lütfen bunu da sorgulayın. Günümüzün prens ve prensesçiklerini bizden çok daha zor bir ekonomik hayat bekliyor

İyi forumlar

Kısa vadede böyle çözebildim. Yine böyle bir durum olursa diğer arabayı kullanmasını isticem eşimden. Ha birde eşim tedaviyi cuma günlerine getirmemeye çalışacağım dedi. Diğer günler evden online bağlanabilir. Ama cuma günleri okulda olması gerekiyor. Her cuma sınav var çünkü.

yani hala "aman neyse ben o gün babamı taksi ile götürürüm" demedi günü değiştirecek vs vs

oysa taksi ile götürmeli Ferb oğlanı okula götürdü demeliydi

böylelikle diğer arabayı kullanmak istemediği de babaya iletilir belki de yıllardır içinde kalan konu da çözüme kavuşurdu

özetle yine kaçamak bir çözüm öneriyor eşiniz

yani hala "aman neyse ben o gün babamı taksi ile götürürüm" demedi günü değiştirecek vs vs

oysa taksi ile götürmeli Ferb oğlanı okula götürdü demeliydi

böylelikle diğer arabayı kullanmak istemediği de babaya iletilir belki de yıllardır içinde kalan konu da çözüme kavuşurdu

özetle yine kaçamak bir çözüm öneriyor eşiniz
Yani... Doğru söze ne denir! Yanlışlar doğruya evrilirken süreç sancılı olur her zaman. Eğer bunu göze alamazsan yanlışta debelenip durursun böyle. Bizimkisi de o hesap. Taksi ile gitseler kayinpeder yine çok alınacaktı eminim. Biz onu da göze alamadık. Hasta, ilerde pişman olmamak için yine böyle oldu. Genelde de hep böyle oluyordu ya neyse. Mevzu çok daha derin.

Hem bu kadar güvenlik kaygısı olan bir insan nasıl orman içinde etrafında yerleşim olmayan bir yere çocuğunu gönderir onu da konuşalım bari. İyice mantık dışı konularla karşılaşır olduk
Bizim okulun kampüsü bir köyde ormanın içinde bu durum çok da güzel geliyor bize. Okulu tercih etmemizde önemli bir etmendi. Temiz hava, yeşillik, etrafta tehlikeli tipler yok. Ama ulaşım sorun elbette. Kızım geçen sene anaokulu öğrencisiydi bu sene 1. sınıf öğrencisi. Ufak yani ona rağmen bir tereddütüm olmadı, yorumunuza şaşırdım. Okulları şehrin ortasına yapmak bence daha güvensiz.

Evde hasta bakmak herkes için çok zor üzücü. Uykusu beslenmesi ilaçları takip etmek gerekir. Sizde kalmıyormuş kpeder bir zahmet hastaneye goturuverin. çocuğunuz kucuk değil taksiyle okula gidebilir taksi plakası vs alırsınız. O yaştaki çocuklar iki vesait kullanıp okula vs gidiyor..

Taksiden korkuyorsanız zaten hafta da bir iki günmüş hastane işi, iki günlüğüne servisle anlaşırsınız.

bir de ben eşinin izin hususunu merak ettim

yani oğlanı götürsün okula sonra alsın babayı hastaneye

bu mesela neden olamıyor

İstanbul da mısınız bilemiyorum evet şehrin içinde bir uçtan bir uca çok zaman gidiyor vs

ama oğlunuz küçük değil okulda bekleyebilir ders saatini

hatta oğlanı okula sizi işe bıraksın kp i hastaneye götürsün

sonuçta olağan zamanda zaten siz de işe gitmeden çocuğu bırakıp iş çıkışı almıyor musunuz

Yani servisin taksiden kötü neyi olabilir diye düşündüm ben de
Kural tanımıyor desen taksiciler de tanımıyor emniyet desen yine aynı
Hani 4-5 yaşında da değil çocuk servise indirirken bindirirken, serviste ilgilenilmesi gereken.

Çok zor durumlar, iki tarafı da dinlemeden yorumlamak çok zor. Allah kayınpederinize şifa versin, en kısa zamanda eski düzeninize dönün İnşallah.

Hani 4-5 yaşında da değil çocuk servise indirirken bindirirken, serviste ilgilenilmesi gereken.

öncelikle parası okula zaten her gün gitmiyor ama tam para isterler muhtemelen

onu geçelim diyelim

saatinde gelmez olağan yoldan değil de dere içinden geçer vs vs (yaşanmış, haberlere çıkmış olaydır Bursa'da şehrin göbeğinde)

sonra çocuğu alıp üç semt dolaştırıp getirip götürüyorlar saatler serviste geçiyor

araba ile 15 dakika olan okula gitmek için 1 saat öne servise binip 1 saat geç eve geliyorlar

konu sahibi bir de üstüne servise rest çekmiş artık nasıl dönsün

bir de servis öyle hadi şimdi başlayalım denilecek bir şey değil

adamlar ilk talebe göre ayarlıyor güzergahı vs vs

yahu mesajları okurken klavyeyi yumruklamak geldi içimden. kadını gömen gömene. yazık o da sakin sakin açıklama yapıyor. yahu araba evin önünde yatıyor. haftada 2 gün kullanılacak. kardeş SERVİS kullanıyor. kimseye bir zararı yok yani k.pederin arabasını almasının. ama hata eşte. belli ki babasıyla ilişkisiyle alakalı bir durum bu. yani nasıl bir vicdansızlık olabilir ki siz o arabayla gidin hastaneye gidin ben ben oğlumu kendi arabamla götüreyim. ayrıca 14 yaşındaki bir çocuk kendini koruyamaz ben de bu durumda aynı şekilde endişelenirim. evet pamuklara sarmayalım zorlukları öğrensin ama bunun yolu bu değil. kimseye zararı olmayacak hiç bir şeyi asksatmayacak durumlar yüzünden ve sadece eşinin arabayı isteyememesi yüzünden kadın vicdansız ilan edilmiş. yazık bin pişman oldu zaten söylediğine .evladım her şeyden kıymetli. eğer tek araba olup bu konu yaşanmış olsaydı da ben taksi seçeneğini oğluma değil eşime sunardım. kimse kusura bakmasın. sonuçta şuan kemoterapi almıyor yani zor durumda ve kendine yetemeyecek durumda değil k.baba. taksiyi oğluyla hastaneye gidecek bir baba mı yoksa tek başına ıssız alandan okula gidecek bir çocuk mu kullanmalı?

bir de ben eşinin izin hususunu merak ettim

yani oğlanı götürsün okula sonra alsın babayı hastaneye

bu mesela neden olamıyor

İstanbul da mısınız bilemiyorum evet şehrin içinde bir uçtan bir uca çok zaman gidiyor vs

ama oğlunuz küçük değil okulda bekleyebilir ders saatini

hatta oğlanı okula sizi işe bıraksın kp i hastaneye götürsün

sonuçta olağan zamanda zaten siz de işe gitmeden çocuğu bırakıp iş çıkışı almıyor musunuz
Öyle değil maalesef. Home ofis çalışıyor ama sistemde aktif olduğu şirket tarafından görünüyor. Yaptığı işlem hacmi belli oluyor. Bu sebeple aslında eve kilitlenmiş durumda kendisi. Bu sebeple oğlanı getir götür işi bende. Dışarı çıktığında izin alması gerek. Buda ayrı bir sorun. Biz İstanbul'dayiz evet. Burada ulaşım ayrı bir olay.

Bugün servis şirketi ile yine kapışmış eşim. Geçen yılın pandemi dönemine ait ücretinin iadesinden para kesiyorlar. Bu şirketten yıldık, midemiz bulandı.

yahu mesajları okurken klavyeyi yumruklamak geldi içimden. kadını gömen gömene. yazık o da sakin sakin açıklama yapıyor. yahu araba evin önünde yatıyor. haftada 2 gün kullanılacak. kardeş SERVİS kullanıyor. kimseye bir zararı yok yani k.pederin arabasını almasının. ama hata eşte. belli ki babasıyla ilişkisiyle alakalı bir durum bu. yani nasıl bir vicdansızlık olabilir ki siz o arabayla gidin hastaneye gidin ben ben oğlumu kendi arabamla götüreyim. ayrıca 14 yaşındaki bir çocuk kendini koruyamaz ben de bu durumda aynı şekilde endişelenirim. evet pamuklara sarmayalım zorlukları öğrensin ama bunun yolu bu değil. kimseye zararı olmayacak hiç bir şeyi asksatmayacak durumlar yüzünden ve sadece eşinin arabayı isteyememesi yüzünden kadın vicdansız ilan edilmiş. yazık bin pişman oldu zaten söylediğine .evladım her şeyden kıymetli. eğer tek araba olup bu konu yaşanmış olsaydı da ben taksi seçeneğini oğluma değil eşime sunardım. kimse kusura bakmasın. sonuçta şuan kemoterapi almıyor yani zor durumda ve kendine yetemeyecek durumda değil k.baba. taksiyi oğluyla hastaneye gidecek bir baba mı yoksa tek başına ıssız alandan okula gidecek bir çocuk mu kullanmalı?
Çok teşekkür ederim beni anladığınız için. 🙏💕

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X