• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederim evden kovdu

ay evet 2.5 ay nasıl kalınıyor defalarca soruldu ona da cevap yok

boyle sorunlu adamlarin cocuklari da israrla kafalarinda babalarini mukemmellestiriyorlar kardesim de boyle biraz ama o evden ayrildi yurtdisinda yeni bir yasam kurdu kendine babama katlanamadi artık
Valla ilk evlendiğimizde 2 aya yakın kaldık. Bir kere de onlar bizde 1 ay kaldı. Kayınvalidem arada geldi 1hafta ile 3hafta aralarında kaldı. Arada biz kaldık. Sonra bir kere de biz gittik 2,5 ay kaldık, o zaman ben kafayı sıyırdım. Sonra pandemi girdi Allahtan. Eşime de söyledim bir daha öyle uzun süreli kalmak istemiyorum diye. Son iki gidişimizde 2şer hafta kaldık. Bu sefer 6 hafta oldu, biz covid olduk, Covid sürecini görümcemin evinde geçirdik (2hafta) Onlar 2 hafta bizi göremedi. Bu arada eşim (uzun kalmayı istemediğimi bildiği için) istersen sen dönebilirsin demişti. O zaman babasının tetkikine 1 hafta vardı, sonra bir tetkiki daha vardı, ben dönmeyi düşündüm ama 2,3 hafta daha dişimi sıkayım dedim çünkü eşimle beraber dönmeyi tercih ettim, yol uzun diye.

Merhaba sevgili dostlarım,

Detaya girmek istemiyorum, hem deşifre olmamak için hem de anlatması çok zor, hatırladıkça elim ayağım titriyor. Daha önce kayınpederimle ilgili bir konu açmıştım (bu forumdaki ilk konum). Orada bazılarınız kayınpederimle ilgili olarak biraz ağır yorumlarda bulunmuştu. Meğer haklı yorumlarmış. Bu seferki ona benzer bir şey değil.

Kayın ailem bizden kara yolu ile 13 saat uzakta bir ilde yaşıyor. Kp’min Obsesif Kompulsıf Kişilik Bozukluğu var. Hayatı çevresine dar ediyor, ancak gerek eşim, gerek annesi ve tüm ailesi KP’in bu davranışlarını normalize etmiş haldeler. Üstelik eşim babasına hayrandır ve ailesine de çok düşkündür. Daha önce de başka bir konumda anlatmıştım. Evler uzak olunca bir araya gelindiğinde en az bir ay, bazen 2,5 ay bile kalındığı oluyor (genelde biz gidiyoruz) Tüm düzenim altüst oluyor, tam kendime geleceğim tekrar gidiyoruz. Ayrıca KP nedeniyle evde (sanırım sadece benim algıladığım, çünkü herkes alışmış) sürekli bir gerginlik ve mobbing havası var. Ayrıca adam çok asabi.

Hastalandığı için gittik (özetle sanırım covid geçirdi, ama test yaptırmadığı için bilmiyor). 6 hafta kaldık. Biz de covid olduk, atlattık. Sonra bir gün (detaya girmek istemiyorum) benim söylediğim bir şeyi “yanlış anlaması” sonucunda beni iftiralar ve hakaretler eşliğinde evden kovdu. Kendimi zor tuttum. Neticede Kv ona yanlış anladığını anlattı, tüm haksızlığına rağmen elini öptüm o da “özür diledi” ama hala kendini haklı görüyor.

Ben yarım asırlık hayatımda böyle bir haksızlığa ve rezilliğe maruz kalmadım. Kesinlikle hak etmediğimi düşünüyorum. Affedebileceğim bir şey değil. Sürekli o gerginlik ve mobbing havasını da bir daha solumak istemiyorum. Yani ben bir daha asla kayınpederimin evine gitmek istemiyorum. Telefonda konuşurum, bayramını, babalar gününü vs kutlarım ama bir daha evine gitmem. O da gelemez zaten sadece biz gidersek görebiliyoruz ama ben bir daha onu görmek istemiyorum.

Sorunum şu: Şu anda (bu olaydan 2hafta sonra kendi evimize döndük) sanki hiçbir şey olmamış gibi ortalık. Eşimle de bu konuyu bir daha konuşmadık (evimize dönmeyi bekledim). Terapistime sordum. Terapistim de şok oldu bu duruma, ve “bir daha gitme ama eşine de bir şey söyleme, tadınız kaçmasın. Gidileceği zaman sen başka program yaparsın, eşin tek başına gider gelir” dedi. Eşim benim tüm hayatımı ve programlarımı vb bilir, yani böyle bir bahaneyi yemez, hem biz şimdiye kadar hep beraber gittik onların evine. Şimdi, sessiz kalmak ve eşime hiçbir şey belli etmemek iyi bir fikir mi? Bu bana, eşime karşı, iki yüzlülük gibi geliyor. İçimde olanı biteni bilmeli mi? diye düşünüyorum. Yoksa bu “iki yüzlülüğe” devam mı etmeliyim, yani terapisitimin dediği gibi mi yapmalıyım?
Tabiki söyle sorununu eşinle paylaşmalısın benimde eşimin ailesiyle birçok sorunum oldu söylemeye söylemeye tepeme çıktılar en sonunda kovdum evimden eğer en baştan tavrını ve mesafe ni koyup eşine gerçeği açıklayıp iki taraf arasında dengeyi sağlamasını istemessen benim durumuma düşersin sonu çok daha kötü olur canım

Çünkü eşi onu laf olsun diye söyledi. Çok düşünseydi o muameleye maruz kalan eşine sormazdı bile. Birlikte çıkar evden giderlerdi. Ertesi gün hastane işini halleder evlerine dönerlerdi. Adam da biliyor gidemeyeceğini.
eh iyi tamam siz öyle yapardınız ben böyle yaptım. Herkesin doğruları kendine.
Aileci eşi kendini boşar diye korkan kadınlar da tepkimi başka türlü yorumlayamaz zaten.

Son düzenleme:
Tabiki söyle sorununu eşinle paylaşmalısın benimde eşimin ailesiyle birçok sorunum oldu söylemeye söylemeye tepeme çıktılar en sonunda kovdum evimden eğer en baştan tavrını ve mesafe ni koyup eşine gerçeği açıklayıp iki taraf arasında dengeyi sağlamasını istemessen benim durumuma düşersin sonu çok daha kötü olur canım
Nesi daha kötü olsun? Ben denge menge istemiyorum. Dengesiz adamla denge mi kurulur. Bir daha gitmem görmem olur biter.

Valla ilk evlendiğimizde 2 aya yakın kaldık. Bir kere de onlar bizde 1 ay kaldı. Kayınvalidem arada geldi 1hafta ile 3hafta aralarında kaldı. Arada biz kaldık. Sonra bir kere de biz gittik 2,5 ay kaldık, o zaman ben kafayı sıyırdım. Sonra pandemi girdi Allahtan. Eşime de söyledim bir daha öyle uzun süreli kalmak istemiyorum diye. Son iki gidişimizde 2şer hafta kaldık. Bu sefer 6 hafta oldu, biz covid olduk, Covid sürecini görümcemin evinde geçirdik (2hafta) Onlar 2 hafta bizi göremedi. Bu arada eşim (uzun kalmayı istemediğimi bildiği için) istersen sen dönebilirsin demişti. O zaman babasının tetkikine 1 hafta vardı, sonra bir tetkiki daha vardı, ben dönmeyi düşündüm ama 2,3 hafta daha dişimi sıkayım dedim çünkü eşimle beraber dönmeyi tercih ettim, yol uzun diye.
Nasıl aylarca kalınır aklım almıyor ya. Biz üç saat mesafedeyiz. Yılda en fazla üç kere beş gün kalırız. Yanş toplam 15 günü geçmez. Ben bir haftadan uzun kalanları da asla anlamıyorum. İki aile üst üste ne düzen kalır ne huzur. Böyle tatsızlık çıkar işte. Benim evimde uzun kalamayacaklarını da benim de uzun kalmayacağımı da çok açık söyledim ben lafı geçtiğinde.

ne is yapıyorsunuz eşiniz ne is yapıyor bu kadar uzun kalabiliyorsunuz

sorduk ama cevap yok

eşiniz kendini kandırıyor ailesi konusunda

benim eski esim de annemiz babamız derdi onun da ailesi boyleydi annesi ilac kullanirdi kendini eve kapatirdi sir gibi saklarlardı aile kavrami sadece dışarıya gostermelikti ama o hala sevgi almadığı ailesine bağımlı idi simdi neredeyse 50 yasina gelecek hala ayni hala alamadigi sevginin pesinde

OKB bir nevrozdur, yani halk arasında "takıntı hastalığı" diye bilinen şey. OKKB, yani Obsesif kompulsif Kişilk Bozukluğu ise farklı bir şeydir. Google'dan aratabilirsiniz aradaki farklar anlatılıyor. Yanlış anlamayın, ben de işin uzmanıyım demiyorum, ama bunlar karışıyor.
Eğer KP ile ilişkimi sürdürme zorunluluğum veya niyetim olsaydı, elbette ki farklı davranırdım. ya da farklı çözümler arardım. Çok şükür ki öyle bir zorunluluğum da niyetim de yok.

tamam da kişilik bozukluğu olunca size olan tavri normal mi oluyor yada siz alttan almak zorunda mısınız hayır kesinlikle

kp nin hastalığının uzmani degilim ama her yapılan davranış icin buna siginiliyor ailesinde belli ki

Eşin o an ortamı yatıştırmak için ılımlı bir şekilde her iki tarafı da idare etmeye çalışabilir bu çok normal. Eşşek değil ya, adamın o kadar saçmalığına rağmen sen bağırıp çağırmamış, çekip gitmemiş, aksine alttan almışsın. Bir zahmet eşin pısırık şekilde de olsa “Bıbı yınlış ınlıdın, Gül ıylı dımıdı.” desin. Ama aileye bu kadar bağlı biri senin vereceğin fevri tepkiyi kabul edemezdi. Bir de eşin öğretmen mİ? Nasıl 2-3 ay ailesinde kalabiliyorsunuz? Buna bunca zaman nasıl katlandın, o bile tuhaf. Çok şanslı adammış. 😁
Şanslı adam olduğu kısmına katılıyorum :) Ama farkında mısınız "fevri tepki" diyorsunuz. Sanki fevri tepki iyi bir şeymiş gibi...

tamam da kişilik bozukluğu olunca size olan tavri normal mi oluyor yada siz alttan almak zorunda mısınız hayır kesinlikle

kp nin hastalığının uzmani degilim ama her yapılan davranış icin buna siginiliyor ailesinde belli ki
Valla bilmiyorum KV ile KP 51 yıl önce evlenmişler, daha ben o zaman dünyada yoktum. 51 yıldır da boşanmamış kadın, adam fiziksel şiddet dahil neler neler yapmış. Bu çocuklar da bu evde büyümüş. Akıl sır erdirmek için kafamı yoramam.

Teşekkür ediyorum.
KP'in hastane tetkikleri vardı. Bir daha oraya gitmeyeceğim için boşuna tatsızlık uzamasın diye 2 hafta daha kaldım. KP özür diledi ama ben bir daha benzer şeyler yaşamak istemiyorum.
Eşimle konuştum. Ben dili ile o olayda çok üzüldüğümü ifade ettim. O da üzüldüğünü söyledi. Bir daha X şehirine yani onların yaşadığı şehire gitmek istemediğimi söyledim. O da anlayışla karşıladı. Seni zorlamam dedi. Yine de geldin destek oldun sağol dedi.
Böyle kolay hallolmasına çok sevindim abla, bence çok güzel idare etmişsin durumu. Ben seni hep aklı selim buldum. İnşallah eşin de bu gün söylediğini yaeın inkar edip seni üzmez de böylece kapanır bu mesele

Valla bilmiyorum KV ile KP 51 yıl önce evlenmişler, daha ben o zaman dünyada yoktum. 51 yıldır da boşanmamış kadın, adam fiziksel şiddet dahil neler neler yapmış. Bu çocuklar da bu evde büyümüş. Akıl sır erdirmek için kafamı yoramam.

daha iyi anlamak icin eski konulariniza baktım esinizin bosanma sebebi ailesi olabilir mi

daha once size geldiginde de memnun olmamis kp

napsaniz da olmaz yani kendi akil sagliginiz icin gorusmeyi kesin

esiniz niye bu kadar duskun hala anlam veremiyorum

ne is yapıyorsunuz eşiniz ne is yapıyor bu kadar uzun kalabiliyorsunuz

sorduk ama cevap yok
Sizi alıntıladım ama sözüm size değil yanlış amlamayın.
Ay herkes yaptığımız işi sormuş. Cevap yok cevap yok deniyor. Sanki çok gizli bir iş yapıyoruz. Konuyla çok alakasız bir şey yaptığımız iş. Yazayım da İlla deşifre mi olalım yani? Ben 2014 senesinde üniversitede araştırma görevliliği görevimden istifa ettim. O zamandan beri İngilizce Türkçe çeviri işi yapıyorum, ayrıca data analizi yapıyorum. Eşim de öğretmen ama serbest çalışıyor, kendi eğitim kurumunda online ders veriyor. Hadi deşifre olduk bari reklam da olsun İngilizce ders veriyor. Lazımsa yardımcı oluruz.

eh iyi tamam siz öyle yapardınız ben böyle yaptım. Herkesin doğruları kendine.
Aileci eşi kendini boşar diye korkan kadınlar da tepkimi başka türlü yorumlayamaz zaten.
Aileci erkekler bu toplumun kanayan yarası. Önemli olan sınırları çizmek, kuralları baştan koyabilmek. Bu insanın hayat kalitesini de yükselten bir şey, sana da tavsiye ederim abla. Ben eş ailesiyle böyle bir şey yaşamam. Öyle insanlar değiller zaten. Bir şekilde yaşarsam da susmam, o an çeker giderim. Kaybedecek neyim olur ki? Eşim yanımda durursa ne ala. Durmazsa da değerimi görmüş olurum. Bu direkt soğutur beni, yapı olarak böyle biriyim. Boşanma durumunda çok şükür bir mesleğim ve arkamda duracak, torununa divane olan, maddi durumu iyi bir ailem var. Bu konuda bel altı vuracağın son kişilerdenim. Zaten buradan bakılınca boşanma korkusu olanın kim olduğu da gayet açık. Hakaret yiyip evden kovulmasına rağmen dut yemiş bülbüle dönenin kim olduğunu düşünürsek… 🤷🏻‍♀️

Ay herkes yaptığımız işi sormuş. Cevap yok cevap yok deniyor. Sanki çok gizli bir iş yapıyoruz. Konuyla çok alakasız bir şey yaptığımız iş. Yazayım da İlla deşifre mi olalım yani? Ben 2014 senesinde üniversitede araştırma görevliliği görevimden istifa ettim. O zamandan beri İngilizce Türkçe çeviri işi yapıyorum. Eşim de öğretmen ama serbest çalışıyor, kendi eğitim kurumunda online ders veriyor. Hadi deşifre olduk bari reklam da olsun İngilizce ders veriyor. Lazımsa yardımcı oluruz.

desifre mi oldunuz yaptiginiz isi pek bilmem ceviri yapan bir suru insan vardır 😀 ders veren bir suru ingilizce ogretmeni de var bu işleri bir tek siz yapmiyorsunuz

bizim merakımız 2.5 ay kalabileceginiz nasil bir is olduğuydu

online çalışıyoruz da diyebilirdiniz israrla cevap vermeyince merak oluştu

Aileci erkekler bu toplumun kanayan yarası. Önemli olan sınırları çizmek, kuralları baştan koyabilmek. Bu insanın hayat kalitesini de yükselten bir şey, sana da tavsiye ederim abla. Ben eş ailesiyle böyle bir şey yaşamam. Öyle insanlar değiller zaten. Bir şekilde yaşarsam da susmam, o an çeker giderim. Kaybedecek neyim olur ki? Eşim yanımda durursa ne ala. Durmazsa da değerimi görmüş olurum. Bu direkt soğutur beni, yapı olarak böyle biriyim. Boşanma durumunda çok şükür bir mesleğim ve arkamda duracak, torununa divane olan, maddi durumu iyi bir ailem var. Bu konuda bel altı vuracağın son kişilerdenim. Zaten buradan bakılınca boşanma korkusu olanın kim olduğu da gayet açık. Hakaret yiyip evden kovulmasına rağmen dut yemiş bülbüle dönenin kim olduğunu düşünürsek… 🤷🏻‍♀️

eski konulara bakarsiniz zaten anlayacaksınız

konuyu dagitmak istemiyorum ama gercekten anlam veremiyorum mesela kp sinden taciz gordugu halde eşinin "ailesine düşkünlüğü ve yengec burcu olmasi " sebebiyle ayni apartmandan bile ayrilamayan kadın taniyorum

yani bu kisilik bozukluğu mu nedir hakketen biri aydinlatsin

Ay herkes yaptığımız işi sormuş. Cevap yok cevap yok deniyor. Sanki çok gizli bir iş yapıyoruz. Konuyla çok alakasız bir şey yaptığımız iş. Yazayım da İlla deşifre mi olalım yani? Ben 2014 senesinde üniversitede araştırma görevliliği görevimden istifa ettim. O zamandan beri İngilizce Türkçe çeviri işi yapıyorum, ayrıca data analizi yapıyorum. Eşim de öğretmen ama serbest çalışıyor, kendi eğitim kurumunda online ders veriyor. Hadi deşifre olduk bari reklam da olsun İngilizce ders veriyor. Lazımsa yardımcı oluruz.

abla benim a seviyesinde ingilizcem var sağol 😁

Şanslı adam olduğu kısmına katılıyorum :) Ama farkında mısınız "fevri tepki" diyorsunuz. Sanki fevri tepki iyi bir şeymiş gibi...
Ya her ailenin dinamiği farklı. Bazı şeyleri fevri davranmadan, ölçüp tartıp idare etmek gerekiyor. Evlilik bu değil mi zaten? Ama burada vereceğin fevri tepki seni haksız yapmazdı. Bu hayata elin delisini çekmeye mi geldin? Kim için? Onu düşündüğün kadar seni düşünmeyen eşin için. Sen saygısızlık edip ağzını açmadıysan o da el öptürüp seni iki hafta boyunca onlara maruz bırakmamalıydı.

Pasif olan eş mi kadının kendisi mi? Kadının gıkı çıkmamış ki. Kabahatli gibi el öpüp eve dönüşlerini beklemiş kocasına da rahatsızlığını dile getirmemiş bile :)
Eş pasif diye insan susarmi kendi hakkini aramaliydi.Asla donmemeliydi geri biletini alip kendi evine gitmeli ve bu firsati degerlendirmeliydi.

G gul2016 abla kapattır konuyu, bu adalım keselim tiplerin kayın aileleri genç ve henüz muhtaçlıktan uzak, senin yaşadığın durumu çözmeleri zor. Sen sorununu çözdün zaten, kapattırınca bildirim gelmez en azından kafan rahat olur.

Back
X