• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederim evden kovdu

G gul2016 abla kapattır konuyu, bu adalım keselim tiplerin kayın aileleri genç ve henüz muhtaçlıktan uzak, senin yaşadığın durumu çözmeleri zor. Sen sorununu çözdün zaten, kapattırınca bildirim gelmez en azından kafan rahat olur.
Teşekkür ederim. Nasıl kapatıyoruz canım?

G gul2016 abla kapattır konuyu, bu adalım keselim tiplerin kayın aileleri genç ve henüz muhtaçlıktan uzak, senin yaşadığın durumu çözmeleri zor. Sen sorununu çözdün zaten, kapattırınca bildirim gelmez en azından kafan rahat olur.
Çok haklısınız teşekkür ederim. Yani yaşı 80'e yakın, bir ayağı çukurda bir insanın karşısında verilecek tepki ile 50 küsür yaşında sağlıklı bir insana verilecek tepki bir olmaz. Ben bu kısmı iyi aydınlatamadım. Üstelik kayınpederim kanser tedavisi gördü, böbrekleri ve kalbinde sorun var, tansiyon hastası adam. Ertesi gün yapılacak tetkik de PET çekimiydi. Çok şükür ki temiz çıktı.

Son düzenleme:
Ben hariç o evde herkes tansiyon hastası (eşim dahil). Birine bir şey olurdu. Ayrıca sopaya sopa ile karşılık verince çok mu harika şeyler oluyor? Ertesi gün hastane tetkiki vardı. Eşim KV'mi başka bir hastaneye götürecekti ben de KP'e refakat edecektim. Bakın 2yıl önce o hastalanıp hastaneye yattığında (görümcem çalıştığı için) gündüzleri ben yanında refakatçı kalmıştım (geceleri eşim). KP'in ifadesine göre ben o kadar iyi bakmışım ki bu sefer yine beni istedi yanında. Hastalandığında apar topar atladık gittik. Şimdi sizce kim kaybetti? Ben 2haftamı kaybettim ama ömrümün geri kalanını geri aldım. Bakın sopaya sopa ile karşılık vermemek 'hadi bana tekrar vur' anlamına gelmiyor burada çünkü beni bir daha göremeyecek. Hiçlik nefretten daha ağır bir cezadır. Anlatamamış olabilirim ama anlayan anlamıştır. Ben 43 yaşıma kadar bu hayatta tek başıma mücadele verdim. Kimseye de eyvallahım yoktur.
Ben gerçekten merak ettiğimden sordum, daha öncede yazmışsınız çünkü ne olabilir ki bu kadar kötü diye düşünmüştüm ama sağlık sorunları olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Eşinizle konuşmuşsunuz sanırım ve tamam demiş çok sevindim sizin adınıza. Eşinizden, "77 yaşındaki babam senden özür diledi ya daha ne bekliyorsun" gibi bir tepki bekliyordum ne yalan söyleyeyim.

Hala sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Tek silip attığınız kendiniz oysaki. Çok garip eşinizin tavrı, sizin tavrınız. Ailenin egosu. Hayatımda yaşamadığım rezillik dediğim bir olaya böyle tavır alsam kendimi hiç affetmem. He birde bir daha görmeyeceğim kısmı da tabiki kandırmaca. Insallah bir dahaki sefere bu kadar sakin kalabilirsiniz. Bu eş ve aile ile akıl saglinizi kaybetmemeniz çok zor

Çok haklısınız teşekkür ederim. Yani yaşı 80'e yakın, bir ayağı çukurda bir insanın karşısında verilecek tepki ile 50 küsür yaşında sağlıklı bir insana verilecek tepki bir olmaz. Ben bu kısmı iyi aydınlatamadım. Üstelik kayınpederim kanser tedavisi gördü, böbrekleri ve kalbinde sorun var, tansiyon hastası adam. Ertesi gün yapılacak tetkik de PET çekimiydi. Çok şükür ki temiz çıktı.
Covid geçirdiği için akciğerinde leke kalmış ama bunu öğrenene kadar bir stres yaşadık doğal olarak. Adamın da pskolojisi bozulmuştur.
Konuyu kapatıyorum ama yazmadığım detaylar var. Alttan aldım doğru yaptım; idare ettim durumu ama yaşlı bir adamı neden affedemediğim de bu detaylar arasında.

Hala sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Tek silip attığınız kendiniz oysaki. Çok garip eşinizin tavrı, sizin tavrınız. Ailenin egosu. Hayatımda yaşamadığım rezillik dediğim bir olaya böyle tavır alsam kendimi hiç affetmem. He birde bir daha görmeyeceğim kısmı da tabiki kandırmaca. Insallah bir dahaki sefere bu kadar sakin kalabilirsiniz. Bu eş ve aile ile akıl saglinizi kaybetmemeniz çok zor
onun için bir daha görmeyeceğim. Herkes yerinde iyi olsun. Adam yaşlı, hoşgörebilirdin diyenler bile çıkabilir (gerçi çıkmadı). Anlatmadığım detaylar var o detayları da anlatsam iyice ortalık karışacak. Kimsenin bana hak vermeyeceğini sanmıyorum. Ben şu anda onun bunun egosunun peşinde değilim kendi ruh sağlığımı ve huzurumu koruma peşindeyim. Bir daha onların yaşadığı şehire gitmem olur biter. Herkes yerinde iyi olsun.

Bence daha önemli bir durum var. Evine gitmeyi istemeyip bayram babalar günü vs aramayı düşünmeniz sizde normallestiriyorsunuz. Ben istemesem kimse beni aratamaz da goturemezde. Bu cizgi önemli yiz göz olmamak için hemen suya indirmeyin yelkenlerinizi sizinle aranızda bir duvar olduğunu anlasınlar. Obsesif diye herşeye hakkı yok, obsesiflik belli bir takıntıdır iftira ve küfür takıntısı mi var? Herkese mi iftira atıyor küfür yağdırıyor? Sinir cizin elinizde bunun için sebep var asıl yarın başka olay olduğunda sınır çizmek istediğinizde eşiniz daha önce böyle olmadı demesin size.
Merhaba sevgili dostlarım,

Detaya girmek istemiyorum, hem deşifre olmamak için hem de anlatması çok zor, hatırladıkça elim ayağım titriyor. Daha önce kayınpederimle ilgili bir konu açmıştım (bu forumdaki ilk konum). Orada bazılarınız kayınpederimle ilgili olarak biraz ağır yorumlarda bulunmuştu. Meğer haklı yorumlarmış. Bu seferki ona benzer bir şey değil.

Kayın ailem bizden kara yolu ile 13 saat uzakta bir ilde yaşıyor. Kp’min Obsesif Kompulsıf Kişilik Bozukluğu var. Hayatı çevresine dar ediyor, ancak gerek eşim, gerek annesi ve tüm ailesi KP’in bu davranışlarını normalize etmiş haldeler. Üstelik eşim babasına hayrandır ve ailesine de çok düşkündür. Daha önce de başka bir konumda anlatmıştım. Evler uzak olunca bir araya gelindiğinde en az bir ay, bazen 2,5 ay bile kalındığı oluyor (genelde biz gidiyoruz) Tüm düzenim altüst oluyor, tam kendime geleceğim tekrar gidiyoruz. Ayrıca KP nedeniyle evde (sanırım sadece benim algıladığım, çünkü herkes alışmış) sürekli bir gerginlik ve mobbing havası var. Ayrıca adam çok asabi.

Hastalandığı için gittik (özetle sanırım covid geçirdi, ama test yaptırmadığı için bilmiyor). 6 hafta kaldık. Biz de covid olduk, atlattık. Sonra bir gün (detaya girmek istemiyorum) benim söylediğim bir şeyi “yanlış anlaması” sonucunda beni iftiralar ve hakaretler eşliğinde evden kovdu. Kendimi zor tuttum. Neticede Kv ona yanlış anladığını anlattı, tüm haksızlığına rağmen elini öptüm o da “özür diledi” ama hala kendini haklı görüyor.

Ben yarım asırlık hayatımda böyle bir haksızlığa ve rezilliğe maruz kalmadım. Kesinlikle hak etmediğimi düşünüyorum. Affedebileceğim bir şey değil. Sürekli o gerginlik ve mobbing havasını da bir daha solumak istemiyorum. Yani ben bir daha asla kayınpederimin evine gitmek istemiyorum. Telefonda konuşurum, bayramını, babalar gününü vs kutlarım ama bir daha evine gitmem. O da gelemez zaten sadece biz gidersek görebiliyoruz ama ben bir daha onu görmek istemiyorum.

Sorunum şu: Şu anda (bu olaydan 2hafta sonra kendi evimize döndük) sanki hiçbir şey olmamış gibi ortalık. Eşimle de bu konuyu bir daha konuşmadık (evimize dönmeyi bekledim). Terapistime sordum. Terapistim de şok oldu bu duruma, ve “bir daha gitme ama eşine de bir şey söyleme, tadınız kaçmasın. Gidileceği zaman sen başka program yaparsın, eşin tek başına gider gelir” dedi. Eşim benim tüm hayatımı ve programlarımı vb bilir, yani böyle bir bahaneyi yemez, hem biz şimdiye kadar hep beraber gittik onların evine. Şimdi, sessiz kalmak ve eşime hiçbir şey belli etmemek iyi bir fikir mi? Bu bana, eşime karşı, iki yüzlülük gibi geliyor. İçimde olanı biteni bilmeli mi? diye düşünüyorum. Yoksa bu “iki yüzlülüğe” devam mı etmeliyim, yani terapisitimin dediği gibi mi yapmalıyım?
n

Evinize gelen kpiniz için onun belirlediği saatte, dilimlenmiş domatesleri kahvaltı tabağına sıralı ve simetrik bir şekilde dizdikten sonra, yine söylediğiniz bir şeyin yanlış anlaşılması üzerine (Sadece saatin 10 dk erken olması mevzu) azar yiyip bir şekilde sakin kalıp alttan alabiliyor olabilirsiniz, bunu bugün kovulana kadar pek çok kez yaşamış da olabilirsiniz.

Belki cici gelin olasınız vardı, belki bir kaybın yerini doldurmaya çalıştınız, belki de bir çeşit onay ihtiyacı için yaptınız.
Ama gelip burada "Fevri tepki veriridim" tarzı konuşanlar ve tutumunuzu, eşinizi eleştirenler illaki olacak, çünkü herkesin bezinden paspas olmuyor.

Adam sizi evden kovdu sizde 2 hafta orada kaldınız? Ne kadar laçka ilişkileriniz var. Ben olsam eşime söylerdim gelmek istemediğimi. Demekki eşinizde de bir sorun var ki terapistiniz ondan saklamanızı önermiş.

Bunların hiç birisi bahsettiğiniz şeylerin kılıfı değil. Size saygısızlık yapamaz. O hakkı hasta ve yaşlı olması vermiyor.

Sizi alıntıladım ama sözüm size değil yanlış amlamayın.
Ay herkes yaptığımız işi sormuş. Cevap yok cevap yok deniyor. Sanki çok gizli bir iş yapıyoruz. Konuyla çok alakasız bir şey yaptığımız iş. Yazayım da İlla deşifre mi olalım yani? Ben 2014 senesinde üniversitede araştırma görevliliği görevimden istifa ettim. O zamandan beri İngilizce Türkçe çeviri işi yapıyorum, ayrıca data analizi yapıyorum. Eşim de öğretmen ama serbest çalışıyor, kendi eğitim kurumunda online ders veriyor. Hadi deşifre olduk bari reklam da olsun İngilizce ders veriyor. Lazımsa yardımcı oluruz.
Gerçekten şunu yazmasaydiniz bu zamana kadar anlattıklarınizdan sizin ev hanımı ve geliri olmayan ailesi vefat etmiş bir kadın olduğunuzu eşinizin de emekli olduğunu arada bir dusarlardaa çalıştığını ve ikinizin eğitiminin de ilkokul seviyelerinde olduğunu dusunurdum . Kusura bakmayın ekonomik özgürlüğü olan bir kadın iki buçuk ay başkasının evinde yaşıyor sanki orada yeme içmeye ihtiyacı var yazlık kışlık ihtiyaçlarını onlar karşılıyornus gibi onlar geliyor aylarca maaşlar birleşip geçinmeye çalışıyorsunuz ve kovulsaniz bile susmak zorundasınız çünkü bağımlısıniz gibi. Eşiniz elli yaşına gelmiş ailesini kurmuş ama hala ana baba ilgilisine ihtiyaç duyuyor. Yani siz eşinize ağzınızi açamıyorsunuz o ailesine ağzını açamıyorsunuz bir terapiste gidin gerçekten çift olarak ciddi sorunlarınız var. Adam ailesine siz adama bağımlısiniz.

onun için bir daha görmeyeceğim. Herkes yerinde iyi olsun. Adam yaşlı, hoşgörebilirdin diyenler bile çıkabilir (gerçi çıkmadı). Anlatmadığım detaylar var o detayları da anlatsam iyice ortalık karışacak. Kimsenin bana hak vermeyeceğini sanmıyorum. Ben şu anda onun bunun egosunun peşinde değilim kendi ruh sağlığımı ve huzurumu koruma peşindeyim. Bir daha onların yaşadığı şehire gitmem olur biter. Herkes yerinde iyi olsun.
Yani bozmamaya çalıştığınız huzurunuzu keşke eşiniz de düşünse . Siz bence de kendinizi kandiriyorsunuz ben tekrar gideceğinizden de malesef çok eminim. Belki bir kaç ay belki bir yıl sonra sırf kocaniza olan bağımlılığinizdan dolayı gideceksiniz.

Yani bozmamaya çalıştığınız huzurunuzu keşke eşiniz de düşünse . Siz bence de kendinizi kandiriyorsunuz ben tekrar gideceğinizden de malesef çok eminim. Belki bir kaç ay belki bir yıl sonra sırf kocaniza olan bağımlılığinizdan dolayı gideceksiniz.
Gitmeyeceğimi düşünüyorum ama ilk cümlenize katılıyorum, düşünse bile en azından benim kadar düşünemiyor.

Bunların hiç birisi bahsettiğiniz şeylerin kılıfı değil. Size saygısızlık yapamaz. O hakkı hasta ve yaşlı olması vermiyor.
kesinlikle vermiyor. hadi bir şeyi yanlış anladı, öfke kontrol sorunu var, bağırdı çağırdı neyse (neyse değil de hadi neyse, özür dilemiş falan) Yanlış anladığı şeyi (ki ona hala inanıyor) bir anlatsam hiç affedilir şey değil.... Anlatmadığım için de gerçekten kararlılığım anlaşılmamış olabilir. Dolayısıyla değil eşim, değil başkası tüm KK toplansa beni silah zoruyla oraya bir daha götüremez.

Son düzenleme:
Gitmeyeceğimi düşünüyorum ama ilk cümlenize katılıyorum, düşünse bile en azından benim kadar düşünemiyor.
Bence bu arada eşinizin babası klasik baba figürü işte . Malesef o kadar yaygın ki ülkemizde şımarık her dediği yapılmış erkek cinsel organına sahip olduğu için paşa gibi davranılmış birisi . İktidarı yetmiş bilmem kac yaşında hala devam ediyor. Eşinize sorun buna "saygı" diyorlardır kendi aralarinda . Bu şımartılmış bir adam sadece herkesi sindirmis pis herif kaç yaşlarına gelirse gelsinler biraz insan olamıyorlar geçmişte bunlardan dolu vardı

Bence bu arada eşinizin babası klasik baba figürü işte . Malesef o kadar yaygın ki ülkemizde şımarık her dediği yapılmış erkek cinsel organına sahip olduğu için paşa gibi davranılmış birisi . İktidarı yetmiş bilmem kac yaşında hala devam ediyor. Eşinize sorun buna "saygı" diyorlardır kendi aralarinda . Bu şımartılmış bir adam sadece herkesi sindirmis pis herif kaç yaşlarına gelirse gelsinler biraz insan olamıyorlar geçmişte bunlardan dolu vardı
Maalesef katılıyorum. Kafa yapıları farklı bir kere. Hani bunlara tepki versen tepkiyi de hatasını da anlamaz. Böylelerine ağzını açıp bir şey anlatmak istesen senin ne dediğini bile dinlemez, ağzını açmış olman yeter, "cevap vermek" mi? direk terbiyesizlik olarak nitelendirilir.

Maalesef katılıyorum. Kafa yapıları farklı bir kere. Hani bunlara tepki versen tepkiyi de hatasını da anlamaz. Böylelerine ağzını açıp bir şey anlatmak istesen senin ne dediğini bile dinlemez, ağzını açmış olman yeter, "cevap vermek" mi? direk terbiyesizlik olarak nitelendirilir.
Eski kafa Anadolu erkeği işte yani ailenin yapısı da belli umarım bir daha aynı şeyi yasamazsiniz

Back
X