- Konu Sahibi imporatogrly
-
canım yaş kaç olursa olsun akıl yaşı önemli olgunluk önemli geliniyle kendini kıyaslayan biri kaç yaşında olursa olsun olgunluğa erişmemiştir. Yada kendi gençliği ile seninkini karşılaştırdığında seni daha iyi görüyor ve haliyle kıskanıyor. Sana karşı üstün olmak istiyor şimdi yanında kalıyorsun ya ne olsa bana muhtaç gibi düşünüyor da olabilir senin üzüldüğünü görmek onu üzmez, o yüzden belli etme üzüntünü hatta üzülmemeye çalış bebeklerini düşün
Ben çocukken bir apartmanın 2.katında oturuyorduk.
Birgün babam dışarıdaydı, ben de çıkmak için pencerede yalvarıyordum.,
4 yaşında falandım sanırımi okula gitmiyordum henüz kesin.
Baktım babam izin vermiyor dışarı gelmeme, bir bacağımı sarkıttım camdan aşağı..
Madem izin vermiyorsun atıyorum kendimi aşağı dedim.
O zamanlardan varmış bşir tuhaflık bende..
Babam hiç panik olmadan "atla da her taraf kan olsun, hep kanlar aksın bahçeye" dedi..
Hemen çektim bacağımı içeri tabi, o gün bugün yüksekten bile korkuyorum vallahi..
Unutulmuyor, iz bırakıyor bu tür sözler.
Ama demeden de olmuyor..
Ben de ikaz ettim kendimi şimdi, yapmıycam bi daha diye.
Bakalım tutabilecek miyim..
öyle canım dua et sen Allah yardımcın olsun
Aslında dedeye kızdım ama bende diyorum kızıma aynı ipeğin dediği gibi hatta abartıp ders çalışmadığı zaman cahil kal dilenci ol bile diyorum ay çok vicdan azabı çektim şimdi öhöhöhöh
canım dmememiz lazım heleki anlıyorsa yavrularımız...
bazen tutamıyoruz işte ama bi başkasının söylediğini düşün yavruna nasıl için acıyo...
allah kimseye yaşatmasın...
Aslında dememiz gerekiyor. Yaptıklarının sonucunda ne olacağını bilmiyorlar. Daha anlayacakları yaşlarda 4-5 gibi serte kaçmadan belirtmek lazım. Çocuklar düşünmeden ve inatla hareket edebiliyorlar sonuçları da vahim olabilir. Mesela sürekli araba önlerine fırlayan bir çocuğa sonucunda ne olabileceğini az çok anlatmak caydırıcı olabilir. Sonucu ölüm bile olabilecek bir kazadansa kafan yarılır kolun bacağın kırılır demenin izi kalsın daha iyi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?