kayınpederim !

inat olsa eşini de göndermezdi.
sizi bu kadar önemsediklerini mi düşünüyorsunuz cidden?
beni değil benle olan sogukluk biraz etkiliyor onlari daha az gidiyorum hem oglunu daha az goruyor hem torununu ha aslinda benle alakali bir sey de degil kendi oglu da cok aramaz gitmez ama bence onlar benle alakali diye dusunuyorlar neyse cok buyutmemem gerekiyormus anladim

Ben bu "kayinaileden nefret edelim fakat beklentiyede girelim" olayini anlamiyorum. Yani madem adami sevmiyorsun, niye gelmesini bekliyorsun? Bu defa gelseydi "yok yüzü asikti oglusumun dogum gününde, nasil yapar bunu" diye konu açardin.

Yani kisacasi bu insanlar ne yapsa, gözüne batacakti.

Burdaki konulardada, gelinler kayin aileyi niye bu kadar taktigini bir türlü anlamiyorum. Mesafe niye konulmuyor? Adam gelmiyor iste, istedigin gibi dogum günü yaptin, daha ne istiyorsun? Adami bu yasinda degistirmeyecegine göre? Ki seni sirf açik oldugundan dolayi istemediler, ve halen onlarin pesindesin.

Ki derdin onlar degil, sirf esine göstermek "bak annenler ne kadar kötü". Bence bu hirsi birak. Sadece evliligine ve kendine zarar verir. Oglum olgum diyorsunda, en çokta oglun için umursamamayi ögrenmen lazim. Yani çoçugumun dogum gününde kp'er gelmedi diye dert etmem

oğlum için çünkü neticede babaannesi dedesi ve ben rezil olmus gibi hissettim
Böyle küçük meseleleri büyütmeyin. Çocuğunuzun dedesini siz sevmeyince o da sevemeyecek (ya da siz sevmesini istemeyeceksin) işler önümüzdeki 10 yılda dolup dolup boşalmayan sizin öfkenizin patlamasıyla huzursuz bir ev, annesi babasının babasından dert yanan (erkeklerin deyimiyle dırdır edip duran), bu nedenle mutsuz 10yaşındaki oğlunuz...
Hayal edin.
Hangisini isterdiniz..
Affetmek affedeni özgür kılar.
Neden zihninizi böyle yorasınız, affedin, özgür kalın.

Not. Rahmetli canım babam benim düğünüme bile gelmedi (aslında çok hasta olduğu için gelemedi). Yaşlılar gürültü patırtı kalabalık pek kaldıramıyorlar. Belki oğlunuzun dedesi, eşinizin babası, o yaşlı amca da gelememiştir.

doğum gününü sehir dışında yapmadım onların olduğu şehirde ailemizin şehrinde yaptım kimse beklemiyor da adami biliyorlar yani belki ben buyutuyorum ama hep bana karsi yapilan bir sey oldugunu dusundugum icindir belki yoksa hic umurumda degil pasif agresiflik diye bir sey de var ya bu oyle bir sey hic bir sey yapmadan da bazen insan insani sabote eder sinir eder. neyse sakinlesmeye calisicam ben de dediginiz gibi en guzeli umursamaz olmak gerekirse rol yapicam.
en guzelı umursamamak gormezden gelmek bırde bazı seyler zamanla oturur yerıne
zamana bırakın kısılıgınıze karakterınıze mudahale edıp laf soylemedıklerı surece ortada sorun yok
hem sız dedınız hıc bana kotu davrandıklarını gormedım sadece 1-2 laf duydum dıye
es tarafından aılesınden dıdısının dıdısından laf duymayan var mı ? bu her aılede mutlaka olur su sunu demıs bu bunu demıs bunlar onemlı degıl
aılenıze terbıyesızlık sıze namusunuza kısılıgınıze hakaret edılmedıkden sonra bunlar yasadıklarınız kucuk seyler .

oyuzden tepkınızı cok abartılı buldum

hanı herkese herseye kosan ama bırtek sız cagırdıgınızda gelmeyen bunu ısrarla yapan bırı olsa derım kı aman yasına basına bakmıyor cocuk gıbı davranıyor bosverın derım

ortada oyle bırsey de yok sız kendınız kurmussunuz bıraz fazla dusunuyorsunuz

genel anlamda kaba yobaz ve dusuncesiz insanlar olduklari icin..
🤔 kaba yobaz insanlar doğum günü kutlamaz 😂 gelsede kusur bulur çocuğumun doğumgününü zehir etti görgüsüz dersin kanımca 😅😂 biraz empati lütfen sevmesene saygı duy .. sonra detaylara takıl..

evet gitmezler gunah diye dusunurler falan ama bu insanlarin kibasina dugunune kostur kostur giden insanlar orda bir tuhaflik var o zaman ben de anlamadim durumu dugun seviyorlar heralde

İyi de zaten kaba ve yobaz insanlarsa onlarda doğumgünü anlayışı yoktur belki. Benim kızımı da doğumgününde halası falan aramadı mesela. Çünkü onlarda özel günlerde düşünelim abimi, yeğenimi olayı yok. Eşimi bile aramadıkları olmuştu doğumgününde . Alışık değillerse beklememek lazım yani

Böyle küçük meseleleri büyütmeyin. Çocuğunuzun dedesini siz sevmeyince o da sevemeyecek (ya da siz sevmesini istemeyeceksin) işler önümüzdeki 10 yılda dolup dolup boşalmayan sizin öfkenizin patlamasıyla huzursuz bir ev, annesi babasının babasından dert yanan (erkeklerin deyimiyle dırdır edip duran), bu nedenle mutsuz 10yaşındaki oğlunuz...
Hayal edin.
Hangisini isterdiniz..
Affetmek affedeni özgür kılar.
Neden zihninizi böyle yorasınız, affedin, özgür kalın.

Not. Rahmetli canım babam benim düğünüme bile gelmedi (aslında çok hasta olduğu için gelemedi). Yaşlılar gürültü patırtı kalabalık pek kaldıramıyorlar. Belki oğlunuzun dedesi, eşinizin babası, o yaşlı amca da gelememiştir.

ozellikle bu konuyu hic acmadim esime buyutmedim dirdir etmedim etmiycem sirf bu yuzden bizim huzurumuzu kacirmam ben isterim ve baannesini de dedesini de sevsin o durumda olmanin ne demek oldugunu bilirim arada kalmis cocuklardan biriyim cok acisini hissettim hala da hissederim biraz ofkeliyim sadece uzuldum biraz da hatta daha cok uzuldum siz anlatinca daha da kotu oldum basiniz sagolsun mekani cennet olsun insallah 🙁

mesele bunun bana inat yapilmis olmasi gormusum gormemisim umurumda degil yoksa o yuzden sinirliyim biyle bir seyde yaptigi icin ve nasil davranacagimi bilmiyorum yani ne yapmaliyim daha da mi soguk olayim gitmeyeyim mi ? sacma sapan bir davranista bulunmaktan da korkuyorum sinirden.
size inat yapıldığını kesin olarak biliyor musunuz? kayınvalidenize babam neden gelemedi diye sordunuz mu? ya da kayınpederi arayıp gelmedin baba inşallah hasta falan değilsindir iyi misin diye sordunuz mu? bundan ötesi kendi kafanızda kurduklarınız. boşuboşuna kinlenecek sebep aramayın, kin insanı çürütür yaşlandırır.

Şu cümle ile yaftaladığınız insanların
Doğum gününe gelmesini neden bu kadar dert ettiniz ki.

Kendinizle çelişiyorsunuz.

yobazlar ama neticede gorusuyoruz bir sıkıntı da yok gibi aramızda hafif bir sogukluk disinda gelmesinler demek de daha bi tuhaf olur heralde bana gore yobazlar kabalar tabi baskalarina gore bilemem

kayınvalidem geldi hiç telefonla görüşmeyiz ne onlar beni aradi bu zamana kadar ne de ben değişik bir ilişki hiç saygısızlık etmedim bu zamana kadar ama biraz soğuk duruyorum. ilk doğum günü olduğu için üzüldüm yapı olarak da ben sinirli bir insanım atamıyorum iki gündür üzerimden
Hem soguk duran sizsiniz hem de isyan eden sizsiniz. Sinirlenen de sizsiniz. Tamam kafaya takmaniz gayet dogal. Arayip konusmayi denesiniz kp le sorun nerde ki? Ilimli konustuktan sonra.

size inat yapıldığını kesin olarak biliyor musunuz? kayınvalidenize babam neden gelemedi diye sordunuz mu? ya da kayınpederi arayıp gelmedin baba inşallah hasta falan değilsindir iyi misin diye sordunuz mu? bundan ötesi kendi kafanızda kurduklarınız. boşuboşuna kinlenecek sebep aramayın, kin insanı çürütür yaşlandırır.

gorumcem geldiginde sordum neden gelmedi diye gelmedi bilmiyorum bosver gibi konustu sanki o da kizmis sinirlenmis gibiydi ben de bize kizdi alindigi bir sey mi var diye sordugumda yok dedi ama boyle degisik bir tavirla sanki inat oldugun dusunuyorum %90 sormadim oyle bi kayinpeder gelin iliskimiz yok malesef sormadim

ne kadar kibar hoşsunuz eşinin ailesi hakkında ne kadar güzel konuşuyorsunuz bir erkek çocuk annesi olarak hemde maşallah..

beni baslarda istemeyen hamileyken bir kere bile arayip sormayan evime hirsiz girip arabamizi caldiginda da hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye sormayip babamin emanet verdigi arabayla karakol karakol gezerken beni suraya dugune goturun diyen adam icin ne diyebilirim sizce bir de o zamanlar hamileyim

gorumcem geldiginde sordum neden gelmedi diye gelmedi bilmiyorum bosver gibi konustu sanki o da kizmis sinirlenmis gibiydi ben de bize kizdi alindigi bir sey mi var diye sordugumda yok dedi ama boyle degisik bir tavirla sanki inat oldugun dusunuyorum %90 sormadim oyle bi kayinpeder gelin iliskimiz yok malesef sormadim
yobaz diyorsanız belki bu genel olarak hoşuna gitmeyen bir durumdur, neticede eski insanlara doğumgünü vs şeyler değişik ve gereksiz gelebiliyor, kin tutmaya gerek yok olgunluğunuzu korursanız her zaman kazanan siz olursunuz.

beni baslarda istemeyen hamileyken bir kere bile arayip sormayan evime hirsiz girip arabamizi caldiginda da hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye sormayip babamin emanet verdigi arabayla karakol karakol gezerken beni suraya dugune goturun diyen adam icin ne diyebilirim sizce bir de o zamanlar hamileyim
Peki bişey sormak istiyorum. Böyle bir insanın evinize teşrif etmesi hakaten bu kadar önemli mi. Belli ki enerjiniz uymamış adam da gelmemiş.

Back
X