kayinpederime kirilmakta haksiz miyim?

isimzehra

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
142
15
318
Diğer
Merhaba arkadaşlar. Benim sikintim kayinpederim esimin ailesi biz aramazsak aramaz sormazlar.bugün kadar hic bir desteklerini de görmedik. Gelelim asil soruna esim kendi hatasiyla çok büyük borclara girmiş. İcralara kadar gittik. İssiz kaldi bi telefon bile etmediler ac misiniz tok musunuz diye ailemden geciniyoruz bir yildir.sorunum ise Esim o siralar da babasından 2.750 TL borç para almis. Hakkini yemeyin 1 sene istemedi ama artik istiyor ve biz hala evimize yiyecek dahi alamiyoruz. Bütün maaş
borçlara gidiyor. Belki yardim etmek zorunda da değil ama yine bi baba olarak bekliyor insan iste simdi kirilmakta haksiz miyim ben?

Kayınpederinizin ihtiyacı mı var o paraya? Yani insan oğlunun evine yiyecek alamayacak kadar zor durumda olduğunu bile bile borcunu ister mi bilemiyorum.

Evladi sonuçta zor durumunda tabiî yardim etmeli. Durumu iyi değilse bisey diyemem ama eger maddi durumu iyiyse yardim etmeli bence. Sonuçta siz dara düşmüşsünüz..

Durum bu kadar vahimken istemesi biraz vicdansizca.
Kırılmakta sonuna kadar haklısınız, açık açık suanda odeyemeyeceginizi söyleyin

Tabii ki haklisiniz, yiyecek bile bulamadiginizi soyluyorsunuz. Simdi size kimse yardim etmek zorunda degil diyenler cikacaktir. Cok kaale alip sinirlerinizi bozmayin. Yakini, tanidigi acken "kimse yardim etmek zorunda degil." diyenler benim gozumde cebinde akrep olan merhametsiz insanlardir.

Sizin yerinizde olsam ne yapar ne eder o parayi bulur, o insanlara bas egmezdim. Allah yardimciniz olsun, bir an once rahata kavusursunuz insallah.

safesiminde post: 37145989 .!.:
Eşiniz kırılmakta haklı olabilir de, siz hayırdır?
Bügüne kadar hiç bir desteklerini görmemişsiniz zaten. Birden bire ilgili ve payvarabacak değillerdi ya.
Elbetteki esimin de zoruna gidiyor. Ama içten içe üzülüyor bana belli etmemeye calisiyor. Ben kiriliyorum evet çünkü bi insan evladidimi da geçtim küçücük torunu zordayken nasil keyf varabilir
Eşiniz kırılmakta haklı olabilir de, siz hayırdır?
Bügüne kadar hiç bir desteklerini görmemişsiniz zaten. Birden bire ilgili ve paylaşıcı olacak değillerdi ya.

Eşinizin alkol problemi varmış, hatta tedavi ettirmeyi düşünüyormuşsunuz daha önceki senelerde, acaba babası parayı alkole yatırır diye vermek istemiyor olabilir mi?

Esimilis, post: 37146093, member: 588286"]Eşinizin alkol problemi varmış, hatta tedavi ettirmeyi düşünüyormuşsunuz daha önceki senelerde, acaba babası parayı alkole yatırır diye vermek istemiyor olabilir mi?[/QUOTE]
Esim alkolu birakti artik. Biz bütün maaşla borç oduyoruz para vermesini zaten beklemiyorum ama en azindan o parayi istemese çok rahatlayacaktik.

K.Pederiniz ihtiyacı olmadığı halde alacağını istiyorsa bu size bir uyarıdır.
Savurganlık falan yapıyor olabilirsiniz mesela. Gereksiz harcamalarınız var mı?
İhtiyacı olduğu için istiyorsa, napsın yani oğlundan istemeyecek de kimden isteyecek.

Çok s
ama
Evladi sonuçta zor durumunda tabiî yardim etmeli. Durumu iyi değilse bisey diyemem ama eger maddi durumu iyiyse yardim etmeli bence. Sonuçta siz dara düşmüşsünüz..

Almasa silinti çekmez öyle soyliyeyim

Elbetteki esimin de zoruna gidiyor. Ama içten içe üzülüyor bana belli etmemeye calisiyor. Ben kiriliyorum evet çünkü bi insan evladidimi da geçtim küçücük torunu zordayken nasil keyf varabilir

Yazdığınıza göre yorum yaptım ben umarım en kısa zamanda rahata erersiniz fakat eşiniz gerçekten durumu anlattı mı babasına bilmiyoruz ki? Bildiği halde parasını mı esirgiyor? Bilmediği için öylesine bir borç mu verdi de geri istedi? Erkekler aileden para isterken çok fazla ayrıntı vermiyorlar genelde. Yaptıkları hataları kabullenmeleri de daha zor oluyor. Herkes böyle değil biliyorum ama benim gördüğüm o, eşinizin kırılması zaten yeterince kötü, kırgınlığı yeter bir de siz ona manevi destek olacağım derken daha da üzmeyin ana-babasının durumuyla ilgili. Kırılmanızın duruma bir katkısı yok, beraber altından kalkacağız üzülme demenizin faydası var ama.

Bilemedim, durum icraya kadar gitmis, dogru düzgün yemek alamiyorsunuz, babasindan bile borç alip ödemiyor. Bu bir hastaliktir, yani hata felan degil. Yani burda hikayenin hepsi anlatilmiyor bence.

Bence esin her zaman para ile sorunu oldu ve ailesi bundan bikmis olabilir. Kim bilir zamaninda tüm aileden borç almis fakat hiç bir zaman geri ödememis. Bu tip insanlari çekmek biraz zor oluyor. Insan bazen o noktaya geliyor ki, artik patliyor. Babasida artik patlamis ve kendi parasini istemis olabilir.

Ben olsam hakli olarak parasini isteyen kisiye kirilmam. Parayi bu kadar savuran, ondan dolayi evimde ekmek bile yiyememenin nedeni olan esime kizardim. Hatta kizmak ile kalmaz, kesin tavir alirdim ve bosanma karari alirdim.

Zor durumda olan biri degil . gayet rahat yasantisi almasa silinti çok çekmez yani
O zaman tabii ki haklısınız kırılmakta. Hatta bence kırılmakla kalmayıp iki çift te laf edin. Ne varsa kız ailelerinde var, evlatlarının hep arkalarındalar. Erkek aileleri anca sömürürler. Elde malın varken hoş tutarlar, elde birşey kalmayınca foss.

Normalde kimse yardim etmek zorunda degil derim ben ama sizin durumunuz cok cok kotuymus eve yiyecek almakta zorluk cekerken onlar nasil seyirci kalabiliyor anne babalar birazda boyle gunler icindir yasi kac olursa olsun koruyup kollar evladini .. hakli bulmasamda belki kayinpeder soyle dusunuyodur madem zorda kalacak yapmasaymis okadar borc yaptida o paralar nereye gitti hani ardini ben mi toplucam bu sorumsuzlugun diyebilir ..

[VallaRa_, post: 37146024, member: 154643"]Durum bu kadar vahimken istemesi biraz vicdansizca.
Kırılmakta sonuna kadar haklısınız, açık açık suanda odeyemeyeceginizi söyleyin[/QUOTE]

Valla canimi alacak hali yok ama taksit taksit odicem başka turluu odeyemem zaten

Pesin veremem ama yemeyip icmeyip odicem tabiki

kulitta, post: 37146138, member: 109115"]K.Pederiniz ihtiyacı olmadığı halde alacağını istiyorsa bu size bir uyarıdır.
Savurganlık falan yapıyor olabilirsiniz mesela. Gereksiz harcamalarınız var mı?
İhtiyacı olduğu için istiyorsa, napsın yani oğlundan istemeyecek de kimden isteyecek.[/QUOTE]
İhtiyaci yok genelin üstünde bi maasi var evet o silinti da olsa ben de oğlundan istemicekte kimden isticek derdim

Hakli
s Haklisiniz. Esime destek oluyorum tum gucumle kayinvalidem biliyo durumu kayinpeder de biliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…