kayinpederime kirilmakta haksiz miyim?

Evet affet
Affetmezdi ama pisman oldu borclarini oduyor ayni seyleri tekrar yasmam zaten tek bi sans verdim ben ona

Bir baba ve annenin gorevi nedir? Evlatları acken midelerini doldurmak mi? Yavrusu uzgunken daha da uzmek mi?
Yok ya lütfen böyle dusunenler, çocuk yapmayin. Insan, evladi iyi yerlere gelsin diye ugrasiyor.
Yazik ya. Yazik boyle insanlar oldukca insanligimdan utanıyorum.
Ama gösteriş olsun diye etrafa sacarlar da öz be öz evlatlarini aç açıkta birakirlar...!!!

Kesinlikle benim derdim o parayi ödeyip odememek değil. Evladina olan duyarsizligi ne demek ya büyük konusmiyim ben rahat yasarken benim çocuğum zor günü olacak evlat sevgisi o kadar basit değil zaten sahip çikan bir baba olsaydi evladi boyle olmaz di kimbilir sürekli borç istese amanna kolay kolay babasından bisey istemez benim Esim

Allaj yardimciniz olsun. Mecbur el birliği verip çalışıp odeyin. Onun vicdanı yoksa siz bir sey yapamazsiniz. Birbirinize destek olun.
Allah borclardan feraha cikarsin insallah.

Kendi aileniz yardım ediyor mu peki size.

Allaj yardimciniz olsun. Mecbur el birliği verip çalışıp odeyin. Onun vicdanı yoksa siz bir sey yapamazsiniz. Birbirinize destek olun.
Allah borclardan feraha cikarsin insallah.
Amin cok teşekkürler o kadar içten anladiniz ki beni borcumuzun arkasindayiz babasına bile vermeyelim demedim zaten vericez de Esim hayali olabilir ama kimseye borç takmadi bundan eminim

Evet onlarin
[QUOTE="ahu_nur, post: 37147371, member: 1248borcun
ndi aileniz yardım ediyor mu peki size.[/QUOTE]
Evet onlarin destegi olmasa altindan kalkamazdik zaten bu borcun
Ama insanin babamin durumu kayinpeeimin ki kadar rahat degil

Eger paraya ihtiyaclari yoksa , ve bu miktari istiyorlarsa evet haklisin.

Ama belkide esin surekli , para SIKINTISI olan birisiydi ve onlarda artik istiyordur.
Yani kendine gore haklisin evet , ama borc iste alininca verilmesi gerekiyor bu babasi bile olsa eger borc olarak alinmissa soz vermisse , evet vermesi gerekiyor..
Ben kardesimden bile borc alsam , zamaninda vermesem rahatsiz olurum, o istemese bile.

Esim
Esim ilk defa istemis askerde bile istememis evet kardeş ayri baba ayri bizde vermiyelim demedim vericez tabiki ama bi baba olarak bizi düşünmesini beklerdim eşini okutmamis evlenmesi için bisey yapmamis ne. Bilim bari zor günün de babam var diyebilseydi

kırılmakta haklısın.
eşinin kendi hataları olmuş borca batmış.
senin ailen büyüklük göstermiş yardım elini uzatmış.
kayınpederin de vicdansızmış gerçekten.durumunuzu bile bile borç istenir mi.
söyleyin açıkca şu durumdayız evi zor döndürüyoruz destekle.
biraz daha müsade et diyin.
eşin düzeltmek için gayret içerisindeyse buna en çok kendi ailesi destek olmalı.
mecbur değilleri filan anlamam ben.ana babaların da ana babaları vardı değil mi.
onlara da kendi ana babaları yeri geldiğinde destek oldular.
keyfi giderler için olan beklentilere karşıyım kesinlikle ama sizin durumunuzda siz bir yuvayı kurtarmaya çalışıyorsunuz,ayakta durmaya çalışıyorsunuz.bunu bilip o ana babanın da elinizden tutması gerekir.
eşin gerçekten bıraktı mı alkolü bu arada.ailesi ona bu konuda güvensiz de olabilir.

Ben olsam bir daha zor gider yüzyüze gelirdim onunla..
Nasıl bir merhametsizlik bu oğluna yaptığı...
İnşallah Allah sizi ona muhtaç etmez.
En kısa zamanda feraha çıkarsınız hem borcunuzu öder hem de kimseye muhtaç olmazsınız..

Kırılmakta haklısınız, siz bu kadar zor durumdayken kalkıpta o parayı istemesi çok insafsızca. Eşiniz kayınpederinize "baba parayı ödeyeceğim ama şu an ki durumumu biliyorsun eve yiyecek erzak alamıyorum acil bir durum yoksa elim biraz genişe çıkınca ödesem" desin. Bu arada bazıları da tutturmuş yardım etmek zorunda değil diye, bu kadar zor durumdaysa yardım etmek zorunda nasıl ki bir evlat anne babasına ihtiyacı olduğu zamanlarda yardım etmek zorundaysa anne-baba da evladının zor gününde imkanları el verdiğince yanında olmak zorunda.

tabi kırılır iinsan ben kırıldım hatta çok gücendm oglunun borcu varken necisiniz demediler hatta icrada gelse benden size kırık igne yok dediler şimdi borç harç bitti o zamanlar ailesine kırılan eşim noldu herşeyi unuttu şimdi ailesinden iyisi yok ha bu ara benim ailem topladı arkamızı annem babam ben tam rahata erecek zaman onların yuvmaı bozmalarıyla ugraşıyoroum canım çok yanıo ama allaha havale etmekten baska çarem yok benim eşim nankör çıktı umarım seninkide çıkmaz cnm

Her doguran ana olamadiqi gbi herkeste baba olamiyor iste..Allah yardimcnz olsun ins..en yakin zamanda borclarinizi öder ferahliqa kawusursunuz ins.

Ben bu konuda yorum zor yaparim. Kayinpederi de dinlemeden kotu diyemem.
Buyuk amcam esin gibi parasini sacma sapan savurur sonra ekmek bulamiyoruz diye aglamakli arar. Bir verirsin gelmez iki verirsin gelmez. En son babam kendi gecimini dusunur "yeter artik esek kadar adamsin ben mi bakicam sana ode borcunu" der ve babam kotu olur.

ilk önce eğer bu k.pedere borç meselesi ilk defa olduysa haklısınız. ama defalarca borç alıp sağdan soldan süründüyse, babası burnu sürtsün istemiş olabilir. o zaman babası kesinlikle haklı....

sizi bilmem ama çevremde bu durumda olan çok kişi var. hatta bir akraba sürekli hacizdi, ceza eviydi deyip birileri kurtardı onu. onlar ne yapıyor şimdi. evde yok yok diye gezip LCD tvler, telefonlar, tabletler, sınırsız internet paketleri. çocuklarına 3-4 takım formalar... neler neler... halen paramız yok açız diye sağdan soldan para istiyorlar. ki borç bile değil.

bir başka arkadaşımın ailesinin milyarlarca borcu var. kız çalışıyor kardeşleri çalışıyor. annesinin maaşı var. ama bunlar borcu bitmiyor. neden? kız gezmelerde oğlanlar barlarda. kıyafetler markalı. ee borç biter mi....

neden yazıyorum bunları. belki siz böle değilsiniz. ama çevrede o kadar çok ki. artık oğlunun gerçek durumunu bilemeyen insanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…