Kayınpederimin bize olan borcunu ödememesi

tatlicadi140

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
175
0
46
İzmir
kızlar ben 1,5 yıl önce kayınpederime 2.500 tl borç verdim mecruben asla isteyerek değil
kendi altınımı bozdurdum verdim....şu anda hamileyim ve doğumuma 1 ay kaldı
her fırsatta kayınvalideme paramızın olmadığını ve babanın bize o parayı vermesi
gerektiğini söylüyorum ama verir inşallah diyip konuyu kapatıyor.eşimde söyledi babasına
halletcem demiş ama bu kadar zaman geçti hala tık yok...size sorum sizce ben ne yapmalıyım
diyelimki paramı vermediler nasıl bir tepki koymalıyım zaten aramız iyi değil hiç sevmiyorum onları
ama eşimin hatrına katlanıyorum..

kızlar ben 1,5 yıl önce kayınpederime 2.500 tl borç verdim mecruben asla isteyerek değil
her fırsatta kayınvalideme paramızın olmadığını ve babanın bize o parayı vermesi
gerektiğini söylüyorum ama verir inşallah diyip konuyu kapatıyor.eşimde söyledi babasına
halletcem demiş ama bu kadar zaman geçti hala tık yok...size sorum sizce ben ne yapmalıyım
diyelimki paramı vermediler nasıl bir tepki koymalıyım zaten aramız iyi değil hiç sevmiyorum onları

Eşin istesin sen çok üsteleme aranız daha da kötü olur keyfin kaçar boşu boşuna , babasını alsın karşısına konuşsun ihtiyacımız var şu tarihe kadar die.
İnşallah verirler eşinin ailesi ne de olsa saygıda kusur etme sen boşver

İstenilen tavır konulsa da vermeyen insan vermez canım Yüzsüzlük düşünce yokk ki Bide bebeğin olcak inşalah verir ne diyim :44:

bence sen muhattap olma cnm sonuçta gelinsin eşin istiyorsa istesin ama vereceklerini sanmıyorum birde verebilecek durumu varmı ?belkide ondan geçiştiriyorlar

Ben de nişanlıyken hayınvalideme bana göre iyi bir miktar borç vermiştim. Daha konusu bile açılmadı eşimin haberi yok ahh ah...

eşim söyledi babasına bende söyledim k.valideye ama üzerinde durmuyorlar.
isteseler verebilirler sonuçta borç bu üstelik evladından değil gelininden alıyorsun sen:((
benim tavır dediğim vernmezlerse tamamen bütün bağlarımı koparıcam hatta çocuğumu bile
göstermek istemiyorum o kadar. çünkü onlar beni ve bebeğimi zaten düşünseler birşey alırlar yardımcı
olurlar yada hiçbirşey yapmasan bile borclarını öderler.bu konuda tavrım bumu olmalı offf çok canım sıkılıyor
kızlar ya allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın

şöyle anlatayım k.pederimin bahçeleri var ve başçede kullandığı arabası
ama zamanında arabayı eşimin üzerine yapmış ama eşim asla kullanmaz arabayı zaten kamyonet
bahçede babanın serseri arkadaşlarından biri arabayı alıyor kaza yapıyor sigorta masrafı karşılıyor
fakat yüzyüz hatalı olunduğu için sigorta parayı geri istiyor ama baba ödemiyor kaza yapan adamda
param yok diyip kenara çekiliyor sigorta eve haciz gönderiyor ve araba eşimin üzerine
olduğu için bu haciz bize geliyor bizde eşimle mecburen hacizi kapatmak için ben,im 2 bileziğimi
bozdurup ödüyoruz güya geçen sene yılbaşında vericem dedi k.peder ama vermedi konusunu bile açmadı
olay bu kızlar yani resmen sokağa atılan bir para sarhoşun teki bahçedeki arabayla kaza yapıyor
bize giren giriyor

bence bu dediğin tepkiler çok fazla.sakın yapma derim.eşine söyle konuşsun ama vermezlerse yapacak bir şey yok.bu dediklerini yaparsan hatta sadece kavga bile çıkarsan eşinle huzurun kaçar.herhalde aile huzurun 2500 liradan daha değerlidir.

bende kp 2 ay once yanı 1 aylık elvıyken ceyrek altın bozarak borc verdık
hala ses seda yok :S

Niye altınını bozup TL olarak veriyorsun ki
Altın olarak vermen daha mantıklı
Üzerinden 1,5 yıl geçmiş, o zaman ki 2500 ile şimdi ki 2500 aynı mı ?

Neyse al da TL olarak al
Onlarda ne vicdansız torunu doğacak, borçları olmasa bile insan ne lazım yardım edelim mi diye sorar

Sen karışma bence eşin halletsin
Sen kötü gelin olursun sonra ama oğullarına birşey diyemezler

of ya okuyunca aklıma geldi ne güzel unutmuştum oysa

6 sene önce kayınpederime 2 bilezik verdim zorla hemde:5::5:

taşıdığımız bi genetik hastalıktan ötürü hamileleğim de bi çok tahlil gerekti hemde hepsi yurt dışında yapılacaktı o zamanki tahliller 5 bin lira felan tutuyordu.

bizde ise kuruş para yoktu ama borç çoktu çünkü kayınvalidemgil bana hiiç bir eşya almamışlardı ve biz her şeyi sıfırdan yapmak için kredi çekmiştik..

o dönemde ağbim bi iş yeri açtı benide yanına aldı hem sistem oturana kadar yardım et hemde para biriktir tahliller için diye gecemi gündüzüme katıp 6 bin lira para biriktirdim onuda bilezik yaptım karlı olsun diye.eşimede söyledim kimse bilmesin diye..

o dönem kayınpederimin borçlu olduğu adam şıkıştırınca eşim babasına bizde bilezik var verelim demiş.:47::47:

eşime kızdım her an hamile kalabilirim tahliller ne olcak baban o parayı ödeyemezse napıcaz felan filan hallederiz öder dedi durdu.aynı şeyi kayınvalidemede dedim durdum ama

derken hamile kaldım eşimi sıkıştırdım baban parayı versin diye ama nasıl verecek adam da para mı varki bugün konuşurum yarın konuşurum derken sonuç ne oldu pekii eee babamda paramı var nasıl versin oldu.

gittik tıpış tıpış kredi çektik borç üstüne borç ödedik.

ha onun üstüne eşim babasının başka bi borcunu kapatttı ,halende kredi kartını kapatıyor.:19::19:

ha biz ne haldeyiz dersen çalıştığım için artık sürünmüyoruz:1::1: korkumdan altında alamıyorum.

dip not:o bileziklerin üstüne sürahi sürahi soğuk su içtim..

neyseki eşimi seviyorum iyi bir eş,iyi bir baba yoksa ne olurduk bilinmez

of ya okuyunca aklıma geldi ne güzel unutmuştum oysa

6 sene önce kayınpederime 2 bilezik verdim zorla hemde:5::5:

taşıdığımız bi genetik hastalıktan ötürü hamileleğim de bi çok tahlil gerekti hemde hepsi yurt dışında yapılacaktı o zamanki tahliller 5 bin lira felan tutuyordu.

bizde ise kuruş para yoktu ama borç çoktu çünkü kayınvalidemgil bana hiiç bir eşya almamışlardı ve biz her şeyi sıfırdan yapmak için kredi çekmiştik..

o dönemde ağbim bi iş yeri açtı benide yanına aldı hem sistem oturana kadar yardım et hemde para biriktir tahliller için diye gecemi gündüzüme katıp 6 bin lira para biriktirdim onuda bilezik yaptım karlı olsun diye.eşimede söyledim kimse bilmesin diye..

o dönem kayınpederimin borçlu olduğu adam şıkıştırınca eşim babasına bizde bilezik var verelim demiş.:47::47:

eşime kızdım her an hamile kalabilirim tahliller ne olcak baban o parayı ödeyemezse napıcaz felan filan hallederiz öder dedi durdu.aynı şeyi kayınvalidemede dedim durdum ama

derken hamile kaldım eşimi sıkıştırdım baban parayı versin diye ama nasıl verecek adam da para mı varki bugün konuşurum yarın konuşurum derken sonuç ne oldu pekii eee babamda paramı var nasıl versin oldu.

gittik tıpış tıpış kredi çektik borç üstüne borç ödedik.

ha onun üstüne eşim babasının başka bi borcunu kapatttı ,halende kredi kartını kapatıyor.:19::19:

ha biz ne haldeyiz dersen çalıştığım için artık sürünmüyoruz:1::1: korkumdan altında alamıyorum.

dip not:o bileziklerin üstüne sürahi sürahi soğuk su içtim..

neyseki eşimi seviyorum iyi bir eş,iyi bir baba yoksa ne olurduk bilinmez

konu sahibi de içecek gibi..

canim oncelikle altin degilde para olarak vermen kotu olmus ama en azindan gramini hatirliyorsan atiyorum 50 gr varsayalim kayinvalidene de ki '' benim 50 gr bilezigimi ne zaman odeyeceksiniz?'' sonra onu bol belki tek seferde veremez ama taksitle verir mesela de ki her ay 10 gr alsaniz hem sizi zorlamaz bende rahat ederim bebek geliyor de taksit makul gelir ve oderler insallah hani tek seferde zorda bolunce belki odenir diyorum insallah

Aynı benim durum oldu sanırım.Kvdem 1 bileziğimi aldı hala konusunu bile etmez.Sanırım bende üstüne 1 bardak soğuk su içmem gerekiyor.

Back
X