- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.475
- 548
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Bende böyle düşünüyorum tabi ki tek başına yapilmadi bu çocuk erkek de sorumluluğu olabildigince ortak almalı ama benim babam hastaysa da eşim de çocuğumuzu idare edebilmeliAynen Tabi ki cocuk bakmak anne babanin ortak gorevi. Kadin calismiyorsa bile eşinin destegi gerekli ve önemli. Ama dunyanjn bin türlü hali var. Gunun birinde tek basima kalsam bu cocuga bakabilir miyim sorusuna evet cevabi veremeyen cocuk yapmamali. Allah korusun ama yetiskin insanlariz. Insanlar nelerin ustesinden geliyor.
Biraz bencilce düşünüyorsunuz..Soracak olanlara yazayım eşim ben ameliyat olunca izin amışti ondan önce de karantina dolayısıyla gidememişti babasi kaza gecirip yine izin alınca isten cikardilar biraz da şu an issiz olmasından dolayı orada isi yok nasil olsa gelsin diye bakiyorlar demek ki yoksa illa ki biri ayarlanırdi bir üst katta kayinbabamin kardeşi yasiyor
Ne kadar bencilsiniz. Sizin can sıkıntınızdan daha önemli bir durum var ortada. Tamam siz anne/babanızın ihtiyacı olursa kocanızı bırakıp gitmez veya yatılı kalmazsınız artık rahatınıza nasıl gelirse. Bu süreç böyle gidecek ama kayınpederiniz sağlığına kavuşana dek ister kabul edin ister etmeyin etmeyin
Böyle bir konuyu sorun edemezsiniz zaten.Nasil okuyorsunuz ben gitmesin demiyorum tabii ki gidecek sorun edecek olsam bunu esim orada kalayim dediginde söylerdim sadece bu sürec aylar sürecek nasil olacak diyorum
Sizde kendi evinizdeki işleri bitirip yanlarına gidin hem eşinizi görmüş olursunuz hem de bir nebze destek olursunuz yemek yapın ya da kayınvalidenize moral olun. Ben şu kafayı anlamıyorum kusura bakmayın uygun gelmeyebilir saygı duyarım ama, sırf eşin ailesi diye böyle merhametsiz, böyle yabani olunmasına hiç anlam veremiyorum. Neyin egosu bu herkes için değil ama bazı kadınlar eşinin ailesiyle bir sorunu olmasa bile varmış gibi triplere girip o insanları kültürüyle, yaşam tarzıyla, düştükleri kötü durumlarla alay edip hor görüyor. Bir eve gelin gittiğinizde hemen olmaz ama zamanla o evin gelini değil kızıymış gibi bir yerde görün kendinizi. Yüksekten bakmayın insanlara. İnsan kendini nerde görürse oradadır. Olduğunuz yerde emanet durmayın.
Eşiniz ailesinin zor zamanında yanında olmayacaksa terk etsin bu diyarı. Aile böyle bir şey düşen kaldırılır. Arka dönülmez.
Özleyen seven insan eşinin bu zor zamanında yanında arkasında olur.
Gerçekten imkansız değil karşıdaki ailenin tutumunu öğrendikten sonra içlerine sızmak aslında çok kolay. Ayıya dayı hesabı yapmak gerekiyor bazen.güzel bir yerden bakıp güzel bir bakış açısıyla yazmışsınız, takdir ettim açıkçası, zor ama imkansız değil.
Bu kadarını bile düşünemeyen bir insanın enpatisini yapamam valaarkadaşlar, kadın belli ki bunalıp yazmış, yol yordam istemiş, peşin hüküm verip yargılamayalım, yazarken biraz daha empati lütfen..
Mesele kocayı özlemek değil dostum, kocanın ailesinin yanında olması, onlarla ilgilenmesi... leyloş dururken babayla ilgilenmek ne demek...Kocayı özlemek muhabbeti ne ayrıca ya?
Birkaç gün az görünce ne oluyor yani?
Koca sevgisi değil görmemişlik sadece.
Şu cevabın alnı olsa da öpsemTabi karısının yalnız sıkılması ve ev işlerini idare edememesi babasının ölümden dönmesinden ve yardımsız yürüyememesinden çok daha önemli...
sizde bir süre kendi ailenize gitseniz, bebişede, sizede değişiklik olur.11 gün önce benim kayınpederim 2.kattan düştü 10 tane kaburga kemigi kırıldı akciğeri yırtıldı 3 gün yogun bakımda 5 gün normal serviste kaldı hayati tehlikesi yok Allaha şükür p.tesi günü eve çıktı doktor demiş ki belinde omurilikte bir sıkıntı yok yavaş yavas gitmek kaydıyla destekle lavabo ihtiyacına gidebilir bezlemenize gerek yok.K.validem sadece kendisi götüremiyor korse olmasina ragmen kayinpederim kendini toplayamıyor cok canı yanıyor bu yüzden eşimin de koluna girip yardım etmesi gerekiyor ikisi zor götürüyorlar diyebilirim.Esim bana bir süre annemlerde kalalım dedi ben de kabul etmedim kayınvalidemle anlaşamıyoruz çünkü eşime söyledim sonra tamam o zaman ben orada kalayım dedi.Orada kalıyor arada eve geliyor kızımızi seviyor gidiyor ayni sokaktayız zaten ama sürekli bir seylerle tek basıma bas etmekten yoruldum kızım zor bir bebek zaten ev aldi basinı gidiyor yapamiyorum bir iş. 4 duvar arasında kaldik kar da yagdi ya eve tıkıldık canımız sıkıldı ben de daha yeni göz ameliyatı oldum anca toparladım esime gel artık akşamları bari kal desem anlayışsızlik mı etmis olurum ? Ya gitmesin demiyorum ama günde 10 dk esimi görmek de istemiyorum Cünkü bu süreç 10 15 gun degil aylar sürecek kolay iyilesmeyecek
Gerçekten imkansız değil karşıdaki ailenin tutumunu öğrendikten sonra içlerine sızmak aslında çok kolay. Ayıya dayı hesabı yapmak gerekiyor bazen.
Leylosun derdi kesinlikle o zaten.Mesele kocayı özlemek değil dostum, kocanın ailesinin yanında olması, onlarla ilgilenmesi... leyloş dururken babayla ilgilenmek ne demek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?