slm bende evlı bı bayanım soyledıklerın ınankı bende bırseyler anımsattı ve senınle paylasmak ıstıyorum... bende evlenmeden once kapalıydım hatta severek evlnmstık esımle sevgılıyken basını acsana yada baska seylr sylerdı hatta basım acıkta gezmıstık bırak kıyafetıme karısmayı hıcbırseyım agzını acmaz ses cıkarmazdı nısanlandık yıne ıdare ederdı ve nısanın son gunlerıne dogru esım oyle bır degıstıkı anlatamm tavır sınırlı sozler ne arasan suan 3senelık evlıyız ve ınankı bunaldım resmen hayatımı kısıtlamaya calısyor kendımı kole gbı hıssedyrm bazen ve bu benı bunaltıyor aıleye gelınce bızde senelık 15gunluge aılesnın yanında oluyrz ama bıde bana sor 15 gunu herseye yapılan davranıslarıma gıyınısıme karısıyrlar bıde hemsı baya buyukler buyutmeye calısylr anlıycgn bı cocuk muamelesı goryorum ama ıslerıne gelıncede kendılerı yapmaz bana yaptrylr cogu seyı dıycegım şu ki keske bende senın kadar sanslı olabılseydım de bır defa zaman gecırseydım ınankı bu davranısların bırını nısanlıyken bana yapmıs olsalardı bu dugun bu evlılık asla olmazdı bence ıyı dusun benım ozgurluk anlayısım cok farklı bırı sak yapsa bıle aa benı kısıtlıycak dıye korkyrm hemn ve herseyden vazgeceblrm oyuzden karar senın ınankı okadar gurur ıncıtıcı uzucek seyler le karsılasıyrsn kı bu zamanları cok ararsın moralını bozma yınede umarım yaptıgı yanlısı fark eder nısanlın.
Hanımlar merhaba, yazdıklarınızı şimdi okuyabilme fırsatım oldu.. Hepinizin tek tek yorumlarını okudum, allah razı olsun hepinizden derdime ortak olmuşsunuz sizde. Öncelikle şortumun boyutu fazlasıyla merak konusu olmuş, şortumun boyutu http://e1207.hizliresim.com/z/k/9t9vu.jpg tam olarak buna yakındı. Bu arada bi çoğunuz "aile büyüklerinin yanında öyle giyilmez, yaşlı başlı insanlar rahatsız olmuşlar" vs vs demişsiniz. Benim kayınvalidem ve kayınpederim henüz çok gençler, ve ben onları bildim bileli hep çok rahat bi aileydiler, mesela nişanlım bu yaşında bile babasının karşısında rahatça koltuğa yayılır, ayaklarını uzatır. Aynı şekilde kayınpederimde öyle. Kısacası kimseden çekinme duyguları yok.
Ben de bunca zaman onların rahatlığına güvendim de rahat davrandım her konuda. Mesela bacak bacak üstüne atarım inanın aileden kimse takılmaz bacak bacak üstüne atmama.. Diyorumya son derece rahatlar..
Giydiğim şortta abartı bi kısalık göremiyorum ben, hava çok sıcaktı ve ben öyle bi şort giyinmeyi tercih ettim ama diyorumya işte giymemle olay çıkması bir oldu... Zaten tutucu bi aile olsalardı o şortu giymeye cesaret edemezdim, bu da demek oluyor ki ben onların rahatlığından çok yüz bulmuşum, onların rahatlığına alıştığımı farketmişler şimdi de bu durumdan rahatsız olup kendimi biraz geri çekmem için beni korkutmaya çalışıyorlar gibi geldi bana...
Bu arada benim nişanlım çok kıskançtır, daha önceki yazılarımı bilenler "bu kadar kıskanç bi adam nasıl olur da giyim tarzına karışmaz" şeklide yorumlar yapmışlar.. Nişanlım benim giyindiğim hiçbişeye laf etmezdi çünkü bana her zaman "benim yanımdayken istediğin gibi giyinebilirsin yeter ki oturup kalkmana dikkat et" derdi. Ben bunca zaman ondan bu kıyafet konusunda en ufak olumsuz bi tepki görmemiştim.
Şortumun boyutu resimdekine çok yakın, benim bundan önce nişanlımın yanında o şorttan daha kısa bi şort giymişliğimde vardır ama ona bile laf yapmazken bianda bu şorta sinirli sinirli uyarıda bulunması tam anlamıyla kayınpederimin dolduruşuna geldiğinin göstergesidir.
Amaaan bilmiyorum artık yaa zor bu işler... Zaten nişanlandım nişanlanalı sürekli ayrı bi sorun yaşıyoruz, çok stresli geçiyor bu dönem... Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun oluruna bırakıyorum artık...
İnsan ne giyip ne giymeyeceğini kendi belirler baskı yada müdahale olursa giymeyeceksede giyesi gelir. Bir kayınvalide kayınpederde saygıyı kendisi belirler, demekki başta koyamamış o çizgiyi şimdi ne demeye karışıyorki.
Merhaba hanımlar.. Ben uzun zamandır nişanlıyım ve yakında evleneceğim.. Nişanlımın ailesiyle bugüne kadar hep çok iyiydik fakat dün olan bi olay beni çok sarstı. Havalar bu ara istanbulda çok sıcak, balkona bile çıkamıyorum öyle bi nem ve öyle bi sıcak var ki. Nişanlım çok kıskançtır fakat giyim tarzıma bugüne kadar en ufak bi olumsuz yorum yapmamıştır. Kısa giyinirdim karışmazdı. Dün nişanlımın ailesiyle geçirdim günümü. Hava dün o kadar sıcaktı ki kısa bi kot şort üstüne de sade bi bluz giyindim.
Akşama doğru nişanlım beni köşeye çekti bidaha sakın böyle giyinme babam çok rahatsız olmuş utanmıyor musun böyle kısa şort giyinmeye dedi
O an gözlerim doldu çok üzüldüm ne yapacağımı bilemedim. Bunca yıllık ilişkimizde bana bir defa olsun bu şekilde bi konuşma tarzıyla yaklaşmamıştı o bana öyle sinirli sinirli utanmıyor musun böyle kısa şort giyinmeye deyince neye uğradığımı şaşırdım
Sonra da "bundan sonra uzun şeyler giyin kot giyin veya uzun kapri giyin" dedi.. Resmen kayınpederim doldurmuş onu, benim nişanlım gösterişi seven biridir güzel giyindiğimde onun da hoşuna gider. Bunca yıldır 1 kez olsun bana giyim tarzımla ilgili bi yorum yapmamışken akşam beni köşeye çekip sinirli sinirli gözlerini bana devirerek bundan sonra giyindiğin şeylere dikkat et demesi çok üzdü beni
Ben bugüne kadar kendi ailemden 1 kere olsun böyle bi tepki görmedim.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..
mıllet bazılarız yanlıs yorum yapıosnz başa gelmeyınce kımse hıcbırsey bılemez arkadasımıza demssnzde kayın peder de suc arıyo emınımkı sızın kayın peder kaynana konstgnda aaaaaa ne konusyo bana ne karısyo derdınız bunlar kendını gosterme bence sıze bırsey soyluyum benım esım komutan ama kendı ıhtyclarımı kendm alıyrm cogunlukla onun parasndan degıl ve ben sıgara kullanyrm kayın pederım bugun esım kardesını almaya gıttıgınde bana kızım sıgarayı bırak dedı ama uygun bı dılle degıl soylemek var soylemek var arkadaslar sız neden bırakmyrsnz dedm saygısızlık etmek ıstemedm yok para gıdıyrms ta faln mıs fılanmıs o anda ıpler koptu zaten sen ne dıyorsun dedım ben alıyorum kendı paramla benım aılem verıyor paramı oglun konsmyrsa sen knsamzsn demstm hatta tartsmamz buyumstu ve bana ne dedı bılıyrmsnz ben cocuklarımı doverek buyutup saygılı olmayı ogrettm senı de doverım dynce ben baya bı hoplamıstım sen kımsın demstm benm aılem bı tane tokat atmyck ben bu adamdan dayak yıycm ve tartstk baya ve bana senın ne mal oldgnu bılıyrdm dedı adamın ne konstgu yada nasıl konscgı hakknda bı bılgısı yok o yasa gelms ama oglu geldgnde bır yılan gbı mutfaga kactı pekı soruyorm sıze neden oglu gelıncede devam etmedı cunku esım onu degıl benı tutcaktı yanlıstı konstkları ama ben bu konuyu esıme anlttmdm dye suclu cıktm bılıyrmsnz.yanı takcaksa herseyden takarlr merak etmyn bunla baslar gdr yok tsort gyme yok düşük bel pantolon gyme nelerıme karsmadılrkı ya ben 21 yasındaym 38 yasında kızları var kıcı acık gezıyr ona laf yok elın kızına hıc olamaz ben bıkez dızden etek gydgmı bılmem esım ızn vermedı bızde gıyılmez demstı gorumcem dız ustu gıyıp geldgnde bırsey demdm ama baktm yuzune esımın anlamstr emınm konsmasmda nedemk ıstedgmı ve gorumcelrme bu nıye gyıyor dedgmde tabı kardeslerı tutcklr doga kanunu yok neyms o bekarmıs koca bulcakms devre bakın ya kendını sunarak koca bulundgnu ılk defa grdum. uzatmycm arkdsmz cok haklı buna dur demelısn yoksa eger evlndkten sora burda olursan senden nelr oldgnu dınlemk ısterm arkdsm...
ne diyelim tencere kapak,kayınpederine sen kimsin dersen lacağın cevap zaten bellidirmıllet bazılarız yanlıs yorum yapıosnz başa gelmeyınce kımse hıcbırsey bılemez arkadasımıza demssnzde kayın peder de suc arıyo emınımkı sızın kayın peder kaynana konstgnda aaaaaa ne konusyo bana ne karısyo derdınız bunlar kendını gosterme bence sıze bırsey soyluyum benım esım komutan ama kendı ıhtyclarımı kendm alıyrm cogunlukla onun parasndan degıl ve ben sıgara kullanyrm kayın pederım bugun esım kardesını almaya gıttıgınde bana kızım sıgarayı bırak dedı ama uygun bı dılle degıl soylemek var soylemek var arkadaslar sız neden bırakmyrsnz dedm saygısızlık etmek ıstemedm yok para gıdıyrms ta faln mıs fılanmıs o anda ıpler koptu zaten sen ne dıyorsun dedım ben alıyorum kendı paramla benım aılem verıyor paramı oglun konsmyrsa sen knsamzsn demstm hatta tartsmamz buyumstu ve bana ne dedı bılıyrmsnz ben cocuklarımı doverek buyutup saygılı olmayı ogrettm senı de doverım dynce ben baya bı hoplamıstım sen kımsın demstm benm aılem bı tane tokat atmyck ben bu adamdan dayak yıycm ve tartstk baya ve bana senın ne mal oldgnu bılıyrdm dedı adamın ne konstgu yada nasıl konscgı hakknda bı bılgısı yok o yasa gelms ama oglu geldgnde bır yılan gbı mutfaga kactı pekı soruyorm sıze neden oglu gelıncede devam etmedı cunku esım onu degıl benı tutcaktı yanlıstı konstkları ama ben bu konuyu esıme anlttmdm dye suclu cıktm bılıyrmsnz.yanı takcaksa herseyden takarlr merak etmyn bunla baslar gdr yok tsort gyme yok düşük bel pantolon gyme nelerıme karsmadılrkı ya ben 21 yasındaym 38 yasında kızları var kıcı acık gezıyr ona laf yok elın kızına hıc olamaz ben bıkez dızden etek gydgmı bılmem esım ızn vermedı bızde gıyılmez demstı gorumcem dız ustu gıyıp geldgnde bırsey demdm ama baktm yuzune esımın anlamstr emınm konsmasmda nedemk ıstedgmı ve gorumcelrme bu nıye gyıyor dedgmde tabı kardeslerı tutcklr doga kanunu yok neyms o bekarmıs koca bulcakms devre bakın ya kendını sunarak koca bulundgnu ılk defa grdum. uzatmycm arkdsmz cok haklı buna dur demelısn yoksa eger evlndkten sora burda olursan senden nelr oldgnu dınlemk ısterm arkdsm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?