İyi ama baban nişanlına yaptırma demiyor ki.
Eger yaptırmasın deseydi bu konuyla eşdeger olurdu verdiğin örnek...
valla herkes herseye alıssın ben anamın babamın yanında dovmelerimi acıyorum veya istedigim gibi giyiniyorum kimse karısmıyor esimin ailesi hic karısamaz karısmamalıda benim esim vardır onla aramda konusurum hallederiz aynı sekilde esimde sort giyse ne biliyim sacını basını ailemin sevmedigi gibi yapsa kimse ona bakmaz kisiligi saglammı adam girdigi yerde hareketleriyle!! cevresinde seviliyormu onemli olan bu isterse tum vucut dovme kaplı olsun
bende de dövme bolca var :)
ama erkek arkadasımın aılesının yanına gittiğim zaman, kısa kollu gıyıyorum..
erkek arkadasım karısmıyor ama ben farklı ızlenım bırakmak ıstemıyorum
sonucta eğitimli aıle olsalar bıle eskı kafalılar..
o tavızı kımseye vermemeye calısıyorum :)
annesı bılıyor
ama babası bıraz daha despot oldugu için, ağzını acmasına bıle fırsat bırakmak ıstemıyorum :)
ben saklama geregi duymuyorum yani nasıl desem benim dovmem beni ilgilendirir kayınpederimin bununla ilgili yorum yapması bile yanlıs benim icin..ben ilk gittigimde kısa etekle gitmistim sonraki gorusmemde askılı onlarda buna takılmadılarki erkek arkadasım bana hic soylemedi veya giyinme boyle eve giderken vs diye tepki gostermedi gosterse bile beni baglamaz onlara gore olamam benim karakterime baksınlar ben boyle dusunuyorum artık eskiden bende tabi ona gore giyinmek lazım gibi dusunurdum ama bakıyorumda onemli degil bunlar cunku cok gordum giyimi kusamı hanım hanımcık veya beyfendi ama icinden neler cıktı bana artık giyim konusu arka planlarda geliyor degişime ugradım
tabiki neysen o olursun tatlım..
ama insanların gözünün içine sokmaya gerekte yok değil mi
klavye feministliği çok kolaydır efendim,ama Türkiye gibi ataerkil toplumlarda uygulanabilecek bir şey değildir. florida'da yaşıyor olsak ben de sizin gibi düşünürdüm,ancak Türkiye'deyiz ve aileler de evliliğin içinde.kayınpederin yanında daha "onların dünya görüşlerine uygun" giyinmesi toleranstır diyorum hala.
nişanlısının hatalı olduğunda herkes hemfikir zaten ama aile kavramı "onlar ne karışabilir benim giydiğime" denilecek bir şey değildir ülkemizde.olayı hemen kadın olmaya bağlıyorsunuz,mantıksız geldi.mesela benim nişanlım omzuna dövme yaptıracak üstkolunu kaplayacak şekilde,ve benim babam kesinlikle dövme sevmez...o yüzden onların yanında uzun kollu gömlek ya da sweat giyecek, dövme yaptıracak olmasını ben seviyorum kendisi istiyor zaten,babam bilecek dövme yaptırdığını sonuçta ama sevmiyor işte. gözüne gözüne sokmaya da gerek yok bunu.aileme saygı için sweat giyecek.
bu kişiliksizliğini mi gösterir acaba saygısını mı?
bence saygısını,mesele erkek kadın değil saygı meselesi.
o da dövmesini babamın gözüne gözüne soksaydı mesela babam da derdi bana "nişanlına söyle uzun kollu bişey giysin,bu ne hal falan" diye.
söylediğim her şeyi hayatıma yansıtırım efendim klavye feministliği yapmıyorum
neden insanları bir standarta sokma mücadelesi gerçekten anlamıyorum
saygı kılıkla kıyafetle dövmeyle de olmaz efendim
saygı içten gelir davranışlarınla gösterilir kılığın kıyafetin yaşamıon sadece senindir ve seni ilgilendirir
saygı ya bakış açımız farklı ki bu farklıklıklar da olmalı bana göre
farklı olabilmeli yani insanlar farklı düşünebilmeli
kendine benzetme kendi gibi yapma olmadı ötekileştirme anlayışı bana gerçekten ters (sizi kast etmiyorum burada )
Kısa şort nişanlının ailesine giderken doğru bir tercıh degil bence. Daha çok tatilde giyiyorum ben mesela . Yerine göre giyinmek lazım. Belki çok kısa olmasaydı dizde falan olsaydı konusu bile olmayacaktı. Yinede nişanlının tarzı hoş değil.
büyüklere saygı anlayışınızı öğrenebilir miyim peki?büyüklerinizle konuşurken yaşıtlarınızla konuştuğunuz gibi mi konuşuyorsunuz?hayır, yaşıtlarınızla şakalaştığınız gibi mi şakalaşıyorsunuz peki?hayır,sanırım...
sonuçta konuşmanız da sizin yaşamınızın parçasıdır,kişiliğinizin parçasıdır...ama duruma adapte edebiliyorsunuz değil mi,sizden yaşça büyük insanlara karşı?
giysi de aynen öyle işte,"eşin ailesinin normlarına uygun" giyinerek bir kaç günde bir şey kaybedeceğinizi sanmıyorum...
"ama ama bu benim kişiliğim istediğim gibi giyinirim süper mini giyinip bacaklarımı kayınpederimin gözüne gözüne sokabilirim" demezsiniz herhalde...
sadece eş hatrı için bile yapılabilir,kaldı ki saygı kavramı...
sonuçta mesela normalde çok renkli giyinen bir kişi cenazeye giderken de çok renkli giyinmez değil mi,bu benim kişiliğim diye, kişilerin acısına saygı ve "normlara uygunluk"tur bu...ki bence hiçbir sakıncası yoktur eşin ailesine adaptasyon göstermenin.
O zaman benim bugün kayınpederime size ne benim eteğimden açılırsa açılsın siz namus bekçisiminiz demem mi gerekirdi ?yaşıtlarım ya da büyüklerim diye ayırmıyorum insanları
herkes insandır ve hapsiyle ölçülü konuşurum her zaman
eşimin ailesimin normu nedir anlayamadım doğrusu
beni tanımıyorlar mıydı evlenmeden önce
değiştirecekleri bir nesne miyim ben
mini etek örneği vermenizi de anlamıyorum mini etek giyen saygısız mıdır herkes sizin kültürünüzde mi yaşıyor
cenazede kılık kıyafetime hiç bakmadım açıkçası sevdiğim insnaın acısını paylaşmaya gittim sadece bizim kültürümüzde de zaten siyah giyilecek koyu renk giyilecek diye bir şey yok
işte anlatmaya çalıştığım şey de bu size
bunlar sizin fikirleriniz farklı olabilir ve yaşayabiliriz
önemli olan farklılıklara saygı göstermek ve eğer size uygun değilse bir insan ona en başından yaklaşmamaktır
onu değiştirip kendine benzetmeye çalışmak değil
ben insanları olduğu gibi kabul ederim ve yargılamam
yaşıtlarım ya da büyüklerim diye ayırmıyorum insanları
herkes insandır ve hapsiyle ölçülü konuşurum her zaman
eşimin ailesimin normu nedir anlayamadım doğrusu
beni tanımıyorlar mıydı evlenmeden önce
değiştirecekleri bir nesne miyim ben
mini etek örneği vermenizi de anlamıyorum mini etek giyen saygısız mıdır herkes sizin kültürünüzde mi yaşıyor
cenazede kılık kıyafetime hiç bakmadım açıkçası sevdiğim insnaın acısını paylaşmaya gittim sadece bizim kültürümüzde de zaten siyah giyilecek koyu renk giyilecek diye bir şey yok
işte anlatmaya çalıştığım şey de bu size
bunlar sizin fikirleriniz farklı olabilir ve yaşayabiliriz
önemli olan farklılıklara saygı göstermek ve eğer size uygun değilse bir insan ona en başından yaklaşmamaktır
onu değiştirip kendine benzetmeye çalışmak değil
ben insanları olduğu gibi kabul ederim ve yargılamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?