Kayınpederimin giyim tarzıma laf etmesi..

yalan kapsamında değerlendiriyorsanız size hiç bir şey söylemedim sayın
nasıl bir insana yalan söylüyorsun diyebiliyorsunuz
saygı kavramınız bu mu
neyse sanırım cevap vermeme bile gerek kalmadı artık kalın sağlıcakla
tanımadan insaları yagılayıp yalan yaftası yapıştıryorsanız bu muhabbet hiç güzel bir yere gitmiyor demektir

isteyeceğim son şey tanımadığım bir insana yalancı yaftası yapıştırmaktır

Son düzenleme:

bu arkadaşa aynen tıpatıp katılıyorum düşüncelerime tercüman olmuşsunuz tebrik ederim... bencede türkiye kaldırmaz böyle şeyleri... giymek mesele değil, mesele nerde ne giyeceğini bilmek.....ben asla mini ile gelen bi gelin adayına savuntu getiremem

Konuyu kişiselleştirmeniz, konu içeriğine değilde üyelere yorum yapmanız, konunun dağılmasına sebep olduğu gibi konu sahibesinin farklı görüşleri öğrenmesine engel oluyor...

Nişanlın her ne kadar karışmasa da sen yine de kayınpederinin yanında onun istemediği şekilde giyinme. Ailen bugüne kadar birşey dememiş olabilir ama derler ya evlenince ele karışınca herşey farklı olur diye. Senin baban bişey demez kayınpeder der. Adamla hergün diz dize olmayacaksın ya. Onunla olduğun zamanlarda dediği gibi nişanlının kapri, kot falan giy. Kıyafet için boş yere arayı bozma. Yaşlı kimseler nedense kıyafet konusunda hassas olabiliyorlar. Benim kayınpederin yanında mini etekle dolaş asla ağzını açıp da birşey demez. Ama ben yine de bize gelse yada biz onlara gitsek daha özenli dikkatli giyinmeye çalışıyorum. Nede olsa kayınpederim.

Bizi birbirimizden farklı kılan düşüncelerimiz, kişiliklerimiz , yaşam tarzlarımızdır. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Kimse doğrusunu karşısındakine dayatmamalı.
KK 'de bir olaya pek çok olaya farklı pencereden bakıp, yorum yapıyoruz. Olaylara belkide hiç düşünemiyeceğimzz yorumlar geliyor. Bence eleştrileri çok sert tutmamak lazım.
Benim fikrime gelince ,
evet kendinden ödün vermemek lazım. Ama yerine göre, ortama göre de giyinmek lazım.
Hatta yaşına göre, vücuduna göre, yaşadığın yere, gittiğin yere göre giyinmek lazım.

Konu bugün ne giyseme dönmüş, hatta nerde ne giyseme.

Ama sanırım sana kk'dan tatil yerinde şort giyme izni çıktı konu sahibesi, tebrikler

Yani ben buradaki meselenin aile yanında şort giymek olduğunu düşünmüyorum. Kısaca "şort giymek" olduğunu düşünüyorum. Öbür türlü olsa nişanlı yasaklamaz, ya da şort giymekten utanması gerektiğini düşünmez.

Kayınpederin seni aile oturmasında uzun etekle görse de tatilde şort giysen daha mı evla? Hayır, orada da şort giymene yüksek ihtimalle tepki gösterecektir. Değil mi yani, normal günde bile şort giyen biriysen onlarla tatile çıktığında uzun bir şeyler giymek senin hoşuna gitmez herhalde, eh şort giymen de kayınpederinin hoşuna gitmez. Ne olacak?

Ya da kayınpederin açısından bakalım, mesele "şortlu" , "şort giymeyi seven" hatta "kısa şort giymeyi seven" bir gelininin, olması mı, yoksa yanında şort giymesi mi? Bence ilki, çünkü şort giymeyi normal sayan bir ailenin, sırf kız ortamına göre giyinmedi diye böyle tepki göstermesi garip. Besbelli senin kısa giyinmenden hoşnut kalmadılar, pazarda da giysen, piknikte de giysen, tatilde de giysen hoşnut kalmayacaklar.

Şimdi ben senin kayınpederini tutucu biri olarak nitelendiriyorum. Bu durumda söyleyeceğim şey oğlu seni ilk defa mı böyle gördü? Daha önce aklı neredeydi? Ya da baabsı öğretemedi mi aileye uygun bir gelin getirmesi gerektiğini bu oğlana?

Kusura bakılmasın, ben öyle "onun yanında bunu giy de şunun yanında şunu giyersin" vari bir öneriyi gönül rahatlığıyla veremiyorum. Kayınpederinin verdiği tepki nasıl insanlar olduğunu gösteriyor, hayatını buna göre revize edebileceksen ne mutlu. Ama sadece aile içinde değil her yerde. Ama öbür türlüsü bana garip, seni tenzih ederim hani bir laf vardır, "Bizim gelin bizden kaçar, başını kapar k.çnı açar" diye. İşte o durumdan hoşlanmıyorum.

Son düzenleme:
nişanlınla konuşmayı denemelisin bence .. acaba o ne hissetti babası onu uyarınca. bide onun tarafından bak konuya
kısacık yerıne kayınpederının yanına gıderken dızlerınde giysen hem senın hem nişanlının huzuru bozulmaz diye düşünüyorum ..

bende biraz daha kıyafet konusunda özellikle büyüklerimiz yanında üsturuplu giyme taraftarıyım.eşinin yanında yada kendi evinde istediğin gibi giy zaten karışanınız olmaz.ama aile büyükleri heleki eşin olacak kişinin ailesinin yanında biraz daha hassas savranmak yararına olur tatlım.bende 8 aylık evliyim.bayramda memlekete eşimin ailesine gittiğimizde köyde oturuyorlar.o sıcakta başımı örtüp uzun kol giyeceğim.zorumada gitmiyor.yerinde davranmak en doğrusu vel hasıl...

nişanlın utanmıyormusun böyle giyinmeye diyene kadar eğer kendi aklı ile hareket eden biri olsaydı sizi çekip bi kenara baştan uyarabilirdi.belliki o da ailesinin böyle bi tepki vereceğini bilmiyordu kaldı ki siz nasıl bilesiniz.buna rağmen hangi yüzle size kızabiliyor.siz de sadece genel bir görüş takınarak özellikle erkek olan büyüklerin yanında daha kapalı giyinmeyi düşünebilirdiniz hepsi bu..ama bunu düşünememiş olmanız da utanmıyormusun gibi rencide edici bi kelimeyi haketmenizi gerektirmez.bence bunu nişanlınızla konuşun sen bile düşünememişken ben nerden bileyim senin alenin yaklaşımını gibi...bundan sonra da daha uygun giyinmenizi tavsiye ederim

Ne giyip ne giymeyeceğin konusunda birilerinin (kayınbaban, ya da kaynın ya da her kimse) yorum yapması durumunu herkes aynı iyimserlikle algılayamaz. Birileri bunu "beni kızı gibi gördü" olarak algılayıp uyar, birileriyse kendisine yapılmış br saygısızlık olarak yorumlar. konu sahibi önemli olan senin nasıl algiladiğin. Ben de böyle durumlarla karşılaştım malesef, malesef diyorum çünkü ben bu tarz uyarıları "şahsıma yapılan saygısızlık" olarak yorumluyorum. Herkesin doğruları bir olmayacaği gibi herkes doğrularına yapılan uyarıları hoş karşılamayabilir öyle değil mi ? Bana göre şort giymek utanmazlık değildir, saygısızlık da değildir. İnsan senelerce yaşadiği hayat tarzına uygun biriyle hayatını birleştirmeli bence. Sonradan kimse kimseyi değiştirmeye çalişmamalı.. Dediğim gibi herkes aynı şekilde yorumlamaz böyle durumları. Giyimle kuşamla kısacası "şekille" saygı olmaz zaten. Saygı kavramı çok farklıdır benim için. Hadi diyelim k.pedere çok çok ters geldi bu durum, tavrı hiç hoş değil. o an susabilir, oğluyla yalnız kaldiğinda daha sakince konuşabilirdi.. yani o an bunu oğluna söylemesi bana göre "olgun" bi tavır değil. ha bu arada gene şanslısın sen, en azından herkesin yanında söyleyip seni ortam içinde rencide edebilirdi. Ben bizzat yaşadım böyle bir durumu cidden insan kendini çok kötü hissediyor.. K.validemin yayla evini temizlemeye gittim , evde boya yapılmış çömelip fayanslardaki boya kalıntılarını temizliyorum, haliyle eğiliyorum belim açılıyor göğüslerimin arası görünüyor evde de bizden başka kimse yok, k.pederim falan yok.. neyse işimiz bitti k.validem beni nişanlımın ve görümcemin yanında tersledi "dikkat etmiyorsun, çok özensiz oturup kalkıyorsun, cehennemde çatalları görünen kadınların döşü ateşe verilecek" bilmemne.. acayip bozulmuştum.. odur budur buna benzer konular okuyunca geriliyorum.. herşeyin bi yolu yordamı olmalı.. bizlerden beklenen saygı kadar büyüklerimizin de olgunluğunu görmeyi bekliyoruz..

Son düzenleme:
benim kayınvalide adayım şortlar mini etekler giyiyor yani kayınpederin hiç bu konuya takılcağını sanmıyorum ama ben şortla gitmezdim. saygıdır bu başka bişey değil.

Rahatsız oluyorlarsa onların yanında giymezsin olur biter.
Bazı konularda orta yolu bulmakta fayda var.
Herkesin dünya görüşü farklı, eğer muhafazakar insanlarsa sizinde
biraz özenli davranmanız hoş olur.

tatlım benim kısalık anlayışım kendim için şöyle ben şort giymem.

giyene de kötü gözle bakmam.

konu sahibi arkadaşım konu açmış yorum rica etmiş. ben de merak ettim kısa şort derken neyi kastediyor. sen benim anlayışımla yorum yapmak zorunda değilsin elbette. ama ben doğal olarak kendi düşünceme göre yorum yaparım.

ben şöyle düşündüm kayınpederin yerinde ben olsam diz kapağına kadar gelen şorta veya capri pantolon giymesine bişi demem.
ama arkadaş kısa şort yazmış. kısalığı eğer baldırları gösterecek şekildeyse tepki gösterirdim. altına koyu renk çorap filan giyse bacaklar o kadar dikkat çekmeyeceği için tepki göstermem. resim ekleme amacım da buydu.

bence nişanlısının konu sahibinin giyimine şimdiye kadar ses çıkarmaması ama buna rağmen aşırı derecede kıskanç olması bu giyimle ilgili aslında içten içe rahatsız olduğu ama bunu bir türlü ifade edemediğindendir. sokağa çıkmasını istememesi bence konu sahibinin giyim tarzıyla ilgilidir.

şort ne kadar kısa bilemiyorum ama artık dikkat edersin sende onların yanında...
yinede kayınpederinin nişanlını doldurması hoş değil o ayrı tabi....

ailelerin dolduruşuna gelmiş.Aileler eski kafada insanlar ondan onlara kısa şort,mini,açık kıyafetler ters geliyor.Ama nişanlında tam bir öküzmüş,tatlı dil dene şey varŞöyle diyebilirdi:Hayatım giydiklerin sana çok yakışıyor ama benim ailem eski kafada insanlar onların yanında bu tarz giyinme olur mu diyebilirdi.Öküzlük yapmış her erkek gibi.Ailelerin yanında biraz daha dikkatli olman gerekiyor şeker tüm kızlar için gerçek bu

Son düzenleme:
k.pederin kendi söyleyememiş ve oğluna nişanlını uyar böyle giyinmesin demiş...nişanlınızda babası öyle deyince sizi uyardı tabi..ama sanırım biraz kabaca uyarmış daha farklı ikaz etseydi sizi sizde bu kadar üzülmezdiniz...dememkki kısa bir şortmuş ki k.pederiniz kendşisi rahatsız olmuş..bence onlarla birlikte iken daha dikkatli giyinin..ve bu olayıda büyütmeyin derim..

kısa şort mini etek giyersinde, bir insanın nerde nasıl giyineceğinide bilmesi gerekir...
dışarda çarşıda pazarda giyerim belki ama

iş yerime mini bir şortla asla gitmem mesela...
işime duyduğum saygıdır bu...
e haliyle kayınpederimin yanına mini bir şortla çıkmam....

bilmem anlatabildim mi ?

Aynen katiliyorum.

Her kiyafet her ortamda giyilmez.

Bu gercegi kabul edin.

Bende çok rahat bir ailede büyüdüm ama kayınpederimi bırak amcamla yemeğe gittiğimde bile kısa şort giymem. Hani dizlerine yakın bir elbise giysen çok daha hoş ve uygun olurdu. Kot şort, ya tatilde yada Taksim gibi yerlere uygundur.

babasi rahatsiz oluyorsa ben kimbilir bana ne gozle bakti da rahatsiz oldu derdim!

Koskoca adam bunu demeye utanmamis mi?

arkadaşım seninle aynı şeyi düşünmüşüz... Rahatsız olduysa oğlunun nişanlısına farklı bir gözle bakmış demektir. Evin içinde oluyor bide olay başkaları bakıcak diye rahatsız olacak bi durumda yok. Kızı gibi görseydi şortunu farketmezdi bile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…